AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

DDixon
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la DDixon » 08 mar 2018, 19:28

rope11 je napisao/la:ko mu yebe mater, ako bude htio ići neka izmuzu što više para i nabij ga nogom u guzicu, ima dobrih golmana okolo za kupiti.

ko zna šta se smjera sa reinom, znam da se pisalo da je predviđeno da bude drugi golman, ali onda pročitaš vijest da će primati 3,5 miliona što je previše za rezervnog golmana :think: doduše nije u medijima precizirano je li to neto ili bruto plata, to dosta mjenja stvar.

uglavnom milan je već kaparisao ok golmana da odradi iduću sezonu tako da raioline ucjene i ultimatumi oko donarume neće više paliti, ako hoće da ide vrata su mu otvorena, milan ionako ima spremnog golmana da uskoči u prvu postavu ako ovaj ode što nije bio slučaj prošle godine kad je upravu stavilo u nezgodnu situaciju jer su u po frke morali još razmišljati koga staviti na gol.
Ebo te Hakan, eto samo to.
Prijatno
Kad k'o dijete zavoliš, zauvijek ćeš voljeti
Dok si živ, dok se budiš ljubav ta će gorjeti
I u dobru i u zlu budi vjeran korijenu
Sa svakom pobjedom liječiš dušu ranjenu !

Č Z !

NGG Za Čelik !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 mar 2018, 19:36

ko tebi drma kavez druže :urnebes:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 08 mar 2018, 23:45

Vecerasnja utakmica je pokazala zasto Cutrone nije taj kalibar za kojeg se nadaju u Milanu da jeste. On je veceras predstavljao 0% opasnosti za odbranu Arsenala.

Ovo nam je dobra tekma da se malo spustimo na zemlju prije odlucujuxih utakmica u ligi. Ne vjerujem da mozemo iznenaditi Arsenal. Mislim da nemamo dovoljno kvaliteta za to. Fali nam ta udarna igla i fali nam jedna dobra desetka, da bi vili vrhunska ekipa. Isto se vidi i nedostatak iskustva.
Nije toliko losa utakmica za Milan. Mislim da smo bezveze izgubili. Prvi gol nesreca peh jbg. Poslije toga psiholoski pad i srljanje sto je Arsenal iskusno iskoristio.
Nadam se samo da ce ovo biti signal da se dodatno uozbilje i da ce im ovaj poraz biti podstrek za novo i bolje dokazivanje u prvenstvu.
Po mom misljenju Silva mora dobijati vise prostora za igru jer je tehnicki nas najkvalitetniji napadac ali ima veliku problem sa samopouzdanjem i fali mu mnogo utakmica. Nesto kao Dzeko u prvoj sezonu u City-u.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 mar 2018, 00:05

Silva deff ispred Cutronea,i kad je usao u onih 25 min vise je ucestvovao u igri od Cutronea,samo mu fali vise tekmi u kontinuitetu i doce i golovi,imao je fin pas prema Kaletu vcrs,ima decko smisla za igru

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 09 mar 2018, 01:04

Svako bi volio da u napadu imamo jednu veliku zvijerku ali sad da se Cutroneu nešto predbacuje jer je za nekih sat vremena dobio samo jednu upotrebljivu loptu nije pošteno jer su zakazali dodavači. Ipak Cutrone nije taj tip napadača kao npr Silva koji može nešto i da kreira ali na žalost ovaj je morao da kombinuje sa Kalinićom koji ipak nije dorastao ovoj igri. Ja bih u revanšu krenuo sa Silvom i Cutroneom od prve minute pa šta bude. Ionako tu nemaju šta da izgube.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 mar 2018, 01:36

curton treba još puno raditi na sebi, osim urođenog osjećaja za gol nema više ništa u repertoaru.

silva je na papiru naš najbolji, najtalentovaniji i najkompletniji napadač, ali spletom okolnosti ne prikazuje ni 30% onoga što može, igrač skroz ubijen u pojam i van svake forme.
samo se nadam da će pročepiti iduće sezone i da će mu se isplatiti sav taj trud, čitali ste valjda kad gatuso kaže kako taj ostaje najduže na treninzima i da ga moraš tjerati da ide kući. :mrgreen:

mada bi bilo fino dovesti neku vrhunsku devetku, al niti ima šta na tržištu niti će biti baš toliko para jer su krilo i veznjaci veći prioritet i od toga.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 09 mar 2018, 02:13

Kako su rekli skauti Milana su bili na 6 večerašnjih utakmica i tražili nove mogućnosti. Ima tu dosta toga da se probere. Nadam se da će naći nekoga.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 09 mar 2018, 06:08

Izasli ste preofanzivno za moj ukus. Gledao sam prvih 45 minuta, Miki je bio najopasniji po vasoj desnoj strani.

Mnogo neiskustva, Hakan npr se trebo bacit u 16m, vas desni bek..

Dobro ce doci ove utakmice i ne treba klonuti. Pozitivno uzet ako je ista bilo i nastavit dalje.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 09 mar 2018, 10:45

Cutrone je dobar igrac, ali za sta i u kalvim uslovima. Igrac sa onakvim njuhom po meni treba da igra ali NE MOZE sam. On je u formaciji 433 protiv jacih odbrana beskorisan. Po meni je steta ne igrati 442 ili formaciju 4321 tzv jelka koju je igrao Ancelotti sa Shevom i Pippom gdje je Pippo rasturao. Takav igrac ti treba da iskoristi odbice da koristi prostor koju se stvori kad mu parner odvuce dva igraca za sobom. Cutrone sam izmedju dva bolja stopera nema nikakve sanse i to se vidjelo veceras. Za formaciju koju Gatusso hoce 433 korisniji je Silva, jer se zna vratiti povuci loptu otvoriti prostor, gurnuri pas krilnim napdacima.

