Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Post Postao/la dubrovnik » 07 mar 2018, 00:30

Iz PL samo igraci U21 imaju razlog biti pozvani.
Pozivi propalitetima nece nikom napraviti veliku korist i nisu nikakva pomoc Premijerligasima. Kad se analizira poziv Saricu koji je na ljeto slobodan igrac a usput jako je sumnjive kvalitete ne postoji logika toga cina. Ne zelim optuzivati Robija za usluge menadzerima jer to 100% nije slucaj ali je u pitanju bezvezna procjena. Slicno je sa Zakaricem.
Ako ti igraci nece igrati i tu su samo radi folklora 100 puta bi bilo bolje pozvati nekog talenta tipa Hajdarevica. Uticaj poziva u reprezentaciju na rejting ovakvog igraca bi bio nestvaran. U tom sam se pravcu vodio kada sam napisao da je ovo prva Robijeva glupost. Jednostavno nema logike.
Nadam se da ce ovi pozivi biti samo reseto i pocetak prave selekcije.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 07 mar 2018, 01:37

dubrovnik je napisao/la:Iz PL samo igraci U21 imaju razlog biti pozvani.
Pozivi propalitetima nece nikom napraviti veliku korist i nisu nikakva pomoc Premijerligasima. Kad se analizira poziv Saricu koji je na ljeto slobodan igrac a usput jako je sumnjive kvalitete ne postoji logika toga cina. Ne zelim optuzivati Robija za usluge menadzerima jer to 100% nije slucaj ali je u pitanju bezvezna procjena. Slicno je sa Zakaricem.
Ako ti igraci nece igrati i tu su samo radi folklora 100 puta bi bilo bolje pozvati nekog talenta tipa Hajdarevica. Uticaj poziva u reprezentaciju na rejting ovakvog igraca bi bio nestvaran. U tom sam se pravcu vodio kada sam napisao da je ovo prva Robijeva glupost. Jednostavno nema logike.
Ovo vam je kad mediji vrse pritisak na selektora, odnosno koja se propaganda vrsila kad je bilo imenovanje i kao glavno Osim ce pozvati igrace iz PL. Eh sad ovaj je pozvao po njemu najbolje iz nasih klubova, a u 21 igrace je rekao ostaviti Marinovicu na raspolaganju.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 07 mar 2018, 02:15

Ne znam zašto prozivate Sarića,ima nešto što se Robiju dopalo u njegovom stilu igre itd...Čovjek je klasični vezista,paker,ko zna možda nas sve iznenadi u budućnosti :D
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 mar 2018, 09:45

Menadzerski igraci nastavljaju dobijati pozive, prije svih Saric koji je obicna hala na proljece i kojeg navijaci FKS tjeraju iz tima.
Takodjer Zakaric nije u reprezentativnoj formi, ali sa obzirom na manjak krila (Visca jedini standardni, Duljevic i Hajrovic ne igraju), donekle ima logike njegov poziv.
Robert Menadzerski nastavlja praksu, prvo je bila Amerika i Secerovic i slicne olupine iz PL, a sada dolazi propalitet Saric, znaci uzas ali eto trazeno je dobijeno je i nema razloga za pobunu. Menadzerski hara li hara.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 07 mar 2018, 09:56

Sta ima od toga Robert ? on odbio 1,5 Mio € da dobije od Sarica 500 KM? :clap: :lol:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 mar 2018, 10:31

Zastone je napisao/la:
Ovo vam je kad mediji vrse pritisak na selektora, odnosno koja se propaganda vrsila kad je bilo imenovanje i kao glavno Osim ce pozvati igrace iz PL. Eh sad ovaj je pozvao po njemu najbolje iz nasih klubova, a u 21 igrace je rekao ostaviti Marinovicu na raspolaganju.
Ne treba vise Osima provlaciti kroz ovu temu. Pa upravo radi izjava o igracima tipa Svrake i slicnih PLigaskih propaliteta i njegovih otvorenih prizivanja tih polovnjaka je od velikog broja forumasa bio etiketiran kao promasaj. U ovom momentu pozivi Zakaricu i Saricu su na tragu Osimovih zelja.
Siguran sam da Robi to ne radi pod uticajem menadzera ali da mu je ovo pogreska u to nema sumnje. Svaki ovakav poziv je samar nama koji smo to zamjerali njegovom suparniku u kampanji.
Ja ga obozavam ali ovo ne mogu i ne zelim braniti.

