Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Chat
Komsic bukvalno 99% sto kaze slaze, samo Radoncicu pomaze. Radoncic ako Becirovic krene bez kandidature Komsica pusi po koji vec put. Ovako Komsic izbija glasove Denisu, Radoncic ide da se potuce sa SDA.
Njegov cilj je ovdje jasan, eliminacija rak rane bh političke scene, Dragana Čovića, što uostalom i dokazuje ova panika u HDZ. Da li će se nešto drastično promijeniti? Naravno da neće, ko god da dođe na vlast. SDA će vjerovatno oslabiti, ali će i dalje biti dovoljno jaki da se ništa ne može uraditi bez njih i idemo ponovo u krug.legenda reala je napisao/la:Virto
Ma ne znam meni je Željko izlapio dobar je čovjek ali politički je pregažen
Pa bio je predsjednik i nije vise htio sam govoreći kao ne moze nista da uradi kao predsjednik želi u parlament i sl osniva stranku dobija dosta glasova al nista isto je uradio kao i prethodni nista, sad priča kako se dolje ne moze uraditi nista vrh je najbitniji i hoće opet gore il su gore veće pare
Bio jedina svijetla vise nije, tako da na nasoj političkoj sceni vise nema svijetle tačke
Gadosti o Komšiću pišu uglavnom tuzlaci, iz subjektivnih razloga, a paradoks je to da dolaze iz bastiona SDA gdje im kriminalci kao Kukić kroje sudbinu već 25 godina.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Danas više i ne znam šta znači biti političar i za šta se oni ustvari i zalažu. Lokalno odnosno u mom mikrosvijetu moje biranje istih i ima smisla i nekog plana a globalno ne. Sve dok postoje tri strane koje bez kompromisa vuku na svoje nema tu osobe koja može pomoći - svejedno mi je, bio on Platon ili Radončić, jer ovdje se bira osoba koja manje odmaže a ne ona koja više pomaže.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Evo ja mislim da je sve ovo oko Kukica neka fora da razljuti TK, a da SDA pokupi glasove. Neko lazno neprijateljstvo, a onda nakon toga idu zajedno.
E ovo je zastrašujuće. Jbt, pa mi ćemo status kandidata za EU dobiti tek 2019. godine, poređenja radi, Makedonija je to postala 2005. godine, Hrvatska 2006, Crna Gora 2010. godine, Srbija 2012.sljivo je napisao/la:Sve dok postoje tri strane koje bez kompromisa vuku na svoje nema tu osobe koja može pomoći
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
- Barbarossa
- Kontakt:
Postoje dvije opcije kojima se može popraviti činjenično stanje(na bolje)sljivo je napisao/la:Danas više i ne znam šta znači biti političar i za šta se oni ustvari i zalažu. Lokalno odnosno u mom mikrosvijetu moje biranje istih i ima smisla i nekog plana a globalno ne. Sve dok postoje tri strane koje bez kompromisa vuku na svoje nema tu osobe koja može pomoći - svejedno mi je, bio on Platon ili Radončić, jer ovdje se bira osoba koja manje odmaže a ne ona koja više pomaže.
- elementarna nepogoda kojom će biti uništen svaki trag civilizacije u granicama današnje BiH
- Vladimir Putin
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Zeljko,osim isparzne patriotske demagogije, ne nudi nista. Jedino sto ce njegov izbor doprinijeti novom narusavanju ionakoo narusenim bošnjačko-hrvatskim odnosima. I kao sto autor rece unistavas nadu da ce se ovamo ikad pojaviti opcija koja nije hdzova mafijaska hobotnica ili njihov satelit.Dogodi li se opet njegov izbor, to će ugasiti posljednju šansu da se među Hrvatima u BiH pojave konstruktivne političke opcije i stvori kakav-takav politički pluralizam – ako takva šansa već nije umrla početkom ovog desetljeća. HDZ će nastaviti monopolizirati pravo na „hrvatski“ dio politike i homogenizirati sve manji i manji narod, pri čemu će im – kao vještim makijavelistima – Komšićev izbor doći kao kec na desetku. Što znači jedno mjesto u Predsjedništvu naspram prilike da u narodu razvijaš paranoju i osjećaj ugroženosti, zakinutosti i majorizacije od strane političkog Sarajeva i većinskog naroda te tako u narodu koji si opljačkao i rastjerao postaneš zaštitnik, izbavitelj i apsolutni vladar? To je prilika koju će Dragan Čović i hadezeovske strukture vješto iskoristiti, a od toga nitko neće imati koristi, niti hrvatski građani naše zemlje niti Komšićevi „svi građani“ radi kojih se tobože bori za tu funkciju i koje bi tobože predstavljao. Sve s visokom plaćom i ugodnim životom, da spomenemo i taj ne baš nebitan momenat.
