VelaHavle je napisao/la:Izasli ste preofanzivno za moj ukus. Gledao sam prvih 45 minuta, Miki je bio najopasniji po vasoj desnoj strani.
Mnogo neiskustva, Hakan npr se trebo bacit u 16m, vas desni bek..
Dobro ce doci ove utakmice i ne treba klonuti. Pozitivno uzet ako je ista bilo i nastavit dalje.
Gattuso, Maldini, Bonucci pa i sam Kessie su to fino objasnili.Nije stvar u nogama, umoru, vec je sve u glavi.Prvo poluvrijeme odigrali plasljivo, lezerno i sa previse pogresnih poteza.Upravo su svi pricali o tom neiskustvu i sve je to Arsenal kaznio.I Milan je od njih u prvih 45 minuta napravio Manchester City.Vec u drugom poluvremenu potpuno druga prica, samo eto sto nisu imali dovoljno mirnoce u zavrsnici.
Cutrone, Calabria, Kessie, Romagnoli, Jack, Suso,Donnarumma, sve su to igraci koji prvi put igraju takve utakmice.RR i Hakan imaju tek mrvu vise iskustva, jedino Biglia i Bonucci imaju ono pravo iskustvo na medjunarodnom planu.S druge strane sam Ozil ima bezbroj takvih utakmica kroz klubove i reprezentaciju.
Citam ove svoje kolege, to bi odmah mijenjalo formaciju i vrsili bi kolektivno samoubistvo i odmah niti jedan igrac ne valja.Zbog jednog katastrofalnog poluvremena nakon 2 mjeseca.Nije sramota ispasti od iskusnije ekipe, a ruku na srce i ekipe koja ima ipak bolju sredinu terena, i tu je takodjer prevaga. Takodjer Ozil uvijek moze izmisliti asistenciju, a takvog igraca Milan nema.
Ovo jedan dobar samar i pokazatelj na cemu treba raditi i koji dio ekipe ojacati tokom ljeta.Stvar je neiskustva i mentaliteta na medjunarodnoj sceni.Ne mozes imati isti pristup u Serie A i u Evropskim takmicenjima.
Pogledajmo jedan Real, i kako igraju ligu a kako LP-a.I jos je puno takvih primjera.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)