COYS je napisao/la:
Komentator u pozadini (Zampa legenda 100%)![]()
![]()
![]()
![]()
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Jesi poletio da citiras,nisam ovo napisao u smislu da je Dzeko los il da je schick bolji.Vec je roma bila tolika losa zadnjih par utakmica da Dzeko koliko god da se bori ,bez gola to niko ne vidi.A on nije taj tip igrača da se vrti ko muha bez glave . Tako da vise volim da je na klupi kad je roma uzasna, nego da se vraca na sredinu terena i kao nešto kombinira,to nije njegov posao.Sheyi je napisao/la:Grize hopasnoadmir1991 je napisao/la:Lakše gledati Romu bez dzeke, ovaj schick se bori maximalno.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Na Stradunu, da moze ostatak svijeta a i on sam uzivati. Sto se tice talenta imao ga je za top 5 u svijetu. Njegov mentalni sklop ga je drzao samo u top 20. Krivo mi zbog talenta. Da je samo imao latinsku prgavost...soccerfan je napisao/la:Gdje vise odgovara.Ili pored vjecne vatre ili SebiljaJavierBosnia je napisao/la:Gdje mu kip gradimo? Ideja, misljenje? Prijedlog?![]()
Nemamo kud dalje.
Ne bi se slozio, Dzeko je izvukao maksimum svojih sposobnosti.samoposmatram je napisao/la:Na Stradunu, da moze ostatak svijeta a i on sam uzivati. Sto se tice talenta imao ga je za top 5 u svijetu. Njegov mentalni sklop ga je drzao samo u top 20. Krivo mi zbog talenta. Da je samo imao latinsku prgavost...soccerfan je napisao/la:Gdje vise odgovara.Ili pored vjecne vatre ili SebiljaJavierBosnia je napisao/la:Gdje mu kip gradimo? Ideja, misljenje? Prijedlog?![]()
Nemamo kud dalje.
Inteligencijom i profesionalnoscu je prevazisao veliku manu, nedostatk brzine.
Taj nedeostatak ga je sprijecio da bude u top 5 napadaca, u svoje vrijeme.
Sto se tice "latinske prgavosti", nesto bi dobio, nesto izgubio.
Dzeko je slavenska dusa, kao sto rekoh, falilo mu malo eksplozivnosti, da bude kao Lewandowski ili bolji.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Mozda si mladja generacija I nisi redovno pratio Salihamidzica. Dzeko je na 60% odigrao u klubovima a na 50% u reprezentaciji i opet najveci svih vremena kod nas i legenda svijetskog. Njega se uvijek moralo maziti, sa kudjenjem samo dobivali kontra efekat. Svjedoci smo bili igraca po talentu u rangu Zidana, Ronalda, ali zbog sitosti nije ugledao svijetlost dana.
Lewan je nivo ispod Dzeke po talentu, ali dva nivoa iznad po trudu.
Lewan je nivo ispod Dzeke po talentu, ali dva nivoa iznad po trudu.
Da je njega Cirohito vodio cijelu karijeru Edin bi bio najbolji napadac zadnjeg desetljeca. Njemu je tako malo mudrosti na klupi potrebno da sjaji punim sjajem. Na zalost treneri su mu pocesto bili ljudi koji nisu znali kanalizirati Edinove stvarne potencijale. Mislim da je jedino Felixu to polazilo za rukom. Ipak on jos uvijek uspjeva na aparate poslati klubove kakvi su Chelsea i Napoli a to samo po sebi govori o kakvom se tu igracu radi.
Kada se stvarno potrudi i sada je ponajbolja klasicna 9-ka na svijetu.
Kada se stvarno potrudi i sada je ponajbolja klasicna 9-ka na svijetu.
@samoposmatram, @dubrovnik
Nisam mladja generacija (nazalost),
Ne smiju se zanemariti Dzekine fizicke predispozicije.
Koliko mu je visina donijela prednost u skoku, gradjenju, toliko mu je nedostatak brzine nastetio.
Taj nedostatak brzine i pokretljivosti, ne ogleda se samo u napadackim akcijama, nego i u cijelokupnom taktickom doprinosu igri.
Gledali smo puno utakmica, uglavnom protiv top ekipa, u kojima je bio nevidljiv. Fizicki nivo Premiershipa je za Dzeku bio preintenzivan, da bi postigao ono sto je postigao u Njemackoj i Italiji.
Ne moze se reci sa se nije trudio, da nije bio profesionalan, stavise , on je primjer pravog sportiste. Naprosto, postoje limiti.
Dzeko, bar po mom misljenju, nema fizicke predispozicije za top 5. Igraci iz top 5 rasturaju u svakoj ligi, pod svakim trenerom i tu nema greske.
Naravno, Dzeko je najbolji ex Yu napadac vjerovatno svih vremena i, ponavljam, mislim da je izvukao maksimum.
Nisam mladja generacija (nazalost),
Ne smiju se zanemariti Dzekine fizicke predispozicije.
Koliko mu je visina donijela prednost u skoku, gradjenju, toliko mu je nedostatak brzine nastetio.
Taj nedostatak brzine i pokretljivosti, ne ogleda se samo u napadackim akcijama, nego i u cijelokupnom taktickom doprinosu igri.
Gledali smo puno utakmica, uglavnom protiv top ekipa, u kojima je bio nevidljiv. Fizicki nivo Premiershipa je za Dzeku bio preintenzivan, da bi postigao ono sto je postigao u Njemackoj i Italiji.
Ne moze se reci sa se nije trudio, da nije bio profesionalan, stavise , on je primjer pravog sportiste. Naprosto, postoje limiti.
Dzeko, bar po mom misljenju, nema fizicke predispozicije za top 5. Igraci iz top 5 rasturaju u svakoj ligi, pod svakim trenerom i tu nema greske.
Naravno, Dzeko je najbolji ex Yu napadac vjerovatno svih vremena i, ponavljam, mislim da je izvukao maksimum.
Nek te dragi Bog cuva i tvoju familiju takodje,hvala ti za sve sretne momente,i da nikad i ne zabijes za repku vise jer godine cine svoje ostaces kao najveci sin bosanski u zadnjih 10 godina.
Aferim dijamantu nas,hvala ti za sve!
Ne treba sada otvarati stare price i o tome ispisati narednih 5 stranica.
Dzeko se itekako dokazao i u Premiershipu, te da je igrao kao prvi napadac u Cityiju bar 80% utakmica, imao bi oko 25 golova po sezoni, u to sam ubijedjen...zamisli taj psiholoski momenat da zabijes 4 gola a vec sledecu utakmicu neopravdano klupiran...i da, tadasnje konkurencije u napadu su bile najjace u povijesti jednog kluba...hajde mi navedite jedan klub gdje je u jednom trenutku imao 4 napadaca kvaliteta: Dzeko, Aguero, Tevez, Balloteli?
Za mene je Dzeko uvijek bio top 5 napadaca te sam vazda govorio da je Spanac, Englez, Gaucos da bi mnogo bolje prosao na svjetskoj sceni.
Obicni Balo je guran ispred njega od svog sunarodnika(Mancini), dokazani antinapadaci su gurani ispred njega, kao sto su NEGREDO I BONY...nije to sve tako lahko podnositi i igrati kao da je sve ok.
Ono sto ga je sprijecilo da i u svijetu prepoznaju kao top 5 jeste manjak srece u transferima, a ja cu reci KRETEN Redzepagic koji je zeznuo transfer u Bayern Munchen gdje je maltene sve bilo rijeseno ali je ovaj trazio prevelik iznos za svoj menadzerski dzep...da je tada otisao, pored Riberija i Robbena bi davao po 30 komada, i ko zna kako bi dalje tekla karijera (Real Madrid, i sl.). Zelio ga je i Juve, kao sto je i sam govorio...zelio ga je i Atletico prije 4 sezone, sam Simeone je govorio da bi od njega napravio najboljeg napadaca ili jednog od najboljih.
...ono sto bih jos potencirao kao kocnicu u Edinovim transferima jeste da je uvijek bio poprilicno skup, jos od Wolfsburga, dok se evo jedan Mandzukic dobro prodavao jer je "jeftin" vazda bio.
Treba imati malo i srece...lahko je trpati u Dortmundu i Bayernu...ne bi taj Lewandovski nista bolji bio u ovoj Romi, stavise...eno ga Aubameyang ne moze prhnuti u Arsenalu, a gle cuda Batschuayi poceo zabijati u Dortmundu a u Chelseau jedva par zabio i cak ni izbor nije bio vec bi Conte igrao s laznom devetkom igrao u odsustvu Morate.
Falilo je malo vise srece u transferima i malo vise pameti, pogotovo menadzerske. U svakom slucaju za mene je Edin uvijek bio u top 5, ne po klubovima i trofejima naravno, vec po svojoj kvaliteti.
Toliko od mene.
Vozdra.
Dzeko se itekako dokazao i u Premiershipu, te da je igrao kao prvi napadac u Cityiju bar 80% utakmica, imao bi oko 25 golova po sezoni, u to sam ubijedjen...zamisli taj psiholoski momenat da zabijes 4 gola a vec sledecu utakmicu neopravdano klupiran...i da, tadasnje konkurencije u napadu su bile najjace u povijesti jednog kluba...hajde mi navedite jedan klub gdje je u jednom trenutku imao 4 napadaca kvaliteta: Dzeko, Aguero, Tevez, Balloteli?
Za mene je Dzeko uvijek bio top 5 napadaca te sam vazda govorio da je Spanac, Englez, Gaucos da bi mnogo bolje prosao na svjetskoj sceni.
Obicni Balo je guran ispred njega od svog sunarodnika(Mancini), dokazani antinapadaci su gurani ispred njega, kao sto su NEGREDO I BONY...nije to sve tako lahko podnositi i igrati kao da je sve ok.
Ono sto ga je sprijecilo da i u svijetu prepoznaju kao top 5 jeste manjak srece u transferima, a ja cu reci KRETEN Redzepagic koji je zeznuo transfer u Bayern Munchen gdje je maltene sve bilo rijeseno ali je ovaj trazio prevelik iznos za svoj menadzerski dzep...da je tada otisao, pored Riberija i Robbena bi davao po 30 komada, i ko zna kako bi dalje tekla karijera (Real Madrid, i sl.). Zelio ga je i Juve, kao sto je i sam govorio...zelio ga je i Atletico prije 4 sezone, sam Simeone je govorio da bi od njega napravio najboljeg napadaca ili jednog od najboljih.
...ono sto bih jos potencirao kao kocnicu u Edinovim transferima jeste da je uvijek bio poprilicno skup, jos od Wolfsburga, dok se evo jedan Mandzukic dobro prodavao jer je "jeftin" vazda bio.
Treba imati malo i srece...lahko je trpati u Dortmundu i Bayernu...ne bi taj Lewandovski nista bolji bio u ovoj Romi, stavise...eno ga Aubameyang ne moze prhnuti u Arsenalu, a gle cuda Batschuayi poceo zabijati u Dortmundu a u Chelseau jedva par zabio i cak ni izbor nije bio vec bi Conte igrao s laznom devetkom igrao u odsustvu Morate.
Falilo je malo vise srece u transferima i malo vise pameti, pogotovo menadzerske. U svakom slucaju za mene je Edin uvijek bio u top 5, ne po klubovima i trofejima naravno, vec po svojoj kvaliteti.
Toliko od mene.
Vozdra.
Veliki doprinos na Edinovu igru ima Felix Magath koji ga je forsirao da igra sa obje noge . Negdje sam pročitao da je dao više golova lijevom nogom nego glavom
Thomas Müller - Fußballgott
Ne pada mi na pamet da pokusam umanjiti Dzekina dostignuca. Kao sto rekoh, najbolji ex Yu napadac , barem u poslijijeratnom periodu.
Medjutim, kada kazemo Top 5, tu onda mislimo na Suareza, Aguera, Ibrahimovica, Etooa, Rooneya, Toresa, Drogbu, Lewandowskog ...da ne spominjem ove nove tipa Lukaku, Grieezmann, Kane...
I ponovicu, ne slazem se s tvrdnjom da je Dzeku neko zayebao ili da je mogao, ali ga karakter sprijecio. Mislim da je postigao cak i vise od realnih predispozicija.
Medjutim, kada kazemo Top 5, tu onda mislimo na Suareza, Aguera, Ibrahimovica, Etooa, Rooneya, Toresa, Drogbu, Lewandowskog ...da ne spominjem ove nove tipa Lukaku, Grieezmann, Kane...
I ponovicu, ne slazem se s tvrdnjom da je Dzeku neko zayebao ili da je mogao, ali ga karakter sprijecio. Mislim da je postigao cak i vise od realnih predispozicija.
- Goalgetter
- Kontakt:
Mogao je on jos vise u karijeri, meni je najvise zao onog perioda u Cityu. Previse je sjedio na klupi za napadaca njegovog kalibra, na kraju krajeva uzeo je 2 titule i kad podvuces sve postao je legenda Citya, ali u tom periodu mislim da je uz odgovarajuci izbor kluba i trenera mogao jos puno vise postici.
Izabrao je City, izabrao je žestoku konkurenciju al' to je opet njegov i samo njegov izbor bio, i uz sve to opet je uspio osvojiti nekoliko trofeja, postignuti neke od ključnih golova za to trofeje itd.
Meni je jedino žao što je izabrao City iz razloga što je imao priliku da ode u Bayern i da se bori za Ligu prvaka koju, nažalost, kao igrač neće osvojiti. Nema sumnje da bi on trpao nemilice u Bayernu kao što je trpao Gomez, Lewa pa i Mandžo, al' on je svakako trpao njemačku boraniju dok je igrao za Wolfsburg, tako da samo gledajući aspekat tih golova, mislim da nema pretjerano da žali za nečim.
Ipak je ovamo igrao velike utakmice protiv Uniteda, Chelsea, Liverpoola, Arsenala, Tottenhama i to je nešto što će ostati zabilježeno u njegovoj karijeri puno značajnije nego da je trpao po Njemačkoj raznorazne Frankfurte, Kelnove, Mainze itd (bez da vrijeđam te ekipe).
Meni je jedino žao što je izabrao City iz razloga što je imao priliku da ode u Bayern i da se bori za Ligu prvaka koju, nažalost, kao igrač neće osvojiti. Nema sumnje da bi on trpao nemilice u Bayernu kao što je trpao Gomez, Lewa pa i Mandžo, al' on je svakako trpao njemačku boraniju dok je igrao za Wolfsburg, tako da samo gledajući aspekat tih golova, mislim da nema pretjerano da žali za nečim.
Ipak je ovamo igrao velike utakmice protiv Uniteda, Chelsea, Liverpoola, Arsenala, Tottenhama i to je nešto što će ostati zabilježeno u njegovoj karijeri puno značajnije nego da je trpao po Njemačkoj raznorazne Frankfurte, Kelnove, Mainze itd (bez da vrijeđam te ekipe).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nije jos kraj, moze on jos dvije sezone za Real odigrat i tu uzeti titulu i dati 50+..Goalgetter je napisao/la:Mogao je on jos vise u karijeri, meni je najvise zao onog perioda u Cityu. Previse je sjedio na klupi za napadaca njegovog kalibra, na kraju krajeva uzeo je 2 titule i kad podvuces sve postao je legenda Citya, ali u tom periodu mislim da je uz odgovarajuci izbor kluba i trenera mogao jos puno vise postici.
Moze i Bayern npr, Celzi itd
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- Goalgetter
- Kontakt:
Neka on ode jos repkom na EUROavenija je napisao/la:Nije jos kraj, moze on jos dvije sezone za Real odigrat i tu uzeti titulu i dati 50+..Goalgetter je napisao/la:Mogao je on jos vise u karijeri, meni je najvise zao onog perioda u Cityu. Previse je sjedio na klupi za napadaca njegovog kalibra, na kraju krajeva uzeo je 2 titule i kad podvuces sve postao je legenda Citya, ali u tom periodu mislim da je uz odgovarajuci izbor kluba i trenera mogao jos puno vise postici.
Moze i Bayern npr, Celzi itd
Potpis sve ostalo je suplja , brao za posthurem je napisao/la:Ne treba sada otvarati stare price i o tome ispisati narednih 5 stranica.
Toliko od mene.
Vozdra.
Bogami jedini koji je uspio od 5 zabiti 50 i vise u tri lige.
I to ga svrstava u sami vrh. ....
Dzeko dijamantu.
I to ga svrstava u sami vrh. ....
Dzeko dijamantu.
FK Sloboda Tuzla
- legenda reala
- Kontakt:
Raul,Ronaldo,VanNisterloy,Cassano,Higuain + Robinho i Reyeshurem je napisao/la:hajde mi navedite jedan klub gdje je u jednom trenutku imao 4 napadaca kvaliteta: Dzeko, Aguero, Tevez, Balloteli?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
legenda reala je napisao/la:COYS je napisao/la:
Komentator u pozadini (Zampa legenda 100%)![]()
![]()
![]()
![]()
NITKO KAO ON 'Lapadski susjed' sinoć je ušao u nogometnu povijest.
Naslov sa jednog Du portala.
Bogme je on sada postao skroz nas.

Naslov sa jednog Du portala.
Bogme je on sada postao skroz nas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.