Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Monci
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Monci » 10 mar 2018, 09:07

Napokon nešto što liči na normalnu diskusiju. Vidim ima različitih stavova, nešto realnih, annešto klubski obojenih, što je i normalno.
Ali hajde malo o terenima. Kraj jesenjeg dijela i početak proljetnog se fakat igraju na nikada gorim terenima. Da li je do vremenskih uslova, ili do totalnog zapuštanja i neodržavanja? Ili je oboje? Ne znam, ali činjenica je da se nešto mora mjenjati. Ono što je sigurno na kratki rok nema rješenja. Očigledno opcije su dvije, promjena sistema takmičenja, ili rad na infrastrukturi. Kod skandinavskog sistema, bar po meni, najveći izazov je duga zimska pauza, koja bi bila minimum 4 mjeseca, ili 120 dana. U toj opciji ozbiljan nogomet zaboravite, jer nema tog igrača koji bi htio napraviti nešto u karijeri, da leži 4 mjeseca bez zvanične tekme, pa makar i u blatu. U toj varijanti bi trebali organizovati amatersku ligu, što mislim nije realno.
Rad na infrastrukturi je jedino rješenje. Naravno dugoročno, jer to nisu male investicije. Sigurno je da neće svi biti u poziciji da grade vrhunske terene sa grijačima, ili ne znam ti sa čim, ali vrhunske drenaže, ili plastične podloge su nešto realnije opcije, i izvodive su u periodu od par godina. Neko je spomenuo i da se savez mora strožije pridržavati kriterija koje je sam postavio. Moraju se kažnjavati klubovi koji ne ispoštuju obaveze. Od oduzimanja bodova kada se bar djelimično ne stvore uslovi za igru, do oštrijih kazni kada klubovi ne stvore uslove za ligaška takmičenja. Činjenica je da se neke stvari mjenjaju, i to po manjim sredinama (zamisli) gdje je manje para, ali gdje su klubovi pa privatni može se reći, ili je u njima mnogo privatnog kapitala. Mladost, Krupa,Velež...i nije bitno odakle su pare, bitni su uslovi.
U svakom slučaju, treba malo optimizma. Moramo vući jedni druge, konkurencija je čudo. I samo radom, sistemom i ulaganjima takmičenje i kvalitet igre se može unaprijediti. Nema veze odakle su pare, čije, SDA, HDZ, pizda materina, samo neka se ulaže.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 mar 2018, 09:14

Monci je napisao/la:Napokon nešto što liči na normalnu diskusiju. Vidim ima različitih stavova, nešto realnih, annešto klubski obojenih, što je i normalno.
Ali hajde malo o terenima. Kraj jesenjeg dijela i početak proljetnog se fakat igraju na nikada gorim terenima. Da li je do vremenskih uslova, ili do totalnog zapuštanja i neodržavanja? Ili je oboje? Ne znam, ali činjenica je da se nešto mora mjenjati. Ono što je sigurno na kratki rok nema rješenja. Očigledno opcije su dvije, promjena sistema takmičenja, ili rad na infrastrukturi. Kod skandinavskog sistema, bar po meni, najveći izazov je duga zimska pauza, koja bi bila minimum 4 mjeseca, ili 120 dana. U toj opciji ozbiljan nogomet zaboravite, jer nema tog igrača koji bi htio napraviti nešto u karijeri, da leži 4 mjeseca bez zvanične tekme, pa makar i u blatu. U toj varijanti bi trebali organizovati amatersku ligu, što mislim nije realno.
Rad na infrastrukturi je jedino rješenje. Naravno dugoročno, jer to nisu male investicije. Sigurno je da neće svi biti u poziciji da grade vrhunske terene sa grijačima, ili ne znam ti sa čim, ali vrhunske drenaže, ili plastične podloge su nešto realnije opcije, i izvodive su u periodu od par godina. Neko je spomenuo i da se savez mora strožije pridržavati kriterija koje je sam postavio. Moraju se kažnjavati klubovi koji ne ispoštuju obaveze. Od oduzimanja bodova kada se bar djelimično ne stvore uslovi za igru, do oštrijih kazni kada klubovi ne stvore uslove za ligaška takmičenja. Činjenica je da se neke stvari mjenjaju, i to po manjim sredinama (zamisli) gdje je manje para, ali gdje su klubovi pa privatni može se reći, ili je u njima mnogo privatnog kapitala. Mladost, Krupa,Velež...i nije bitno odakle su pare, bitni su uslovi.
U svakom slučaju, treba malo optimizma. Moramo vući jedni druge, konkurencija je čudo. I samo radom, sistemom i ulaganjima takmičenje i kvalitet igre se može unaprijediti. Nema veze odakle su pare, čije, SDA, HDZ, pizda materina, samo neka se ulaže.
Ovdje vec odavno nema ozbiljnog fudbala, tako da ta duga pauza nista ne mijenja. Bolje je ugasiti ligu, nego se brukati sa ovim terenima.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 10 mar 2018, 10:19

Iskreno, kakvi god tereni, kakva god liga bila, ja je pratim ispred svih ostalih, a kome se ne gleda, ima vala arena i sport klubova, nikad dosadno. Deplas je priča da treba ugasiti ligu. Ne treba, nego se treba boriti da se stvari unaprijede, i ne samo u sportu nego i u životu. Nacija smo negativaca i pesimista. Mladi svijet nije spreman za borbu, nego je najlakše reći yebo ovo i ispaliti se. Stari plači i kmeče, a na svakim izborima ponovo iste kretene zaokruže.
Odoh sa teme za sekundu. Uglavnom ja sam vječiti optimista, mislim da će se u bliskoj budućnosti mnogo raditi na unapređenju infrastrukture klubova, da će se investiranja sa raznih strana u klubove pojačati, da će liga biti kvalitetnija, i da će suđenje biti bolje.
Još samo da nam i prenose utakmica obezbjede, stvari bi se zančajno unaprijedile.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2018, 11:02

Kakva ozbiljna diskusija kad im je u glavi samo Željezničar, svi se uglavnom raspadaju, a Željo trpa tri miliona u stadion, i uložiće još toliko.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 mar 2018, 13:49

Virtu4l je napisao/la:Kakva ozbiljna diskusija kad im je u glavi samo Željezničar, svi se uglavnom raspadaju, a Željo trpa tri miliona u stadion, i uložiće još toliko.
Mislim da TV Hayat i emisija Ispuni mi Želju nemaju taj kapacitet.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2018, 14:02

Penaltiky je napisao/la:Mislim
Dalje nisam čitao.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 mar 2018, 14:14

Virtu4l je napisao/la:Kakva ozbiljna diskusija kad im je u glavi samo Željezničar, svi se uglavnom raspadaju, a Željo trpa tri miliona u stadion, i uložiće još toliko.
.. a 90% tvojih postova je o Sarajevu, citas nasu temu vise nego ''svoju''.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2018, 14:18

Naravno, kad volim dobar humor i dobru komediju.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 mar 2018, 14:46

Da samo sto postoji razlika između komedije i necega sto si ti u glavi zamislio.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 10 mar 2018, 15:09

Bravo Radnik ! Đurić :tokralju:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 mar 2018, 15:10

ispade ovaj iz Zrinje kao iz aviona :urnebes: :urnebes:

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 10 mar 2018, 15:11

Pogledajte teren na otoci, koliko znaci kada liga krene kasnije, nije los ni u Mostaru, koliko bi znacilo da liga krene 20 dana poslije.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 10 mar 2018, 15:12

Sad kad pocmu penali u mostaru

:clap: radnik

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 10 mar 2018, 15:13

Bit ce opet prijelaz kao i zadnje dvije utakmice
audere est facere!

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 10 mar 2018, 15:19

Nema straha za čovićevce,sad ce sudac svirati penal-dva.
Igraj Široki ti si najbolji!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 mar 2018, 15:27

Treba ovdje uplatit prelaz 2/1 ili x/1 odvisno kako su se dogovorili
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 mar 2018, 15:28

Ma Radnik je dobra ekipa, ako ih sudije ne poguraju kao protiv Borca i Goška neće Zrinjski do pobjede ovdje, nema šanse.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2018, 15:28

Domaći traže penal nakon kontakta u kaznenom prostoru, sudija odmahuje rukom.
Do kad li će odmahivati. :lol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 mar 2018, 15:38

Ne čujem vas kad ponište čist gol.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 mar 2018, 15:38

Hahaha ovo faul u napadu :lol:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []