Rekonstrukcija stadiona u BiH

Zenzo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Zenzo » 27 feb 2018, 21:53

Ovo ce biti kada i ono Koldzino Kosevo ili bordo arena od pitara.

Zeljeznicar jedini ima realne projekte i poglede na stadiona i infrastruktru generalno, dok neki se igraju sa desetinama miliona.
- Zeljeznicar -

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 feb 2018, 21:56

DeeWa je napisao/la:
Lik je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Nadam se da će Bilino polje postati nacionalni stadion, da se barem zna gdje idu svi novci i da imamo jedan kako treba stadion, a s vremenom i na ostalim stadiona će se uslovi popravljati. Zenica se nalazi tačno u centru BiH, svima je povoljno dolaziti u Zenicu i pratiti nacionalnu selekciju, nisu daleko ni od glavnog grada, tako da ništa loše ne vidim u ovome!
Baš me interesuje da li bi u slučaju da BP postane nacionalni stadion finale KUP-a Bosne i Hercegovine bili odigrano na tom stadionu?
Finale kupa se igraju dvije tekme, tako da od toga nema nista.

Struktura citave lige i pravila se mijanjaju pa sto ne bi se promijenilo i pravilo finala kupa? Sumnjam da bi se iko ikada bunio da se igra jedna umjesto 2 utakmice da se ima tako neki neutralan i kvalitetan stadion.
Mnogo će vode proteći dok se to desi...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 27 feb 2018, 22:14

Mi ovog ljeta radimo teren, i pokrivamo istok. Polako, korak po korak. Teren će biti ubjedljivo najbolji u Bosni i Hercegovini, i samim tim, a i pokrivanjem istoka, reprezentacija dobija solidne uslove. Mislim Zenica će bar meni ostati upamćena po nekim antologijskim tekmama, navijanjem, ali realno, grad nema smještajne kapacitete ni za dvije reprezentacije, a ne i za goste, i domaće i gostujuće. To vrijeme tekmi u Zenici prolazi. I nogometni savez ima izazova sa tim kampom, jer A selekcija ne želi tamo da provodi vrijeme i da trenira...

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 27 feb 2018, 22:20

treing centar za a reprezentaciju i nije od tolikog znacaja koliko za mladje selekcije, koje imaju zadnjih godina znacajno bolje rezultate nego prethodnih, sto je sigurno velikim dijelom rezultat veceg broja okupljanja kroz izgradnju trening centra
Zarathustra

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 27 feb 2018, 22:23

narodniheroj je napisao/la:Zaboravljate koliko smo mi specifična država, sve je komplikovano do maksimima jer tako odgovara onima koji ne vole našu BIH. Ustav države im to omogučava i oni to obilato koriste. Igranje jedne utakmice u finalu Kup-a BIH nije moguće.
Zenica. tj njen gradonačelnik je iskoristio momentum ( izborna godina + UEFA-in obilazak stadiona) te pokrenuo ideju o Bilinom polju kao nacionalnom stadionu, vrlo mudro rekao bih. Sjetite se vremena kad je načelnik općine Ilidza odbio da učestvuje u izgradnji reprezantivnog kampa na Ilidzi, gdje je trebao obezbjediti zemljište i potrebnu infrastrukturu ( struja, voda, plin i dozvole). Zeničani su tada uskočili i danas imaju u svom gradu odlično sportsko zdanje. Što se mene tiče neka ljudi i dalje tragaju i lobiraju za sve projekte koje će sufinansirati UEFA. U Sarajevu to zaista teško ide jer svijest korumpiranih političara ne poznaje pojam opće dobro, njima je bitno da se ugrade gdje god stignu.
Evo Željo izlazi sa raznim projektima oko stadionske infrastrukture ali podršku vlasti dobijamo na kašikicu. Inače u Sarajevu od kraja rata nema kvalitetne ideje za sportske objekte, tu je Zenica ubjedljivo najjača i svaka im čast na tome. Zenica osim najboljeg fudbalskog stadiona ima i najbolju arenu i stadion za atletiku, to im daje za pravo da izguraju i ovaj projekat nacionalni stadion. Što se mene tiče, samo naprijed. :bih:
Da je vise ovako objektivnih komentara, gdje bi nam bio kraj.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 27 feb 2018, 22:39

Zenica, samo naprijed.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 feb 2018, 22:51

Psi laju karavane prolaze

@narodniheroj :salut:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 27 feb 2018, 22:53

sarajevo46 je napisao/la:
tareizo je napisao/la: ok al zamisli situaciju da igraju celik-zeljo il sarajevo il sloboda mislim da bi stadion bio punnnnn
Pa da igra Čelik sasvim logično da bi bio pun. Kažem da igraju dva tima koja nisu iz Zenice. Pa pogledaj kako su slabe posjete na finalima Kupa kad igraju na domaćim stadionima, mogu mislit koliko bi raje krenulo na put u neki drugi grad. Protiv vas 2014 u finalu i protiv Lištice prošle godine nije bila nešto specijalna posjeta na Koševu. Iskreno i ja bi' volio da se igra jedna tekma u finalu Kupa, ali..
ma kontam ja tebe haberu ,al kakve veze ima gdje igra npr krupa-siroki il u ze il u sa il u tz svugdje bi bio stadion prazan zar neee
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 27 feb 2018, 23:11

