Rekonstrukcija stadiona u BiH

ZenickiLC
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la ZenickiLC » 28 feb 2018, 16:53

Kakvi bi mi to bili ljudi kad vam ne bi obezbjedili da dodjete na bilino ugledate one reflektore ,travnjak,pa onda odete dole oprat ruke i umit se , natocit koju flasu za ponjet.Jos sljedece sezone cete vise puta moc doci,pa kolko mi sevapa uberemo :pray:
Uzavreli grad gori ugasiti se nece !

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 feb 2018, 17:10

ZenickiLC je napisao/la:
Monci je napisao/la:Mi ovog ljeta radimo teren, i pokrivamo istok. Polako, korak po korak. Teren će biti ubjedljivo najbolji u Bosni i Hercegovini, i samim tim, a i pokrivanjem istoka, reprezentacija dobija solidne uslove. Mislim Zenica će bar meni ostati upamćena po nekim antologijskim tekmama, navijanjem, ali realno, grad nema smještajne kapacitete ni za dvije reprezentacije, a ne i za goste, i domaće i gostujuće. To vrijeme tekmi u Zenici prolazi. I nogometni savez ima izazova sa tim kampom, jer A selekcija ne želi tamo da provodi vrijeme i da trenira...
Vi taj svoj stadion slobodno mozete rusit i pravit novi jer to vase mazanje ociju sa nekom rekonstrukcijom nema smisla.Grbavica je sva oronula istrosena , na sjeveru nemate upotrebljiv wc,jug vam je negdje u sumi , zapad ste napravili od drva,a kamoli da pricam o drugim nedostacima.Zenica ima pored bilinog i trening kampa dva potpuno upotrebljiva terena jedan sa umjetnom travom drugim sa prirodnom sa 4 hiljade sjedecih mjesta otkrivenom i natkrivenom atlet stazom.2 hotela u blizini sportskih terena sa 4 zvezdice te hotel na trening centru.Necu dalje vise nista pisat to je sasvim dovoljno.A to sto oni nece da budu u zenici jer hoce lumpovat po sarajvu i pit do zore okaci to macku o rep.Bilino je najperspektiviniji stadion u BIH .
Kakav je takav je naš je. Onovna razlika između Grbavice i svih ostalih stadiona u Boni i Hercegovini je što Željo ima 1/1 u vlasništu zemljište i objekat. Npr. kod Vas varalica Fudo Kasumović sutra može srušiti BP (hipotetički) ako za to bude imao većinu ruku u opštinskoj vlasti. Dakle može šta hoće. U Tuzli Husić ode iz kluba, jer grad ne da stadiona. Ajnadžić svako malo obećava neke radove na Koševu, samo da zamaže oči, a klubu koji koristi stadion, svako malo se prijeti da ne može igrati tekme zbog nakih dugova za korištenje. TO JE OSNOVNA RAZLIKA koju sam ranije htio da istaknem, a ne u kakvom stanju je koji stadion, jer svakom je njegov najljepši, jer tu nismo objektivni. I neka nismo, cijenim ljubav prema svojim klubovima.
Dotakao bih se malo i hotela. Zenica ima dva hotela, Dubrovnik i Džananović. Boravio sam u oba, i ništa specijalno, ozbiljne reprezentacije neće spavati tamo. Svi žele 5 zvjezdica, širinu i komfor, a toga tamo nema. Na žalost. Grad nema aerodrom, nema restorana kako treba, i uopšte logistika i opšte usluge su veoma tanke.
Moramo se složiti da je u Sarajevu sve pri ruci, od aerodroma, velikog izbora hotela,restorana, modernog kliničkog centra za ne daj bože, i svih ostalih potrebnih usluga, da ne nabrajam.
Ne znam koliko znate, ali i igrači su za Sarajevo 100%. Posebno za smještaj i pripreme. Utakmice manje više.
Za kraj, ponoviću još jednom. mi stadion prvenstveno pravimo sebi. I reprezentcija, hoće-neće. Platiće korištenje ako hoće. Iz ljubomore nas perete za teren. Još malo, jer kada na ljeto sjevne novi, kada se pokrije istok, ne znam šta ćete onda. Valjda ćete o šumi iznad juga kenjat. Na našu radost, a Vašu veliku žalost, i Jug će brzo. Nama nije bitno da se prepoznaju iskoraci koje mi radimo, jer ljubomora je čudo Nama je bitno da naš stadion i naš klub, svakim danom, krupnim koracima, i nezaustavljivo ide naprijed, prkoseći opštem stanju u sportu, i uostalim segmentima u državi.