Franjo Šarčević, Prometej.ba
Da je pametan, povukao bi se i podrzao Becirovica jer ces tako ojacati ljevicu. Ovako ce se podijeliti glasovi i imat ces SDA ili Radoncica.
- Barbarossa
- Kontakt:
DFKawhi je napisao/la:Bosnjaci trebaju za HDZ glasati.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Covic ce blokirati sve zbog demagoga Komsica
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ima li predratnih sniženja u SCC-u?Bosniacum Lilium je napisao/la:Covic ce blokirati sve zbog demagoga Komsica
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Barbarossa
- Kontakt:
Šta je kod vas sa Zukorlićem?Bosniacum Lilium je napisao/la:Covic ce blokirati sve zbog demagoga Komsica
I ja sam jedno vrijeme na ovaj način razmišljao. Ali ovo je JAKO JAKO pogrešno razmišljanje uz preveliku dozu lažne političke korektnosti.Kajzer10 je napisao/la:Dogodi li se opet njegov izbor, to će ugasiti posljednju šansu da se među Hrvatima u BiH pojave konstruktivne političke opcije i stvori kakav-takav politički pluralizam – ako takva šansa već nije umrla početkom ovog desetljeća. HDZ će nastaviti monopolizirati pravo na „hrvatski“ dio politike i homogenizirati sve manji i manji narod, pri čemu će im – kao vještim makijavelistima – Komšićev izbor doći kao kec na desetku. Što znači jedno mjesto u Predsjedništvu naspram prilike da u narodu razvijaš paranoju i osjećaj ugroženosti, zakinutosti i majorizacije od strane političkog Sarajeva i većinskog naroda te tako u narodu koji si opljačkao i rastjerao postaneš zaštitnik, izbavitelj i apsolutni vladar? To je prilika koju će Dragan Čović i hadezeovske strukture vješto iskoristiti, a od toga nitko neće imati koristi, niti hrvatski građani naše zemlje niti Komšićevi „svi građani“ radi kojih se tobože bori za tu funkciju i koje bi tobože predstavljao. Sve s visokom plaćom i ugodnim životom, da spomenemo i taj ne baš nebitan momenat.
Franjo Šarčević, Prometej.ba
Ono u fazonu "ne zatežimo ionako loše boš-hrv odnose i nemojmo ljutiti Hrvate, nemojmo birati Komšića".
Zbog čega?
Evo par pitanja za ove pi.čk.e i političke koretnjake.
Ko je Hrvate to tako silno naljutio 1993. godine pa okrenuše leđa i pokrenuše boš-hrv sukob i UZP u suradnji s Hrvatskom?
Ko je Hrvate to tako silno naljutio 2001. godine pa opet pođoše rušiti državu i poredak sa Hrvatskom samoupravom?
Pobjedio Komšić ili ne, Hrvati će i dalje biti homogenzirani sa kolektivnom umjesto individualnom svješću. Od izbora do izbora pitanje je samo koliko će Hrvata glasati za HDZ? Ako se Komšić ne kandidira 93% Hrvata će glasati za HDZ, a ako se Komšić kandidira 95% Hrvata će glasati za HDZ. Ah te velike razlike. Da im meden prst u ustima držiš mrzit će ovu državu i tebe Bošnjače jer i kao Srbima krajnji je cil raspad BiH. Bošnjaci su velika smetnja u tome bilo Komšića ili ne bilo ga. Hrvatskio narod je narod čija niti jedna jedina politička stranka nije smogla obraza da se izvine nakon Haške presude Šestorci građanima Bošnjacima koji su prošli tolike patnje s 2000 strana dokaznog materijala koji je potvrđen. Čak šta više homogenziraše se i okupiše u Mostaru na trgu da pale svijeće za krvnika Praljka. I sad te iste "ne treba ljutiti"? Ama ko su više oni da ih se Bošnjaci boje. Šta je više kakav je **** strah i neko lizanje guzice. Znate li vi kako je Bošnjacima gdje su Hrvati većina tipa Čapljina, Stolac? Jel znate? Ne znate očito vi to u Sarajevu pojma vi nemate.
