aleksandar_veliki je napisao/la:Treba pricati, tekst je zato napravljen. Najlakse je zabiti glavu ko noj i tjerati kako jeste. Mi trenutno igramo prvenstvo za koje ce svako iskren reci da je u najmanju ruku na ivici regularnosti. Imali smo nekih sest kola po nikakvim uslovima. Svega je bilo osim fudbala i nece se nista u buducnosti rijesiti po tom pitanju. Vrucine? I sad igras po tim vrucinama. Nemas pauze pred Evropu, veliki plus, tako kazu treneri s kojima sam diskutovao o ovoj temi. Problem i veliki minus moze predstavljati ta pauza, no od dva zla treba izabrati manje. Svjedocimo smo stanja bh. terena. Bitna je rasprava, zasto ne napraviti neki okrugli stol, vidjeti prednosti i mane.
Nije to samo zbog vrućine, to je nešto neprirodno za naš geografski položaj. Međutim, to ne rješava problem terena i ustvari je zabijanje glave kao noj, kako kažeš. To bi bilo samo guranje problema pod tepih, a infrastrukturni problemi bi i dalje ostali.
Ti i ja dobro znamo odakle sve to treba da krene, od samog vrha, dakle od Saveza. Mi ne trebamo od dva zla birati manje, uopšte ne trebamo birati zlo, već trebamo prionuti na posao i riješiti problem kao i svaka zemlja u okruženju.
Niko me ne može ubijediti da Željo, Sarajevo, Zrinjski, Borac, Sloboda ili Široki ne bi riješili taj problem kad bi im licenca za takmičenje došla u pitanje. Da, izašli bi oni sa stavom tipa, pa nisu naši stadioni, zašto da ulažemo u njih? Ko te pita, dogovori se sa lokalnim vlastima ili igraj u Zenici, pa ćemo čitavu ligu preseliti u Zenicu.
Nama treba komitet za normalizaciju Premijer lige, kao što smo ga onda imali za Savez. Da se njima prepuste sve odluke, da utvrde sve probleme i da se prione na rješavanje istih. Govorimo naravno o nezavisnoj komisiji, koja neće navlačiti na neku 'stranu', a imamo mnogo takvih ljudi. Klubovi moraju dobiti tačna naređenja/upute, realne rokove, i oni koji ne mogu ispuniti te kriterije neka se bave amaterskim fudbalom.