ZenickiLC
Kontakt:

Post Postao/la ZenickiLC » 28 feb 2018, 17:16

Monci je napisao/la:
ZenickiLC je napisao/la:
Monci je napisao/la:Mi ovog ljeta radimo teren, i pokrivamo istok. Polako, korak po korak. Teren će biti ubjedljivo najbolji u Bosni i Hercegovini, i samim tim, a i pokrivanjem istoka, reprezentacija dobija solidne uslove. Mislim Zenica će bar meni ostati upamćena po nekim antologijskim tekmama, navijanjem, ali realno, grad nema smještajne kapacitete ni za dvije reprezentacije, a ne i za goste, i domaće i gostujuće. To vrijeme tekmi u Zenici prolazi. I nogometni savez ima izazova sa tim kampom, jer A selekcija ne želi tamo da provodi vrijeme i da trenira...
Vi taj svoj stadion slobodno mozete rusit i pravit novi jer to vase mazanje ociju sa nekom rekonstrukcijom nema smisla.Grbavica je sva oronula istrosena , na sjeveru nemate upotrebljiv wc,jug vam je negdje u sumi , zapad ste napravili od drva,a kamoli da pricam o drugim nedostacima.Zenica ima pored bilinog i trening kampa dva potpuno upotrebljiva terena jedan sa umjetnom travom drugim sa prirodnom sa 4 hiljade sjedecih mjesta otkrivenom i natkrivenom atlet stazom.2 hotela u blizini sportskih terena sa 4 zvezdice te hotel na trening centru.Necu dalje vise nista pisat to je sasvim dovoljno.A to sto oni nece da budu u zenici jer hoce lumpovat po sarajvu i pit do zore okaci to macku o rep.Bilino je najperspektiviniji stadion u BIH .
Kakav je takav je naš je. Onovna razlika između Grbavice i svih ostalih stadiona u Boni i Hercegovini je što Željo ima 1/1 u vlasništu zemljište i objekat. Npr. kod Vas varalica Fudo Kasumović sutra može srušiti BP (hipotetički) ako za to bude imao većinu ruku u opštinskoj vlasti. Dakle može šta hoće. U Tuzli Husić ode iz kluba, jer grad ne da stadiona. Ajnadžić svako malo obećava neke radove na Koševu, samo da zamaže oči, a klubu koji koristi stadion, svako malo se prijeti da ne može igrati tekme zbog nakih dugova za korištenje. TO JE OSNOVNA RAZLIKA koju sam ranije htio da istaknem, a ne u kakvom stanju je koji stadion, jer svakom je njegov najljepši, jer tu nismo objektivni. I neka nismo, cijenim ljubav prema svojim klubovima.
Dotakao bih se malo i hotela. Zenica ima dva hotela, Dubrovnik i Džananović. Boravio sam u oba, i ništa specijalno, ozbiljne reprezentacije neće spavati tamo. Svi žele 5 zvjezdica, širinu i komfor, a toga tamo nema. Na žalost. Grad nema aerodrom, nema restorana kako treba, i uopšte logistika i opšte usluge su veoma tanke.
Moramo se složiti da je u Sarajevu sve pri ruci, od aerodroma, velikog izbora hotela,restorana, modernog kliničkog centra za ne daj bože, i svih ostalih potrebnih usluga, da ne nabrajam.
Ne znam koliko znate, ali i igrači su za Sarajevo 100%. Posebno za smještaj i pripreme. Utakmice manje više.
Za kraj, ponoviću još jednom. mi stadion prvenstveno pravimo sebi. I reprezentcija, hoće-neće. Platiće korištenje ako hoće. Iz ljubomore nas perete za teren. Još malo, jer kada na ljeto sjevne novi, kada se pokrije istok, ne znam šta ćete onda. Valjda ćete o šumi iznad juga kenjat. Na našu radost, a Vašu veliku žalost, i Jug će brzo. Nama nije bitno da se prepoznaju iskoraci koje mi radimo, jer ljubomora je čudo Nama je bitno da naš stadion i naš klub, svakim danom, krupnim koracima, i nezaustavljivo ide naprijed, prkoseći opštem stanju u sportu, i uostalim segmentima u državi.
Opisa ti Zenicu ko neku kasabu,a reprezentaciju ko trubacki orkestar koji ide po restoranima jede i pije.Kako bolan nevaljaju hoteli , kako nema restorana.Sigurno je da imate vise restorana i hotela,dok kod nas u gradu imaju samo dva fast ooda i jedna pitara ,ne pricaj gluposti molim te.A sto se tice stadiona,pa eto onda je pravite za sebe sto prosipate pricu ovdje.Kad je bilino prva opcija za repku onda je kod vas prica ma sta ce nam repka nek ide gdje hoce stadion je samo za nas, a kad ste dobili belgiju odma je bilo repka seli na grbavicu kme kme.Idite kmecite o tom istoku pitarima tamo ostavi se zenice .
Zadnja izmjena: ZenickiLC, dana/u 28 feb 2018, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
Uzavreli grad gori ugasiti se nece !