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 07 mar 2018, 10:41

A sta sad ako se taj Zakaric i Saric uklapaju u selektorov koncep i mozda je selektor na zadnjem okupljanju vidio nesto u njima

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 mar 2018, 10:42

Opet ponavljam, bio sam ubijedjen da ce pozvati Sarica, najboljeg igraca u polju u ove dvije tekme na americkoj turneji...pokazao je da je jak na lopti, smiren a ne ishitren, ostar i cvrst u duelima, trkacki nevjerovatan bio s obzirom da prvenstvo nije bilo ni pocelo. Svojim igrama je kupio ovaj poziv, za razliku od Zakarica koji je tu da bi se popunila kvota pl igraca na sirem spisku za ove prijateljske utakmice a koji nicim poziv nije zasluzio...recimo Graovac ga je vise zasluzio ako vec govorimo o Zeljinim igracima.
U-21 igrace je besmisleno spominjati jer su oni potrebniji mladoj reprezentaciji koja u isto vrijeme igra kvalifikacione utakmice.
@dubrovnik, zamisli kako bi glup potez i poruka bila da Robi nikoga iz PL nije pozvao..., slusajte momci, na vas sam racunao za SAD i Meksiko jer na druge igrace nisam mogao, iskoristio sam vas a sad mi ne trebate i ko vas j...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 mar 2018, 10:47

Fudbalbr1 je napisao/la:A sta sad ako se taj Zakaric i Saric uklapaju u selektorov koncep i mozda je selektor na zadnjem okupljanju vidio nesto u njima
Zakaric je bio jedan od najlosijih na zadnjem okupljanju i mislim da to rusi ovu tvoju teoriju. Sto se Sarica tice to bi i mogao biti slucaj ali ...
Jedina olakotna okolnost je ostavljanje U21 reprezentativaca Marinovicu radi kvalifikacija.
Bojim se da je ovdje stara praksa u pitanju. Pozovi igraca Zelja, Sarajeva i Zrinjskog cisto da ispunis kvotu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 mar 2018, 10:53

hurem je napisao/la:Opet ponavljam, bio sam ubijedjen da ce pozvati Sarica, najboljeg igraca u polju u ove dvije tekme na americkoj turneji...pokazao je da je jak na lopti, smiren a ne ishitren, ostar i cvrst u duelima, trkacki nevjerovatan bio s obzirom da prvenstvo nije bilo ni pocelo. Svojim igrama je kupio ovaj poziv, za razliku od Zakarica koji je tu da bi se popunila kvota pl igraca na sirem spisku za ove prijateljske utakmice a koji nicim poziv nije zasluzio...recimo Graovac ga je vise zasluzio ako vec govorimo o Zeljinim igracima.
U-21 igrace je besmisleno spominjati jer su oni potrebniji mladoj reprezentaciji koja u isto vrijeme igra kvalifikacione utakmice.
@dubrovnik, zamisli kako bi glup potez i poruka bila da Robi nikoga iz PL nije pozvao..., slusajte momci, na vas sam racunao za SAD i Meksiko jer na druge igrace nisam mogao, iskoristio sam vas a sad mi ne trebate i ko vas j...
Bilo bi glupo da nikog nije pozvao ali realnost je da pozvani igraci ne zasluzuju poziv i tu se nema sta vise dodati. Ono sto valja je ostalo kod Marinovica a ja nisam pristalica avansnih poziva. Kao mora neko biti pa pozovi onako reda radi. Bolje da je pozvao Hajdarevica ili Sabanovica ako je samo folklor u pitanju.

zanatlija57
Kontakt:

Post Postao/la zanatlija57 » 07 mar 2018, 11:04

bhsport je napisao/la:Menadzerski igraci nastavljaju dobijati pozive, prije svih Saric koji je obicna hala na proljece i kojeg navijaci FKS tjeraju iz tima.
Takodjer Zakaric nije u reprezentativnoj formi, ali sa obzirom na manjak krila (Visca jedini standardni, Duljevic i Hajrovic ne igraju), donekle ima logike njegov poziv.
Robert Menadzerski nastavlja praksu, prvo je bila Amerika i Secerovic i slicne olupine iz PL, a sada dolazi propalitet Saric, znaci uzas ali eto trazeno je dobijeno je i nema razloga za pobunu. Menadzerski hara li hara.
Mislim da je u najmanju ruku nekorektno pominjati ime igrača, ko god to bio, a da nismo odgledali ni jednu utakmicu u nacionalnom dresu, uživo. Percepcija igre jednog nogometaša/fudbalera je sasvim drugačija na TV i uživo. Klupske utakmice, posebno u PL BiH, mogu biti ali i nemoraju biti prava slika kvalitete nekog nogometaša/fudbalera. Utakmice na američkoj turneji su samo dijelom mogle biti indikator kvalitete nekog nogometaša/fudbalera i pustimo da selektor odabere i sastavi ekipu a ko će ostati među reprezentativcima vidjećemo i mi i Prosinečki. Mečevi sa Bugarskom i Senegalom, a posebno sa Crnom Gorom, daće odgovor ko je za a ko nije za "zmajeve". Zato, strpljenja malo i pustimo da čovjek (Robi) od nečega krene a mjesta za kritike će biti...bar to znamo!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 07 mar 2018, 11:07

dubrovnik je napisao/la:
Zastone je napisao/la:
Ne treba vise Osima provlaciti kroz ovu temu. Pa upravo radi izjava o igracima tipa Svrake i slicnih PLigaskih propaliteta i njegovih otvorenih prizivanja tih polovnjaka je od velikog broja forumasa bio etiketiran kao promasaj. U ovom momentu pozivi Zakaricu i Saricu su na tragu Osimovih zelja.
Siguran sam da Robi to ne radi pod uticajem menadzera ali da mu je ovo pogreska u to nema sumnje. Svaki ovakav poziv je samar nama koji smo to zamjerali njegovom suparniku u kampanji.
Pozivanje Sarica i Zakarica su gori postupci nego Osimova izjavaja u vezi Svrake. Sto? Svraka je bio pozvan u dvije test utakmice kao DM, igrao dobro, i postigao u obadvije utakmice po jedan gol. Kasnije nije bio pozvan. U klubu je isto igrao dosta dobro, doduse njegova statistika tada je vise rezultate uigranosti citave ekipe negov njegov individualni kvalitet. Manjak njegovog individualnog kvaliteta je isto razlog sto nije mogao da nesto i napravi i opravdano nije bio dio reprezentacije. Zamisli sad da je Saric postigao dva gola, kakav bi pritisak bio i price kruzile. Govoriti da je Prosinecki pod uticajem nekih menadzera je isto smijesno i nema logike. Meni je vise problematicno da menadzeri imaju dosta uticaja na pozive u mladim selekcijama, to je toliko ocigledno. Pa evo sam si gledao utakmice mladog tima Zeljeznicara i nigdje poziva Aldinu i Eldaru Sehicu u reprezentaciji, Ahmed Hasanovic postigao najvise golova u kadetskoj ligi a nije bio dobio poziv na prvenstvu sto je bilo prosle godine, Din Cutahija najvise golova u pionirima a nigdje poziva.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 mar 2018, 11:22

Tristan10 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Ne treba vise Osima provlaciti kroz ovu temu. Pa upravo radi izjava o igracima tipa Svrake i slicnih PLigaskih propaliteta i njegovih otvorenih prizivanja tih polovnjaka je od velikog broja forumasa bio etiketiran kao promasaj. U ovom momentu pozivi Zakaricu i Saricu su na tragu Osimovih zelja.
Pozivanje Sarica i Zakarica su gori postupci nego Osimova izjavaja u vezi Svrake. Sto? Svraka je bio pozvan u dvije test utakmice kao DM, igrao dobro, i postigao u obadvije utakmice po jedan gol. Kasnije nije bio pozvan. U klubu je isto igrao dosta dobro, doduse njegova statistika tada je vise rezultate uigranosti citave ekipe negov njegov individualni kvalitet. Manjak njegovog individualnog kvaliteta je isto razlog sto nije mogao da nesto i napravi i opravdano nije bio dio reprezentacije. Zamisli sad da je Saric postigao dva gola, kakav bi pritisak bio i price kruzile. Govoriti da je Prosinecki pod uticajem nekih menadzera je isto smijesno i nema logike. Meni je vise problematicno da menadzeri imaju dosta uticaja na pozive u mladim selekcijama, to je toliko ocigledno. Pa evo sam si gledao utakmice mladog tima Zeljeznicara i nigdje poziva Aldinu i Eldaru Sehicu u reprezentaciji, Ahmed Hasanovic postigao najvise golova u kadetskoj ligi a nije bio dobio poziv na prvenstvu sto je bilo prosle godine, Din Cutahija najvise golova u pionirima a nigdje poziva.
Logika "dobrih" igara ima podlogu u slucaju Sarica i upravo zato on i jest dobra komparacija Svraki. I on je igrao dobro u Americi i tom logikom je zasluzio poziv. Ali brate .... Nekako je ovo bez veze i objasnjavati. Ne znam koji od Sehica je desni bek ali sigurno da je grijeh da taj momak vec nije i u U21 a kamo li u juniorima. Da budem iskren ocekivao sam sto se njega tice i prve minute u seniorima Zelja. Ali na zalost nista od toga se ne dogadja. Ta pozicija nam je konstantno neuralgicna i guranje jednog potencijala na takvom mjestu ima logiku.
Treba ipak nadodati da juniorska ekipa BiH ima odlicnog DB. Mislim da je i bolji od Sehica.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 mar 2018, 11:31

zanatlija57 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Menadzerski igraci nastavljaju dobijati pozive, prije svih Saric koji je obicna hala na proljece i kojeg navijaci FKS tjeraju iz tima.
Mislim da je u najmanju ruku nekorektno pominjati ime igrača, ko god to bio, a da nismo odgledali ni jednu utakmicu u nacionalnom dresu, uživo. Percepcija igre jednog nogometaša/fudbalera je sasvim drugačija na TV i uživo. Klupske utakmice, posebno u PL BiH, mogu biti ali i nemoraju biti prava slika kvalitete nekog nogometaša/fudbalera. Utakmice na američkoj turneji su samo dijelom mogle biti indikator kvalitete nekog nogometaša/fudbalera i pustimo da selektor odabere i sastavi ekipu a ko će ostati među reprezentativcima vidjećemo i mi i Prosinečki. Mečevi sa Bugarskom i Senegalom, a posebno sa Crnom Gorom, daće odgovor ko je za a ko nije za "zmajeve". Zato, strpljenja malo i pustimo da čovjek (Robi) od nečega krene a mjesta za kritike će biti...bar to znamo!
Mislim da je u najmanju ruku nekorektno zvati igraca Sarica koji nista nije pokazao u 3 utakmice na proljece i koji nema kvalitet da bude na treningu nasih najboljih igraca, na tim pozicijama imamo Pjanica, Prcica, Vrancica a cak i Tino u poluraspadnutom stanju je za Sarica Pirlo, tako da je ocito da se radi o menadzerskom pritisku posebno jer doticnom istice ugovor na ljeto i moze otici kao slobodan igrac.
Radi se o tome da se preko repke dize cijena da bi se doticni bolje prodao.
To je bruka i sramota i nema veze sa ovim pozivima iz PL jer Saric nije perspektiva i ne moze nam doprinijeti u buducnosti.
Pozive trebaju dobiti mladji, a posto su oni ovdje oslobodjeni za U21, ne treba ni dijeliti ovim polovnjacima tipa Saric.
Evo kako Dubrovnik fino zbori. Treci golman treba biti Piric kao najbolji golman lige.
Samo bih dodao za Dubrovnika da je Svraka jedan od rijetkih igraca koji je u maloj minutazi dao 2 gola i opravdao svoj poziv, mnogo veci broj je bio poziva za prodaju koji nikad poslije nisu bili ni u opticaju.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 mar 2018, 11:55

bhsport je napisao/la:
zanatlija57 je napisao/la:
Mislim da je u najmanju ruku nekorektno zvati igraca Sarica koji nista nije pokazao u 3 utakmice na proljece i koji nema kvalitet da bude na treningu nasih najboljih igraca, na tim pozicijama imamo Pjanica, Prcica, Vrancica a cak i Tino u poluraspadnutom stanju je za Sarica Pirlo, tako da je ocito da se radi o menadzerskom pritisku posebno jer doticnom istice ugovor na ljeto i moze otici kao slobodan igrac.
Radi se o tome da se preko repke dize cijena da bi se doticni bolje prodao.
To je bruka i sramota i nema veze sa ovim pozivima iz PL jer Saric nije perspektiva i ne moze nam doprinijeti u buducnosti.
Pozive trebaju dobiti mladji, a posto su oni ovdje oslobodjeni za U21, ne treba ni dijeliti ovim polovnjacima tipa Saric.
Evo kako Dubrovnik fino zbori. Treci golman treba biti Piric kao najbolji golman lige.
Samo bih dodao za Dubrovnika da je Svraka jedan od rijetkih igraca koji je u maloj minutazi dao 2 gola i opravdao svoj poziv, mnogo veci broj je bio poziva za prodaju koji nikad poslije nisu bili ni u opticaju.
Ma Svraka i Saric su igraci koji dolaze iz slicnog okruzenja i sa slicnim atributima. Igraci koji ne mogu puno vise napraviti od onog sto su vec napravili pa je i poziv totalno bezveze. Saric je Dubrovcanin i grubo se osjecam oponirajuci njegovom pozivu ali ne mogu protiv sebe. Ako cemo biti realni do kraja nije zabio gol ali je bio dobar u USA i "zasluzio" je ovaj poziv. Sam sebi zvucim glupo pisuci ovo zasluzio jer je njegov kapacitet nespojiv sa reprezentacijom BiH.
Ipak, siguran sam da Robi nije menadzerski trener i vjerujem da tu nisi u pravu. To ces i sam na kraju shvatiti. Da su ovi pozivi pogreska to je neosporno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 mar 2018, 11:58

dubrovnik je napisao/la: Ma Svraka i Saric su igraci koji dolaze iz slicnog okruzenja i sa slicnim atributima. Igraci koji ne mogu puno vise napraviti od onog sto su vec napravili pa je i poziv totalno bezveze. Saric je Dubrovcanin i grubo se osjecam oponirajuci njegovom pozivu ali ne mogu protiv sebe. Ako cemo biti realni do kraja nije zabio gol ali je bio dobar u USA i "zasluzio" je ovaj poziv. Sam sebi zvucim glupo pisuci ovo zasluzio jer je njegov kapacitet nespojiv sa reprezentacijom BiH.
Ipak, siguran sam da Robi nije menadzerski trener i vjerujem da tu nisi u pravu. To ces i sam na kraju shvatiti. Da su ovi pozivi pogreska to je neosporno.
Ma ni prbilizno, Svraka je bio najbolji igrac lige u svoje vrijeme, a ovaj nije ni u top 10, pored toliko centralnih veznih koje imamo on nasao Sarica zvati koji opet kazem realno nije ni u top 5 u PL, pa u Sarajevu ce izgubiti mjesto jer ce ga Crepulja istisnuti.

zanatlija57
Kontakt:

Post Postao/la zanatlija57 » 07 mar 2018, 12:03

Nogomet/fudbal pratim decenijama i vjerujem da je iskustvo često presudno u percepciji viđenja jednog detalja, događaja, igrača. Zato, u svakoj reprezentaciji, pa bila to Njemačka i Engleska, Brazil ili Italija, Španija ili ArgentinA, uvijek među 22-23-24 igrača je tri - četiti onih koji se pozovu iz nekog razloga (menadžeri,perspektiva,talenat,babo mu lovator). Svi to znaju i nikome nesmeta a i oni koji dobiju poziv su svjesni zašto su tu. I nemoj da ovom dajemo previše pažnje. Treba nam 20 igrača koji uvijek mogu uskočiti,itd....Pozdrav.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 mar 2018, 13:18

Saric je pozvan jer se istakao na americkoj turneji. Zakaric, vjerovatno, jer smo na poziciji krila deficitarni.
Logicno je da ce neki igraci koji su pozvani u prve dvije utakmice u Americi, biti pozvani i na slijedece.
Tu je i faktor BHPL, koja ne moze biti ignorisana, bez obzira koliko je losa.
Neko spomenu Graovca, koji jeste bio dobar u Americi, ali mislim da smo na stoperskim pozicijama vise nego dobro pokriveni.
Ahmetovic je mogao biti pozvan, s obzirom na situaciju u napadu i da je bio pristojan , ali to je ipak igrac od 32 godine...
Osim mladih, koji ce biti sa U21, ne znam koje trebao biti pozvan?

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 mar 2018, 14:18

Potpuno zasluzeno. Dok Bajic i Hodzic griju klupe a Milan povrijedjen, decko trpa redom u Mattersburgu. Cestitke, Smaile!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: sagitarius i 10 gostiju.