FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lik » 04 mar 2018, 16:01

FK Sarajevo prvi klub sa 800 pogodaka u zajedničkoj Premijer ligi

Pogodak Anela Hebibovića u jučerašnjoj utakmici protiv Krupe bio je jubilarni 800. gol Sarajeva u Premijer ligi otkada se ista igra na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Sarajevo je tako postalo prvi i jedini klub koji je od sezone 2002/03. do danas stigao do cifre od 800 postignutih pogodaka. Iza bordo tima na listi najefikasnijih klubova zajedničke Premijer lige nalaze se Široki Brijeg sa 776 golova, Željezničar sa 762 gola, te Zrinjski sa 754 gola.

Najbolji strijelac Sarajeva u ovih 16 izdanja Premijer lige je Emir Obuća sa 59 postignutih pogodaka, a potom slijedi njegov bivši saigrač, Alen Škoro, sa 45 golova. Treći najefikasniji igrač bordo tima je aktuelni kapiten, Krste Velkoski, sa 33 gola, dok listu pet najefikasnijih zaključuju Leon Benko sa 27 golova, te Alen Avdić sa jednim golom manje.

Najviše pogodaka Sarajevo je postiglo na Koševu, njih 527, od čega 523 kao domaćin, te četiri kao gost u duelima sa Olimpikom. Na drugom mjestu nalazi se travnička Pirota, na kojoj je Sarajevo postiglo 23 gola, te mostarski stadion Bijeli brijeg gdje su fudbaleri bordo tima postigli 20 pogodaka.

Fudbaleri bordo tima su u prethodnih 16 sezona najefikasniji bili u duelima sa zeničkim Čelikom kojem su postigli čak 60 golova. U derbi susretima sa Zrinjskim, bordo tim je postigao 47 golova, a potom slijedi bijeljinski Radnik čiju su mrežu naši igrači pogađali 45 puta. Jednom manje se tresla mreža Travnika, a na diobi petog mjesta nalaze se Sloboda i Široki Brijeg protiv kojih je Sarajevo postiglo po 41 pogodak.

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 mar 2018, 16:05

Znači, u srijedu su u gradu Robijaši, Fukare, Horde i Manijaci. E još zamislite da borci opet blokiraju grad, k'o što neko reče na prepucavanjima. Bilo bi svega. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 04 mar 2018, 16:49

DenchiNL je napisao/la:
bordopoeta je napisao/la:
bibula je napisao/la:Upravo zbog ovoga Kadusicu je vrh bh premijer liga ili eventualno treca liga turske.

Cuj lakse mu davati maksimum gdje nema pritiska, nevjerovatno kako lik razmislja, pa nedo Bog da igra u neku ozbiljniju ligu, srce bi ga streflo.

Al dobro je covjek objasnio, upravo zbog ovakvih debila koji ovako razmisljaju mi smo tu gdje jesmo.

J... ih pritisak vise.
Ma pričajte vi šta hoćete, ali Kadušić je (iako ga ja nisam nikada nešto posebno gotivio) svemirski brod i za Šabanovića i za Hodžića, i mislim da je velika greška što smo ga pustili da ode i to u najvećeg konkurenta.
Kadušić je kar.ina , šabanović je bar 10 puta bolji
Sigurno nije gori od Kadusica ako nije bolji.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 mar 2018, 16:52

Sloboda na Koševu bez Todorovića.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 mar 2018, 16:52

zagor1987 je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Krupa je na 5 mjestu samo radi nakvih golova znaci kontra i polukontra. Kod gola Sabanovic je samo djelumicno kriv, vise je kriv koje loptu izgubio i mujakic.

Sabanovic je juce vise pokazo nego Advan i Dusman i bekic2 za 2 sezone.

Gledo sam juce Advana i mogu reci naj tanja karika zrinjskog.

Btw: cinimi se u prvom poluvremenu na polovini krupe kako se saban baci klizeci da spasi out to navijac cheni voli i takav igrac ce ispjet. Plus covjek igra mozgom njemu samo treba jos centar sut i on je u turskoj grckoj ligi za godinu dvije. Mujakic je bolji od marka vec sad.

Sto se tice pritiska, mi to mislimo pritisak sa tribina. To je samo jedan mali dio. Pritisak je sto je FK SARAJEVO u bivsoj Yugi naj veci klub iz Bosne i mi smo imali to nesto sto nas je dizalo iznad svih sto se tice Bosne, medutim nazalost tresnjevka je uzela vise titula i napocetku sb sad zrinjski su nam uzeli to a mi navijaci nemozemo da se pomirimo (sto je normalno 40 godina je trajalo da smo naj bolji) a nemamo ljude igrace doktore reflektore da nam to vrati.
I kod nase desne strane milion puta uklizao i kad je lopta izgubljena,zrtvuje se na svaku plus Kadusic je alkos mrtvi i ljudska 0 i vozdra
On je vise klizeci uradio na jednoj i prvoj utakmici u zivotu za seniore nego bekic u cjelom zivoti. Svaka mi cad nadam se da ce ga husref ubacit od prve minute protiv slobode

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 mar 2018, 16:54

Memara je napisao/la:Sloboda na Koševu bez Todorovića.
Odlično za nas, protiv kona je jedini prijetio golu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2018, 16:56

skoroalen je napisao/la:
:bale: :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2018, 17:01

Mislim da se Rahmanović i Adukor kod nas vracaju.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 04 mar 2018, 17:01

Trenutno najbolji desni bek lige ubjedljivo. Nadam se da će imati mozga da ga nekad zaganjaju.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 mar 2018, 17:07

skoroalen je napisao/la:
Tanki su sa stoperima, to je za nas odlicno jer moramo osvojiti tri bobe :clap:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2018, 17:11

Sarajlijica1946 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Tanki su sa stoperima, to je za nas odlicno jer moramo osvojiti tri bobe :clap:
Svi u napad jedan je Hase!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 mar 2018, 17:12

Jbg, necu moci to ispratiti na Hasetu, valjda mi send do tad akt mail ovaj sugavi Telekom

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 mar 2018, 17:14

Adukor ako se vrati obavezno sa Stanojevićem u vezni red, ispred njih Crepulja.
@Mortem mislio si na Šofranca?

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 04 mar 2018, 17:26

fks74 je napisao/la:Šabanović jeste kriv za gol. Ali mu ja ne zamjerim, niti jedan igrac ne može cijelu utakmicu odigrati bez greške. Posebno igrač, njegovih godina.
NEMOJTE MOMKA OPTUŽIVATI ĐABA! jedino da je onom liku nogu slomio, jedino tako bi mogo sprječit go, ondje je više kriv desni štoper(ovaj naš vezni stanojević) a ni on nije toliko krvi, LJUDI MOJI, NIKOG OD NAŠIH NISU IZBACILI, PRODRIBLALI, IZLEVATILI... TO ISTO KOD ONOG NAŠEG DRUGOG GOLA DA JE NEKO OD NJIH KRIV, ŠTO SE JEL NIJE PODBACIO, KO da ne bi da su mogli, a pokušali su i oni i mi sprječiti, mali je bio u bloku, lopta je prosla pored njega
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 04 mar 2018, 17:38

Evo listicani se pitaju zasto im nije penal sudjen protiv Radnika,vidim prije se nisu pitali i zalili na lakrdije kad nas je sudija zaklo prptiv njih,ciste penale nije sviro to im nije vazno,nek kukaju kad nasi vec nece

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2018, 17:47

Ja, Šofranac

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 04 mar 2018, 17:53

Kakav je ovo belaj prouzrokovao Bilbija kod štrumfića? :D
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 04 mar 2018, 17:56

ledesma je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Šabanović jeste kriv za gol. Ali mu ja ne zamjerim, niti jedan igrac ne može cijelu utakmicu odigrati bez greške. Posebno igrač, njegovih godina.
NEMOJTE MOMKA OPTUŽIVATI ĐABA! jedino da je onom liku nogu slomio, jedino tako bi mogo sprječit go, ondje je više kriv desni štoper(ovaj naš vezni stanojević) a ni on nije toliko krvi, LJUDI MOJI, NIKOG OD NAŠIH NISU IZBACILI, PRODRIBLALI, IZLEVATILI... TO ISTO KOD ONOG NAŠEG DRUGOG GOLA DA JE NEKO OD NJIH KRIV, ŠTO SE JEL NIJE PODBACIO, KO da ne bi da su mogli, a pokušali su i oni i mi sprječiti, mali je bio u bloku, lopta je prosla pored njega
Na prvu je i meni djelovalo da nije mogao ništa uraditi, da ga je jednostavno lik pretrčao i nabacio loptu unutra. Međutim na ponovljenom snimku se vidi kako ga Šabanović stiže, pa čeka nešto, pa ponovo pušta čovjeka ispred sebe, pa ga stiže i opet čeka njegovu reakciju. Kao da je cijelo vrijeme očekivao da onaj njihov zalomi sam na desnu stranu, umjesto da je lagano nabio loptu u korner ili aut, ili napravio prekršaj.
Međutim, niko mu to ne zamjeri očito. Čak i da smo završili 1:1 meni on ne bi bio krivac. Vidi se da je školovan igrač, sa dobrim potezima, inteligentan, samo mu nedostaje iskustva. Doduše centaršut od njeg nisam vidio ali nejse, ne može biti gori od bekića.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 mar 2018, 18:18

Niko da pohvali juce prodornog Bekica... Uzme brat s nase polovine je povuce i izadje u njihov gol aut, a sve to hladan ko spricer :facepalm:
1946~

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 mar 2018, 19:45

ThrillerHz je napisao/la:Niko da pohvali juce prodornog Bekica... Uzme brat s nase polovine je povuce i izadje u njihov gol aut, a sve to hladan ko spricer :facepalm:
Bgt sta ti bi da nas popisas(i sebe) onako poslije Radnika sa onim postom-(ako si to bio ti) :?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Bing [Bot], BungaBum, Haksss i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []