tuzlak1987 je napisao/la:Ali to nije samo jedan izuzetak to je njihov "modus operandi". Imaju i u Tuzli te iste fazone, selefije treniraju borilacke vjestine. Kontas sto ne treniraju kosarku ili fudbal ako je do druzenja? A uz to se organizuju u airsoft klubove jer je to sasvim po zakonu ali je simulacija ratovanja.
Uz to sve odakle im npr pare za sve to i kampove i opremu. Za 5 godina ce to dijete znati se i boriti, znati ce i rukovati oruzjem, a u glavi ce imati filozofiju njihovu. Ako se stavis u poziciju Srbina ili Hrvata onda su kritike sasvim opravdane, oni su ili ce biti i spremniji od onih matoraca sto su u ravnogorskom pokretu ili Srbske casti koja isto kao zabavlja se pucajuci iz pistolja.
Pa, nece covjek strucan za borilacke vjestine trenirati kosarku. Glavni fazon je sto on ima bradu. Da je nema, sve bi bilo regularno i niko se ne bi bunio. Prestanite diskriminirati ljude na osnovu fizickog izgleda. Gdje u Tuzli treniraju? Ne znam za to, ali ako ima kakav klub za odrasle da se odmah prikljucim.

Koji airsoft klub u Tuzli drze te selefije? Ne posjecujem te klubove, ali znam da ih na TK ima nekoliko. U slucaju da jedan drze te, kako ti kazes, selefije, postaje sporan samo taj njihov klub, a svi ostali su uredni?
Kakve pare za opremu? Koliko para treba da kupis 20 neupotrebljivih kamionskih guma?! I trebaju se znati boriti, da sam bogdo ja bio pametan i ganjao te borilacke sportove. Em si fizicki spreman, em ti to sutra na ulici moze zatrebati (da ne govorim o nekim ozbiljnijim stvarima, za koje takodjer uvijek treba biti spreman). Borilacke vjestine trebaju trenirati i bosnjacka, i srpska, i hrvatska djeca (to je nesto sto ti uvijek moze zatrebati).
Isto tako, nas Poslanik s.a.w.s. je preporucio da se muska djeca poduce nekim sportovima koji ce im u zivotu koristiti (jahanje, borilacke vjestine, plivanje...) i s te strane takodjer podrzavam poducavanje bilo kojem od tih sportova jer je to sunnet. Muslimanima je zabranjeno nepravedno zgaziti mrava, a kamoli ubiti covjeka. Svako ko to radi, nije musliman i nije od islama. Kojekakvi ISIL-i, IDIL-i i kako se vec zovu nemaju nista sa islamom, a njihovi pripadnici ne mogu biti muslimani.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."