FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma ja vođen prošlogodišnjim iskustvom niti sam optimističan, niti vjerujem da ćemo prvi kroz cilj proći. Oprezan sam, bez euforije, tekmu po tekmu, i zato to stalno naglašavam. Bilo kakva euforija bi bila nešto najgore što nas može snaći u naredna dva mjeseca. Samo me kurcobolje strah, kao protiv mađara prije 7 dana..
- MocMahale444
Sanse su 50-50 Krupu treba postovati, koga zmija ujede i gustera se plasi.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Polako, treba hladne glave ulaziti u svaku tekmu pa da je UNIS iz Vogosce, samo strpljivo, mozemo mi to.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- kolezeljovac
- Kontakt:
Treba sutra napuniti tribinu. Ljudi meni je rodjendan u ponedjeljak, valjda ce me kao i u prethodnih 5 godina ispostovati
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Ma teško sutra više od 3 milje, mislim da je to max.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma vala bila je bolja posjeta prosle sezone u Ligi za prvaka, sutra nema kise top vrijeme, sramota je ako ne bude barem 5 milja pa ljudi kud ce veci poziv navijacima sutra da dodju jos zrinja kikso? imamo sansu da odemo na +2 sutra, jesul problem ulaznice ako jesu neka uprava smanji neka spusti cijenu jug neka bude 3 sjever 5 itd... Bice sutra zanimljivo vidjet kako ce se krupa postavit ocel se branit i hocemol mi od pocetka napast ih mislim ne treba sutra srljati, uz podrsku mislim da nebi trebalo bit problema da pobjedimo... samo jedan gol može promjenit' sve sve do kraja Željo nema predaje ooooooo jedan gol ooooooo...Raonffa je napisao/la:Ma teško sutra više od 3 milje, mislim da je to max.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Odgovor za Irfo,prvaci cemo bit predzadnje kolo tako da tekma sa onim sa vulkana nema neki velik znacaj.Ako sutra igra Vukotic pobjeda je tu tj 2-0.
gledajući raspored zrinja ima težak ispit. Mi ako sutra ako Bogda uzmemo bodove idemo na +2 stim što ako bi i njih u narednom kolu uzeli jer su nam dužnici veliki ove sezone išli bi na +5 onda oni idu Širokom i dočekuju Sarajevo i tu će da prospju bodove sigurno a još sigurnije ako ih mi mlacnemo. U naredna tri kola ako bude sportske sreće možemo napraviti solidnu prednost i tako se i na kup mogli koncentrirati. Ako u kupu gostujuće utakmice igramo sa drugom ekipom i da izvlačimo remi i onda na domaćem terenu tražiti prolaz u finale a tu šta Bog da.
Ne sviđa mi se ovo sto je svima u glavi Zrinjski a sutra nas ceka Krupa.
Slicno se pricalo i razmisljalo pred zadnju utakmicu sa Zrinjskim gdje smo bili uvjereni da ce biti dobro, a onda katastrofalno odigrali.
Slicno se pricalo i razmisljalo pred zadnju utakmicu sa Zrinjskim gdje smo bili uvjereni da ce biti dobro, a onda katastrofalno odigrali.
- Zeljeznicar -
Sav fokus mora biti na sutrašnjoj tekmi. Nemojmo se ponašati kao prošle godine, da nam se o glavu ne obije. Vidjeli smo Radnika danas. I Krupa je opasna ekipa, rijetko gube u gostima. Treba biti oprezan, ali i agresivan, napasti, ne dati im da oči otvore. Samo takvim pristupom ne sumnjam u povoljan rezultat, odnosno pobjedu sutra.
- kyrieirving
- Kontakt:
aBd do pobjede sutra i onda se pripremit za Mostar gdje bi nam x bio veliki korak prema tituli
Zeljeznicar iznad svega !
KING JAMES G.O.A.T
KING JAMES G.O.A.T
Klubovi kao što su Sloboda, Čelik, pa i komšije, da su na našem mjestu, odnosno da sa sutrašnjom pobjedom preuzimaju prvo mjesto, privukli bi 10 hiljada navijača. U ovo sam ubjeđen.
Šta je sa našim navijačima? Gdje su nestali? U čemu je fazon? Stvarno mi nije jasno šta se dešava u tom pogledu. Prošle godine bilo nas je oko 14 hiljada protiv Slobode i 13 hiljada na derbiju, te oko 9 hiljada protiv Zrinjskog. Sve te utakmice smo dobro odigrali jer i tim bolje igra kad ima veću podršku navijača. Čitam neće nas biti više od 3 hiljade, biće nas 5 hiljada plafon. Iskreno, treba da se stidimo zbog toga. Itekako da se stidimo.
Kad se pravio Istok pričalo se da će ta tribina biti najposjećenija, na početku ko i bilo je nešto, a sad više ljudi bude na Zapadu. Zar je moguće da sad kad igramo za prvo mjesto i to pred utakmicu sa Zrinjskim, klub u svim poljima raste, konačno uprava kakvu zaslužujemo, tim sačinjen od dobrih pojedinaca, plus tu su igrači iz naše škole, termin igranja utakmice ne može biti bolji, nedjelja u 3, najavljuju lijep vrijeme i da ne razmišljamo o tome da nas može biti više od 6 hiljada.
Ako je tako, onda mi i ne zaslužujemo prvu poziciju. Ne zaslužujemo sve ovo što imamo. Valjda se utakmice igraju radi navijača. Kakav je to klub bez navijača. Znam ima nas 2 hiljade koji smo uvijek tu, neki su daleko i ne mogu doci, ali gdje su takozvani simpatizeri, bar oni prošlogodišnji. Gdje je ona priča halalim 5 godina bez Evrope ako se Istok napravi. Eto naparavio se i još se borimo za titulu, a ti isti koji su prizivali Istok ne dolaze na utakmice. Doduše, bilo nas je preko 6 hiljada protiv Atletika kad su igrali naši juniori. Međutim, ovo je prebitna sezona jer osvajač titule će biti u mnogo boljoj poziciji u Evropi. Željo nas treba.
Večeras Malaga koja je prikovana na posljednjem mjestu, siguran putnik iz prve španske lige, stadion pun, ljudi daju maksimalnu podršku protiv Barcelone. Mogu zamisliti naše tribine da recimo ne daj Bože igramo u ligi za opstanak. Ma ja, bilo bi nas onih redovnih 2.000 plafon.
Na kraju da poželim sreću Želji i nama sutra. Ako Bog da nadam se pobjedi i gajim nadu da nas ipak bude najmanje 6 hiljada.
Šta je sa našim navijačima? Gdje su nestali? U čemu je fazon? Stvarno mi nije jasno šta se dešava u tom pogledu. Prošle godine bilo nas je oko 14 hiljada protiv Slobode i 13 hiljada na derbiju, te oko 9 hiljada protiv Zrinjskog. Sve te utakmice smo dobro odigrali jer i tim bolje igra kad ima veću podršku navijača. Čitam neće nas biti više od 3 hiljade, biće nas 5 hiljada plafon. Iskreno, treba da se stidimo zbog toga. Itekako da se stidimo.
Kad se pravio Istok pričalo se da će ta tribina biti najposjećenija, na početku ko i bilo je nešto, a sad više ljudi bude na Zapadu. Zar je moguće da sad kad igramo za prvo mjesto i to pred utakmicu sa Zrinjskim, klub u svim poljima raste, konačno uprava kakvu zaslužujemo, tim sačinjen od dobrih pojedinaca, plus tu su igrači iz naše škole, termin igranja utakmice ne može biti bolji, nedjelja u 3, najavljuju lijep vrijeme i da ne razmišljamo o tome da nas može biti više od 6 hiljada.
Ako je tako, onda mi i ne zaslužujemo prvu poziciju. Ne zaslužujemo sve ovo što imamo. Valjda se utakmice igraju radi navijača. Kakav je to klub bez navijača. Znam ima nas 2 hiljade koji smo uvijek tu, neki su daleko i ne mogu doci, ali gdje su takozvani simpatizeri, bar oni prošlogodišnji. Gdje je ona priča halalim 5 godina bez Evrope ako se Istok napravi. Eto naparavio se i još se borimo za titulu, a ti isti koji su prizivali Istok ne dolaze na utakmice. Doduše, bilo nas je preko 6 hiljada protiv Atletika kad su igrali naši juniori. Međutim, ovo je prebitna sezona jer osvajač titule će biti u mnogo boljoj poziciji u Evropi. Željo nas treba.
Večeras Malaga koja je prikovana na posljednjem mjestu, siguran putnik iz prve španske lige, stadion pun, ljudi daju maksimalnu podršku protiv Barcelone. Mogu zamisliti naše tribine da recimo ne daj Bože igramo u ligi za opstanak. Ma ja, bilo bi nas onih redovnih 2.000 plafon.
Na kraju da poželim sreću Želji i nama sutra. Ako Bog da nadam se pobjedi i gajim nadu da nas ipak bude najmanje 6 hiljada.
- kyrieirving
- Kontakt:
I 5 hiljada je previse dok se neke stvari ne poprave
Zeljeznicar iznad svega !
