Druga sezona LZP i LZO...
Prije dva ljeta imali smo raspravu na ovom forumu: trokružni sistem vs. lzp-lzo, tada sam bio za trokružni a danas sam još i više...
(Čini mi se da je onda i većina klubova bila za trokružni sistem 8:2, no nogometni trust mozgova okupljen u organizaciju zanimljivog naziva N/FS BiH je donio odluku kakvu je donio...i šta smo dobili-borbu i prepucavanje dva kluba (FKŽ i HŠKZ) već drugu sezonu za redom, ostali kao da postoje samo u tragovima-osim ako se i ŠB ne uključi u borbu ove sezone, onda bi priča bila malo drukčija...Meni kao navijaču jednog od ova dva kluba i nije loše, ali šta je sa ostalima)...
Stvarno ne znam šta je dobro donjela lzp i lzo...
S druge strane, najveći kontra-argument trokružnog sistema je bio taj da će neki klubovi kao Zrinja tako lakše doći do titule jer će moći više namještati utakmice

(uglavnom nebuloze)...
Neki su išli tako daleko da su tvrdili kako bi Zrinja svake druge godine bio prvak u trokružnom sistemu, a u LZP i LZO neće nikada biti prvak
U tome su vrlo glasni bili i neki forumaši čiji je klub svakojakim akrobacijama izbjegao ispadanje iz lige...
Ljudi moraju shvatiti da je 6 mjesta u LZP i ne mogu se svi tu ugurati...
Prošle godine Široki u lzo, ove godine Sloboda, Borac...Čelik je već konstanta u lzo, jbg.
Pored toga dolazi do zasićenja jednim te istim protivnicima, dosadno, još ako se sretnu u kupu-katastrofa...Stvarno ne vidim zašto ne bi imala draž utakmica Čelik vs. Željezničar, jedni se bore za ostanak-drugi za titulu, gorilo bi!
Naravno da i trokružni ima mana ali ja bih pokušao sljedeće sezone...
Prije svega toga, najbitnije je osigurati radno mjesto radniku (igraču) da može pokazati ono što zna....Nikada više da se ne dešavaju onakve stvari kao u BL, sudac ondje ne smije pustiti igrače da igraju ( ako se već došla direktiva da svi moraju igrati u isto terminu a nije bilo uvjeta za igru, pobjeda se dodjeljuje gostu 0:3, kao prošle sezone na utakmici Novi Travnik vs. Velež-domaćin nije osigurao optimalne uvjete za odigravanje utakmice i pobjeda je dodijeljena gostu bez borbe )...
Isto tako, nadam se da će sljedeće sezone ostati pravilo o šest stranaca, da se neće smanjiti na četiri, tek tada ne bi bili konkurentni u europi (iako nismo ni ovako) pošto nam je proizvodnja igrača u banani-ovo je još veći i dublji problem nego travnjaci u lijepoj našoj jedinoj!
Športski selam!