FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evolution87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 08 mar 2018, 21:56

miky_hz je napisao/la:Siroki bez Menala za vikend.(ako je vjerovati medijima) u bolnici je nakon Krupe fasovao neku povredu malo jacu.
Znaci nece nam ga on zabiti nego neko drugi, jedina razlika.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 mar 2018, 21:59

Sreca tvoja pa imam strpljenja da ti objasnim neke stvar.

1. Ako je ugovor vezan kalendarski znaci da traje 12 mjeseci od dana potpisivanja i nije vezan za takmicarsku sezonu. Produzenje istog je Valentinodbio ispred Messera.

2. Fijasko je jer trosimo vise na plate nego ranije. Sto ce reco da ne djelujemo u okviru budzeta. Bonusi su vezani uglavnom za nastupe i kad se sabere sa fiksnim platama veci nam je budzet sad nego prosle sezone.

3. Opsjednutost bordom jeste sto bez obzira na Tanovu ulogu yi ljudi na papiru mogu donositi odluke. Ako su spremni da budu ikebane i pustaju ovakvo srozavanje kluba ja nisam. Takodjer svojim djelovanjem pustaju javasluk u klubu. Klub ima zaposlene 4 osobe u racunovodstvu uz angazovanj racunovodstvenu agenciju. S obzirom na finansijsko poslovanje kluba i potrebe svakome ko se ozbiljno bavi poslom jasna je besmislica ovoga. Pitao bih Valentina koliko on ima zaposlenih u racunovodstvu Messera, koliko ima zaposlenih u marketingu, zasto imamo 2 zene koje naplacuju clanarine (jedna za omladinski pogon, jedna za clanstvo u klubu). Sve to kosta i pokazuje apsolutni nedostatak pojma "domacinskog poslovanja". Zasto se ljudi u bordu ne bave tim stvarima zajedno sa Valentinom jer se radi o ozbiljnim poslovnim ljudima. Sabrina s obzirom na ranije iskustvo nema nikakve reference da to poslozi.

3. Okupljanje u Antaliji? Mislis na pripreme? Nevjerovatan si. Svaki ozbiljan klub ce organizovati sastanak/druzenje prije prve utakmice nastavka sezone da se sumiraju planovi i ciljevi. Sta je cilj Sarajeva za ovu sezonu? Koji cilj je postavljen pred Husrefa kad se imenovao?

4. Ne branim Husrefa, cak stavise mislim da je sa ove 4 utakmice pokazao sve nedostatke. Nazalost, sa nepostojanjem vizije i plana iz vrha kluba pa cak i korekcija ne mogu na Husrefa prvo da napadam a da ima njegove odgovornosti ima debelo. Samo cu se sad osvrnuti na Husrefa jer mi je jasna tvoja namjera da skrenes paznju na njega sto ce reci da sam te dobro "potrefio" za Valentina i Sabrinu.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 mar 2018, 22:16

Orangina85 je napisao/la:Sreca tvoja pa imam strpljenja da ti objasnim neke stvar.

1. Ako je ugovor vezan kalendarski znaci da traje 12 mjeseci od dana potpisivanja i nije vezan za takmicarsku sezonu. Produzenje istog je Valentinodbio ispred Messera.
odlično rekao si uskoro ističe? za koliko je to uskoro? za mjesec ili pola godine? :D kažeš neće se produžiti? odbio? nećemo ga koristiti u kampu i akademiji? to bi značilo da Valentin ide ukratko? evo baš gledamo
Orangina85 je napisao/la:2. Fijasko je jer trosimo vise na plate nego ranije. Sto ce reco da ne djelujemo u okviru budzeta. Bonusi su vezani uglavnom za nastupe i kad se sabere sa fiksnim platama veci nam je budzet sad nego prosle sezone.
sad smo probili budžet? a dovodimo još igrača? :thumbup: zvuči sve kao stvari koje se mogu desit garant!
Orangina85 je napisao/la:3. Opsjednutost bordom jeste sto bez obzira na Tanovu ulogu yi ljudi na papiru mogu donositi odluke. Ako su spremni da budu ikebane i pustaju ovakvo srozavanje kluba ja nisam. Takodjer svojim djelovanjem pustaju javasluk u klubu. Klub ima zaposlene 4 osobe u racunovodstvu uz angazovanj racunovodstvenu agenciju. S obzirom na finansijsko poslovanje kluba i potrebe svakome ko se ozbiljno bavi poslom jasna je besmislica ovoga. Pitao bih Valentina koliko on ima zaposlenih u racunovodstvu Messera, koliko ima zaposlenih u marketingu, zasto imamo 2 zene koje naplacuju clanarine (jedna za omladinski pogon, jedna za clanstvo u klubu). Sve to kosta i pokazuje apsolutni nedostatak pojma "domacinskog poslovanja". Zasto se ljudi u bordu ne bave tim stvarima zajedno sa Valentinom jer se radi o ozbiljnim poslovnim ljudima. Sabrina s obzirom na ranije iskustvo nema nikakve reference da to poslozi.
uuu jbt ok te 4 tete će nam glave doći, sve to treba otjerat, zato smo četvrti, pošto smo mi seoski klub treba bit jedna teta za članstvo i jedna za finansije il nijedna...ne igramo evropu, akademija nema svoju tetu, sve to jedna osoba radi koja nikad nije slobodna, tako je u svim firmama :D
Orangina85 je napisao/la:3. Okupljanje u Antaliji? Mislis na pripreme? Nevjerovatan si. Svaki ozbiljan klub ce organizovati sastanak/druzenje prije prve utakmice nastavka sezone da se sumiraju planovi i ciljevi. Sta je cilj Sarajeva za ovu sezonu? Koji cilj je postavljen pred Husrefa kad se imenovao?
Evropa , sve poznato, nije bilo javno možda
Orangina85 je napisao/la:4. Ne branim Husrefa, cak stavise mislim da je sa ove 4 utakmice pokazao sve nedostatke. Nazalost, sa nepostojanjem vizije i plana iz vrha kluba pa cak i korekcija ne mogu na Husrefa prvo da napadam a da ima njegove odgovornosti ima debelo. Samo cu se sad osvrnuti na Husrefa jer mi je jasna tvoja namjera da skrenes paznju na njega sto ce reci da sam te dobro "potrefio" za Valentina i Sabrinu.
ma apsolutno mi je svejedno nek idu i hus i svi oni iz uprave, ali bubaš nenormalno

p.s. - imaš dva broja 3 :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 mar 2018, 22:18

Ja bih volio vise nego ti da bubam. Nazalost, ponajvise kluba a onda i navijaca ne bubam.

Kucam s mobitela pa previdio. Svi navedeni problemi koje minimiziras da bi istakao Husrefa u prvi plan ostaju i nakon njegove eventualne smjene. Iz tog razloga Husref se ne smije dirati.

Eto javim ti tacno kad ugovor istice. Valentin je dosao u klub i nije dao sponzorstvo. Tek nakon prozivki odredjenih navijaca sa tribine zbog sponzorstva nk zeljeznicar daje i Sarajevu sponzorstvo koje istice i odbio je produzenje. Pokazuje jasno koliko ga zaboli za klubom. Budzet smo probili i bila je Sabrina kod Tana da moli za pare za plate koje smo morali isplatiti jer su bile uslov za licencu. Nisu se bezveze prodali ovi svi igraci jer se namicu pare za plate i nazalost nista se nece uloziti u igracki kadar.
Opet ti ponavljam veoma sam strpljiv, korektan i konkretan. Kako sam napisao Husref je namjanji problem jer mi imamo sustinski problem u klubu i smjenom Husrefa i dovodjenjem nekog novog ostajemo na istom.
Zadnja izmjena: Orangina85, dana/u 08 mar 2018, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.

Regulator
Kontakt:

Post Postao/la Regulator » 08 mar 2018, 22:21

Evander je napisao/la:P.S. Davno sam ovo rekao pa cu i sad ponoviti. Jedini spas za nas bio bi da se pojavi neka budala i otkupi klub od kineskog uhljupa. Do tad, samo palamuditi mozemo. Prodali su klub, sad mozemo samo usima mahati. Nista se mi vise ne pitamo.
Pitali smo se mi prije jeli?
Strucnjak de molim te objasni sta je to kineski uhljup napravio a da je gore nego sto je bilo prije njega? Znaci bilo koji segment navedi!
Sto to strucnjak ne kupi ti jedan glas kada se to moglo pa da palamudis tamo gdje se pika i da si malo upuceniji od ovoga sto lupas ovdje jes da razumnom covjeku ne treba da je u klubu direktno da bi razumno gledao na stvari i vodio se vidljivim cinjenicama a ne izmisljao gluposti, neistine i lazi.

Sreca je pa Tan nije napravio pare slusajuci takve kao ti nego je na takvima kao ti napravio pare.

Drzava nam u kur.cu, savez ti da 50 000 KM za sezonu, ne pitas se nista za TV prava, kaznjavaju te bez ikakvog pravilnika vec vodjeni trenutnim stanjem u klubu, sto neki plate 2 hiljade mi placamo 5 hiljada, placaj policiji, placaj hitnu, placaj zastitarske agencije, itd... I sve je uredno sve se ispostuje, klub smo sa urednim poslovanjem, nemamo problema sa bankama, sa porezima, sa dobavjacima itd...

I onda se jedan pametan nadje da neargumentovano pise gluposti tako kao ti! Dali to radis iz interesa licnog ili si toliko balav i mutav ne bih znao, ali znam da si smjesan u najmanju ruku!!!

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 08 mar 2018, 22:23

Orangina85 je napisao/la:Ja bih volio vise nego ti da bubam. Nazalost, ponajvise kluba a onda i navijaca ne bubam.
Brate djaba se trudis, ovaj ti je uhljebska skola Dine Selimovica bez trunke stida i obraza, nece tu on nikad nista od ovig priznati, isto ko i Dino prije nego sto je doso na funkciju izjava iz njegovih usta prvi pogresan korak i negodovanje navijaca sami idemo... pa muda ljudi otegnuse ganjajuci njega i zastitnika mu Dzeku muminovica i otjerase zohara na kraju
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 mar 2018, 22:28

Inijesta je napisao/la:
Orangina85 je napisao/la:Ja bih volio vise nego ti da bubam. Nazalost, ponajvise kluba a onda i navijaca ne bubam.
Brate djaba se trudis, ovaj ti je uhljebska skola Dine Selimovica bez trunke stida i obraza, nece tu on nikad nista od ovig priznati, isto ko i Dino prije nego sto je doso na funkciju izjava iz njegovih usta prvi pogresan korak i negodovanje navijaca sami idemo... pa muda ljudi otegnuse ganjajuci njega i zastitnika mu Dzeku muminovica i otjerase zohara na kraju
Nemoj mi Dinu spominjati, taman ga zaboravim. On je udario temelje ovom radu Sabrine i Valentina.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 mar 2018, 22:32

Kucam s mobitela pa previdio. Svi navedeni problemi koje minimiziras da bi istakao Husrefa u prvi plan ostaju i nakon njegove eventualne smjene. Iz tog razloga Husref se ne smije dirati.

Eto javim ti tacno kad ugovor istice. Valentin je dosao u klub i nije dao sponzorstvo. Tek nakon prozivki odredjenih navijaca sa tribine zbog sponzorstva nk zeljeznicar daje i Sarajevu sponzorstvo koje istice i odbio je produzenje. Pokazuje jasno koliko ga zaboli za klubom. Budzet smo probili i bila je Sabrina kod Tana da moli za pare za plate koje smo morali isplatiti jer su bile uslov za licencu. Nisu se bezveze prodali ovi svi igraci jer se namicu pare za plate i nazalost nista se nece uloziti u igracki kadar.
Opet ti ponavljam veoma sam strpljiv, korektan i konkretan. Kako sam napisao Husref je namjanji problem jer mi imamo sustinski problem u klubu i smjenom Husrefa i dovodjenjem nekog novog ostajemo na istom.
zato si ti meni pisao :D

reću ja tebi kraj augusta 2018 , dakle tvrdiš da je sad već odbio produženje a ima ugovor o proširenju saradnje na akademiju i kamp spreman, ali eto... vidjet ćemo...budžet smo probili i nemamo za plate i nemamo za licencu, vjeruj ti meni da bi on nazvao nju prije :D onda je situacija odlična neka Husa jel to ugao? Hus je heroj u biti, ne dirati njega... :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

maltahz
Kontakt:

Post Postao/la maltahz » 08 mar 2018, 22:35

Muka mi je čitat postove ovih što podržavaju upravu...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 mar 2018, 22:36

Joj ljudi dodajte se na fejsu pa se dopisujte u "real time-u", syebaše me mejlovi svako pola minute.
De Hilmo, Aco, riješite mi ove mejlove majku mu, ne znam ko je od vas zadužen za to. Sve mi u postavkama isključeno, jedno 2 mjeseca nisu dolazili i opet počelo, opra me bokte.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 mar 2018, 22:37

Pa zato sam morao reagovati jer se vidim priprema Husref kao zrtva a aman ostali svi zlatni. Valentin nas evo povede u jesen blistavu i zlatno proljece.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 mar 2018, 22:40

Orangina85 je napisao/la:Pa zato sam morao reagovati jer se vidim priprema Husref kao zrtva a aman ostali svi zlatni. Valentin nas evo povede u jesen blistavu i zlatno proljece.
extra ti je priča - hans kristijan andersen ne bi bolje nabubao

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 mar 2018, 22:41

Orangina85 je napisao/la:Pa zato sam morao reagovati jer se vidim priprema Husref kao zrtva a aman ostali svi zlatni. Valentin nas evo povede u jesen blistavu i zlatno proljece.
Ko je naredni trener? Dženo il Varešanović? :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 mar 2018, 22:44

Sva moja prica je potkrepljena trenutnim stanjem u klubu. Ako cemo se mi zadovoljiti da imamo redovne plate i ponekad odigramo Evropu onda imamo poprilicno razlicite vizije kluba.
skoroalen je napisao/la:
Pitaj Denchija koga ce Sabrina izvuci da sebe pokrije kao sto je sa Husrefom uradila.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 08 mar 2018, 22:53

Orangina85 je napisao/la:Sva moja prica je potkrepljena trenutnim stanjem u klubu. Ako cemo se mi zadovoljiti da imamo redovne plate i ponekad odigramo Evropu onda imamo poprilicno razlicite vizije kluba.
skoroalen je napisao/la:
Pitaj Denchija koga ce Sabrina izvuci da sebe pokrije kao sto je sa Husrefom uradila.
ti si diverzant legendo :D
ništa ti nisi potkrijepio , čak si provaljen nekoliko puta , nikog nema u širokom a ono ljudi na tv-u jbg još gledali i mahali kameri, uskoro ističe ugovor za pola godine samo što nije...broji čedo tete u klubu, tete su krive za plasman nije hus...uglavnom gasimo se praktično ali jedan frajer neimenovani radi kamp sa par sponzora... :tokralju: :bow: samo Husa ne dirajte

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 mar 2018, 22:59

Ja još ne mogu da vjerujem da ljudi čitaju postove od najglupljeg pitara ikad na temi, forumaša @Denchi! Izvini opet, ali fakat ti moram ovo uvijek reći, boli kad je neko ovako glup, ne boli tebe jer nisi svjestan toga, boli sve nas ostale na temi. Ono što sam primjetio za forumaša @Orangina je da ne piše nebuoze, nego ima stvarno dobrih informacija, a uvijek je bio odmjeren i nije srao. Ako on ovo piše i ako je stanje ovakvo, onda smo tek u qrcu i imamo razloga za brigu više nego ikada.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Regulator
Kontakt:

Post Postao/la Regulator » 08 mar 2018, 23:00

DenchiNL je napisao/la:ti si diverzant legendo :D
ništa ti nisi potkrijepio , čak si provaljen nekoliko puta , nikog nema u širokom a ono ljudi na tv-u jbg još gledali i mahali kameri, uskoro ističe ugovor za pola godine samo što nije...broji čedo tete u klubu, tete su krive za plasman nije hus...uglavnom gasimo se praktično ali jedan frajer neimenovani radi kamp sa par sponzora... :tokralju: :bow: samo Husa ne dirajte
+1 Ne treba ovakvima prijatelju poklanjati paznju nikako jer su nebitini, neka se udave u svojim lazima i izmisljotinama jer protiv cinjenica ne mogu!

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 08 mar 2018, 23:02

Napisao sam fino za ljude koji su bili u listici. Jedini iz kluba bio Elvir Kantardzic. Svo ostalo tvoje ismijavanje samo pokazuje nemoc da odgovoris na nesposobnost tvojih pajdasa.

Klub nije pred gasenjem i jeftino izvrtanje stvari koje pisem je smijesno. Klub nije u egzistencijalnoj krizi ali klub kao Sarajevo ne moze trpiti nedostatak ambicije. Sramotni su napori da se kao jedini odgovorni prikaze Husref za ovo. Takodjer spominjanje "teta u klubu" i ismijavanje cinjenice da imamo bespotrebno najveci administrativni aparat u drzavi u sportskom segmentu je samo pokazatelj nedostatka ambicije da se uredi klub jednim zdravim poslovnim modelom. Spomenuo sam to jer se isti princip presipa i na igracki kadar pa dobijemo nekog treceg golmana kojeg dovede Runda i Altiparmakovskog koji ne moze potrcati. Siguran sam da je Altiparmakovski bio izricita zelja Husrefa.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 mar 2018, 23:05

Ima logike da bi se moglo 'skresati' koje radno mjesto u Klubu. Isto tako to nema nikakve veze sa slabim startom u prvenstvu.
Poenta je da imamo ekipu koja je pokazala da moze (istina u Turskoj) i trenera koji je pokazao da umije da postavi igru (opet u Turskoj). Samo ne znam gdje nestadose ti igraci i ta igra? Igraci su nestali na klupi i tribini dok igre nema ni na mapi.
Za ovo sigurno nije kriv niko iz ovog nesportskog dijela. Ljudi su omogucili (prodajom igraca) stabilnost sto se plata i svega ostalog tice. Doveli su i igrace koje je i trener aminovao. Ostaje da uperimo prst na trenera i igrace.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Regulator
Kontakt:

Post Postao/la Regulator » 08 mar 2018, 23:10

Orangina85 je napisao/la:Napisao sam fino za ljude koji su bili u listici. Jedini iz kluba bio Elvir Kantardzic. Svo ostalo tvoje ismijavanje samo pokazuje nemoc da odgovoris na nesposobnost tvojih pajdasa.

Klub nije pred gasenjem i jeftino izvrtanje stvari koje pisem je smijesno. Klub nije u egzistencijalnoj krizi ali klub kao Sarajevo ne moze trpiti nedostatak ambicije. Sramotni su napori da se kao jedini odgovorni prikaze Husref za ovo. Takodjer spominjanje "teta u klubu" i ismijavanje cinjenice da imamo bespotrebno najveci administrativni aparat u drzavi u sportskom segmentu je samo pokazatelj nedostatka ambicije da se uredi klub jednim zdravim poslovnim modelom. Spomenuo sam to jer se isti princip presipa i na igracki kadar pa dobijemo nekog treceg golmana kojeg dovede Runda i Altiparmakovskog koji ne moze potrcati. Siguran sam da je Altiparmakovski bio izricita zelja Husrefa.

Argumente za to sto tvrdis da u klubu ne postoji zdravi poslovni model? Nemoj da mislis da ovdje neko brani koku ili Valentina ali nemoj da izmisljas stvari. Naveo si ko primjer golmana koji minute jedne nece odigrati i igraca koji je doveden kao treca opcija...

Pa nismo Atletiko Madrid pa da nam treca opcija u napadu bude Torres sta je sa tobom.
Uredu je da budemo nezadovojni sa rezultatima ali to ne opravdava izmisljotine koje iznosite.

Motivi vasi se onda stavljaju pod upitnikom!!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.