NASL ce na smece historije...fc edmonton se ugasio kao i proslogodisnji pobjednici san francisco deltas...federacija im je odbila dati 2nd division status jer nisu imali dovoljno klubova...zalili se na sudu ali dzabe...new york cosmos jacksonville armada i jos par klubova ce igrati pdl koji je 4ti nivo...
Atlanta united je nesto najbolje sto se desilo u historiji mls...bio sam skroz skeptican po pitanju njih jer jbg atlanta, jug, rednecks, hillbilies, trailer trash , rasizam su jos prisutni...bar sam tako cuo....ovoliku publiku imati ja mislim da nisu mogli sanjati ni u najmokrijim snovima...ovaj lafc ja mislim da ce zavrsit kao i chivas usa jednostavno galaxy je brend lige ..za nashvile sam isto skeptik ali izgleda da ima masa ljudi i u tom redneckvillu koji vole fudbal...i zasto dozvoljavaju expanzije u gradovima koji vec imaju klubove...miami kad udze u ligu ce isto biti brend samo takav ali pod uslovom da budu miami vice a ne miami current.. Valjda jos nisu odlucili koji ce...zapelo je oko gradnje stadiona jer valjda par seljaka nece da prodaju parcele zemljista....ovaj usl treba dodatno povecati a potencijal postoji recimo new orleans, quebec city, calgary, victoria,des moines,winipeg,san francisco, san diego, cleveland, jacksonville, batton rouge, puerto rico,miliwakee...plan je da se i sacramento republic pridruzi mls tamo 2020...mls je napravio solidan iskorak u zadnjih 10 godina