Pa dobro, nije HNL Engleska Premijer Ligadubrovnik je napisao/la: O Gojaku jos malo. Mali je bio ozlijedjen a talenat mu je neosporan. Biti klupski igrac u Dinamu sa 20 godina je vise nego da je 2 puta zaredom bio proglasen igracem godine u PL BiH.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Teodorczyka je danas perfektno cuvao. Zabio je gol za 1:0 preko onog Brazilca pa ga je onda markirao Arslanagic cijelu utakmicu. Zamjenjen je sredinom drugog poluvremena jer ga je Dino stvarno ponistio.Bazinga12345 je napisao/la:Arslan stagnira evo vec nekolike godine, a i odbio nas je već. Ja ga ne bih zvao. To je samo moje mišljenje...dubrovnik je napisao/la:Trebalo bi zabiljeziti i odlican nastup Arslanagica danas. Valjda on jos spada u skupinu potencijalnih reprezentativaca. Po meni je on znacajno bolji stoper od nekih koji se u zadnje vrijeme vezu za reprezentaciju.
Uostalom, tu je Serbecic iz u-21.
O Serbedzicu malo znam a kada ga budem vidio kako igra reci cu i sta o njemu mislim. Arslanagic je danas bio odlican i ja sam samo to naveo.
O odbijanju stvarno ne znam puno.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 11 mar 2018, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.
Nije ali proizvodi bolje mlade igrace od Engleske PL-e. Od Slovenske lige je sigurno nivo vise.Vucevich je napisao/la:Pa dobro, nije HNL Engleska Premijer Ligadubrovnik je napisao/la: O Gojaku jos malo. Mali je bio ozlijedjen a talenat mu je neosporan. Biti klupski igrac u Dinamu sa 20 godina je vise nego da je 2 puta zaredom bio proglasen igracem godine u PL BiH.A ima 21 god.
Pogotovo kad usporedjivas igraca od eto preciznije 21 godinu i onog koji je usao u 27 godinu a jos je uvjek samo klupski igrac. Malo realnosti ne bi bilo naodmet.
Proizvodi bolje mlade igrace od EPLa, znaci bolje od Allia, Kanea, Rashforda, Lingarda, Sterlinga, Shawa, Akea, Fodena, Sancha, Abramaha, Oxa
Svasta.
Kad vec pricas o realnosti onda malo pogledaj sta si tu napisao. Debelo precjenujes tu HNL.
Engleska koja je prosle godine osvojila U20 SP i U19 EP i U17 SP je gora od HNLa
Svasta.
Engleska koja je prosle godine osvojila U20 SP i U19 EP i U17 SP je gora od HNLa
Pogledaj kakve Mamic ponude dobija za Mora ili Olma. Pogledaj tko trazi Leticu iz Hajduka. Kada govorim o mladim igracima mislim na one do 21 godinu a ne o vec formiranim profesionalcima. Mislim da su Dinamo pa i Hajduk u zadnjem desetljecu proizveli kvalitetnih igraca u vecem broju nego ponajbolji Engleski klubovi. Ali dobro ovo nije tema za razgovor o tome. Ja sam pisao prvenstvemo o usporedbi Gojaka, Sarica ili Mesanovica koji je tebi realan kandidat za reprezentaciju.Vucevich je napisao/la:Proizvodi bolje mlade igrace od EPLa, znaci bolje od Allia, Kanea, Rashforda, Lingarda, Sterlinga, Shawa, Akea, Fodena, Sancha, Abramaha, Oxa![]()
![]()
![]()
Svasta.Kad vec pricas o realnosti onda malo pogledaj sta si tu napisao.
Po tebi je Gojak kandidat za reprezentaciju koji je na klupi u Dinamu a Mesanovic ko je zabio 11 golova ove sezone nije. 
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 11 mar 2018, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
Pa ja svoje ocjene formiran po osobnom dozivljaju igraca. Tog Mesanovica sam gledao makar 30 puta i moje misljenje o njemu je da je on dotakao svoj maximum. Propali HNL igraci odlaze u Sloveniju gdje mogu biti standardni prvotimci. Svaki Slovenac koji dodje u Dinamo ce to gledati kao svoj upgrade.Vucevich je napisao/la:Pogledaj koliko vrijede igraci iz EPL koji imaju 21 god ili manje. Smijesno da uopste pokusavas porediti HNL sa EPLom. Ko je pobjedio U20 SP prosle godine a ko se nije ni plasirao... Pa jedan 17-godisnji Ryan Sessegnon vrijedi 4 puta vise od tog Mora ili Olma ili ko vec. Kad pricas o HNLu kao da je top 5 liga na svijetu.dubrovnik je napisao/la:Pogledaj kakve Mamic ponude dobija za Mora ili Olma. Pogledaj tko trazi Leticu iz Hajduka. Kada govorim o mladim igracima mislim na one do 21 godinu a ne o vec formiranim profesionalcima. Mislim da su Dinamo pa i Hajduk u zadnjem desetljecu proizveli kvalitetnih igraca u vecem broju nego ponajbolji Engleski klubovi. Ali dobro ovo nije tema za razgovor o tome. Ja sam pisao prvenstvemo o usporedbi Gojaka, Sarica ili Mesanovica koji je tebi realan kandidat za reprezentaciju.Vucevich je napisao/la:Proizvodi bolje mlade igrace od EPLa, znaci bolje od Allia, Kanea, Rashforda, Lingarda, Sterlinga, Shawa, Akea, Fodena, Sancha, Abramaha, Oxa![]()
![]()
![]()
Po tebi je Gojak kandidat za reprezentaciju koji je na klupi u Dinamu a Mesanovic ko je zabio 11 golova ove sezone nije.
Taj Dinamo koji ja bas i ne volim ima 2 igraca u Realu, 2 u Juventusu, 1 u Atleticu, 1 u Interu i tko zna koliko jos sirom Evrope. Cijela Slovenska liga se ne moze staviti u ravan sa tim. Spominjani Mesanovic je nestao u Osjeku ili Kozulj koji je u PL-i bio institucija evo drugu godinu se bori za nastavak karijere u Hajduku. Jos jednom cu reci da je Gojak potencijal kakav Mesanovic nikad nije bio i iskreno vjerujem da je i sada puno bolji igrac od njega.
Mozda i jeste, ali ako si gledao Dinamo u posljednje vrijeme onda se sigurno mozes sloziti da nije nista pokazao. Mozda ce proigrati pod novim trenerom ali po onom sto je trenutno pokazao nije zasluzio poziv.
Dinamo radi fantastican posao, mladi igraci im imaju talenat, a Dinamo dobre konekcije i tako imaju kontinuitet. Upravo kontinuitet. Isto tako Grad Zagreb ulaze velike sume, i u Dinamo a i u Lokomotivu. To se nemoze porediti sa nasim uslovima gdje klubovi sami sve moraju da finansiraju. Zamisli da Grad Sarajevo finansira trenere u omladinskim klubovima. Sto se tice kvaliteta lige i timova, ona je na nivou jedne Danske. Nema logike porediti sa vecim drzavama.Vucevich je napisao/la:Pogledaj koliko vrijede igraci iz EPL koji imaju 21 god ili manje. Smijesno da uopste pokusavas porediti HNL sa EPLom. Ko je pobjedio U20 SP prosle godine a ko se nije ni plasirao... Pa jedan 17-godisnji Ryan Sessegnon vrijedi 4 puta vise od tog Mora ili Olma ili ko vec. Kad pricas o HNLu dobijes utisak da je top 5 liga na svijetu.dubrovnik je napisao/la:Pogledaj kakve Mamic ponude dobija za Mora ili Olma. Pogledaj tko trazi Leticu iz Hajduka. Kada govorim o mladim igracima mislim na one do 21 godinu a ne o vec formiranim profesionalcima. Mislim da su Dinamo pa i Hajduk u zadnjem desetljecu proizveli kvalitetnih igraca u vecem broju nego ponajbolji Engleski klubovi. Ali dobro ovo nije tema za razgovor o tome. Ja sam pisao prvenstvemo o usporedbi Gojaka, Sarica ili Mesanovica koji je tebi realan kandidat za reprezentaciju.Vucevich je napisao/la:Proizvodi bolje mlade igrace od EPLa, znaci bolje od Allia, Kanea, Rashforda, Lingarda, Sterlinga, Shawa, Akea, Fodena, Sancha, Abramaha, Oxa![]()
![]()
![]()
Hrvatska liga je idealna za razvoj Dinamovih talenata.
Dovoljno jaka da se igra ozbiljan, profesionalni fudbal, s pristojnim infrastrukturom, opet dovoljno slaba da Dinamo moze dominirati i sa 2-3 igraca od 17 godina , koje svake sezone prikljuci seniorima i daje im ozbiljnu minutazu.
Dobar dio tih igraca su do 20. godine vec standardni prvotimci, imaju 50-60 seniorskih utakmica, iskustvo u EL, CL...
Tome dodaj da je to sama krema hrvatskog, a i regionalnog talenta, odlicni uslovi za rad, vrhunski strucnjaci i eto kvalitetnog prouzvoda.
Dovoljno jaka da se igra ozbiljan, profesionalni fudbal, s pristojnim infrastrukturom, opet dovoljno slaba da Dinamo moze dominirati i sa 2-3 igraca od 17 godina , koje svake sezone prikljuci seniorima i daje im ozbiljnu minutazu.
Dobar dio tih igraca su do 20. godine vec standardni prvotimci, imaju 50-60 seniorskih utakmica, iskustvo u EL, CL...
Tome dodaj da je to sama krema hrvatskog, a i regionalnog talenta, odlicni uslovi za rad, vrhunski strucnjaci i eto kvalitetnog prouzvoda.
Sa ovim se slazem u potpunosti. Ali malac je dugo vukao ozlijedu pa vjerujem da je i to jedan od razloga. Osim toga trener im je totalan promasaj. Hajrovic je u Bundes ligi gdje je doduse rijetko igraoVucevich je napisao/la:Mozda i jeste, ali ako si gledao Dinamo u posljednje vrijeme onda se sigurno mozes da nije nista pokazao. Mozda ce proigrati pod novim trenerom ali po onom sto je trenutno pokazao nije zasluzio poziv.
vise pokazivao nego u ovom Dinamu. Gojak je strasan potencijal i svakom tko razumije nogomet to je jasno na prvi pogled. Da nisu utakmice U21 u igri ovaj put ja bih ga unatoc formi pozvao u reprezentaciju. Bolje gurati jednog Gojaka sada kada su prijateljske utakmice u pitanju nego da dodju sluzbene a mi tek onda shvatimo da prednjeg veznog uopce nismo isprobali. Apropo Mesanovica i slicnih polovnjaka. Sto ih budem manje vidio na popisu bit cu sretniji.
Elvis Sarić jedan je od nas!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Hajradinovic dao gol, 6. ove sezone.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
- muhamedhulk
- Kontakt:
Prevljak danas dva gola sa kreca svom Salzburgu. 
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Sto bi rekli: Ko ce kome ako nece svoj svome.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
ima li sta od ovog hajradinovica, frajer ima strasnu statistiku u Osijeku, nece to proci nezapazeno
Zarathustra
Moggi je napisao/la:ima li sta od ovog hajradinovica, frajer ima strasnu statistiku u Osijeku, nece to proci nezapazeno
Dilema: Moggi = harishp ?
Bosno moja poharana....
Ne zna hare ovako razdvajati poslije zareza. To ga nisu učili u Han Pijesku.Trigger je napisao/la:Moggi je napisao/la:ima li sta od ovog hajradinovica, frajer ima strasnu statistiku u Osijeku, nece to proci nezapazeno![]()
Dilema: Moggi = harishp ?
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Sta nam je sa Burnicem?
Nastupao prosle sedmice za drugu ekipu stuttgarta. Ovo se moglo davni dana zavrsiti i sad bi imao pravo nastupa za nasu mladu repku. I ako kad tad se pokaze u bundesligi moze u a repku. Ako ne nikom nista. Ni prvi ni zadnji.edinjo-bih je napisao/la:Sta nam je sa Burnicem?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 16 gostiju.