Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 17 mar 2018, 23:17

jestamaji je napisao/la:e sad zamisli da se plasiramo na evropsko i da kane još preko 10 miliona ... sa tim bi se da nije lopovluka čuda mogla napraviti.
a taj plasman na evropsko uopšte nije nerealan, nije to svjetsko, na evropsko se zadnji put svaka šuša plasirala! ... osim nas ..... i holanđana :o
Pola od tog iznosa od plasmana bi bile premije za igrace.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 17 mar 2018, 23:46

AnelZ je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:e sad zamisli da se plasiramo na evropsko i da kane još preko 10 miliona ... sa tim bi se da nije lopovluka čuda mogla napraviti.
a taj plasman na evropsko uopšte nije nerealan, nije to svjetsko, na evropsko se zadnji put svaka šuša plasirala! ... osim nas ..... i holanđana :o
Pola od tog iznosa od plasmana bi bile premije za igrace.
Koliko su igraci dobili od svijetskog prvenstva :?:
Nesto ne znam,da li se iko odrekao premije ...
Naravno ne moraju to da rade,samo kazem zaradjuju milione velika vecina bilo bi lijepo kada bi se dogovorili pa napravili dogovor sa savezom sa taj novac uloze u terene PL. I infrastrukturu.
Ako je taj iznos priblizno pola to su milioni, mogli bi imati finu investiciju. Jbg barem Dzeko i pojedini znaju odakle su dosli i kakva je situacija..
Znam da je to utopija ali eto masti na volju. :D
Drzava da uradi godisnje po dva bilo bi ekstra pa kolike su porezi na plate i dadzbine i nameti mogli bi malo i investirati.
Federacija jedan,drzava jedan,i dio drzave koji ne bih imenovao jedan...na godisnjem nivou te pare za njih su p.dim. Za 5 godina slika bi se drasticno promjenila...Kada bi se ukljucili i Kantoni strasan napredak...
Ali treba napraviti strategiju na drzavnom nivou plan a to je naucna fantastika u svakoj sferi naseg drustva.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 mar 2018, 04:23

.
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 18 mar 2018, 09:39, ukupno mijenjano 1 put.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 18 mar 2018, 07:00

ne zaboravljajte koliko je skupo odrzavanje 'normalnog' terena. Problem nije rijesen samom ugradnjom, rekao bih da tek tada pocinje:-)

nego, evo jucer smo se uvjerili da i tepih nije rjesenje za bosanske prilike...ma nije za nas nista:-)

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 18 mar 2018, 15:42

irfo je napisao/la:
TMovac je napisao/la:

Ronaldo se nebum složio sa belgijskim žućom

E upravo ovo, neki se ponasaju isto ko da je 100 godina perfektan teren na Bilinom polju, a zaboravili kako smo se brukali deset godina igrajuci tu po neuslovnom terenu?
Imat ce Grbavica bolji teren uskoro od Bilinog pa cemo vidjeti onda.
Ja samo ne znam zasto ste uzeli poredit teren Grbavicu i Bilino Polje? Ako se vec hocete furat, furajte se na Old Traford, Bernabe, i tako te. Ostavite se Bilinog Polja, realnost vam je se poredit sa terenom Borca, eventualno terenom pod Bijelim Brijegom. Cak mislim da stadion u Sirokom Brijegu, Pecara, ima bolji teren.
I ne znam kakva vam je prica "mi kad napravimo stadion, mi cemo..". Do tad, ko ziv ko mrtav. Moze Simin Han imati Wembley :D

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 mar 2018, 18:27

FliX je napisao/la:
irfo je napisao/la:
TMovac je napisao/la:

Ronaldo se nebum složio sa belgijskim žućom

E upravo ovo, neki se ponasaju isto ko da je 100 godina perfektan teren na Bilinom polju, a zaboravili kako smo se brukali deset godina igrajuci tu po neuslovnom terenu?
Imat ce Grbavica bolji teren uskoro od Bilinog pa cemo vidjeti onda.
Ja samo ne znam zasto ste uzeli poredit teren Grbavicu i Bilino Polje? Ako se vec hocete furat, furajte se na Old Traford, Bernabe, i tako te. Ostavite se Bilinog Polja, realnost vam je se poredit sa terenom Borca, eventualno terenom pod Bijelim Brijegom. Cak mislim da stadion u Sirokom Brijegu, Pecara, ima bolji teren.
I ne znam kakva vam je prica "mi kad napravimo stadion, mi cemo..". Do tad, ko ziv ko mrtav. Moze Simin Han imati Wembley :D
Moramo se uhvatiti, kada vi ismijavate Grbavicu zbog terena, nazivate krompiristem, da sramotimo drzavu, repku. A zaboravljate da je i teren Bilinog polja izgledao isto. Mozda i gore, dok savez nije uletio sa parama nakon prvog baraza i napravio vam. Ja bi najsretniji bio da svi stadioni u BiH imaju vrhunske terene. Da se na njima moze igrati normalan fudbal. A ne da vremenski uslovi uveliko doprinose tome ko ce uzeti bodove. Sto se tice terena na Pecari, nije on toliko bolji od onog na Grbavici. Nego ljudi imaju povoljniju klimu. Nemaju toliko padavina.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 18 mar 2018, 20:28

TMovac je napisao/la: A zaboravljate da je i teren Bilinog polja izgledao isto. Mozda i gore, dok savez nije uletio sa parama nakon prvog baraza i napravio vam.
To nije tačno, kad je teren u pitanju, NSBiH nije finansijski učestvovao. Rekonstrukciju terena su otprilike po pola iznijeli tada Općina Zenica s jedne strane (700.000KM), te FIFA i UEFA s druge strane (ostatak novca).

Naprimjer, jedan od tadašnjih članaka:
Za novu rekonstrukciju stadiona Bilino polje Općina Zenica neće čekati obećani novac od Svjetske i Evropske nogometne federacije (FIFA i UEFA), koji, kako je vijećnicima u četvrtak prilikom usvajanja budžeta za 2012. kazao načelnik Husejin Smajlović, kasni zbog procedura ovih organizacija.

Budžetom Općine, naime, umjesto 700.000 KM planiranih nacrtom, bit će osigurano svih 1.500.000 KM.

- Kada dobijemo novac od FIFA-e i UEFA-e, knjižit ćemo ga kao vanredni prihod budžeta - kazao je vijećnicima Smajlović, istaknuvši da moraju zauzeti stav žele li da državni nogometni tim u septembru igra u Zenici.
http://www.sa-c.net/news-archive/item/9 ... janje.html

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 mar 2018, 23:31

Inspektor Sone
:opaopa: :opaopa:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 mar 2018, 13:13

Niko nije primjetio zamalo smrtni slucaj Ziljkica zbog neuslovnog terena u Siminom Hanu i nedovoljne udaljenosti betona od aut linije ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 19 mar 2018, 13:20

avenija je napisao/la:Niko nije primjetio zamalo smrtni slucaj Ziljkica zbog neuslovnog terena u Siminom Hanu i nedovoljne udaljenosti betona od aut linije ?
cekam kad ce se na pecari desiti nesto slicno
Zarathustra

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 mar 2018, 13:29

Moggi je napisao/la:
avenija je napisao/la:Niko nije primjetio zamalo smrtni slucaj Ziljkica zbog neuslovnog terena u Siminom Hanu i nedovoljne udaljenosti betona od aut linije ?
cekam kad ce se na pecari desiti nesto slicno
Majstore uspoređujes Pecaru sa Simin Han!?
Hahahahha

Pa kako bi Pecara dobila 3. Kat da nije po propisima udaljenost zidova od terena. Mozda tebi na kameri djeluje blizu al vjeruj da je sve po propisima jer nam UEFA ne bi ni dala licencu za 3cat.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 19 mar 2018, 16:09

Ma na Pecari je bio problem neki zid, ali su to korigovali ako se ne varam. Postoje onakvi stadioni u svijetu i ono je OK, ni blizu kao u Siminom Hanu. Na dosta mjesta na tom stadionu, udaljenost betonskog zida je manja od 3m.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 19 mar 2018, 17:31

Teren u Krupi je dosta neravan.To najbolje pokazuje ova utakmica poslednja.Usljed velike količine kiše tačno se moglo vidjeti gdje su uvale.To smeta i kad je suho, pri protoku lopte,odskoči i slično.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 19 mar 2018, 17:47

slika
Evo jedan primjer idealno za PL BiH ,prije svega mislim na kapacitet,uz sredjen teren,idealno
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 19 mar 2018, 17:51

Ovo nije stadion UEFA 3 ili 4 kategorije koja je potrebna za igranje reprezentacije i play-pff i grupne faze UEFA takmicenja.

Ali za nasu PL vise nego dobar, ali idalje fantazija za mnoge nase klubove. Da je nama poceti od terena pa ce biti bolje.
- Zeljeznicar -

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 19 mar 2018, 17:54

Zenzo je napisao/la:Ovo nije stadion UEFA 3 ili 4 kategorije koja je potrebna za igranje reprezentacije i play-pff i grupne faze UEFA takmicenja.

Ali za nasu PL vise nego dobar.
Pa nisam zbog tih uslova ni gledao,naravno moze se doraditi da posjeduje te kategorije,ali jednostavnost prije svega,nije ni estetski los...za vecinu nasih klubova idealan.
Grbavica kada natkrije istok,sredi sjever s vana,te izgradi zapad makar 2000 sjedecih natkrivenih mjesta,bice jedan od najljepsih stadiona.Nadam se da ce moci to izgurati.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 19 mar 2018, 18:09

TMovac je napisao/la:Moramo se uhvatiti, kada vi ismijavate Grbavicu zbog terena, nazivate krompiristem, da sramotimo drzavu, repku. A zaboravljate da je i teren Bilinog polja izgledao isto. Mozda i gore, dok savez nije uletio sa parama nakon prvog baraza i napravio vam. Ja bi najsretniji bio da svi stadioni u BiH imaju vrhunske terene. Da se na njima moze igrati normalan fudbal. A ne da vremenski uslovi uveliko doprinose tome ko ce uzeti bodove. Sto se tice terena na Pecari, nije on toliko bolji od onog na Grbavici. Nego ljudi imaju povoljniju klimu. Nemaju toliko padavina.
Ma ja jesam iz Zenice, ali ne ismijavam Grbavicu. Zao mi jest bilo sto je bio teren onakav kakav jest protiv Belgije, ali sta se moze to je uglavnom nasa (bosanska) realnost. Ne svidja mi se sto kazes (vjerovatno neinformisan) da je teren u Zenici radio NSBiH. Kakav savez kad je to on kakav stadion finansiro?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 19 mar 2018, 19:42

Realnost je da Grbavica ne lici na stadion. Gradi se postepeno, sto apsolutno podržavam rade ove uprave. Sredio se istok, krece i jug.
Ove godine ce se malo dotjerati sjever, teren i krov na istoku. Kad se pogleda iz zraka opet mi to nece biti stadion jer grbavica ima trenutno 4 nejednake tribine sto je jako ruzno.

Stavljanjem krova na istok ce se povezati sjever i istok, onda valjda u skorije vrijeme krene i taj famozni jug, tek tad ce na nesto da to lici, cak i sa zapadom koji je u rangu nizerazrednih liga.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2018, 19:49

Brcanskamalta je napisao/la:slika
Evo jedan primjer idealno za PL BiH ,prije svega mislim na kapacitet,uz sredjen teren,idealno
Laik sam za infrastrukturu
Ali da se na ovom stadionu ne mogu igrat utakmice LS ili LE ili reprezentativne utakmice kvalifikacija
A da se na stadionu Maksimir mogu
Stvarno
Svasta
:facepalm:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 19 mar 2018, 19:51

JavierBosnia je napisao/la:Realnost je da Grbavica ne lici na stadion. Gradi se postepeno, sto apsolutno podržavam rade ove uprave. Sredio se istok, krece i jug.
Ove godine ce se malo dotjerati sjever, teren i krov na istoku. Kad se pogleda iz zraka opet mi to nece biti stadion jer grbavica ima trenutno 4 nejednake tribine sto je jako ruzno.

Stavljanjem krova na istok ce se povezati sjever i istok, onda valjda u skorije vrijeme krene i taj famozni jug, tek tad ce na nesto da to lici, cak i sa zapadom koji je u rangu nizerazrednih liga.
Sta onda reci za Tusanj :facepalm:
Grbavicu grade srazmjerno novcanim mogucnostima a i projekat je itekako realan i izvodiv...Dok recimo Tusanj ne lici na stadion niti je realan projekat nece ga nikada zsvrsiti.Ruglo grada.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.