KanistuViniga
Kontakt:

Post Postao/la KanistuViniga » 28 feb 2018, 17:18

Monci je napisao/la:Kakav je takav je naš je. Onovna razlika između Grbavice i svih ostalih stadiona u Boni i Hercegovini je što Željo ima 1/1 u vlasništu zemljište i objekat. Npr. kod Vas varalica Fudo Kasumović sutra može srušiti BP (hipotetički) ako za to bude imao većinu ruku u opštinskoj vlasti. Dakle može šta hoće. U Tuzli Husić ode iz kluba, jer grad ne da stadiona. Ajnadžić svako malo obećava neke radove na Koševu, samo da zamaže oči, a klubu koji koristi stadion, svako malo se prijeti da ne može igrati tekme zbog nakih dugova za korištenje. TO JE OSNOVNA RAZLIKA koju sam ranije htio da istaknem, a ne u kakvom stanju je koji stadion, jer svakom je njegov najljepši, jer tu nismo objektivni. I neka nismo, cijenim ljubav prema svojim klubovima.
Dominacija !

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 feb 2018, 17:57

Niti sam opisao, niti smatram Zenicu kasabom. Sa druge strane nije niti grad koji nudi nešto posebno. Izgubili ste najjačeg zeničanina, gradonačelnika, i sada Vas hoštapleri tipa Kasumovića mogu "ćopati" kako hoće. U svom postu nisam ništa slagao, često sam u Zenici i poslovno i privatno, i dobro je poznajem.Hoteli su "nako" koristio sam sobe u oba, restorana fakat nema, a treba misliti i o navijačima, i oni bi negdje sjeli prije ili poslije tekme, a da to nisu zadimljene birtije koje nude pivu i ćevap. Parkinga nema, nego se snalazi po okolnim ulicama. Fali i tu mnogo toga iskreno. Vama je bolje okrenite se Čeliku, pomozite da pokuša ostati u ligi. Trenutno bi Vam zadnji problem trebao biti gdje reprezenacija igra.
Živ ti meni bio!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 feb 2018, 18:19

ZenickiLC je napisao/la:
Potpisujem od rijeci do rijeci. Bio sam nedavno na tekmi Zelje, stadion je daleko od nivoa kakvog Zeljo zasluzuje, a kamoli reprezentacija. Sjever prevazidjen i neuslovan, jug ko da je prenesen s drugog stadiona, a i Zapad lici na sve osim tribinu. Istok haj i nekako, ako je fino vrijeme. Sve u svemu, asimetrican i nezaokruzen sportski objekt kojem jos dobar travnjak fali.
Bilino je daleko ispred ostalih, i to je bezze stadion realno ali je ogledalo drzave. Ne moze u najsiromasnijoj i korumpiranijoj zemlji niknuti Allianz Arena.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 feb 2018, 18:26

@Monci kompeksasu pa Hazard ti iz kanistera polivao De Brujnea da se sapere od oranice, obrukali ste nas pred cijelim svijetom a ti seres po Zenici, 15 miliona da ulupate u onu rusevinu od stadiona opet je rupa kad je u fazi raspadanja sve. Hajde to nego i domaci poraz odmah nakon 10 bez poraza u Zenici, a igralo se i protiv Belgije i Irske i Welsa i Izraela itd.
Gdje je odigrana 96 godine prva zvanicna utakmice reprezentacije BIH ? :mrgreen: Od tada do danas kmecanje

Zadnja izmjena: avenija, dana/u 28 feb 2018, 18:32, ukupno mijenjano 2 puta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

KanistuViniga
Kontakt:

Post Postao/la KanistuViniga » 28 feb 2018, 18:28

Hoće se fino roštiljat u prvoj ligi federacije, imati ćete najbolje ćevape

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 28 feb 2018, 18:48

Ma nije za nas nista sve to poravnat treba.
Kakvih ljudi ima dan te yebo pa oko svega se rokamo medjusobno.....
Bilino Grbavica ko god sredi stadion teren dobije 4 kategoriju ja bi bio presretan....
Onaj pise napusi se auspuha pa serem ti se na tu Grbavicu jes cuo.....
Pa koji vam je k ljudi bolan.....Pa kako se obradovat bilo cemu u ovoj drzavi......
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 feb 2018, 18:56

solinas je napisao/la:Ma nije za nas nista sve to poravnat treba.
Kakvih ljudi ima dan te yebo pa oko svega se rokamo medjusobno.....
Bilino Grbavica ko god sredi stadion teren dobije 4 kategoriju ja bi bio presretan....
Onaj pise napusi se auspuha pa serem ti se na tu Grbavicu jes cuo.....
Pa koji vam je k ljudi bolan.....Pa kako se obradovat bilo cemu u ovoj drzavi......
Seri se ti negdje drugo ako smijes i ostavi se Grbavice

maltahz
Kontakt:

