Pa jesam rekao Al u slučaju da ne zapuca tj u mirukobe24 je napisao/la:Barbarossa je napisao/la:Ja se nadam da će se ove godine moj glas ubrajati pod one "glasovi iz dijaspore".Amin![]()
Zar nisi rekao da nigdje ne ides iz domovine?
Inace, samara te Ferdo - hercegovacki Hrvat od glave do pete.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- Barbarossa
- Kontakt:
Re: Chat
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Nemoj bit dosadanRamsey8 je napisao/la:Jutro glupi narode
- Barbarossa
- Kontakt:
Jest i naporan Bože dragiMElloo je napisao/la:Nemoj bit dosadanRamsey8 je napisao/la:Jutro glupi narode
Uzimaju mu drugi ganeri spotlightBarbarossa je napisao/la:Jest i naporan Bože dragiMElloo je napisao/la:Nemoj bit dosadanRamsey8 je napisao/la:Jutro glupi narode
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Generalno se slazem jer beskicmenjaka koje spominjes itekako ima ali si ovdje promasio adresu.Ferdo je napisao/la:
I ja sam jedno vrijeme na ovaj način razmišljao. Ali ovo je JAKO JAKO pogrešno razmišljanje uz preveliku dozu lažne političke korektnosti.
Ono u fazonu "ne zatežimo ionako loše boš-hrv odnose i nemojmo ljutiti Hrvate, nemojmo birati Komšića".
Zbog čega?
Evo par pitanja za ove pi.čk.e i političke koretnjake.
Ko je Hrvate to tako silno naljutio 1993. godine pa okrenuše leđa i pokrenuše boš-hrv sukob i UZP u suradnji s Hrvatskom?
Ko je Hrvate to tako silno naljutio 2001. godine pa opet pođoše rušiti državu i poredak sa Hrvatskom samoupravom?
Pobjedio Komšić ili ne, Hrvati će i dalje biti homogenzirani sa kolektivnom umjesto individualnom svješću. Od izbora do izbora pitanje je samo koliko će Hrvata glasati za HDZ? Ako se Komšić ne kandidira 93% Hrvata će glasati za HDZ, a ako se Komšić kandidira 95% Hrvata će glasati za HDZ. Ah te velike razlike. Da im meden prst u ustima držiš mrzit će ovu državu i tebe Bošnjače jer i kao Srbima krajnji je cil raspad BiH. Bošnjaci su velika smetnja u tome bilo Komšića ili ne bilo ga. Hrvatskio narod je narod čija niti jedna jedina politička stranka nije smogla obraza da se izvine nakon Haške presude Šestorci građanima Bošnjacima koji su prošli tolike patnje s 2000 strana dokaznog materijala koji je potvrđen. Čak šta više homogenziraše se i okupiše u Mostaru na trgu da pale svijeće za krvnika Praljka. I sad te iste "ne treba ljutiti"? Ama ko su više oni da ih se Bošnjaci boje. Šta je više kakav je **** strah i neko lizanje guzice. Znate li vi kako je Bošnjacima gdje su Hrvati većina tipa Čapljina, Stolac? Jel znate? Ne znate očito vi to u Sarajevu pojma vi nemate.
Samo gledajte ovo. Hercegovačko-neretvanski kanton je mješoviti hrvatsko-bošnjački kanton. Tamo gdje je HVO vladao u ratu tipa općina Čapljina i općina Stolac ispred institucija tih općina i na javnim gradskim mjestima se uvijek ističu tri zastave: zastava BiH, zastava HRHB i zastava općine. Tamo gdje je ARBIH vladala u ratu tipa općina Jablanica i općina Konjic ispred institucija tih općina i na javnim gradskim mjestima se uvijek ističu tri zastave: zastava BiH, neutralna nenacionalna zastava HN kantona i zastava općine. Vidite li vi tu razliku? Hrvati u sred Stoca gdje su Bošnjaci većina (u samom gradu) na svakom koraku ističu zastavu HRHB iako je Stolac dio HN kantona, jer HRHB ne postoji. Ali jock, na svakom koraku šahovnice. A Bošnje dobrice stalno drže neki meden prst u ustima Hrvatima pa u općinama tipa Jablanica i Konjic svugdje se ističe ta HNK zajednička zastava, nigdje ljiljani. Jer Bošnje je strah da stavi ljiljane da ne naljuti Hrvate. Bošnjo hoće zajedničku zastavu da istakne. Ali Hrvata boli k za to. Hrvat onako bezobrazno u Stocu u kojem su takvi strašni zločini počinjeni i gdje su Bošnjaci u gradu većina 60% svugdje ističe HRHB zastave, NIGDJE ZAJEDNIČKE KANTONALNE! NIGDJE!
Izabrat Komšića, da šta nego izabrati, ne dozvoliti u predsjedništvu da sjede Čović i Dodik i čine dvije trećine tog državnog tijela koje nije toliko jako a opet puno je jače nego što mnogi misle. Pogotovo bi se Čović i Dodik potrudili da to tijelo ojača ako budu zajedno u tom tijelu, jer bi im to mnogo značilo. Komšić je šupljak i bezveznjak, razočarao mnoge. Ali bolje je da on tu bude nego Čović u smrtnoj kombinaciji s Dodikom.
Stvar je jasna - imas tri clana predsjedništva iz tri naroda. Po meni nije pravedno da Bošnjaci izaberu dva clana i to je sve. Nije to sagninjanje i popuštanje. Saginjanje je kad HDZu prepustis svaku bitnu funkciju u drzavi i daleko vise nego sto mu pripada, sto radi SDA. Da izaberu clana predsjednistva je minimum.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
We alejkumu selam. Nisi zaboravio na forum.Donnie Darko je napisao/la:selam
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ma kakvi. I ja sam zakasnio. Mozda ce SDA dijeliti kupone za Zaru.High je napisao/la:Ima li predratnih sniženja u SCC-u?Bosniacum Lilium je napisao/la:Covic ce blokirati sve zbog demagoga Komsica
@barbarosa
Okrenuo se realnoj politici
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Barbarossa
- Kontakt:
Vidim ne mirišu ga baš tamo kod vas , kako je izašao iz IZBosniacum Lilium je napisao/la: @barbarosa
Nije valjda da bi pobjegao u slucaju rata?Barbarossa je napisao/la: Pa jesam rekao Al u slučaju da ne zapuca tj u miru
„...onaj ko im tada leđa okrene – osim onog koji se povuče s namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi – vratiće se natovaren Allahovom srdžbom; prebivalište njegovo biće Džehennem, a užasno je on boravište.“ (Prijevod značenja El-Enfal, 16.)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Barbarossa
- Kontakt:
Oj kobekobe24 je napisao/la:Nije valjda da bi pobjegao u slucaju rata?Barbarossa je napisao/la: Pa jesam rekao Al u slučaju da ne zapuca tj u miru![]()
„...onaj ko im tada leđa okrene – osim onog koji se povuče s namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi – vratiće se natovaren Allahovom srdžbom; prebivalište njegovo biće Džehennem, a užasno je on boravište.“ (Prijevod značenja El-Enfal, 16.)
Taj ajet vrijedi za onoga ko bježi sa linije fronta, ne za sve.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Pa zato jer su kod nas čast i ponos iznad svega. To su gluposti, treba biti realan. Zar nije bolje da izlobira puteve kroz Sandžak, nego i dalje da imaju kozije staze. Pa mozda bi Turci otvorili fabriku u Sjenici da ima puta kako treba.Barbarossa je napisao/la:Vidim ne mirišu ga baš tamo kod vas , kako je izašao iz IZBosniacum Lilium je napisao/la: @barbarosa
Ja za ovaj begovat ne bih nikad ratovao. Da su mi ove godine 1992, vjerovatno bih isao na liniju, ali za ovo da ratujem???
- Barbarossa
- Kontakt:
Ko bi mogao postati tamo lider umjesto njega, imal kakav potencijalBosniacum Lilium je napisao/la: Pa zato jer su kod nas čast i ponos iznad svega. To su gluposti, treba biti realan. Zar nije bolje da izlobira puteve kroz Sandžak, nego i dalje da imaju kozije staze. Pa mozda bi Turci otvorili fabriku u Sjenici da ima puta kako treba.
Ja za ovaj begovat ne bih nikad ratovao. Da su mi ove godine 1992, vjerovatno bih isao na liniju, ali za ovo da ratujem???