KING JAMES G.O.A.T
KING JAMES G.O.A.T
Vodeći se tom logikom, oni prošle sezone nisu zaslužili onakve navijače, zar ne?ZaZelju je napisao/la:Ako je tako, onda mi i ne zaslužujemo prvu poziciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To su oni navijači koji su halali 5 godine bez Evrope ako se napravi Istok. To su oni koji su svaki dan pratili radove Istoka, a sad taj Istok zjapi prazan, skoro da izgleda ko onda kad se radio. Fino se vidi piše GRBAVICA. O tituli niko nije pričao dok se gradio, bili smo daleko od prvog mjesta. Na kraju smo se borili za titulu, nismo je osvojili, nije smak svijeta. Ako su toliko navijači bili ogorčeni zbog neosvajanja titule, što su napunili Grbavicu protiv Zete i Aika odmah poslije prvenstva. Da neko ne dolazi na utakmice radi prošle sezone je šuplja, odnosno još jedan izgovor u nizu. Nije, nego mi se začas zasitimo šta god to bilo.Virtu4l je napisao/la:Vodeći se tom logikom, oni prošle sezone nisu zaslužili onakve navijače, zar ne?ZaZelju je napisao/la:Ako je tako, onda mi i ne zaslužujemo prvu poziciju.
Pogrešno si me shvatio, nisam mislio na to da zbog gubitka titule imamo lošu posjetu ove sezone.ZaZelju je napisao/la:To su oni navijači koji su halali 5 godine bez Evrope ako se napravi Istok. To su oni koji su svaki dan pratili radove Istoka, a sad taj Istok zjapi prazan, skoro da izgleda ko onda kad se radio. Fino se vidi piše GRBAVICA. O tituli niko nije pričao dok se gradio, bili smo daleko od prvog mjesta. Na kraju smo se borili za titulu, nismo je osvojili, nije smak svijeta. Ako su toliko navijači bili ogorčeni zbog neosvajanja titule, što su napunili Grbavicu protiv Zete i Aika odmah poslije prvenstva. Da neko ne dolazi na utakmice radi prošle sezone je šuplja, odnosno još jedan izgovor u nizu. Nije, nego mi se začas zasitimo šta god to bilo.
Ipak su vremenski uslovi veoma loši i sigurno nam uzmu bar 1000 gledalaca svaku utakmicu. Ja sam danima ovdje pisao kako klub mora uraditi nešto po pitanju posjete, publika se mora privući na stadion, a ima dosta načina za to. 'Danas igra Željo' više nije dovoljno, bolesnici će uvijek biti tu, trebaju nam oni 'malo manje bolesni', a njih moraš privući.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da se treba raditi na privlačenju Željinih simpatizera na stadion to stoji. Imam i ja neke ideje. Recimo po jedan sektor na Sjeveru, Istoku i Zapadu, sa posebnim kartama, odvojiti samo za navijače koji će porodično pratiti utakmice. Ako treba dodatno platiti redare da ne dozvole drugima da prate utakmicu sa tih sektora. Sigurno da ima onih koji ne žele da čuju razne psovke sa tribina, poznajem mnoge koji radi toga ne dolaze na utakmice. Onaj sektor na Istoku do Juga i sektor na Zapadu do Sjevera uvijek zjape prazni. Možda upravo te dijelove tribina odvojiti za takve navijače.
Sretno Željo!
Potpis,ZaZelju je napisao/la:Da se treba raditi na privlačenju Željinih simpatizera na stadion to stoji. Imam i ja neke ideje. Recimo po jedan sektor na Sjeveru, Istoku i Zapadu, sa posebnim kartama, odvojiti samo za navijače koji će porodično pratiti utakmice. Ako treba dodatno platiti redare da ne dozvole drugima da prate utakmicu sa tih sektora. Sigurno da ima onih koji ne žele da čuju razne psovke sa tribina, poznajem mnoge koji radi toga ne dolaze na utakmice. Onaj sektor na Istoku do Juga i sektor na Zapadu do Sjevera uvijek zjape prazni. Možda upravo te dijelove tribina odvojiti za takve navijače.
Odveo sam dijete prije dvije godine na zeljinu utakmicu prvi i zadnji put za sada.
Kada je kod kuce objasnjavao kako mu je bilo na utakmici samo je naveo citav arsenal psovki, neka hvala. (uglavnom to je za sada 4 navijaca manje).
Doduse ja odem i sada ponekad al mnogo manje nego sto bi cinio da mogu rahat djecu povest.
HAJDEEEEEEEEEEE
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 28 gostiju.