Nisam ni mislio na Valentina. A za Sabrinu kako mislis daleko je ?mma_hz je napisao/la:Daleko je Sabrina od "balijke",a pgt Iliveski ubavo makedonce
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.
FK Sarajevo prolazi kroz nezgodan period nakon samo jedne pobjede u nastavku takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posljednji poraz od Radnika u Bijeljini zadao je nove glavobolje Husrefu Musemiću koji preuzima krivicu.
“Dešava mi se da se probudim noću i pitam šta nam se dešava. Imam 57 godina, četiri decenije sam u fudbalu, skoro dvije kao trener. Imao sam uspjeha, trofeja, velikih pobjeda… Ovo su teški dani, pojedini fudbaleri su plakali nakon poraza u Bijeljini. Nismo bili loši protiv Radnika, ali džabe. Ne može više pod kožu, sve se sručilo na nas, ali život nije stao”, istakao je Musemić otvoreno za Dnevni avaz.
“Ovakve stvari se dešavaju i većim klubovima, boljim ekipama i uspješnijim trenerima. U krizi smo, nedosatje nam barem šest bodova i za taj učinak odgovorni smo samo ja, moji saradnici i igrači. Klub funkcionira, i to dobro. Zato mislim da Alen Hujić nije trebao dati ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora. Peti put sam trener na Koševu i moram istaknuti da u ovom mandatu imamo najbolje uvjete za rad, redovna primanja, možda i prevelika”, istakao je iskreni trener Sarajeva.
Donedavno, sve je izgledalo obećavajuće za navijače Sarajeva, a nakon priprema u Antaliji sve se promijenilo, kao i zaostatak za vodećim ekipama.
“Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Nisam ja tek tako govorio da će nam se obiti o glavu odsustvo Elvisa Sarića, Mersudina Ahmetovića i Almira Bekića kad su s reprezentacijom bili u Americi. Sarić se po povratku razbolio, Ahmetović se poslije povrijedio, Hebibović se povrijedio protiv Slobode. Sve su to bitni igrači za naš tim”, rekao je Musemić i priznao greške stručnog štaba.
“Naravno, bilo je i grešaka stručnog štaba i ne bježim od toga. No, znam da u radu nismo ništa eksperimentisali. Igrači su izgubili samopouzdanje, ne podnose pritisak. Ja im ne zamjeram mnogo šta, osim jedne stvari. Kad smo odigrali prvu lošu utakmicu, rekao sam da će, ponove li to i u narednom susretu, početi duga, loša serija. Nažalost, bio sam u pravu”, dodao je trener Sarajeva.
Husref Musemić ističe da mu je najviše žao navijača koji su podijeljeni.
“Žao mi je navijača. Ne govorim to tek tako, nego zaista iskreno. Na Koševu sam, naravno sa prekidima, još od 1979. godine. Nije to malo. Poručujem im da ćemo u preostalih osam kola pokušati biti mnogo bolji”.
Mnogo turbulencija izazvao je prelazni rok, navijači nisu bili zadovoljni pristiglim akvizicijama.
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.
“Kad su u pitanju igrači pristigli u prelaznom roku, moram naglasiti da sam ja insistirao da im ugovori traju do kraja prvenstva, nakon čega treba sjesti za stol i vidjeti ko je zadovoljio, a ko ne. Aleksandar Šofranac i Emir Halilović su imali solidne nastupe, Ljuban Crepulja ima potencijal, dok je Marjan Altiparmakovski došao potpuno nespreman.
Često s njim razgovaram, on mi uvijek kaže da je zadovoljan prijemom i statusom, ali još nisam dobio odgovor kad će pružiti igru na potrebnom nivou. Svjesno sam pustio Pericu Ivetića i Sašu Novakovića, kako bi mnogo veću minutažu imali Alen Mustafić i Nihad Mujakić, igrači iz naše Akademije”, zaključio je trener Sarajeva.
FK Sarajevo prolazi kroz nezgodan period nakon samo jedne pobjede u nastavku takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Posljednji poraz od Radnika u Bijeljini zadao je nove glavobolje Husrefu Musemiću koji preuzima krivicu.
“Dešava mi se da se probudim noću i pitam šta nam se dešava. Imam 57 godina, četiri decenije sam u fudbalu, skoro dvije kao trener. Imao sam uspjeha, trofeja, velikih pobjeda… Ovo su teški dani, pojedini fudbaleri su plakali nakon poraza u Bijeljini. Nismo bili loši protiv Radnika, ali džabe. Ne može više pod kožu, sve se sručilo na nas, ali život nije stao”, istakao je Musemić otvoreno za Dnevni avaz.