Pa eno oni što su dolazili iz arapskih zemalja sami kažu da su znali da će ovako biti ne bi nikada dolazili , došli da brane zemlju , poslije rata ti isti kojima su pomagali , hapse ih
Samo jos da neko krene sa pricom "za sta se moj stari borio?". Borio se da imas Svicarsku poslije rata garant.
interesantno, većina "vjernika" ne zna da je i u Kur'anu i u hadisu Resulullaha sallallahu alejhi we sellem zabranjeno da muslimani sumnjiče i istražuju tuđe mahaneBarbarossa je napisao/la:Oj kobekobe24 je napisao/la:Nije valjda da bi pobjegao u slucaju rata?Barbarossa je napisao/la: Pa jesam rekao Al u slučaju da ne zapuca tj u miru![]()
„...onaj ko im tada leđa okrene – osim onog koji se povuče s namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi – vratiće se natovaren Allahovom srdžbom; prebivalište njegovo biće Džehennem, a užasno je on boravište.“ (Prijevod značenja El-Enfal, 16.)pa ti bi prije mene zbrisao , jer bi vjerovatno bio u boljoj materijalnoj situaciji za evakuaciju,a poznato je da obrazovan kadar prvi namiriše problem , a bome i riješenje(da ne navodim sad primjere kako to ide ,a ima ih)

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Barbarossa
- Kontakt:
ne kontamDenchiNL je napisao/la: interesantno, većina "vjernika" ne zna da je i u Kur'anu i u hadisu Resulullaha sallallahu alejhi we sellem zabranjeno da muslimani sumnjiče i istražuju tuđe mahane
Nikad brate moj, tamam da jedini ostanem.Barbarossa je napisao/la:Oj kobekobe24 je napisao/la:Nije valjda da bi pobjegao u slucaju rata?Barbarossa je napisao/la: Pa jesam rekao Al u slučaju da ne zapuca tj u miru![]()
„...onaj ko im tada leđa okrene – osim onog koji se povuče s namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi – vratiće se natovaren Allahovom srdžbom; prebivalište njegovo biće Džehennem, a užasno je on boravište.“ (Prijevod značenja El-Enfal, 16.)pa ti bi prije mene zbrisao , jer bi vjerovatno bio u boljoj materijalnoj situaciji za evakuaciju,a poznato je da obrazovan kadar prvi namiriše problem , a bome i riješenje(da ne navodim sad primjere kako to ide ,a ima ih)
Ajet vrijedi za svaki oblik bjezanja. Ima jos mnogo ajeta i hadisa koji podrobnije pojasnjavaju ovo pitanje.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Barbarossa
- Kontakt:
Ma ja , to sad govoriš ovako iz komforne situacije.kobe24 je napisao/la:
Nikad brate moj, tamam da jedini ostanem.
Ajet vrijedi za svaki oblik bjezanja. Ima jos mnogo ajeta i hadisa koji podrobnije pojasnjavaju ovo pitanje.
Pa za mene su ovi ljudi što su mogli ostat, a otišli(nisu prognani) u najmanju ruku vizionari , kozmopoliti , mađioničari šta već, pa tad '92 predvidjeli da će ovo biti hamelj od države i otišli , pa treba biti kapacitet da to skontaš. A eo vidim danas ih se nešto ne proziva da su dezertirali , eto ja sam mlađi ne znam kakva je spika bila poslije rata , ko da sam načuo nešto da su razmatrali zabranu povratka za takve ,a bi im i naštetili
Šta li baš Tefsir kaže o tome ajetu , baš me zanima šta piše u tumačenju , na engleskom ofc. Meni se čini da vrijedi samo za one koji su otišli iz borbe, jer je lahko zaobići kao takav - ne odeš u borbu
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ima li ajet o tome da ne treba krasti od svog naroda, da ne treba ubijati svoj narod (fizicki, psihicki, direktno, indirektno)?
Ja znam da su 80% clanova SDA fini momci, a prije svega naivni. Ono ostalo 20% vodi stranku ili je na dobrom putu da postane faktor u stranci. Spletkarosi najgore vrste. Ubice svog naroda. Grobari Bosne.
SDP ne treba ni spominjati. Njihov poglavica kuje planove sa Dodikom. SDP sam sebe porazi, njima ne trebaju neprijatelji. Taman stranka za ove sto imaju kompleks nize vrijednosti.
SBB???????
Ne mogu pomoci nikome od nas.
Ja znam da su 80% clanova SDA fini momci, a prije svega naivni. Ono ostalo 20% vodi stranku ili je na dobrom putu da postane faktor u stranci. Spletkarosi najgore vrste. Ubice svog naroda. Grobari Bosne.
SDP ne treba ni spominjati. Njihov poglavica kuje planove sa Dodikom. SDP sam sebe porazi, njima ne trebaju neprijatelji. Taman stranka za ove sto imaju kompleks nize vrijednosti.
SBB???????
Ne mogu pomoci nikome od nas.
Da je @Besic ovdje, pronašao bi vam taj ajet.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
U Zdicima je poznat kao sehara ajeta.High je napisao/la:Da je @Besic ovdje, pronašao bi vam taj ajet.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.