Moja idealna formacija bi bila

...............Gigio.............

Cal.....Bon...Rom....RR

..Kess....Bigl......Bonav

.....Suso.......................
...........Silva/Hakan......

...........Cutr/Kalini.........

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 mar 2018, 12:44

pa igralo se nešto slično sa onom 3421 pa je pola igrača bilo pogubljeno.

ja bih najviše volio da pokušamo sa 4231, sa hakanom kojem najbolje leži pozicija ofanzivnog veznog i jackom koji je manje zlo na krilu nego na veznjaku.
čak mislim da bi nazad biglia-kessie bolje funkcionisali nego kad su trojica u sredini, kessie je prošlu sezone fantastično odigrao sa atalantom gdje je baš igrao tu poziciju.

ali problem je što bi se morao mjenjati čitav koncept igre i nešto što ti je donijelo rezultat tj. 13 utakmica bez poraza, a pitanje da li bi i gatuso bio u stanju promjeniti sistem.
to možda pokušati za iduću sezonu, sad nam baš ne trebaju eksperimenti kad već ovo dobro funkcioniše.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 mar 2018, 16:08

Bogami ga popusismo sinoc moj kolega beduin. A vala i jutros smo ga pusili haha.
Ajd nema veze bice bolje.
FM
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 mar 2018, 16:09

Jeste l' živi :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 mar 2018, 16:37

Prezivili smo jasta nego. Prije ce nas ovaj Milan ukopati nego ovi sto rokaju haha
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 mar 2018, 16:39

Iskupit će se Kale u nedjelju protiv Đenovljana :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 mar 2018, 16:59

prije da će odgoditi nego što će igrati :cry:

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 09 mar 2018, 20:01

Jah, kažu nevrijeme u Genovi u nedelju, hajd znaj.. Ne bi valjalo da se previše ispadne iz ritma, plus ko će tolike zaostale izdržat.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 mar 2018, 11:38

VelaHavle je napisao/la:Izasli ste preofanzivno za moj ukus. Gledao sam prvih 45 minuta, Miki je bio najopasniji po vasoj desnoj strani.

Mnogo neiskustva, Hakan npr se trebo bacit u 16m, vas desni bek..

Dobro ce doci ove utakmice i ne treba klonuti. Pozitivno uzet ako je ista bilo i nastavit dalje.
Gattuso, Maldini, Bonucci pa i sam Kessie su to fino objasnili.Nije stvar u nogama, umoru, vec je sve u glavi.Prvo poluvrijeme odigrali plasljivo, lezerno i sa previse pogresnih poteza.Upravo su svi pricali o tom neiskustvu i sve je to Arsenal kaznio.I Milan je od njih u prvih 45 minuta napravio Manchester City.Vec u drugom poluvremenu potpuno druga prica, samo eto sto nisu imali dovoljno mirnoce u zavrsnici.

Cutrone, Calabria, Kessie, Romagnoli, Jack, Suso,Donnarumma, sve su to igraci koji prvi put igraju takve utakmice.RR i Hakan imaju tek mrvu vise iskustva, jedino Biglia i Bonucci imaju ono pravo iskustvo na medjunarodnom planu.S druge strane sam Ozil ima bezbroj takvih utakmica kroz klubove i reprezentaciju.

Citam ove svoje kolege, to bi odmah mijenjalo formaciju i vrsili bi kolektivno samoubistvo i odmah niti jedan igrac ne valja.Zbog jednog katastrofalnog poluvremena nakon 2 mjeseca.Nije sramota ispasti od iskusnije ekipe, a ruku na srce i ekipe koja ima ipak bolju sredinu terena, i tu je takodjer prevaga. Takodjer Ozil uvijek moze izmisliti asistenciju, a takvog igraca Milan nema.

Ovo jedan dobar samar i pokazatelj na cemu treba raditi i koji dio ekipe ojacati tokom ljeta.Stvar je neiskustva i mentaliteta na medjunarodnoj sceni.Ne mozes imati isti pristup u Serie A i u Evropskim takmicenjima.

Pogledajmo jedan Real, i kako igraju ligu a kako LP-a.I jos je puno takvih primjera.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 10 mar 2018, 11:50

Slazem se i sa tim. Milan sada treba izgraditi konstantu igrajuci Evropska takmicenja.

Mladi su igraci i imaju vremena. Moze biti samo bolje. Svakako rezultat ne dolazi preko noci. Ja sam uz vas.

Mijenjanje formacije ostavljamo treneru, forumasi samo mogu diskutovat u prazno.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 mar 2018, 13:56

izvlakuša, nije to toliko ni neiskustvo koliko osjetni manjak kvaliteta, prvenstveno na sredini terena jer kad ti je taj dio ekipe inferiorniji u odnosu na protivnika, ti si u startu popušio utakmicu što se ispostavilo kao tačno u našem slučaju.

ali ništa strašno što 2-3 dobra igrača na ljeto neće promjeniti i popraviti krvnu sliku ekipe :zzz:

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 mar 2018, 17:46

Iskustvo je bitno u ovakim utakmicama.Cesto i presudno, pogotovo u situaciji kad su ekipe igrackim kvalitetom 50-50 ill 55-45 u najgorem slucaju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Romagnoli13, rossonero85 i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []