Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sheyi
Kontakt:

Re: Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Post Postao/la Sheyi » 28 mar 2018, 00:32

Konačno nam je igra u momentima djelovala na onu pod Papetom, pokušavali smo konstantno da kreiramo nešto kroz kratke pasove, mirnije i bez srljanja, preskakanja i igranja napamet. Naravno, dosta puta nije prošlo, uigranost je majka, ali raduje to što se nakon dugo vremena vidi da imamo neki plan. Također me oduševio presing na protivničkoj polovini, posebno kad su zaganjali u 92. minuti. :lolno:
Ono sto nije bilo dobro su par izgubljenih lopti u opasnoj zoni, kao i Kodro u prvoj. :nene:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 28 mar 2018, 00:40

JackTheStripper je napisao/la:Sehic (Buric)

Vranjes, Sunjic (Zukanovic), Memisevic (Bicakcic), Kolasinac

Hajrovic (Krunic), Besic (Cimirot), Pjanic, Prcic (Gojak/Milosevic), Duljevic (Visca)

Dzeko (Kodro, Bajic, Hodzic, Prevljak, Demirovic)

U konkurenciji trebaju biti jos Cavar, Menalo, Serbecic i Todorovic. Jesam li koga izostavio?

Misljenja? Jedini sigurni za mene su Pjanic, Dzeko i Kolasinac.

:hmmmmm:
Zelio si da skrenes pozornost na sebe, ali sa ovim sastavom ne bi mogao igrati nijednu zvanicnu utakmicu. Procitaj pravilnik. ;)
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 mar 2018, 00:41

Sheyi je napisao/la:Konačno nam je igra u momentima djelovala na onu pod Papetom, pokušavali smo konstantno da kreiramo nešto kroz kratke pasove, mirnije i bez srljanja, preskakanja i igranja napamet. Naravno, dosta puta nije prošlo, uigranost je majka, ali raduje to što se nakon dugo vremena vidi da imamo neki plan. Također me oduševio presing na protivničkoj polovini, posebno kad su zaganjali u 92. minuti. :lolno:
Ono sto nije bilo dobro su par izgubljenih lopti u opasnoj zoni, kao i Kodro u prvoj. :nene:
:bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 mar 2018, 00:43

Pivopija je napisao/la:

Hajrovic (Krunic), Besic (Cimirot), Pjanic, Prcic (Gojak/Milosevic), Duljevic (Visca)

U konkurenciji trebaju biti jos Cavar, Menalo, Serbecic i Todorovic. Jesam li koga izostavio?

Zelio si da skrenes pozornost na sebe, ali sa ovim sastavom ne bi mogao igrati nijednu zvanicnu utakmicu. Procitaj pravilnik. ;)

Ovi u zagradama su zamjene i alternative. :kafa:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 mar 2018, 00:43

Kodro po meni pretanko ...vjerovatno je raja imala ocekivanja za njega pa i nece da pisu nesto lose dok jos ne zas.ere, ali iskreno vidi se zasto je klupa po nizerazrednim ekipama.

Vranjes odlican.

Visca ko i obicno ne znam sta se zalite frajer vazda ovo odigra. Isto je mogo dat dva gola vcrs i pricali bi o fantasticnoj partiji i tarnsferu u atletiko madrid...
=\_1921_/=

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 28 mar 2018, 01:01

JackTheStripper je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:

Ovi u zagradama su zamjene i alternative. :kafa:
Opet kazem, zelio si da skrenes pozornost na sebe, a cigledno da ne poznajes pravila, nijedan spisak bez tri golmana nije validan. Mozes ti ponuditi koliko hoces igraca, ali nemas tri golmana, a kamoli alternative u slucaju povreda.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 mar 2018, 01:02

Kodro, Dzeko, Djuric napadaci
Ne vidim ja korist ni od Bajica, Hodzica, pa ni prevljaka dok ne nadje klub, demirovic dok ne proigra..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 28 mar 2018, 01:02

Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..

Stvarno nam je opao kvalitet reprezentacije katastrofalno. Nekada imali Salihovica, Lulica, Misketa, Ibisevica..
Krila su nam sjest i plakati. Visca prelos, Duljevic 0 poena. Napadaca ni za lijeka. Pljevljak mi se cinio pravo bezze u prosloj tekmi. Nisam ga doduse gledao u klubu. Hodzic mi je najvise obecavao ali on i Gojak su umisljeni do neba tako da mi nije ni cudo sto nema nista od njih.
Zvijerke iz mlade reprezentacije su jos prezeleni da se kaze za njih nesto. Ne vjerujem da oni ozbiljno mogu pomoci u naredne 2 godine.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 mar 2018, 01:07

Pivopija je napisao/la:Opet kazem, zelio si da skrenes pozornost na sebe, a cigledno da ne poznajes pravila, nijedan spisak bez tri golmana nije validan. Mozes ti ponuditi koliko hoces igraca, ali nemas tri golmana, a kamoli alternative u slucaju povreda.

Dodam Begovica i Burica/Pirica.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 mar 2018, 01:09

JavierBosnia je napisao/la:Kodro, Dzeko, Djuric napadaci
Ne vidim ja korist ni od Bajica, Hodzica, pa ni prevljaka dok ne nadje klub, demirovic dok ne proigra..
Nema koristi ni od Bajica, Hodzica ili Kodre.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 mar 2018, 01:11

Sabinho je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Konačno nam je igra u momentima djelovala na onu pod Papetom, pokušavali smo konstantno da kreiramo nešto kroz kratke pasove, mirnije i bez srljanja, preskakanja i igranja napamet. Naravno, dosta puta nije prošlo, uigranost je majka, ali raduje to što se nakon dugo vremena vidi da imamo neki plan. Također me oduševio presing na protivničkoj polovini, posebno kad su zaganjali u 92. minuti. :lolno:
:bow:
Jel ovo sarkazam?
Jedno vrijeme pod njegovom palicom smo igrali jako lijepo i efikasno...Poslije je bilo sta je bilo.

Uglavnom kao i vecina zadovoljan sam sa ova dva meca.
Vidi se ,sto neko napisa, trenerski rukopis.
Fali ovdje jos uigravanja pa cemo u takmicarskim utakmicama vidjeti na cemu smo.
**** li nas Mesha da nas ****...

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 mar 2018, 01:19

Vucevich je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Kodro, Dzeko, Djuric napadaci
Nema koristi ni od Bajica, Hodzica ili Kodre.

Doci ce sve to na svoje, i imati cemo jak napad. Hodzic, Bajic, Kodro, Prevljak i Demirovic. Na sredini Besic, Pjanic, Prcic, Cimirot, Krunic, Gojak, Hadziahmetovic, Milosevic, Duljevic i Hajrovic. Jos su tu Menalo i Cavara (pod uslovom da izaberu BiH). U odbrani Bicakcic, Kolasinac, Zukanovic, Memisevic, Sunjic, Vranjes, Serbecic, Todorovic... Valjda ispliva jos koji iz mladih kategorija.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 mar 2018, 01:31

Bugarska vs. BiH 0:1
Senegal vs. BiH 0:0
Robert Prosinecki, polozio! Ako imamo u vidu da je prvi put na okupu imao standardne prvotimce i odredjenje probleme u pripremama, pogotovo prve utakmice, ja sam poprilicno zadovoljan. Ocekujem jos bolju igru u narednom periodu!

Sto se tice veceranje tekme:

- Kodro - za razliku od mnogih, ja vidim njegovu ulogu na terenu, dobro pokriva lijevu stranu kada se branimo, jos bolje rasterecuje Dzeku kada napadamo i njih dvojica se dobro nadopunjuju u i oko 16-erca. Vidi se nedostatak klupskih utakmica, ali vjerujem da ce kod Robija dodatno napredovati.
Ono sto je vazno istaci - Nakon Pjanica i Dzeke, Kodro je treci nas igrac kod kojeg je lopta najsigurnija u nogama...bez pogresnog pasa veceras haman, odlicna ucesce i kretnja kod postignutog gola koji je ponisten zbog navodnoh offsidea.
I naravno da u ovom trenutku Prevljak nije bolji od njega, bez obzira na sve golove, bar ne na poziciji koja je dodijeljena na terenu u ovim tekmama. Prevljak treba jos ojacati, fali brzine. Kodro je trenutno snazniji, brzi, okretniji, tehnicki jaci i sigurniji igrac za takvu poziciju na terenu. Prevljak je nasa buducnost, nasa prava 9-ka, akoBogda.

- Saric - poprilicno dobra partija veceras...vecina ga je blatila, a lik je i veceras pokazao da nije dzaba tu i kao sto sam i ranije govorio uopce nisam iznenadjen sto je medju pozvanim igracima bio u obije tekme u prvih 11. Istina, veceras je imao 3,4 izgubljena duela, jedanput u ozbiljnoj zoni, ali to pripisujem iskljucivo neiskustvu igranja na ovako visokom nivou i protiv snaznih Senegalaca. S dr.strane, pored tih par gresaka treba reci da je bilo dosta vise pozitivnih momenata, od presjecanja protivnickih napada, pokretanja akcija, dobrih pasova, one lopte za Dzeku i sl.

- Šunjic - vidim svi ga hvale i govore da je odigrao bez greske, medjutim ja se sjecam dviju izgubljenih lopti u zoni 30m gdje nije bio pod pritiskom, sreca nije kaznjeno...te ona situacija kada je Sehic odbranio snazan sut sa nekih14,15 metara a upravo u toj situaciji je Sunjicev igrac za mili sekund mu pobjegao nekih 4,5 m unutar 16-erca. U globalu gledano vrlodobra predstava, samo sam zelio da ukazem da to ipak nije bilo savrseno kako vecina navodi. U svakom slucaju legitiman borac za prvih 11.

- Bicakcic - sjecam se da nas je par forumasa prije 3,4 godine upravo njega vidjelo kao nasljednika Spahica, zbog njegove smirenosti, pozrtvovanosti, doduse nije brz kao Emir a i u zadnje vrijeme slabo igra u Hofenhajmu...ali imam osjecaj da upravo zbog te svoje tehnike i smirenosti ima zagarantovano mjesto na stoperskoj poziciji u reprezentaciji.

- Visca - nas igrac koji najbolje zna uletiti u prostor, ali onda u presudnom momentu donosi pogresne odluke i upravo zbog toga dobija negativne ocjene. Kao sto neko rece mogao je lahko dati 2 gola i onda bi druga prica ovdje bila. Vjerujem da ce kod Robija dodatno napredovati i biti slobodniji u svojim prodorima, valjda napokon nauci koji dribling. :mrgreen: U svakom slucaju se nadam da ce Hajrovic zaigrati kvalitetan fudbal u Dinamu i zauzeti poziciju desnog krila u Reprezentaciji.

- Dzeko, Pjanic - nema se tu sta pricati - klase. Za sada mi se svidja uloga Pjanica, ima potpunu slobodu, ostao je organizator kao i u Juveu, ali bez kocnice da ne smije ici u protivnicki 16-ac, ima ga posvuda na terenu...bit ce to jos bolje.

- Kolasinac - nije to to jos uvijek.

- VRANJES :bih: - PREMOCAN, imam osjecaj kao da je dodatno napredovao. Moliti Boga da nadjemo desnog beka kako bismo Ogija koristili na njegovoj prirodnoj poziciji, stoperu!

- Sehic - nerviraju me one lopte u aut iz cista mira, dobra je on zamjena ali nije nivo Begovica, to zasigurno!

- Cimirot - jos uvijek nije to ono sto trazimo.

- Besic nije igrao u startnih 11 jer vec u petak igra utakmicu s Midlesbroughom, ostale izmjene se takodjer ne mogu komentarisati.
...............................
Za naredne utakmice se nadam da ce priliku dobiti Hajrovic (valjda ce se nametnuti u Dinamu), Prcic (kojeg ne vidim kao 10-ku), Krunic i jos neki fudbaleri.

Ako bi se stvari razvijale u pravom smjeru sto se tice forme i igre nasih fudbalera, ovako bi mogla izgledati nasa formacija u septembru a u skladu s onim sto trazi Robi (pas igra, tehnika, brzina, trka...):

BEGOVIC,
VRANJES, BICAKCIC, ZUKA (Sunjic), KOLASINAC
PJANIC, BESIC, SARIC(Prcic, Krunic)
HAJROVIC(Visca), DZEKO, DULJEVIC(Kodro)

Do sledecih utakmica :bih: :salut: :salut:

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 28 mar 2018, 01:34

delija je napisao/la:Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..

