Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

High

Re: Chat

Post Postao/la High » 03 mar 2018, 13:48

Kawhi je napisao/la:
High je napisao/la:Da je @Besic ovdje, pronašao bi vam taj ajet.
U Zdicima je poznat kao sehara ajeta.
Neomađarski arhiv.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 mar 2018, 13:50

High je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
High je napisao/la:Da je @Besic ovdje, pronašao bi vam taj ajet.
U Zdicima je poznat kao sehara ajeta.
Neomađarski arhiv.
Uzivas li u borbi dva najveca bosanska kluba za titulu?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 03 mar 2018, 13:52

Eh o čem ljudi raspravljaju o tome što je neki beduin u pustinji pisao ili izgovarao neka pravila prije 1500 i kusur godina. Držte se bontona i etike 21. stoljeća miša mu. Kanite se više tih gluposti starih stoljećima glava zaboli sve ljude od tog.

High

Post Postao/la High » 03 mar 2018, 13:52

Kawhi je napisao/la: Uzivas li u borbi dva najveca bosanska kluba za titulu?
Ne toliko, jer oni i na kraju džemata znaju da će FKS za tili čas stići ovaj zaostatak i ogrnuti se šampionskom odorom.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 mar 2018, 13:53

Ferdo je napisao/la:Eh o čem ljudi raspravljaju o tome što je neki beduin u pustinji pisao ili izgovarao neka pravila prije 1500 i kusur godina. Držte se bontona i etike 21. stoljeća miša mu. Kanite se više tih gluposti starih stoljećima glava zaboli sve ljude od tog.
Svaki put kad vidim zadnji post u ovo pdf diskusije kad piše Ferdo kontam da je Hendo napisao, stalno mješam vas dvojicu
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 mar 2018, 14:00

High je napisao/la:
Ne toliko, jer oni i na kraju džemata znaju da će FKS za tili čas stići ovaj zaostatak i ogrnuti se šampionskom odorom.
To js isto ko reci da ce Arsenal biti prvak Engleske.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

High

Post Postao/la High » 03 mar 2018, 14:02

Kawhi je napisao/la:
High je napisao/la:
To js isto ko reci da ce Arsenal biti prvak Engleske.
Arsenal je fantazmagorijski klub, a Sarajevo je esencija čak i kad ima zaostatak jer Koldžin i Misimovićev klub, kao i onaj Čovićev i Rasupčićev, kupuje i vara.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 mar 2018, 16:01

Barbarossa je napisao/la: Ma ja , to sad govoriš ovako iz komforne situacije.

Pa za mene su ovi ljudi što su mogli ostat, a otišli(nisu prognani) u najmanju ruku vizionari , kozmopoliti , mađioničari šta već, pa tad '92 predvidjeli da će ovo biti hamelj od države i otišli , pa treba biti kapacitet da to skontaš. A eo vidim danas ih se nešto ne proziva da su dezertirali , eto ja sam mlađi ne znam kakva je spika bila poslije rata , ko da sam načuo nešto da su razmatrali zabranu povratka za takve ,a bi im i naštetili :rol:

Šta li baš Tefsir kaže o tome ajetu , baš me zanima šta piše u tumačenju , na engleskom ofc. Meni se čini da vrijedi samo za one koji su otišli iz borbe, jer je lahko zaobići kao takav - ne odeš u borbu
Ne postoji nacin da ti to dokazem, ali Allah mi je svjedok da bih ostao, pa taman bio sam. Ako ne d'o Allah dodje do rata, naci cu nacin da ti se javim. :mrgreen:

Ne kazem da se svi koji su '92. otisli mogu tretirati kao bjegunci s bojnog polja, jer je bilo ljudi koji su pomagali i iz inostranstva (i takva pomoc je bila potrebna), ali su vrlo diskutabilni oni koji su pobjegli gledajuci samo svoju guzicu. Slobodno pitaj ucene ljude kako se takvi tretiraju u islamu i kako se tumaci ajet koji sam ranije napisao. Jasno je meni da se ovdje nema zbog koga ostati i da ovakvi 'lideri' ne zasluzuju apsolutno nista, ali ja bih ostao iskljucivo zbog toga sto me vjera duzi da branim svoju vjeruj i svoju domovinu.

@Ferdo, idi masturbiraj na pjesme Selme Bajrami, nisi ti za ozbiljne diskusije. :kafa:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 03 mar 2018, 16:02

Ja momaka, blokirali mi ulaz u mahalu. Sreća imamo pravu policiju.

Ne može pošten narod koji hoće raditi od njih na posao i sa posla.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 mar 2018, 16:34

kobe24 je napisao/la:Allah mi je svjedok da bih ostao, pa taman bio sam.
Lahko je tebi pričat kad bi ko doktor bio u debeloj pozadini tj daleko od prvih linija :mrgreen:
Što se tiče sure enfal, objavljena je nakon bedra.
Da, tefsir 16. ajeta govori o bjezanju sa bojnog polja.
Ako imaš nešto drugo, slobodno postaj.
Bjezanje je strašan grijeh. Recimo da u buharijevom sahihu ima predaja koja kaže da se radi o jednom od 7 velikih grijeha za koji će se zavrsavat u dzehenemu.
To je prvo. Drugo, kako je onda oprošteno onima koji su pobjegli na uhudu :mrgreen:
Treće, po poslanikom sunnetu nema prisilne mobilizacije. Ono što je kasnije uvedeno je bidat.
Dakle, samo dobrovoljci, a na komandantu je da procijeni ko je ratnik a koga će vratiti kući.
Jer, šta bi ti sa ovim kad bi pobjego nakon prve granate :mrgreen:
Samo ti fali da unosi nemir među vojskom.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 03 mar 2018, 16:35

Yebo te sunce, imal sata da neko na ovom forumu ne pocne spiku o hadisima, ajetima, muslimani su veci vjernici od krscana, Amerika mrzi muslimane pa onda postovi tipa citiranja nekih sejhova itd itd....
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 mar 2018, 16:53

Sage je napisao/la:imal sata da neko na ovom forumu ne pocne spiku o hadisima, ajetima, muslimani su veci vjernici od krscana, Amerika mrzi muslimane pa onda postovi tipa citiranja nekih sejhova itd itd....
Pazi, ko odluči da živi ko hajvan tj da se preda nagonima pogotovo niskim strastima, vjera je prva koja mu smeta.
Znamo zašto i razumijemo te.
Ovo bi sa teme o ljepoticama, jele :)
Sage je napisao/la: Ma ovu temu prvu otvaram kad se probudim...
Svaki insan uzme nešto za boga i to je ok. Vidjet ćemo ko će biti u pravu. Problem je kad taj počne da napada druge. Tolerancija je ono što nam fali.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 mar 2018, 16:54

slika

:urnebes: inače neka iz DFa djeli ovu sliku i kako policija tobože tuče ove narkomane i plaćenike po ulici

Uniforme policije Republike Hrvatske

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 mar 2018, 16:58

Sage je napisao/la:Yebo te sunce, imal sata da neko na ovom forumu ne pocne spiku o hadisima, ajetima, muslimani su veci vjernici od krscana, Amerika mrzi muslimane pa onda postovi tipa citiranja nekih sejhova itd itd....
Sto tebe iritira sta pisu? Ne postoji put da ovi nisu pričali o tome a da ti nisi dosao prditi kako ti smeta. I sutra ces kao ateista, sto iz nekog razloga dosta puta indirektno tvrdis da si, doci ovdje i srati o nekom postovanju i uvazavanju drugog.

Da se razumijemo, i ja bih da ce prica o necem drugom ali ti druze imas neki bezobrazan stav.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 mar 2018, 17:01

Narodu ne možeš ugoditi.

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 03 mar 2018, 17:10

Seker pa normalno da cu otvorit prvo ljepotice, da necu Klix? Jedino si mi ti sad pokvario cejf jer vidim da i ti visis tamo :mrgreen:
Kayzer a odakle znas da sam ateista il da nisam musliman? Mislis donosit sud na osnovu sto ne odobravam laprdanja balavaca koji misle ako su naucili par ajeta da su popili pamet? Iman se nosi u srcu a pokazuje djelima. Ja cu uvijek biti protiv sejhovanja balavaca. Znaci osvjesti se, pogledaj oko sebe, ne zivis sam nit u SA, godina 2018, auta na struju, letenje u svemir, itd itd....
Sto se tice ateizma...pa od kako znam za sebe a ima podugo, vise mi ljudi nabijaju, namecu postojanje Boga nego ne postojanje.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 mar 2018, 17:15

Sage je napisao/la:Seker pa normalno da cu otvorit prvo ljepotice, da necu Klix? Jedino si mi ti sad pokvario cejf jer vidim da i ti visis tamo :mrgreen:
Kayzer a odakle znas da sam ateista il da nisam musliman? Mislis donosit sud na osnovu sto ne odobravam laprdanja balavaca koji misle ako su naucili par ajeta da su popili pamet? Iman se nosi u srcu a pokazuje djelima. Ja cu uvijek biti protiv sejhovanja balavaca. Znaci osvjesti se, pogledaj oko sebe, ne zivis sam nit u SA, godina 2018, auta na struju, letenje u svemir, itd itd....
Sto se tice ateizma...pa od kako znam za sebe a ima podugo, vise mi ljudi nabijaju, namecu postojanje Boga nego ne postojanje.
ok

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 mar 2018, 17:26

Sage je napisao/la:Seker pa normalno da cu otvorit prvo ljepotice, da necu Klix? Jedino si mi ti sad pokvario cejf jer vidim da i ti visis tamo :mrgreen:
Zivimo u takvom drustvu gdje takve stvari dolaze u prvi plan.
To je porazno za drustvo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 mar 2018, 17:28

sekerbay je napisao/la: Lahko je tebi pričat kad bi ko doktor bio u debeloj pozadini tj daleko od prvih linija :mrgreen:
Što se tiče sure enfal, objavljena je nakon bedra.
Da, tefsir 16. ajeta govori o bjezanju sa bojnog polja.
Ako imaš nešto drugo, slobodno postaj.
Bjezanje je strašan grijeh. Recimo da u buharijevom sahihu ima predaja koja kaže da se radi o jednom od 7 velikih grijeha za koji će se zavrsavat u dzehenemu.
To je prvo. Drugo, kako je onda oprošteno onima koji su pobjegli na uhudu :mrgreen:
Treće, po poslanikom sunnetu nema prisilne mobilizacije. Ono što je kasnije uvedeno je bidat.
Dakle, samo dobrovoljci, a na komandantu je da procijeni ko je ratnik a koga će vratiti kući.
Jer, šta bi ti sa ovim kad bi pobjego nakon prve granate :mrgreen:
Samo ti fali da unosi nemir među vojskom.

Hahaha, vjeruj da bih bez pogovora prihvatio da idem na prvu liniju. Znam kad je objavljen, ali ne moze vrijediti samo za Bedr. To je ajet iz kojeg se izvlace propisi za svaku bitku do Sudnjeg dana. Htio sam navesti taj hadis, ali sam poslije shvatio da nema potrebe. Jedan ajet je i vise nego dovoljan za onog ko hoce da prihvati odjedjenu obavezu ili ostavi odredjenu zabranu.

Ja nisam rekao da svi moraju biti vojnici, jer neko nije sposoban da drzi kasiku a kamoli pusku. Medjutim, uvijek postoji mogucnost da svi na neki nacin doprinesu. Znas da su se u vrijeme Poslanika saws i zene jednom organizovale i pomogle onako kako su mogle, pa imamo ashabijku Sumejju kao prvog zenskog sehida. Sad ce ovi strucnjaci reci da ja pisem kako i zene trebaju ici u rat, ali ti znas na sta ja mislim.

Sto se tice Uhuda, Allah u Kur'anu kaze:
Ono što vas je zadesilo onoga dana kada su se sukobile dvije vojske bilo je Allahovom voljom – da bi otkrio ko su pravi vjernici, i da bi otkrio ko su licemjeri, oni koji su, kad im je rečeno: ‘Dođite, borite se na Allahovu putu ili se branite!’ – odgovorili: ‘Da znamo da će pravog boja biti, sigurno bismo vas slijedili.’ Toga dana bili su bliže nevjerovanju nego vjerovanju, jer su ustima svojim govorili ono što nije bilo u srcima njihovim. – A Allah dobro zna ono što oni kriju.
Ali, u istoj suri kaze i sljedece:
Samo Allahovom milošću, ti si blag prema njima; a da si osoran i grub, razbjegli bi se iz tvoje blizine. Zato im praštaj i moli da im bude oprošteno i dogovaraj se s njma. A kada se odlučiš, onda se pouzdaj u Allaha, jer Allah zaista voli one koji se uzdaju u Njega.
To je prvi primjer izdaje na bojnom polju, jer se radi o tek drugoj bici koju su vodili muslimani. Meni je sasvim normalno sto im je Uzviseni oprostio, ali ko garantuje da ce i nama sutra oprostiti? Oprostu se mozemo nadati kao i za svaki drugi grijeh koji pocinimo, ali s obzirom da je to prema pouzdanom hadisu jedan od sedam najtezih grijeha, ja se ne bih bas zezao s tim.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 mar 2018, 17:46

Sage je napisao/la:Jedino si mi ti sad pokvario cejf jer vidim da i ti visis ta
Asimi šuknooo :mrgreen:
Nisi mogo dokučiti da sam htio da vidim s kim imam posla pa sam klikno na pretragu postova :lol:
Nema veze, sve ok.
kobe24 je napisao/la:vjeruj da bih bez pogovora prihvatio da idem na prvu liniju.
To znam i bez da mi kažeš.
Ma kakav crni rat i kakvi bakrači. Sve šuplja.
Al eto, da se desi, dovoljno bi bilo pozvat selefije.
Zubima bi izgrizli srbe i hrvate, a ne samo pobijedili.
Taj rat ne bi trajao ni hevtu.
Ti si barem pismen i znaš da se radi o predizbornim lafinama.
Recimo covic koji je krimos pokušava da progura onaj izborni zakon koji bi mu osigurao da vlada koliko god hoće. Hrvati su pokušali jednom 2000/01 sa onom samoupravom, dobili po guzici i neće više nikad
Ono kad ljubić počne o prelasku rubikona :lol:
IL mile ronhil o otcjepljenju a teško oružje stacionirano u federaciji :mrgreen:
kobe24 je napisao/la:ne moze vrijediti samo za Bedr. To je ajet iz kojeg se izvlace propisi za svaku bitku do Sudnjeg dana.
Tako je.
Što se tiče uhuda, zakazali su strijelci koji su poletjeli da dijele plijen iako su imali strogu naredbu da drže položaj.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []