pa dobro propaliteti možda malo preoštro ali upola slabija ekipa , sredine nisi imao, Stanojević i Adukor sami su digli prvih 11 za 40%....sarajevo46 je napisao/la:Čekaj stvarno tebi su ovo propaliteti? Evo ekipa koja je igrala finale Kupa da uzmemo.MortemHz je napisao/la:Taj gospodin je napravio nesto sto vise niko nece moci vjerovatno i to sa kakvim propalitetima.robertkosar je napisao/la:Zmolio bi pojedine forumase da floskulu "ON VOLI SARAJEVO" okace macku o rep. Cala i Propuh su isto treneri koji vole Sarajevo pa dovedo se klub do borbe za bedaka
Pavlović koliko god ga ja osporavao uvijek će biti pristojan za domaća takmičenja. Hodžić je taraba koja nekad slučajno ima tekmu da će odigrati pristojno. Mihojević super igrač, Novaković pristojan. Bekić Almir zna se.. Ivetić znao je nekad fino odigrat, ali bliže lošem nego dobrom. Sarić i Hebibović koliko god osporavani bili su ok igrači. Duljević bolji od skoro svih igrača ove sezone. Crnkić loše ponašanje, ali igre na terenu su znale biti pristojne. Amer Bekić napadač koji bi nam u svakom slučaju bio koristan da je ostao.
Nismo mi toliko bogat klub da bi dovodili nešto što će puno odskakati od lige, kao što to ni ostali ne mogu, što prije raja skonta lakše će biti svima.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sa vecinom se slazem, u par slucajeva ni blizu istine a sve i da je tako kako ti kazes to je prosjek, losi igraci. Nismo bogat klub ali uvijek raspolazemo nekim sredstvima, to nisu milijarde ni neki multi-milioni ali za bosansku ligu? TO MORA biti dovoljno jer tehnicki niko ne moze ni blizu nas biti sto se tice finansija. Željezničar i Zrinjski uz svu pomoc politike koje imaju opet ne mogu nama prici. Niko nikad nije rekao da mi moramo uletiti u grupne faze LP ili nesto slicno ali da u bosanskoj ligi ne postoji razlike između tebe i recimo Krupe? E to je jadno i zalosno.sarajevo46 je napisao/la:Čekaj stvarno tebi su ovo propaliteti? Evo ekipa koja je igrala finale Kupa da uzmemo.MortemHz je napisao/la:Taj gospodin je napravio nesto sto vise niko nece moci vjerovatno i to sa kakvim propalitetima.robertkosar je napisao/la:Zmolio bi pojedine forumase da floskulu "ON VOLI SARAJEVO" okace macku o rep. Cala i Propuh su isto treneri koji vole Sarajevo pa dovedo se klub do borbe za bedaka
Pavlović koliko god ga ja osporavao uvijek će biti pristojan za domaća takmičenja. Hodžić je taraba koja nekad slučajno ima tekmu da će odigrati pristojno. Mihojević super igrač, Novaković pristojan. Bekić Almir zna se.. Ivetić znao je nekad fino odigrat, ali bliže lošem nego dobrom. Sarić i Hebibović koliko god osporavani bili su ok igrači. Duljević bolji od skoro svih igrača ove sezone. Crnkić loše ponašanje, ali igre na terenu su znale biti pristojne. Amer Bekić napadač koji bi nam u svakom slučaju bio koristan da je ostao.
Nismo mi toliko bogat klub da bi dovodili nešto što će puno odskakati od lige, kao što to ni ostali ne mogu, što prije raja skonta lakše će biti svima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Neko je pitao koga bi vi doveli u upravu a da moze bolje :
Kodro za sportskog direktora
Slavisu za direktora
njih dvojica nek dogovore klupsku viziju za narednih 10 godina, nadju trenera i video skauta i sve sto treba
Naravno Semjona vratiti.
Hadzibegic je radio vani i ima iskustvo pa i on moze biti u kombinacijama.
U odnosu na sadasnju upravu ovo je 100 nivoa iznad, iako ce neki i ovo popljuvati.
Slavisu za direktora
njih dvojica nek dogovore klupsku viziju za narednih 10 godina, nadju trenera i video skauta i sve sto treba
Naravno Semjona vratiti.
U odnosu na sadasnju upravu ovo je 100 nivoa iznad, iako ce neki i ovo popljuvati.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Od ovih trenutnih neznalica bi i studenti sa sumarskog fakulteta bili uspjesniji.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- robertkosar
- Kontakt:
Po zadnjoj utakmici na kosevu Sarajevo nema igru a da bih imao igru treba jedna radilica od igraca. Ekipa djeluje kao motor bez radilice. Najveca greska sto jedan fudbalski strucnjak moze napraviti jest improvizacij u ekipi. Imas Adukora koji je rodjeni defanzivac sa Stanojevicem trener ga postavlja na stopera. Saric moze igrati samo ispred ove dvojice ili iza Herica ili Mustafica ili nikako. Imamo Krleta koji zajedno sa Saricem pretrci ni manje ni vise 2500 m za citavu utakmicu i kao takav ima zagarantovano mjesto u prvih 11. Fali nam jedan vodja u ekipi da povuce citav tim napred to nemamo borac bez pardona . Sarajevo je imali takve igracine tipa Janjos , Jozic, Milak , Bosnjak, Vukicevic. itd... A trener ne racuna na Novakovica otpiso ga a sad bi valjao kao stoper a prima pare. Moj husrefe pogledaj stare snimke u kakvim uslovima se igralo i Sarajevo je dobijalo i gubilo utakmice ali gledaoci bi ispracali igrace sa aplauzom u svlacionicu. 
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
A samo realno oca miFrancescoTotti je napisao/la:Od ovih trenutnih neznalica bi i studenti sa sumarskog fakulteta bili uspjesniji.
Jesmo li se upjevali? Vjerovao sam da će biti potrebna ovu polusezonu, ali nisam ni ja slutio da će baš ovoliko..ThrillerHz je napisao/la:Imam neki filing da Musemic nece docekat sljedeci derbi, ili ce mu to biti posljednji na klupi Sarajeva.
Iskreno razocarao me. Nemam sta vise reci...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
legendo , ko god došao na poziciju direktora ne odlučuje ništa i nikakva vizija osim Tanove se ne pika...mislim lijepo je maštati...kengur je napisao/la:Neko je pitao koga bi vi doveli u upravu a da moze bolje :
Slavisu za direktora
Naravno Semjona vratiti.
u Slavišu sam se razočarao koliko frajer veze nema kad je navlačio za Amawa po fb-u, Hadžibegić isto ima čudnih i nelogičnih izjava...
ako mislite da bi oni promjenili nešto , sutra već nek zamjene trenutne
jedino za sportskog bi se složio da ima uticaja i treba baš poznatiji lik , maltene ambasador...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
belosevic28
- Kontakt:
Ma ja ne valja nam Slavisa, jer je eto napitanje Koga bi volio za selektora, lik dao subjektivno misljenje da je za Amara. Treba ga proglasniti izdajnikom, razapeti kod Vjecne vatre, a Sabrinu, Ken Đo Ven Đo, Ihtijarevica i ostale proglasiti legendama !
Btw, denchi preofirno si na strani Uprave.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- Evolution87
- Kontakt:
Vec od naredne domace utakmice ide umjesto Divova prije pocetka mecajoker90 je napisao/la:Jesmo li se upjevali? Vjerovao sam da će biti potrebna ovu polusezonu, ali nisam ni ja slutio da će baš ovoliko..ThrillerHz je napisao/la:Imam neki filing da Musemic nece docekat sljedeci derbi, ili ce mu to biti posljednji na klupi Sarajeva.
Iskreno razocarao me. Nemam sta vise reci...![]()
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
rekao sam da ako mislite da će ti ljudi pomoći da sam ZA da sutra sjednu umjesto trenutnih....to uključuje sve nabrojane...belosevic28 je napisao/la:Ma ja ne valja nam Slavisa, jer je eto napitanje Koga bi volio za selektora, lik dao subjektivno misljenje da je za Amara. Treba ga proglasniti izdajnikom, razapeti kod Vjecne vatre, a Sabrinu, Ken Đo Ven Đo, Ihtijarevica i ostale proglasiti legendama !
i moje subjektivno mišljenje je da je.bo Amawa i svakog ko ga gura....
Cesto se nesto spominje investiranje u Kosevo...mozda nasi namjerno rasprodavaju bodove da pokazu kako je los teren i treba hitna rekonstrukcija stadiona.
- sarajevo46
- Kontakt:
Slaviša što dalje od Sarajeva, isto kao i Uprava. Levati M'RŠ od Saraj'va!
"Zašto moj FK Sarajevo ne može biti šampion BiH!? Od starog, svima dragog, FK Sarajevo ostalo je samo ime i vjerni navijači koji i u teškim trenutcima za ekipu su ostali, većina njih, uz ekipu samo zbog našeg gradskog rivala FK Željezničar! Novi vlasnici-vlasnik kluba je stavio paktol prvih godina i sa sumnjivim radnjama izvršnih ljudi, već opisanim, osvojio titulu...",
Za sve legende Kluba hvala im što su radili dok su nosili BORDO dres, ovo kasnije što su radili njima na dušu. Ne svima, ali velikoj vecini.
"Zašto moj FK Sarajevo ne može biti šampion BiH!? Od starog, svima dragog, FK Sarajevo ostalo je samo ime i vjerni navijači koji i u teškim trenutcima za ekipu su ostali, većina njih, uz ekipu samo zbog našeg gradskog rivala FK Željezničar! Novi vlasnici-vlasnik kluba je stavio paktol prvih godina i sa sumnjivim radnjama izvršnih ljudi, već opisanim, osvojio titulu...",
Za sve legende Kluba hvala im što su radili dok su nosili BORDO dres, ovo kasnije što su radili njima na dušu. Ne svima, ali velikoj vecini.
ima još toga eseje je frajer pisao lobirajući za Amawa...al eto i on mi se čini stručniji od Faruka, koji ne znam je li imao ikad obraćanje javnosti, a neku komunikaciju s navijačima da ne spominjem...sarajevo46 je napisao/la:Slaviša što dalje od Sarajeva, isto kao i Uprava. Levati M'RŠ od Saraj'va!
@Denci,DenchiNL je napisao/la:legendo , ko god došao na poziciju direktora ne odlučuje ništa i nikakva vizija osim Tanove se ne pika...mislim lijepo je maštati...kengur je napisao/la:Neko je pitao koga bi vi doveli u upravu a da moze bolje :
Slavisu za direktora
Naravno Semjona vratiti.
u Slavišu sam se razočarao koliko frajer veze nema kad je navlačio za Amawa po fb-u, Hadžibegić isto ima čudnih i nelogičnih izjava...
ako mislite da bi oni promjenili nešto , sutra već nek zamjene trenutne![]()
jedino za sportskog bi se složio da ima uticaja i treba baš poznatiji lik , maltene ambasador...
Izgleda mi da ti imas dobar uvid u unutrasnje funkcionisanje kluba, sto je potvrdio i tvoj post za Valentina. I ja sam ptetpostavio da mu je uloga tako nesto.
Znam ja jako dobro ko je gazda i cija je zadnja. Tan nece gubitke a u ostalo se on puno ne mjesa. Tako da direktori itekako odlucuju ali ne mogu ici u crveno. Procitaj Semjonov post koji isto kaze.
Buduci da mi u iducih 20 godina necemo imati $20m budjet, logicno je da MORAMO sami sebi praviti igrace (kao sto smo i u proslosti). Pitanje je kako to izvesti. Za to treba znanje i vizija. To moraju biti slifovani ljudi a ne Sabrina, Ihtijarevic, ... Takodje akademija je ozbiljan posao i po tezini iste vaznosti kao i rad sa prvim timom. Nije poenta imati juniorske prvake ako te igrace ne smijes uvesti u prvi tim sa 18-19. Za to trebaju posebni strucnjaci a ne da se novi treneri uce na djeci.
Hadzija nije idealan kao ni Slavisa ali bi oni definitivno podigli nivo kvalitete kluba dramaticno.
Kada ti sportski direktor donese viziju razvoja onda se traze treneri koji to mogu izvrsiti a ne da svaki novi trener donese suprote pravce razvoja i automatski rasprodaju igraca (Jesic,...). Zasto Barca podugo igra isti stil a treneri se mjenjaju. A prema toj viziji se dovodi PROFIL igraca ili pravis svoje iz podmlatka. Ali onda je nemoguce da ne shvatas zasto odjednom igraci bjeze od lopte ili se neocekivano ponasaju. Nije sve u "znanju lopte", to je samo jedan segment.Pazis da igraci nemaju mjesane "metero" hormone, da se lickaju i piskaraju po Insta vec damu i pobjednicki mentalitet.
O svemu tome brine uprava (sportski segment), ona je odgovorna pocevsi od sportskog direktora.
Trener se bavi protivnicima i stvarima koje traju u toku sezone ali o dugorocnim pravcima se brine uprava.
Sabrina i Ihtijarevic nisu za Vratnika a kamoli za klub kao FKS. Mjenjali smo igrace pa nista, trenere i opet sve u krug. Dosao je red da se dovede sposobna uprava koja ce raditi kvalitetan posao.
Jesu ga i Svicarci bojkotovali ili na njegov racun ide sto najbolji tim druge lige ostaje u istoj?Memara je napisao/la:Kodro slobodan....
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
belosevic28
- Kontakt:
Ovaj se uhvatio Amara k'o pijan plota. To je isto kao da sa Univerziteta tjeras kvalitetnog profesora jer vozi Opela, a tebi eto nesto BMW drazi i bolji. Zanemari sve ostalo, goni ga samo sto javno hvali Opela...
Husrefe ubaci djecu neka odigraju ostatak sezone, Krupa ti je najbolje pokazala na kojoj je strani ispravan put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
-
belosevic28
- Kontakt:
Uz duzno postovanje prema Krupi jadni smo kad nam oni moraju pokazivati pravi put. Nazalost to nam je sadasnja realnost...Sabinho je napisao/la:Husrefe ubaci djecu neka odigraju ostatak sezone, Krupa ti je najbolje pokazala na kojoj je strani ispravan put.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
ado-hz je napisao/la:Cesto se nesto spominje investiranje u Kosevo...mozda nasi namjerno rasprodavaju bodove da pokazu kako je los teren i treba hitna rekonstrukcija stadiona.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], iliyaa8, InatSilniBosanski, NazorUso i 71 gost.