Stvarno nam je opao kvalitet reprezentacije katastrofalno. Nekada imali Salihovica, Lulica, Misketa, Ibisevica..
Krila su nam sjest i plakati. Visca prelos, Duljevic 0 poena. Napadaca ni za lijeka. Pljevljak mi se cinio pravo bezze u prosloj tekmi. Nisam ga doduse gledao u klubu. Hodzic mi je najvise obecavao ali on i Gojak su umisljeni do neba tako da mi nije ni cudo sto nema nista od njih.
Zvijerke iz mlade reprezentacije su jos prezeleni da se kaze za njih nesto. Ne vjerujem da oni ozbiljno mogu pomoci u naredne 2 godine.
Da si ti meni ziv i zdrav, mi krila nemamo od Salihamidzica.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 mar 2018, 01:36

hurem je napisao/la:Bugarska vs. BiH 0:1
Senegal vs. BiH 0:0
Robert Prosinecki, polozio! Ako imamo u vidu da je prvi put na okupu imao standardne prvotimce i odredjenje probleme u pripremama, pogotovo prve utakmice, ja sam poprilicno zadovoljan. Ocekujem jos bolju igru u narednom periodu!

Sto se tice veceranje tekme:

- Kodro - za razliku od mnogih, ja vidim njegovu ulogu na terenu, dobro pokriva lijevu stranu kada se branimo, jos bolje rasterecuje Dzeku kada napadamo i njih dvojica se dobro nadopunjuju u i oko 16-erca. Vidi se nedostatak klupskih utakmica, ali vjerujem da ce kod Robija dodatno napredovati.
Ono sto je vazno istaci - Nakon Pjanica i Dzeke, Kodro je treci nas igrac kod kojeg je lopta najsigurnija u nogama...bez pogresnog pasa veceras haman, odlicna ucesce i kretnja kod postignutog gola koji je ponisten zbog navodnoh offsidea.
I naravno da u ovom trenutku Prevljak nije bolji od njega, bez obzira na sve golove, bar ne na poziciji koja je dodijeljena na terenu u ovim tekmama. Prevljak treba jos ojacati, fali brzine. Kodro je trenutno snazniji, brzi, okretniji, tehnicki jaci i sigurniji igrac za takvu poziciju na terenu. Prevljak je nasa buducnost, nasa prava 9-ka, akoBogda.

- Saric - poprilicno dobra partija veceras...vecina ga je blatila, a lik je i veceras pokazao da nije dzaba tu i kao sto sam i ranije govorio uopce nisam iznenadjen sto je medju pozvanim igracima bio u obije tekme u prvih 11. Istina, veceras je imao 3,4 izgubljena duela, jedanput u ozbiljnoj zoni, ali to pripisujem iskljucivo neiskustvu igranja na ovako visokom nivou i protiv snaznih Senegalaca. S dr.strane, pored tih par gresaka treba reci da je bilo dosta vise pozitivnih momenata, od presjecanja protivnickih napada, pokretanja akcija, dobrih pasova, one lopte za Dzeku i sl.

- Šunjic - vidim svi ga hvale i govore da je odigrao bez greske, medjutim ja se sjecam dviju izgubljenih lopti u zoni 30m gdje nije bio pod pritiskom, sreca nije kaznjeno...te ona situacija kada je Sehic odbranio snazan sut sa nekih14,15 metara a upravo u toj situaciji je Sunjicev igrac za mili sekund mu pobjegao nekih 4,5 m unutar 16-erca. U globalu gledano vrlodobra predstava, samo sam zelio da ukazem da to ipak nije bilo savrseno kako vecina navodi. U svakom slucaju legitiman borac za prvih 11.

- Bicakcic - sjecam se da nas je par forumasa prije 3,4 godine upravo njega vidjelo kao nasljednika Spahica, zbog njegove smirenosti, pozrtvovanosti, doduse nije brz kao Emir a i u zadnje vrijeme slabo igra u Hofenhajmu...ali imam osjecaj da upravo zbog te svoje tehnike i smirenosti ima zagarantovano mjesto na stoperskoj poziciji u reprezentaciji.

- Visca - nas igrac koji najbolje zna uletiti u prostor, ali onda u presudnom momentu donosi pogresne odluke i upravo zbog toga dobija negativne ocjene. Kao sto neko rece mogao je lahko dati 2 gola i onda bi druga prica ovdje bila. Vjerujem da ce kod Robija dodatno napredovati i biti slobodniji u svojim prodorima, valjda napokon nauci koji dribling. :mrgreen: U svakom slucaju se nadam da ce Hajrovic zaigrati kvalitetan fudbal u Dinamu i zauzeti poziciju desnog krila u Reprezentaciji.

- Dzeko, Pjanic - nema se tu sta pricati - klase. Za sada mi se svidja uloga Pjanica, ima potpunu slobodu, ostao je organizator kao i u Juveu, ali bez kocnice da ne smije ici u protivnicki 16-ac, ima ga posvuda na terenu...bit ce to jos bolje.

- Kolasinac - nije to to jos uvijek.

- VRANJES :bih: - PREMOCAN, imam osjecaj kao da je dodatno napredovao. Moliti Boga da nadjemo desnog beka kako bismo Ogija koristili na njegovoj prirodnoj poziciji, stoperu!

- Sehic - nerviraju me one lopte u aut iz cista mira, dobra je on zamjena ali nije nivo Begovica, to zasigurno!

- Cimirot - jos uvijek nije to ono sto trazimo.

- Besic nije igrao u startnih 11 jer vec u petak igra utakmicu s Midlesbroughom, ostale izmjene se takodjer ne mogu komentarisati.
...............................
Za naredne utakmice se nadam da ce priliku dobiti Hajrovic (valjda ce se nametnuti u Dinamu), Prcic (kojeg ne vidim kao 10-ku), Krunic i jos neki fudbaleri.

Ako bi se stvari razvijale u pravom smjeru sto se tice forme i igre nasih fudbalera, ovako bi mogla izgledati nasa formacija u septembru a u skladu s onim sto trazi Robi (pas igra, tehnika, brzina, trka...):

BEGOVIC,
VRANJES, BICAKCIC, ZUKA (Sunjic), KOLASINAC
PJANIC, BESIC, SARIC(Prcic, Krunic)
HAJROVIC(Visca), DZEKO, DULJEVIC(Kodro)

Do sledecih utakmica :bih: :salut: :salut:
Prcic, Krunic, pa i Cimirot su po svim parametrima ispred Sarica. Alibi igrac, niti smrdi niti mirise. Podsjeca me na Hadzica. Na sredini terena trebaju igrati Besic, Pjanic i Prcic, a njihove zamjene trebaju biti Krunic i Cimirot. Duljevic na jednu stranu, Hajrovic na drugu. Tu su jos u opticaju i Gojak, Hadziahmetovic i Milosevic. Ali tek iza Krunica i Cimirota. :kafa:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 mar 2018, 01:38

Hodzica ne treba spomenuti u kontekstu reprezentacije, taj trenutno ne bi bio dobar ni u BiH PL.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 28 mar 2018, 01:41

Vucevich je napisao/la:Hodzica ne treba spomenuti u kontekstu reprezentacije, taj trenutno ne bi bio dobar ni u BiH PL.
A obecavao je nekad..... :(
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 mar 2018, 01:45

Vucevich je napisao/la:Hodzica ne treba spomenuti u kontekstu reprezentacije, taj trenutno ne bi bio dobar ni u BiH PL.

Prerano ga je već u ovoj fazi otpisati. Još je mlad. Ako uspije podignuti formu i ponovo postati standardan u Dinamu, ili pak u drugom nekom klubu koji je solidan, treba biti u reprezentaciji. Pod uslovom naravno da redovno igra. Ne možemo se tek tako odreci igrača.

Isto važi za Gojaka i Hajrovića.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 28 mar 2018, 01:46

Rimes87 je napisao/la:
delija je napisao/la:Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..

Da si ti meni ziv i zdrav, mi krila nemamo od Salihamidzica.
Naravno da nemamo, ali smo imali nesto drugo. Sad nemamo ni to. Napadacki potencijal ocajan.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 mar 2018, 01:51

Kako je mlad? Ima 23 god. Samo se to kod nas broji kao mlad. Igraci su sa 23 vec dominanti u svojim ekipama ili makar standardni prvotimci sa dobrom statistikom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.