La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Jeftha
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 21:28

Lillard je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Messi, Suarez, Busquets i Ter Stegen bi imali mjesta u Realu u prvih 11 od svih Barcinih igraca. Na ostalim pozicijama je Real kvalitetniji sigurno. Al dzaba Realu ovakav strasan vezni red kad u napadu nema ko dati gola kad Ronalda ne ide i sto Marcelo jako cesto bira utakmice kad ce izgledat ko najbolji lijevi bek ikad, a kad ce bit epski propuh.
Zadnjih 10 godina Barcelona je svake sezone primala manje golova od Reala. Ali opet, niko ne bi mogao upast u obranu Reala?
Problem je u necemu drugom, ne u kvaliteti igraca. Sad da Alba, ned'o Bog, dodje u Real, i on bi jednu tekmu izgledo ko najveci amater a sljedecu Roberto Carlos iako znamo svi da nema taj kapacitet.
let3 je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:Svaki normalan insan zna da je Ramos bolji igrac od Piquea.
:thumbup:

I da je Karim bolji igrac od Suareza, to jest Casemiro od Busquetsa itd

Nastavite šamarati neznalice :kafa:
Kazo je prosle sezone sigurno bio bolji od Buskeca, a i ove sezone po doprinosu i uticaju na igru on i Buskec su najbolji defanzivni vezni. Druga je stvar sto su razliciti tipovi igraca. Kante je takodjer sila, vjerovatno najbolji igrac Chelsea.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 mar 2018, 21:45

Svašta se može pročitati ovdje i svašta se može trpiti, ali stavljati Casemira i Busquetsa u istu rečenicu je zaista grijeh, blago rečeno. :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 mar 2018, 21:46

Jeftha je napisao/la:
Kazo je prosle sezone sigurno bio bolji od Buskeca, a i ove sezone po doprinosu i uticaju na igru on i Buskec su najbolji defanzivni vezni. Druga je stvar sto su razliciti tipovi igraca. Kante je takodjer sila, vjerovatno najbolji igrac Chelsea.
:tokralju: :tokralju:

Tako'e :thumbup:

Zaboravili smo dodati kako je Rona bolji od Lionela, Marcelo od Albe , Vasquez od Neymara, Nacho od Umtitija i Navas od Ter Stegena. Dodaj ako sam šta sam zaboravio.
A Madrid ima i najboljeg trenera svijeta.
Uglavnom sve je idila, jednorozi i vile oblijecu oko Bernabeua kao u bajci sa happy endom.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 21:52

Kad Alba moze biti bolji od Marcela, onda i Vaskez moze biti bolji od Neymara.

Da je Ronaldo bolji od Messija, a Navas od Ter Stegena moze samo neznalica misliti.

Na pocetku sezone je bilo da igra Messi i 10 hamala jer je tad bilo pogodno to pisati kako bi se obespravio zasluzeni Balon Cristiana, ali odjednom svi postadose klase. Da se tako lako mijenja kvalitet igraca, ja bih dosad bio bolji od Messija. :mrgreen:

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 19 mar 2018, 21:56

Ma Jeftha trol :D
Epidaurus je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ono Senadovo baljezganje je jedna od najvecih gluposti koje sam u zivotu pogledao. Zali Boze potrosenog vremena na to.
Nećeš vjerovat', al' isto mišljenje i ja imam u vezi tvojih postova na forumu.
Mislim da necu moci spavati nakon ovog saznanja.

Zamisli onda kako je tek Senadu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 22:06

****, prosle sezone je Buskec bio **** jer mu ostali veznjaci nisu pomagali a sad je opet onaj stari. Do cega je, pitanje je. Sigurno nije do njegove kvalitete.

Ne treba zaboraviti ni da se Pike dugo vremena vukao uz Umtittija.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 mar 2018, 22:17

let3 je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Messi, Suarez, Busquets i Ter Stegen bi imali mjesta u Realu u prvih 11 od svih Barcinih igraca. Na ostalim pozicijama je Real kvalitetniji sigurno. Al dzaba Realu ovakav strasan vezni red kad u napadu nema ko dati gola kad Ronalda ne ide i sto Marcelo jako cesto bira utakmice kad ce izgledat ko najbolji lijevi bek ikad, a kad ce bit epski propuh.
Zadnjih 10 godina Barcelona je svake sezone primala manje golova od Reala. Ali opet, niko ne bi mogao upast u obranu Reala?
Doslovno zadnjih 10 sezona u nizu Barca prima manje golova, ali Real nekako ima bolju odbranu :rol: :rol:

Onakve mitove ni Dobrica Čosić ne bi smislio :bow:
Ali mozes gledati to i obratno.

Samo Modric ili Kroos bi imali mjesta u ovoj Barceloni. Prije bih uzeo i Marcela, ali ovu sezonu je odron realno, pogotovo u odbrani.

Jer Ramos/Varane ili Pique/Umtiti je isti qurac realno. Jer u vezi ste jaci sto imate tog veznjaka koji nama fali. U napadu smo jaci za klasu bez iakakvog trolanja. A bgm na bekovima smo mi jaci ove sezone, kako god to smijesno zvucalno. Gočman je bolji kod nas svakako.

Najbolje ces vidjeti to sljedece sezone kad se jos Coutinho i Dembele uigraju fino. Jer uzeo bih ja i Isca, ali sada nije potreban kad je dosao Cou :mrgreen:
27.10.2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 mar 2018, 22:20

U ovom Realu, Busquets ne bi bio bolji od Casemira, kao što ne bi ni Casemiro bio bolji od Busquetsa u Barceloni. Jednostavno, Realu je potreban jedan prljav igrač koji će popuniti rupe, dok je u Barceloni Busquets potrebniji zbog iznošenja lopte i zbog pozicijskog fudbala koji praktikuje svaki trener koji je vodio Barcelonu.

I, da, Marcelo je bolji od Albe. Istina, Alba je možda u boljoj formi, ali Marcelo je sigurno najbolji lijevi bek na svijetu i to mu niko ne može oduzeti. @Sljivo je lijepo objasnio zašto je nezahvalno porediti defanzivce Barcelone i Reala; razlika je u kolektivnoj odbrani koju je Barcelona dovela (skoro) do savršenstva.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 mar 2018, 22:24

Epidaurus je napisao/la:Ramos je kombinacija Maldinija i Neste za Piquea licno. Ove godine je savrsen bukvalno, jednog kiksa ne znam da je imao.

Realovi stoperi inace igraju na petercu svom :rol:
Evo iz glave gostovanje Levanteu gdje ste pop.usili.

Niti jednog kiksa :lol:
27.10.2020

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 22:40

Ne treba zaboraviti da je Carvajal ove sezone imao ozbiljnih zdravstvenih problema. :bih:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 mar 2018, 22:44

Kakve su usporedbe Busija sa Kazom ili bilo kojim drugim veznjakom?
Nema ekipe u kojoj Busquets ne bi igrao jednu od najvažnijih uloga i niko nije toliki idiot da ga koristi kao Casemira ili Kantea.
Alba nije bolji naprijed od Marcela al kad uzmes koliko sudjeluje u napadu i opet rijetko ispada u odbrani, dođe ti na isto.
Don't hate what you don't understand.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 19 mar 2018, 22:49

Lillard je napisao/la:
sljivo je napisao/la:@illard, brojki radi, one mogu reći sve ali i ne moraju. To je ipak razlika. Razlika koju mi teško možemo vidjeti. Vidiš, svima je Ramos kiksara, a ja kad bi sklap'o tim njega bih prvo doveo. Prije nego bilo koga, i prije nego 4 Marcela, Varana. To je rođeni pobjednik. Nađi finale, bitnu tekmu gdje je kikso. A to ne piše u brojevima. Masa je još drugih stvari koje se ne pišu brojevima a bitne su, pogotovo kad je ta pozicija u pitanju.
Mogu ti nać par klasika u kojima je direktan krivac za poraz Reala. Al haj. Nisam ja rekao da je loš stoper, jako je dobar, ali nije bolji od Piquea. Čitava poenta mojih upisa.
To samo Classici, gdje jos sve ostalo. Upravo je par golova od tog igraca napravilo Jordana fudbala pa imas ovo "nadji bitnu tekmu gdje kiksao".

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 mar 2018, 22:52

xaviesta je napisao/la:Kakve su usporedbe Busija sa Kazom ili bilo kojim drugim veznjakom?
Nema ekipe u kojoj Busquets ne bi igrao jednu od najvažnijih uloga i niko nije toliki idiot da ga koristi kao Casemira ili Kantea.
Alba nije bolji naprijed od Marcela al kad uzmes koliko sudjeluje u napadu i opet rijetko ispada u odbrani, dođe ti na isto.
To je to. Jel realno da covjek stavlja Busquetsa u recenicu sa jednim neinteligentnim drvetom kao sto je Casemiro ? :crazy:

Ja se ponekad fkt zapitam sta ljudi gledaju. Kakav ba Casemiro da krpi rupe, pa Rejal je imao i Xabija i Khediru prije na toj poziciji pa su obojica izgledali bolje od njega i krpili itekakve rupe.

A ovi ga porede sa Busquetsom, vjerovatno mozda i najkonstantnijim igracem zadnjeg desetljeca uz Messija.

Sto li je to tako, jel to sto nema na Instagramu 20M ljudi ili sto ne mijenja frizure svako malo ? :rol:

I opet rekla-kazala lafo ne bi se mogao snaci u drugom sistemu, a lafo Casemiro bi prekucavo. :tokralju:

Klasan igrac moze igrati u svakom ili u 90 % sistema i bit ce ponajbolji na terenu, dokazano X puta.

Sta bi recimo jedan United danas dao da ima onako inteligentnog igraca da iznosi loptu, pa ga onda uparis sa jos nekim majstorom. Ovako imaju 3 drveta na terenu. :lol:
27.10.2020

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 19 mar 2018, 22:54

Cuj Pique bolji od Ramosa.

slika

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 19 mar 2018, 23:00

Pa jel'no Joze da ne bi, sad bi se brat Ramo poredio sa Robertom, a ne s Piqueom, buduci da je covjek bek, tj priuceni stoper. :kafa:
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 mar 2018, 23:09

Svojevremeno je brat Portiljo ovdje pisao kako je i Granero bolji veznjak od Xavija :rol: ali tom starom troleru opraštamo :mrgreen:
Ali ovi danas su prekucali sa mitovima kako je Ramos bolji od Piquea ili Casemiro od Busquetsa :tokralju:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 23:17

Pique zvani becka skola stopera bolji od Ramosa. :rol:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 mar 2018, 23:18

Ovi fakat ubjedjeni da je Shakirina ubleha bolja od Kapitena :rol:

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 19 mar 2018, 23:20

Casemiro > Busquets, ako, i samo ako ( što bi rekla moja profesorica matematike ) je Digne > Marcelo.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 23:21

Khedira bolji igrac od Casemira. :ljepota: :ljepota: :lol:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.