“Ovakve stvari se dešavaju i većim klubovima, boljim ekipama i uspješnijim trenerima. U krizi smo, nedosatje nam barem šest bodova i za taj učinak odgovorni smo samo ja, moji saradnici i igrači. Klub funkcionira, i to dobro. Zato mislim da Alen Hujić nije trebao dati ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora. Peti put sam trener na Koševu i moram istaknuti da u ovom mandatu imamo najbolje uvjete za rad, redovna primanja, možda i prevelika”, istakao je iskreni trener Sarajeva.
Donedavno, sve je izgledalo obećavajuće za navijače Sarajeva, a nakon priprema u Antaliji sve se promijenilo, kao i zaostatak za vodećim ekipama.
“Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Nisam ja tek tako govorio da će nam se obiti o glavu odsustvo Elvisa Sarića, Mersudina Ahmetovića i Almira Bekića kad su s reprezentacijom bili u Americi. Sarić se po povratku razbolio, Ahmetović se poslije povrijedio, Hebibović se povrijedio protiv Slobode. Sve su to bitni igrači za naš tim”, rekao je Musemić i priznao greške stručnog štaba.
“Naravno, bilo je i grešaka stručnog štaba i ne bježim od toga. No, znam da u radu nismo ništa eksperimentisali. Igrači su izgubili samopouzdanje, ne podnose pritisak. Ja im ne zamjeram mnogo šta, osim jedne stvari. Kad smo odigrali prvu lošu utakmicu, rekao sam da će, ponove li to i u narednom susretu, početi duga, loša serija. Nažalost, bio sam u pravu”, dodao je trener Sarajeva.
“Žao mi je navijača. Ne govorim to tek tako, nego zaista iskreno. Na Koševu sam, naravno sa prekidima, još od 1979. godine. Nije to malo. Poručujem im da ćemo u preostalih osam kola pokušati biti mnogo bolji”.
Mnogo turbulencija izazvao je prelazni rok, navijači nisu bili zadovoljni pristiglim akvizicijama.
“Kad su u pitanju igrači pristigli u prelaznom roku, moram naglasiti da sam ja insistirao da im ugovori traju do kraja prvenstva, nakon čega treba sjesti za stol i vidjeti ko je zadovoljio, a ko ne. Aleksandar Šofranac i Emir Halilović su imali solidne nastupe, Ljuban Crepulja ima potencijal, dok je Marjan Altiparmakovski došao potpuno nespreman.
Često s njim razgovaram, on mi uvijek kaže da je zadovoljan prijemom i statusom, ali još nisam dobio odgovor kad će pružiti igru na potrebnom nivou. Svjesno sam pustio Pericu Ivetića i Sašu Novakovića, kako bi mnogo veću minutažu imali Alen Mustafić i Nihad Mujakić, igrači iz naše Akademije”, zaključio je trener Sarajeva.
Sarajevo ljubavi moja.
sonpenn je napisao/la:Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, otvorio je dušu i priznao da su za krizu rezultata odgovorni isključivo stručni štab i igrači.
S ovim je navukao još veći gnjev navijača! Yebala ga uprava i sabrina i njuška....
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Kažem ja , ljudi imaju redovna i najbolja primanja a sto naši ne znaju to je drugo , i onda kao hoće da se javno kaže šta je vizija kluba , pa kažu ti , titule ili bar izlazak u Evropu , prodaja mladi igrača i td , al opet kažem naši ne znaju i kraj onda hoćete jadnog Tana da uzburkati a ko je god bio u klubu ima rijeci hvale na primanja i uslova al djaba uvijek se nadje neki padobranac govoreći da nisu redovna i da tan ne daje pare ...
Bas sam citao uz kaficu taj text.Jucer Skorina "ispovjest",danas Husrefova .Volim kad u novinama prvo vidim nesto a ne na ovim portalima,po starinski ono sto bi se reklo
Eh da se okrenem malo ovome,vidim da je odgovornost preuzeo na sebe(i to je nesto s obzirom na izjave do sada)
Ja sve mogu nekako svariti ali nikako ovo za vezano za ove "reprezentativce" i u tome pravi problem da je to mozda i kljucno sto mi lose igramo,kako rece ranije dosli su nisu mogli hodati.Ok nisu mogli hodati,treba im malo vremena,daj ih na neki drugi rezim itd itd.A ne od tih koji hodat nemogu kako se rece ti te iste isforsira to p.icke materine . Ono bas sam sebi pravis problem,eto to mi npr nije logicno.Ako ti vidis da neko nije ok i on ti kao takav opet igra onda j.ebiga ti nisi normalan i zato jesi kriv i zato te nerazumijem sekunde,jel fakat nije logicno i vrijedja ljudski um ovo vezano za pojedince.
Ovo novi igraci ocito ce neki na kraju sezone dobiti nogu ,dakle ugovori su potpisani pola godine plus jedan vjerovatno.A mislim da mi nismo tako informisani ali tu odluku podrzavam ipak su ovo "pojacanja" zvana macak u vreci pa ako koji uspije dobro i jeste.
Neznam nemam sta vise reci,covjek je preuzeo sve na sebe,stao je i ispred uprave,zadovoljan svim cak kaze da su primanja prevelika(sta god to znacilo) .Dakle licno je sebe stavio kao prvi problem svega i to je to.Znaci mi smo "budale" sto vidimo probleme na vise strana .
I ovo sa primanjima ja licno ovako i u tome vidim mozda problem,imas velika primanja i puca ti k.urac za ostalo ,imao nemao rezultat. To ti je kao kad se uhljebis u dobru firmu i dodjes na posao i samo cekas 4 da se ispalis kuci i molis boga kad ce plata. Eh tako i ovo vidim kod nas,mislim da se moraju napraviti ti ugovori kolko para tolko muzike sto bi se reklo,imas rezultat imat ces duplo duplu platu,nemas rezultat imas lupam 30% pa izvoli jarane ako je tebi isto hoces li dobiti hiljadu ili pet.
Eh da se okrenem malo ovome,vidim da je odgovornost preuzeo na sebe(i to je nesto s obzirom na izjave do sada)
Ja sve mogu nekako svariti ali nikako ovo za vezano za ove "reprezentativce" i u tome pravi problem da je to mozda i kljucno sto mi lose igramo,kako rece ranije dosli su nisu mogli hodati.Ok nisu mogli hodati,treba im malo vremena,daj ih na neki drugi rezim itd itd.A ne od tih koji hodat nemogu kako se rece ti te iste isforsira to p.icke materine . Ono bas sam sebi pravis problem,eto to mi npr nije logicno.Ako ti vidis da neko nije ok i on ti kao takav opet igra onda j.ebiga ti nisi normalan i zato jesi kriv i zato te nerazumijem sekunde,jel fakat nije logicno i vrijedja ljudski um ovo vezano za pojedince.
Ovo novi igraci ocito ce neki na kraju sezone dobiti nogu ,dakle ugovori su potpisani pola godine plus jedan vjerovatno.A mislim da mi nismo tako informisani ali tu odluku podrzavam ipak su ovo "pojacanja" zvana macak u vreci pa ako koji uspije dobro i jeste.
Neznam nemam sta vise reci,covjek je preuzeo sve na sebe,stao je i ispred uprave,zadovoljan svim cak kaze da su primanja prevelika(sta god to znacilo) .Dakle licno je sebe stavio kao prvi problem svega i to je to.Znaci mi smo "budale" sto vidimo probleme na vise strana .
I ovo sa primanjima ja licno ovako i u tome vidim mozda problem,imas velika primanja i puca ti k.urac za ostalo ,imao nemao rezultat. To ti je kao kad se uhljebis u dobru firmu i dodjes na posao i samo cekas 4 da se ispalis kuci i molis boga kad ce plata. Eh tako i ovo vidim kod nas,mislim da se moraju napraviti ti ugovori kolko para tolko muzike sto bi se reklo,imas rezultat imat ces duplo duplu platu,nemas rezultat imas lupam 30% pa izvoli jarane ako je tebi isto hoces li dobiti hiljadu ili pet.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- sarajevo46
- Kontakt:
Pa znalo se da su najveća primanja igrača u FKS i da nisu imali problema po tom pitanju dugo dugo. Provlacile su se priče kako nema para, ali nije istina. Nema stručnosti, vidi se da se ima para.
Mora biti više stručnih ljudi u Klubu i sve će to puno bolje izgledati. Ovi igrači trenutno su precijenjeni, ne svi, ali vecina. Pa sigurno da je i to neki vid problema.
Mora biti više stručnih ljudi u Klubu i sve će to puno bolje izgledati. Ovi igrači trenutno su precijenjeni, ne svi, ali vecina. Pa sigurno da je i to neki vid problema.
Znaci po Husrefu je sve idealno i pojacanja i primanja itd ako je tako onda je do tebe Husrefe i ovih igraca manekena,po tvojoj prici je samo do vas i igraca a uprava perfekzna,odlazite svi kolektivno
- Evolution87
- Kontakt:
Yebo lud zbunjenog
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Nemoj mislit da branim Ilijevskog al kad je dotični govorio da treba napraviti sa primanjima upravo sto govoriš ovdje su ga napadali , kao nemaš pojma kako klub funkcionira nije ti ovo firma i td i td al isto sto pišeš Ilijevski je tražio da se uvede oko primanja al druge struje zaustavile ...miky_hz je napisao/la:Bas sam citao uz kaficu taj text.Jucer Skorina "ispovjest",danas Husrefova .Volim kad u novinama prvo vidim nesto a ne na ovim portalima,po starinski ono sto bi se reklo![]()
Ne slazem se buraz, rekao bih da je situacija takva da smo sa istim budzetom mogli imati dosta jaci tim da poziciju sportskog direktora obnasa neko renomirano ime. To je po meni kljucni problem. Faruk mene da pozove na termin u Vistafon rek'o bih mu saberi se pasa, vidi ti glave.Evolution87 je napisao/la:Yebo lud zbunjenog
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- robertkosar
- Kontakt:
Trenerova ispovjest je ok malo je okasnio. Sve bi bilo uredu da ekipa gine na terenu bori se od prvog do sesnaestog igraca da zadnji atom snage ostave na terenu pa ne ide. Svaki navijac koji bi zvizdao i psovao takvoj ekipi zasluzuje da ga covjek izlopata sa stadiona. A glumit igracine i ko mladice hodat po terenu e takve treba sretat po carsiji i samarat ane jadnog Samira koji nije ni u prvix 16. Neka se Hus prvo zamisli i zapita zasto mu igraci pretrce na jednoj utakmici manje od rezervnih igraca na zagrijavanju i tu je kljuc njegovog rijesenja. Bez borbe, trke i znoja nema napretka 
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
- ElCartel11
- Kontakt:
K'o da je glavom puru mjes'o.Sabinho je napisao/la:Ne slazem se buraz, rekao bih da je situacija takva da smo sa istim budzetom mogli imati dosta jaci tim da poziciju sportskog direktora obnasa neko renomirano ime. To je po meni kljucni problem. Faruk mene da pozove na termin u Vistafon rek'o bih mu saberi se pasa, vidi ti glave.Evolution87 je napisao/la:Yebo lud zbunjenog
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
E moj Hus...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- muhamedhulk
- Kontakt:
Mozda bi i trebao poceti eksperimentisati kad vidis da ne ide?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Napokon nesto konkretno receno . moja zamjerka prema Husrefu ide zbog lose slozene ekipe, nemamo ravnotezu u timu a Husref je iskusan i morao je znati da ne moze ostati na dva stopera i dva polovna beka i s jednim napadacem . losa procjena trenera i ljudi iz sportskog dijela ,olako smo usli u nastvak sezone . Husref rece nikad bolje plate i uslovi za ekipu a nikad losija igra ,nesto ne stima ,ovo je trebao reci u januaru a ne sad kad su mu produzili ugovor . Huss je nasa legenda al nisam zadovoljan njegovim vodjenjem ekipe ,nema rezervnog plana procitana smo knjiga .
Prošle sezone smo s dva i po stopera odigrali proljetni dio, do kraja bili u utrci za titulu i igrali finale kupa. Balić je prekrižen ranije a Mihojević je određeni broj utakmica igrao kao zadnji vezni (zato ovo "dva i po"). Yebi ga, ove sezone zaredale povrede. I povreda Adukora mi je sumnjivog karaktera, ni iz čeg.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 22 mar 2018, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
svaki fudbalski klub ima te pozicije, shvatam da bjesniš , ali malo je uprazno...ispadaš glup...BordoArmy88 je napisao/la:Šta su samo ovih funkcija sebi izmislili uhljebi:(Sportski) direktor, tehnički direktor, predsjednik borda direktora, a u pm više, FK BHTELCOM!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Evolution87
- Kontakt:
Pa u klubu ne postoji pozicija sportski direktor, ona visocka njuska to uopste nije ni bila.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
Sve je to OK,al kako moze reci da nije bilo experimentisanja u timu.Pa ne moze Hebib jednu tekmu igrati kao krilo,drugu kao bek a o Stanojevicu da ne govorim,zadnji vezni,stoper pa desni bek,i kaze nema eksperimentisanja.
J**+ se meni kako je Parmakovski primljen,jel mu neko reko dobro dosao ili mu je **** majku,ko je njega onako nespremnog i mutavog pustio u klub i potpisao ugovor sa tim covjekom.
Cuj pita ga Husref kad ce biti spreman,ma Husrefe,Husrefe joj .
J**+ se meni kako je Parmakovski primljen,jel mu neko reko dobro dosao ili mu je **** majku,ko je njega onako nespremnog i mutavog pustio u klub i potpisao ugovor sa tim covjekom.
Cuj pita ga Husref kad ce biti spreman,ma Husrefe,Husrefe joj .
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ovdje svi pogubljenji kod nas u vremenu i prostoru, niko dostojan funkcije na kojoj se nalazi! 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946