Post Postao/la maltahz » 28 feb 2018, 19:46

Halo seronje ostavite se Grbavice, jesam pitar, ali ko god je bio ovdje tokom rata zna šta nama Sarajlijama znači Grbavica...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 28 feb 2018, 20:22

Ma balavurdija se natovarila, ne mogu oni od Tetova i Blatuše dalje dobaciti. Nisam Vam ružne riječi rekao, ali evo sada..hajde lagano druga liga, otvorite temu rekonstrukcija federalnih stadiona, i eto brate neka igra reprezentacija tamo, vašar napravite, yebo koridu. Obijete svako drugo auto, pokupite sve što nađete, od lanaca, do prve pomoći. U jednom modernom i savremenom gradu...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 feb 2018, 20:35

Bilino ima nedostatke koje je nemoguće ispraviti. Udaljenost od aerodroma 70 km, neuslovni hoteli i igrači nisu za. Lično bih volio kada bi mogli igrati pod Bijelim brijegom u slučaju lošijeg vremena a naravno kada se Grbavica sredi da će se neke utakmice igrati i tu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 28 feb 2018, 20:49

maltahz je napisao/la:Halo seronje ostavite se Grbavice, jesam pitar, ali ko god je bio ovdje tokom rata zna šta nama Sarajlijama znači Grbavica...
drug postujem grbavicu i znam kroz sve sta je prosla,al i ti bi trebao da znas(a po postu neznas) da :bih: nije samo od ilidze do bascarsije pozzzz
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

maltahz
Kontakt:

Post Postao/la maltahz » 28 feb 2018, 20:53

tareizo je napisao/la:
maltahz je napisao/la:Halo seronje ostavite se Grbavice, jesam pitar, ali ko god je bio ovdje tokom rata zna šta nama Sarajlijama znači Grbavica...
drug postujem grbavicu i znam kroz sve sta je prosla,al i ti bi trebao da znas(a po postu neznas) da :bih: nije samo od ilidze do bascarsije pozzzz
Kakve to veze ima sa mojim postom? Kako si zaključio to?

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 28 feb 2018, 20:56

pa napisao si drug citiram "ko god je bio ovdje tokom rata zna sta SARAJLIJAMA znaci Grbavica" znaci i nama svima koji volimo ovu zemlju i to se ne smije zaboraviti
opet pozzz
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

UltrasZenica
Kontakt:

Post Postao/la UltrasZenica » 28 feb 2018, 21:07

Monci je napisao/la:Ma balavurdija se natovarila, ne mogu oni od Tetova i Blatuše dalje dobaciti. Nisam Vam ružne riječi rekao, ali evo sada..hajde lagano druga liga, otvorite temu rekonstrukcija federalnih stadiona, i eto brate neka igra reprezentacija tamo, vašar napravite, yebo koridu. Obijete svako drugo auto, pokupite sve što nađete, od lanaca, do prve pomoći. U jednom modernom i savremenom gradu...
Cekaj,to sto tvoji provociraju citavo vrijeme(druga liga,auspuh,ozraceni i slicno) to je uredu,a kada vas neko pecne onda je to balavurdija,kompleksi, bla bla... I nemoj te suplje "nisam vam ruzne rijeci rekao" kada se moze procitat izmedju redova sta si mislio. ;)

maltahz
Kontakt:

Post Postao/la maltahz » 28 feb 2018, 21:09

tareizo je napisao/la:pa napisao si drug citiram "ko god je bio ovdje tokom rata zna sta SARAJLIJAMA znaci Grbavica" znaci i nama svima koji volimo ovu zemlju i to se ne smije zaboraviti
opet pozzz
:thumbup: poz

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 28 feb 2018, 21:12

slika

Uskoro: plato iza tribine + parking, fasada istoka, prostorije, krov je ipak veliki posao ali bice i on.
- Zeljeznicar -

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 feb 2018, 21:35

maltahz je napisao/la:
tareizo je napisao/la:
Kakve to veze ima sa mojim postom? Kako si zaključio to?
I u Zenici je drug bio rat, tako da to sto vama Grbavica znaci nesto i nama znaci Bilino Polje, i po Zenici su granate padale i ubijale civile..
To nemoj na Grbavicu jer je prosla rat je suplja jer i Zenica je dala desetine hiljade boraca i dozivjela nekoliko teskih bombaskih napada.
Tako da nemoj na Zenicu i Bilino polje ostavi se Zenice

Umjesto da se zahvalite Gradu Zenica sto je napravio stadion da reprezentacija moze igrati sto je dala zemljiste za trening centar sto je napravila jedini travnjak u drzavi sto planira ucestovati da se dignu tribine i da svi mogu na stadion vi ste iz ljubomore docekali da pljujete na najjadniji moguci nacin.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.