Ono sto nije bilo dobro su par izgubljenih lopti u opasnoj zoni, kao i Kodro u prvoj.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Zelio si da skrenes pozornost na sebe, ali sa ovim sastavom ne bi mogao igrati nijednu zvanicnu utakmicu. Procitaj pravilnik.JackTheStripper je napisao/la:Sehic (Buric)
Vranjes, Sunjic (Zukanovic), Memisevic (Bicakcic), Kolasinac
Hajrovic (Krunic), Besic (Cimirot), Pjanic, Prcic (Gojak/Milosevic), Duljevic (Visca)
Dzeko (Kodro, Bajic, Hodzic, Prevljak, Demirovic)
U konkurenciji trebaju biti jos Cavar, Menalo, Serbecic i Todorovic. Jesam li koga izostavio?
Misljenja? Jedini sigurni za mene su Pjanic, Dzeko i Kolasinac.
Sheyi je napisao/la:Konačno nam je igra u momentima djelovala na onu pod Papetom, pokušavali smo konstantno da kreiramo nešto kroz kratke pasove, mirnije i bez srljanja, preskakanja i igranja napamet. Naravno, dosta puta nije prošlo, uigranost je majka, ali raduje to što se nakon dugo vremena vidi da imamo neki plan. Također me oduševio presing na protivničkoj polovini, posebno kad su zaganjali u 92. minuti.
Ono sto nije bilo dobro su par izgubljenih lopti u opasnoj zoni, kao i Kodro u prvoj.
Pivopija je napisao/la:Zelio si da skrenes pozornost na sebe, ali sa ovim sastavom ne bi mogao igrati nijednu zvanicnu utakmicu. Procitaj pravilnik.JackTheStripper je napisao/la:Sehic (Buric)
Hajrovic (Krunic), Besic (Cimirot), Pjanic, Prcic (Gojak/Milosevic), Duljevic (Visca)
U konkurenciji trebaju biti jos Cavar, Menalo, Serbecic i Todorovic. Jesam li koga izostavio?
Opet kazem, zelio si da skrenes pozornost na sebe, a cigledno da ne poznajes pravila, nijedan spisak bez tri golmana nije validan. Mozes ti ponuditi koliko hoces igraca, ali nemas tri golmana, a kamoli alternative u slucaju povreda.JackTheStripper je napisao/la:Pivopija je napisao/la:Zelio si da skrenes pozornost na sebe, ali sa ovim sastavom ne bi mogao igrati nijednu zvanicnu utakmicu. Procitaj pravilnik.JackTheStripper je napisao/la:Sehic (Buric)
Ovi u zagradama su zamjene i alternative.
Pivopija je napisao/la:Opet kazem, zelio si da skrenes pozornost na sebe, a cigledno da ne poznajes pravila, nijedan spisak bez tri golmana nije validan. Mozes ti ponuditi koliko hoces igraca, ali nemas tri golmana, a kamoli alternative u slucaju povreda.
Nema koristi ni od Bajica, Hodzica ili Kodre.JavierBosnia je napisao/la:Kodro, Dzeko, Djuric napadaci
Ne vidim ja korist ni od Bajica, Hodzica, pa ni prevljaka dok ne nadje klub, demirovic dok ne proigra..
Jel ovo sarkazam?Sabinho je napisao/la:Sheyi je napisao/la:Konačno nam je igra u momentima djelovala na onu pod Papetom, pokušavali smo konstantno da kreiramo nešto kroz kratke pasove, mirnije i bez srljanja, preskakanja i igranja napamet. Naravno, dosta puta nije prošlo, uigranost je majka, ali raduje to što se nakon dugo vremena vidi da imamo neki plan. Također me oduševio presing na protivničkoj polovini, posebno kad su zaganjali u 92. minuti.
Vucevich je napisao/la:Nema koristi ni od Bajica, Hodzica ili Kodre.JavierBosnia je napisao/la:Kodro, Dzeko, Djuric napadaci
Ne vidim ja korist ni od Bajica, Hodzica, pa ni prevljaka dok ne nadje klub, demirovic dok ne proigra..
Da si ti meni ziv i zdrav, mi krila nemamo od Salihamidzica.delija je napisao/la:Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..
Stvarno nam je opao kvalitet reprezentacije katastrofalno. Nekada imali Salihovica, Lulica, Misketa, Ibisevica..
Krila su nam sjest i plakati. Visca prelos, Duljevic 0 poena. Napadaca ni za lijeka. Pljevljak mi se cinio pravo bezze u prosloj tekmi. Nisam ga doduse gledao u klubu. Hodzic mi je najvise obecavao ali on i Gojak su umisljeni do neba tako da mi nije ni cudo sto nema nista od njih.
Zvijerke iz mlade reprezentacije su jos prezeleni da se kaze za njih nesto. Ne vjerujem da oni ozbiljno mogu pomoci u naredne 2 godine.
Prcic, Krunic, pa i Cimirot su po svim parametrima ispred Sarica. Alibi igrac, niti smrdi niti mirise. Podsjeca me na Hadzica. Na sredini terena trebaju igrati Besic, Pjanic i Prcic, a njihove zamjene trebaju biti Krunic i Cimirot. Duljevic na jednu stranu, Hajrovic na drugu. Tu su jos u opticaju i Gojak, Hadziahmetovic i Milosevic. Ali tek iza Krunica i Cimirota.hurem je napisao/la:Bugarska vs. BiH 0:1
Senegal vs. BiH 0:0
Robert Prosinecki, polozio! Ako imamo u vidu da je prvi put na okupu imao standardne prvotimce i odredjenje probleme u pripremama, pogotovo prve utakmice, ja sam poprilicno zadovoljan. Ocekujem jos bolju igru u narednom periodu!
Sto se tice veceranje tekme:
- Kodro - za razliku od mnogih, ja vidim njegovu ulogu na terenu, dobro pokriva lijevu stranu kada se branimo, jos bolje rasterecuje Dzeku kada napadamo i njih dvojica se dobro nadopunjuju u i oko 16-erca. Vidi se nedostatak klupskih utakmica, ali vjerujem da ce kod Robija dodatno napredovati.
Ono sto je vazno istaci - Nakon Pjanica i Dzeke, Kodro je treci nas igrac kod kojeg je lopta najsigurnija u nogama...bez pogresnog pasa veceras haman, odlicna ucesce i kretnja kod postignutog gola koji je ponisten zbog navodnoh offsidea.
I naravno da u ovom trenutku Prevljak nije bolji od njega, bez obzira na sve golove, bar ne na poziciji koja je dodijeljena na terenu u ovim tekmama. Prevljak treba jos ojacati, fali brzine. Kodro je trenutno snazniji, brzi, okretniji, tehnicki jaci i sigurniji igrac za takvu poziciju na terenu. Prevljak je nasa buducnost, nasa prava 9-ka, akoBogda.
- Saric - poprilicno dobra partija veceras...vecina ga je blatila, a lik je i veceras pokazao da nije dzaba tu i kao sto sam i ranije govorio uopce nisam iznenadjen sto je medju pozvanim igracima bio u obije tekme u prvih 11. Istina, veceras je imao 3,4 izgubljena duela, jedanput u ozbiljnoj zoni, ali to pripisujem iskljucivo neiskustvu igranja na ovako visokom nivou i protiv snaznih Senegalaca. S dr.strane, pored tih par gresaka treba reci da je bilo dosta vise pozitivnih momenata, od presjecanja protivnickih napada, pokretanja akcija, dobrih pasova, one lopte za Dzeku i sl.
- Šunjic - vidim svi ga hvale i govore da je odigrao bez greske, medjutim ja se sjecam dviju izgubljenih lopti u zoni 30m gdje nije bio pod pritiskom, sreca nije kaznjeno...te ona situacija kada je Sehic odbranio snazan sut sa nekih14,15 metara a upravo u toj situaciji je Sunjicev igrac za mili sekund mu pobjegao nekih 4,5 m unutar 16-erca. U globalu gledano vrlodobra predstava, samo sam zelio da ukazem da to ipak nije bilo savrseno kako vecina navodi. U svakom slucaju legitiman borac za prvih 11.