Haha sto se sarajlije bune navikli da sve ide njima.E ovim sto hvalw sugavucu pa vama treba 10 miliona da mozda budetw priblizno bilinog polja .Mozete samo sanjati pare od uefe idu u zenicu i nadogradzuje se hram fudbala

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 feb 2018, 23:13

U gradu Sarajevu je najveci problem sto ima dva najveca kluba u drzavi. Sa ogromnim armijama navijaca. Kako pontencijalni sponzori ( firme ) tako i gradske strukture ne smiju nista dati jednom klubu, a da to isto nedaju i drugom. Jer ce izgubiti kupce / glasace iz drugog dijela grada. Tako da je lakse sve progurati u recimo Zenici jer imas jedan klub u gradu koji svi simpatisu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 feb 2018, 23:15

Nemojte nasjedati i generalizirati sve sarajlije kada vidimo ovdje da ih ima mnogo dobronamjernih i iskrenih.

Ako uspije dobro ce biti svima a Zenica je to i zasluzila.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 27 feb 2018, 23:16

Grbavica je novi dom reprezenacije to ce se potvrditi u aprilu kada bude sastanak sa UEFA. :kafa:
- Zeljeznicar -

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 feb 2018, 23:24

SAMO TREBA PLACAT POREZ DRZAVI BOSNI I HERCEGOVINI
BIT CE NAM SVIMA BOLJE

:bih: :bih: :bih: :bih:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 27 feb 2018, 23:26

Koševo ljepše od Grbavice.

Grbavica ruglo od stadiona. Zapad, ono se zove tribinom? Jug, beton, šuma. Svaka čast Sjeveru i ovom "novom" Istoku. U prostorije Zapada, ne ulazim, vjerujem da ima sve kako treba, ali sva sreća što je prijenos protiv Belgije išao sa Zapada, ne bi bilo lijepo da se sa Istoka snimalo.

Na Grbavici još mnogo toga treba da se radi da bi dostigla nivo Koševa, sigurno da ima malo više potencijala od Koševa, ako zbog nečega to je onda zbog toga što se oko Grbavice trude, a Koševo su prepustili vremenu.

Lično bih volio da se "proglasi" Bilino Polje nacionalnim stadionom, zbog svega, a i zbog toga što je meni relativno blizu. :lol:

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 27 feb 2018, 23:30

Neshvatljivo je da u ovakvo siromašnoj državi imaš ovolike antagonizme i potrebu da se žalostiš ako neko drugi izgura nešto kvalitetno :crazy:
Jednostavno van svake pameti, ali kad skontaš da se npr kod nas u Sarajevu ljudi prcaju i vrijeđaju na račun djela grada iz kojeg dolazi a istovremeno nema ulice u gradu a da u njoj ne žive pripadnici obje navijačke skupine, onda ti sve bude jasno.
Ko je jednm prošao kroz naše veće gradove morao je uvidjeti razliku između Zenice i svih ostalih, jednostavno ljudi su daleko ispred svih. Ne mogu da dokučim da Sarajevo sa najvećim mogućnostima nema sportskog objekta od olimpijade. Evo mi se malo pokrenuli, poprilično popravili stanje na grbavici, raji koji nisu željovci došlo zlo, hoće da se ubiju od zavisti.Realno, samo u BIH ovo ima.
Daj nam bože pameti, para će biti.