Samo gledajte ovo. Hercegovačko-neretvanski kanton je mješoviti hrvatsko-bošnjački kanton. Tamo gdje je HVO vladao u ratu tipa općina Čapljina i općina Stolac ispred institucija tih općina i na javnim gradskim mjestima se uvijek ističu tri zastave: zastava BiH, zastava HRHB i zastava općine. Tamo gdje je ARBIH vladala u ratu tipa općina Jablanica i općina Konjic ispred institucija tih općina i na javnim gradskim mjestima se uvijek ističu tri zastave: zastava BiH, neutralna nenacionalna zastava HN kantona i zastava općine. Vidite li vi tu razliku? Hrvati u sred Stoca gdje su Bošnjaci većina (u samom gradu) na svakom koraku ističu zastavu HRHB iako je Stolac dio HN kantona, jer HRHB ne postoji. Ali jock, na svakom koraku šahovnice. A Bošnje dobrice stalno drže neki meden prst u ustima Hrvatima pa u općinama tipa Jablanica i Konjic svugdje se ističe ta HNK zajednička zastava, nigdje ljiljani. Jer Bošnje je strah da stavi ljiljane da ne naljuti Hrvate. Bošnjo hoće zajedničku zastavu da istakne. Ali Hrvata boli k za to. Hrvat onako bezobrazno u Stocu u kojem su takvi strašni zločini počinjeni i gdje su Bošnjaci u gradu većina 60% svugdje ističe HRHB zastave, NIGDJE ZAJEDNIČKE KANTONALNE! NIGDJE!
Izabrat Komšića, da šta nego izabrati, ne dozvoliti u predsjedništvu da sjede Čović i Dodik i čine dvije trećine tog državnog tijela koje nije toliko jako a opet puno je jače nego što mnogi misle. Pogotovo bi se Čović i Dodik potrudili da to tijelo ojača ako budu zajedno u tom tijelu, jer bi im to mnogo značilo. Komšić je šupljak i bezveznjak, razočarao mnoge. Ali bolje je da on tu bude nego Čović u smrtnoj kombinaciji s Dodikom.
- Barbarossa
- Kontakt:
Pa nema zastava RBiH zbog bezmudihFerdo je napisao/la:
Samo gledajte ovo. Hercegovačko-neretvanski kanton je mješoviti hrvatsko-bošnjački kanton. Tamo gdje je HVO vladao u ratu tipa općina Čapljina i općina Stolac ispred institucija tih općina i na javnim gradskim mjestima se uvijek ističu tri zastave: zastava BiH, zastava HRHB i zastava općine. Tamo gdje je ARBIH vladala u ratu tipa općina Jablanica i općina Konjic ispred institucija tih općina i na javnim gradskim mjestima se uvijek ističu tri zastave: zastava BiH, neutralna nenacionalna zastava HN kantona i zastava općine. Vidite li vi tu razliku? Hrvati u sred Stoca gdje su Bošnjaci većina (u samom gradu) na svakom koraku ističu zastavu HRHB iako je Stolac dio HN kantona, jer HRHB ne postoji. Ali jock, na svakom koraku šahovnice. A Bošnje dobrice stalno drže neki meden prst u ustima Hrvatima pa u općinama tipa Jablanica i Konjic svugdje se ističe ta HNK zajednička zastava, nigdje ljiljani. Jer Bošnje je strah da stavi ljiljane da ne naljuti Hrvate. Bošnjo hoće zajedničku zastavu da istakne. Ali Hrvata boli k za to. Hrvat onako bezobrazno u Stocu u kojem su takvi strašni zločini počinjeni i gdje su Bošnjaci u gradu većina 60% svugdje ističe HRHB zastave, NIGDJE ZAJEDNIČKE KANTONALNE! NIGDJE!
.
Bošnjaka
al' ne kontam šta ti može biti ako staviš jbnu zastavu , neće te niko ubiti
Ma Bošnjo neće ljiljane da stavi zbog "dobrosusjedskih" odnosa, da ne naljuti svoje drage Hrvate, možda da Hrvatima stopala ljubi ne bi li ga superiorni Hrvat zavolio. A Hrvata zaboli ****, eno na sred općine zgrade Stoca stoji šahovnica velika, zapišan teritoriji, iako su Bošnjaci u samom Stocu većina. Nema tu tolerantnosti da će se Hrvat ustručavati da okači HRHB zastavu u jednom takvom gradiću koji je mješovit. Neće Hrvat reći "Stid me šta je moj HVO u ratu Bošnjacima Stoca uradio, stid me što smo ih sve počistili i odveli u Dretelj, hajde bit ću dobar čovjek ovo je sad naš zajednički gradić isticat ću zastavu našeg kantona/županije, a ne isključivu hrvatsku nacionalnu zastavu". Ne, Hrvat tako neće razmišljati. Hrvat je složan da je Stolac HRVATSKI POVIJESNI TERITORIJ i da tu mora biti HRHB zastava makar u gradu sutra bude lupam 70 - 80 - 90% Bošnjaka. Bit će šahovnica i gotovo. A prođeš ovako ovim većinski bošnjačkim općinama Jablanica, Konjic nigdje ljiljana samo daytonka, ta kantonalna zastava koja Hrvate ni ne zanima i zastava općine.