- Bicakcic - sjecam se da nas je par forumasa prije 3,4 godine upravo njega vidjelo kao nasljednika Spahica, zbog njegove smirenosti, pozrtvovanosti, doduse nije brz kao Emir a i u zadnje vrijeme slabo igra u Hofenhajmu...ali imam osjecaj da upravo zbog te svoje tehnike i smirenosti ima zagarantovano mjesto na stoperskoj poziciji u reprezentaciji.
- Visca - nas igrac koji najbolje zna uletiti u prostor, ali onda u presudnom momentu donosi pogresne odluke i upravo zbog toga dobija negativne ocjene. Kao sto neko rece mogao je lahko dati 2 gola i onda bi druga prica ovdje bila. Vjerujem da ce kod Robija dodatno napredovati i biti slobodniji u svojim prodorima, valjda napokon nauci koji dribling.U svakom slucaju se nadam da ce Hajrovic zaigrati kvalitetan fudbal u Dinamu i zauzeti poziciju desnog krila u Reprezentaciji.
- Dzeko, Pjanic - nema se tu sta pricati - klase. Za sada mi se svidja uloga Pjanica, ima potpunu slobodu, ostao je organizator kao i u Juveu, ali bez kocnice da ne smije ici u protivnicki 16-ac, ima ga posvuda na terenu...bit ce to jos bolje.
- Kolasinac - nije to to jos uvijek.
- VRANJES- PREMOCAN, imam osjecaj kao da je dodatno napredovao. Moliti Boga da nadjemo desnog beka kako bismo Ogija koristili na njegovoj prirodnoj poziciji, stoperu!
- Sehic - nerviraju me one lopte u aut iz cista mira, dobra je on zamjena ali nije nivo Begovica, to zasigurno!
- Cimirot - jos uvijek nije to ono sto trazimo.
- Besic nije igrao u startnih 11 jer vec u petak igra utakmicu s Midlesbroughom, ostale izmjene se takodjer ne mogu komentarisati.
...............................
Za naredne utakmice se nadam da ce priliku dobiti Hajrovic (valjda ce se nametnuti u Dinamu), Prcic (kojeg ne vidim kao 10-ku), Krunic i jos neki fudbaleri.
Ako bi se stvari razvijale u pravom smjeru sto se tice forme i igre nasih fudbalera, ovako bi mogla izgledati nasa formacija u septembru a u skladu s onim sto trazi Robi (pas igra, tehnika, brzina, trka...):
BEGOVIC,
VRANJES, BICAKCIC, ZUKA (Sunjic), KOLASINAC
PJANIC, BESIC, SARIC(Prcic, Krunic)
HAJROVIC(Visca), DZEKO, DULJEVIC(Kodro)
Do sledecih utakmica![]()
![]()
A obecavao je nekad.....Vucevich je napisao/la:Hodzica ne treba spomenuti u kontekstu reprezentacije, taj trenutno ne bi bio dobar ni u BiH PL.
Vucevich je napisao/la:Hodzica ne treba spomenuti u kontekstu reprezentacije, taj trenutno ne bi bio dobar ni u BiH PL.
Naravno da nemamo, ali smo imali nesto drugo. Sad nemamo ni to. Napadacki potencijal ocajan.Rimes87 je napisao/la:Da si ti meni ziv i zdrav, mi krila nemamo od Salihamidzica.delija je napisao/la:Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..
Stvarno nam je opao kvalitet reprezentacije katastrofalno. Nekada imali Salihovica, Lulica, Misketa, Ibisevica..
Krila su nam sjest i plakati. Visca prelos, Duljevic 0 poena. Napadaca ni za lijeka. Pljevljak mi se cinio pravo bezze u prosloj tekmi. Nisam ga doduse gledao u klubu. Hodzic mi je najvise obecavao ali on i Gojak su umisljeni do neba tako da mi nije ni cudo sto nema nista od njih.
Zvijerke iz mlade reprezentacije su jos prezeleni da se kaze za njih nesto. Ne vjerujem da oni ozbiljno mogu pomoci u naredne 2 godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.