Rekonstrukcija stadiona u BiH

rondo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la rondo » 28 mar 2018, 06:53

Razmišljanja u klubu su takva, a i puno je realnije, da ce se na mjestu stajanja praviti tribina sa ložama i apsolutno svime što je potrebno za cat4, od parkinga, press sale, novinarskih mjesta, studia, itd itd, a ultrasi sele na zapad gdje budu i na europskim utakmicama. Za gostujuće navijače će se praviti tribina kod semafora.
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

Hum94
Kontakt:

Post Postao/la Hum94 » 28 mar 2018, 09:00

Teren približit bar 4 m zapadu,iza stajanja ima nekih 10 m trenutno do ceste,a uz cestu su zgrade Sveucilista,tako da bi se dobio fin prostor za podtribinski sadržaji,tipa par soba,kafic,itd.Naravno tribina ce se 10-15 m pomaknut prema zapadu.Tribina ispod semafora moze biti kraca prema zapadu tako da nece smetati sektoru u cosku,a prilaz je vrlo jednostavan jer je iza pomocno sa pristupom prometnice,i dobio bi se jako velik prostor izmedju terena i tribine,za parking gostima bez mogućnosti nekog kontakta navijačkih grupa.
Umjesto zdenka na coskovima zapada mogle bi se napravit zgradice za WC i TV studia.
Uglavnom teska mastarija

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 mar 2018, 09:39

rondo je napisao/la:Razmišljanja u klubu su takva, a i puno je realnije, da ce se na mjestu stajanja praviti tribina sa ložama i apsolutno svime što je potrebno za cat4, od parkinga, press sale, novinarskih mjesta, studia, itd itd, a ultrasi sele na zapad gdje budu i na europskim utakmicama. Za gostujuće navijače će se praviti tribina kod semafora.
Ovo mi ima smisla vise nego ista. Zapad je ogranicena tribina. Pod ogranicena mislim na to da nije tribina s kojom mozes sto zelis. UEFA trazi da sav prateci sadrzaj bude na jednoj tribini i da je sve povezano. Tako bi Zrinjski i slucaju da ganja cat4 trebao jako puno radova, a to bi znacilo da bi imali i rudarskih akcija, tj. morali bi busiti izmedju gornjeg i donjeg zapada, kao sto su i nedavno busili kada se loza pravila.

Na istoku bi se pravila nova tribina po zelji, tocno onako kako treba i kako zamislis. Tu mogu smjestiti sve od loza, novinarskih mjesta, TV studija pa do svlavionica, press sale, ambulante i svega sto UEFA zahtjeva. Prostora ima, a pogotovo ce ga biti ako se ukloni atletska staza, pomjeri teren barem za sirinu atletske i na taj nacin se dobije tu ogroman prostor za tribinu i za prilaz tribini.

Iskreno, nisam nikada ni pomislio na tu opciju da bi tamo bila glavna tribina, ali moram priznati da me to razmisljanje uprave Zrinjskog itekako pozitivno iznenadilo. Obicno se kod nas vuku glupi potezi po pitanju infrastrukture, al ovo bas ima smisla.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 mar 2018, 11:40

slika
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 29 mar 2018, 15:00

TMovac je napisao/la:slika
Pitanja za Manijake.
Zasto placati umjetni dio na Jugu, ako je vec planirana i rekonstrukcija Juzne tribine
Mozda nemam informaciju, da li je njena izgradnja pomjerena
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 29 mar 2018, 15:02

Svaka čast. :thumbup:
Za dobrobit našeg nogometa treba što više ovakvih projekata.
;)
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 29 mar 2018, 15:55

farenhajt je napisao/la:
TMovac je napisao/la:slika
Pitanja za Manijake.
Zasto placati umjetni dio na Jugu, ako je vec planirana i rekonstrukcija Juzne tribine
Mozda nemam informaciju, da li je njena izgradnja pomjerena
termin izgradnje nije nikad ni odredjen, tako da se nema sta pomjeriti, a vjerovatno stavljaju i tu jer bi ruzno izgledalo kad bi samo tu trava ostala, a jug nece poceti ja mislim ove godine
FKŽ !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 29 mar 2018, 19:35

U onom intervju sa Misimovicem juzna tribina nije spomenuta za ovu godinu. Meni je iskreno i upitna za narednu godinu (osim nekog ludog prihoda koji niko nije ocekivao tipa plasma u grupne faze i sl.).

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 29 mar 2018, 23:19

Nema se para da se to sve uradi u jednoj godini - razumljivo totalno.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 30 mar 2018, 09:51

AnelZ je napisao/la:U onom intervju sa Misimovicem juzna tribina nije spomenuta za ovu godinu. Meni je iskreno i upitna za narednu godinu (osim nekog ludog prihoda koji niko nije ocekivao tipa plasma u grupne faze i sl.).
u proslom intervju je rekao da je ove godine cilj teren, krov na istoku, i sminkanje sjevera. A u naredne dvije godine da bude zavrsena juzna i zapadna. Tako da bi ako Bog da do stogodisnjice postojanja kluba stadion trebao biti zavrsen.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 30 mar 2018, 12:33

TMovac je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:U onom intervju sa Misimovicem juzna tribina nije spomenuta za ovu godinu. Meni je iskreno i upitna za narednu godinu (osim nekog ludog prihoda koji niko nije ocekivao tipa plasma u grupne faze i sl.).
u proslom intervju je rekao da je ove godine cilj teren, krov na istoku, i sminkanje sjevera. A u naredne dvije godine da bude zavrsena juzna i zapadna. Tako da bi ako Bog da do stogodisnjice postojanja kluba stadion trebao biti zavrsen.
Hajmo realno pricati. Koliko je realno da se u toku 2-2.5 godine zavrsi jug i zapad? Hajde jug taman, da se uradi kako je zamisljeno, ali za zapad nema ni mjesta, ni vremena, a ni sredstava prema trenutnom toku gradnje.
Osim nekog investitora, necega koji bi to sve pogurao
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 30 mar 2018, 15:26

JavierBosnia je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Hajmo realno pricati. Koliko je realno da se u toku 2-2.5 godine zavrsi jug i zapad? Hajde jug taman, da se uradi kako je zamisljeno, ali za zapad nema ni mjesta, ni vremena, a ni sredstava prema trenutnom toku gradnje.
Osim nekog investitora, necega koji bi to sve pogurao
Prica se da ce Ziraat banka graditi zapad. I da ce onda ta tribina nosit ime banke. Vrijeme je pred nama. Neka se u ove 2-3 godine zavrsi teren, krov i jug ja ću biti presretan,

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 30 mar 2018, 15:39

A nisu to bog zna kakve pare, uz vise manjih sponzora i jednog glavnog to bi se samo tako dalo odraditi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 30 mar 2018, 15:57

Zglavkar je napisao/la:
TMovac je napisao/la: A zaboravljate da je i teren Bilinog polja izgledao isto. Mozda i gore, dok savez nije uletio sa parama nakon prvog baraza i napravio vam.
To nije tačno, kad je teren u pitanju, NSBiH nije finansijski učestvovao. Rekonstrukciju terena su otprilike po pola iznijeli tada Općina Zenica s jedne strane (700.000KM), te FIFA i UEFA s druge strane (ostatak novca).

Naprimjer, jedan od tadašnjih članaka:
Za novu rekonstrukciju stadiona Bilino polje Općina Zenica neće čekati obećani novac od Svjetske i Evropske nogometne federacije (FIFA i UEFA), koji, kako je vijećnicima u četvrtak prilikom usvajanja budžeta za 2012. kazao načelnik Husejin Smajlović, kasni zbog procedura ovih organizacija.

Budžetom Općine, naime, umjesto 700.000 KM planiranih nacrtom, bit će osigurano svih 1.500.000 KM.

- Kada dobijemo novac od FIFA-e i UEFA-e, knjižit ćemo ga kao vanredni prihod budžeta - kazao je vijećnicima Smajlović, istaknuvši da moraju zauzeti stav žele li da državni nogometni tim u septembru igra u Zenici.
http://www.sa-c.net/news-archive/item/9 ... janje.html
S tim da pare od fife i uefe nisu došle, pa je čitav terenfinansirala općina. A trošak je bio skoro 2 miliona..

Željo će bolje proći jer će njima stadion platiti općina, kanton i savez. Ali su svakom slučaju pozitivan korak, da hoće bogdo sve lokalne sredine na taj način uložiti u infrastrukturu.
Pravda za flash-a!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 mar 2018, 18:29

Bas super sto kanton stoji iza njih ja mislim da Zenici nema veceg dusmana od kantona ZDK, nikada marke ni Celiku ni za stadion da ne govorimo o cestama itd gdje su nas unistili. Da je kanton uradio 10 % od onog sto je grad i da je barem malo ispratio danas bi imali dignuti i jug i sjever siguran sam. Zato pohvale kantonu Sarajevo
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 30 mar 2018, 22:27

avenija je napisao/la:Bas super sto kanton stoji iza njih ja mislim da Zenici nema veceg dusmana od kantona ZDK, nikada marke ni Celiku ni za stadion da ne govorimo o cestama itd gdje su nas unistili. Da je kanton uradio 10 % od onog sto je grad i da je barem malo ispratio danas bi imali dignuti i jug i sjever siguran sam. Zato pohvale kantonu Sarajevo
:facepalm: :lol:
TŽV!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 mar 2018, 23:38

atomac123 je napisao/la:
avenija je napisao/la:Bas super sto kanton stoji iza njih ja mislim da Zenici nema veceg dusmana od kantona ZDK, nikada marke ni Celiku ni za stadion da ne govorimo o cestama itd gdje su nas unistili. Da je kanton uradio 10 % od onog sto je grad i da je barem malo ispratio danas bi imali dignuti i jug i sjever siguran sam. Zato pohvale kantonu Sarajevo
Sta je smijesno tesnjak?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 31 mar 2018, 06:03

Stadion NK Mramor (TK), druga liga Federacije BiH, travnjak vrhunski!

slika

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 31 mar 2018, 09:26

avenija je napisao/la:
atomac123 je napisao/la:
Sta je smijesno tesnjak?
Smijesno je sto poredis ZDK i KS, smijesno je sto ocekujes od drzave da milionskog gubitasa podrzi u necemu. Zeljo bolan placa sve obaveze redovno, poreze, doprinose, prireze, i naravno da im drzava treba pomoci. Celik je s druge strane koliko ono, oko 7 miliona duzan drzavi, za te se pare mogao stadion napravit vec. Dok imamo Kantonalnu bolnicu koja je 10 miliona u minusu sa 50 portira i cistacica viska a doktora nam fali, dok nam pojedine skole u kantonu nemaju grijanje itd., nisam za bacanje para u milionske gubitase.
TŽV!

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 31 mar 2018, 10:33

semcho je napisao/la:Stadion NK Mramor (TK), druga liga Federacije BiH, travnjak vrhunski!

slika
Osim što je vrhunski ponosen, ne vidim ništa vrhunsko. Pitanje je kako je ravna ta površina.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.