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 28 feb 2018, 00:00

Imam osjećaj da je to još iz komunističkog sistema ostalo ta ljubomora i zavist da čovjek prezire svog bližnjeg kada napreduje a obleće oko njega sav sretan kada propada. Ja bi naj sretni bio kada bi imali uslove da može repka igrati kako u B. Luci tako i u Tuzli, Mostaru, Zenici, Sarajevu Itd. Na žalost stanje je takvo kakvo je i umjesto da podržimo nešto što bi bilo naj bolje za državu za razvoj Itd mi osporavamo svaku dobru ideju i tražimo dlaku u jajetu. Iako sam navijač plavih volio bi da Zenica dobije taj stadion iz vise razloga, mada ovaj jedan je dovoljan a to je da bi trenutno najbolji stadion još modernizirali koliko je to moguće a Željo ima plan tako da će Grbavica biti sigurno dobra zamjena ovim stadionu i tu bi trebala da se izgradi neka zdrava utrka ko će dostići kriterije tog zeničkog stadiona pa bi imali možda 2-3 stadiona gdje repka može igrati koji ispunjavaju uslove a ne da se u zadnjem sekundu neki radovi odrađuju i komisije izvode da odigraš utakmicu.
Sve u svemu mislim da je Zenica trenutno naj ekonomičnija za ulaganje i što je naj bitnije imaju potporu političke strukture.
Željo to nažalost nema. Te političke svite daju onoliko koliko moraju. Ne mozeš riješiti dokumentaciju poslovnih prostora u roku od godinu dana šta više treba.
Kažu pomogli smo projekata Grbavice određenim sredstvima i mi smo sretni jer znaju da nas manipuliraju. A oni napravili veću štetu želji nego to što su novca dali. Da Željo godinu naplaćuje prostore ispod tribine koja zjapi imali bi više koristi nego ta pomoć od 200 000 maraka. Razvlače svaku odluku dok ne dođe pravo vrijeme gdje oni profitiraju pa je odobre a šteta nastala i nemožeš je sanirati. To je jadno kako lahko manipuliraju masama ljudi i da većina ne primjećuje to. Žalosno.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 feb 2018, 01:40

Monci je napisao/la:Mi ovog ljeta radimo teren, i pokrivamo istok. Polako, korak po korak. Teren će biti ubjedljivo najbolji u Bosni i Hercegovini, i samim tim, a i pokrivanjem istoka, reprezentacija dobija solidne uslove. Mislim Zenica će bar meni ostati upamćena po nekim antologijskim tekmama, navijanjem, ali realno, grad nema smještajne kapacitete ni za dvije reprezentacije, a ne i za goste, i domaće i gostujuće. To vrijeme tekmi u Zenici prolazi. I nogometni savez ima izazova sa tim kampom, jer A selekcija ne želi tamo da provodi vrijeme i da trenira...
A ko ste vi?
Ova mi prica djeluje ono "ja cu, mi cemo" :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 feb 2018, 09:08

convict35 je napisao/la:Haha sto se sarajlije bune navikli da sve ide njima.E ovim sto hvalw sugavucu pa vama treba 10 miliona da mozda budetw priblizno bilinog polja .Mozete samo sanjati pare od uefe idu u zenicu i nadogradzuje se hram fudbala
Vec je netko pisao, ali da i ja ponovim. UEFA nece dati pare za izgradnju tribina, pogotovo ne za nadogradnju stadiona ciji kapacitet zadovoljava UEFA-ine potrebe. UEFA pare daje na razvoj nogometa, a to znaci na bolje uslove. Dat ce pare za travnjak, reflektore i slicno. U BiH se nece igrati bolji nogomet ako BP bude imalo 25.000 sjedecih mjesta, nece se igrati bolji nogomet ni ako Grbavica dobije jug i krov na sjeveru, igrat ce se bolji nogomet ako stadioni dobiju kvalitetne terene, grijanje, drenaze i slicno. UEFA tu daje pare i BP ako dobije pare onda ce te pare biti za unapredjivanje postojeceg stanja, nikako za nadogradnju kapaciteta. Dat ce UEFA pare za uredjenje tribine, tj. podtribinskog prostora koji ima direktnu vezu s nogometom, ali nece dati na uredjenje poslovnog prostora, sasvim logicno. Mogu renovirat svlacionice, ambulante i slicno. Dizanje kapaciteta donosi profit domacinu utakmice, a UEFA-u to ne zanima.

KanistuViniga
Kontakt:

Post Postao/la KanistuViniga » 28 feb 2018, 09:20

Zenica će imati najljepši stadion u federalnoj ligi

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 feb 2018, 09:29

Monci je napisao/la:Mi ovog ljeta radimo teren, i pokrivamo istok. Polako, korak po korak. Teren će biti ubjedljivo najbolji u Bosni i Hercegovini, i samim tim, a i pokrivanjem istoka, reprezentacija dobija solidne uslove. Mislim Zenica će bar meni ostati upamćena po nekim antologijskim tekmama, navijanjem, ali realno, grad nema smještajne kapacitete ni za dvije reprezentacije, a ne i za goste, i domaće i gostujuće. To vrijeme tekmi u Zenici prolazi. I nogometni savez ima izazova sa tim kampom, jer A selekcija ne želi tamo da provodi vrijeme i da trenira...
Odlično napisano. Mnogi ne smiju ili ne žele priznati da je Zenica jedna tek malo veća kasaba koja nema kapacitete za nešto veće. Od sportskih do infrastrukturnih, kulturnih, drustvenih sadržaja po kojima mogu biti domaćini maximalno Čumburijadi. Vremenom će drustvo evoulirati pa će ove činjenice biti jasno vidljive i grad Sarajevo sa stadionom Grbavica, će polako i zasluženo preuzeti reprezentaciju, zbog dobrobiti i napredka BiH fudbala.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.