Bošnjo se užasno boji superiornih Hrvata Bošnjo će uvijek sageti kičmu. Ma neka Čović bude izabran, da se Hrvati ne bi naljutili maaa ja najlakše tako. Neka nama u Predsjedništvu Dodika i Čovića to bi bilo suuuuper. Onda im dati sva moguća ministarstva a da ne govorim o tome da Hrvati drže uvijek ministarstva finacija. A uvijek kukaju kako su zapostavljeni kako im jadnicima svu lovu zlo Sarajevo uze.
Bošnjo se užasno boji superiornih Hrvata Bošnjo će uvijek sageti kičmu. Ma neka Čović bude izabran, da se Hrvati ne bi naljutili maaa ja najlakše tako. Neka nama u Predsjedništvu Dodika i Čovića to bi bilo suuuuper. Onda im dati sva moguća ministarstva a da ne govorim o tome da Hrvati drže uvijek ministarstva finacija. A uvijek kukaju kako su zapostavljeni kako im jadnicima svu lovu zlo Sarajevo uze.
- Barbarossa
- Kontakt:
Ja sam Kawhiju davno govorio , bolje Bosna sa 33% teritorija, ali da si apsolutni gospodar na tome,nego ovo danas. Jok ,kaže on bolje 100 godina ratovat,nego pristati na kompromis. 
Nisam ja ni za tu opciju "100% vlasti na 33% teritorije", lako je to pričati nekome ko živi u Sarajevu ili Zenici. Takva politika bi bila izdaja svih patnji koje su prošli Bošnjaci u Hercegovini a koji danas silom prilika žive na teritoriju koji Hrvati nazivaju EKSLUZIVNI HRVATSKI POVIJESNI TERITORIJ. Kad bi sarajevski Bošnjaci proglasili tih nekih 33% a kad bi se Bošnjaci iz Stoca, Čapljine, Mostara našli van toga to bi bila šamarčina i izdaja, jer nisu Bošnjaci valjda po Dretelju i Heliodromu krvarili da bi Sarajlije mogle uživati u svome bošnjakluku i begovatu? Ali isto tako sam i protiv stalnog saginjanja Hrvatima. Željka Komšića treba izabrati čisto da se bezobraznoj hrvatskoj politici koja nije u stanju da se izvine ni za UZP pokaže da može šta hoće ali ne dokle hoće. Ne smije se dozvoliti da Čović i Dodik budu u predsjedništvu u paketu. Komšić je bezveznjak, milijardu puta bolje bi bilo da je Slavo Kukić kandidat, ali ja razumijem što taj čovjek neće, pa nije lud draži mu je život od fotelje. Već je jednom od HDZ-ovaca dobio metalnom šipkom po glavi.

Pa bi onda i uličar Komšić bio bolji od Čovića čovjeka kockaste glave i iskrivljenih usta koji sebe naziva "europskim uljudbenikom" da s Dodikom razara što se još razorit može.
Ali kažem vam Komšića nije bilo ni 1993. ni 2001. pa su Hrvati furali svoju politiku, i opet će bilo Komšića ili ne bilo. Zato bolje da ga ima.

Pa bi onda i uličar Komšić bio bolji od Čovića čovjeka kockaste glave i iskrivljenih usta koji sebe naziva "europskim uljudbenikom" da s Dodikom razara što se još razorit može.
Ali kažem vam Komšića nije bilo ni 1993. ni 2001. pa su Hrvati furali svoju politiku, i opet će bilo Komšića ili ne bilo. Zato bolje da ga ima.
- Barbarossa
- Kontakt:
Ja se nadam da će se ove godine moj glas ubrajati pod one "glasovi iz dijaspore".Amin
Barbarossa je napisao/la:Ja se nadam da će se ove godine moj glas ubrajati pod one "glasovi iz dijaspore".Amin
Zar nisi rekao da nigdje ne ides iz domovine?
Inace, samara te Ferdo - hercegovacki Hrvat od glave do pete.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.