Eh, to je vec drugi par opanaka, i u potpunosti se slazem s tobom...delija je napisao/la:Naravno da nemamo, ali smo imali nesto drugo. Sad nemamo ni to. Napadacki potencijal ocajan.Rimes87 je napisao/la:Da si ti meni ziv i zdrav, mi krila nemamo od Salihamidzica.delija je napisao/la:Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..
Stvarno nam je opao kvalitet reprezentacije katastrofalno. Nekada imali Salihovica, Lulica, Misketa, Ibisevica..
Krila su nam sjest i plakati. Visca prelos, Duljevic 0 poena. Napadaca ni za lijeka. Pljevljak mi se cinio pravo bezze u prosloj tekmi. Nisam ga doduse gledao u klubu. Hodzic mi je najvise obecavao ali on i Gojak su umisljeni do neba tako da mi nije ni cudo sto nema nista od njih.
Zvijerke iz mlade reprezentacije su jos prezeleni da se kaze za njih nesto. Ne vjerujem da oni ozbiljno mogu pomoci u naredne 2 godine.
Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
da li ima negdje snimak utakmice ? hvala unaprijed...
Ma fino se ovdje vidjelo šta su čije mogućnosti. Do kraja godine će to leći na svoje. Ima tu još igrača svakako. Meni je onaj Đumić djelovao korektno, a eto ni u Utrechtu ne može biti standardan. I Nastića treba probati. Ako bude valjao, otvorilo bi to i neke nove kombinacije. U sredini opcija milion, od Jajala i Krunića, preko Prcića, do Kapića. Naprijed samo ganjati igrača u formi.
Moram citirati Raju s biroa
"Mi protiv god kakih crnaca da igramo.poniste nam.go... I onda mi rasisti ispadnemo"
"Mi protiv god kakih crnaca da igramo.poniste nam.go... I onda mi rasisti ispadnemo"

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Cuj ovoga Prevljak mu se cinio los, frajer nije ni postenih 20minuta odigrao. Jos udje da zamijeni naseg najboljeg igraca od osamostaljenja i sad treba odmah da otresa ko slinu protivnicke stopere, i da da 2 gola. Covjek po meni za sada jedini mozda moze da upola bude dobar kao Dzeko a dugo cemo mi tugovati za Edinom kad se oprosti svakakodelija je napisao/la:Napokon da igra ima smisla. Prvi put da vidim da je selektor uradio maximum, po meni, a da za greske su krivi jednostavno limitiranost igraca..
Stvarno nam je opao kvalitet reprezentacije katastrofalno. Nekada imali Salihovica, Lulica, Misketa, Ibisevica..
Krila su nam sjest i plakati. Visca prelos, Duljevic 0 poena. Napadaca ni za lijeka. Pljevljak mi se cinio pravo bezze u prosloj tekmi. Nisam ga doduse gledao u klubu. Hodzic mi je najvise obecavao ali on i Gojak su umisljeni do neba tako da mi nije ni cudo sto nema nista od njih.
Zvijerke iz mlade reprezentacije su jos prezeleni da se kaze za njih nesto. Ne vjerujem da oni ozbiljno mogu pomoci u naredne 2 godine.
- svrakino1921
- Kontakt:
Seha izgleda polozio kod Roberta
Sehic je na pocetku svoje karijere igrao lijevo krilo ili tako nesto da bi ga Amar postavio na gol u kadetima ili juniorima, tako da je dobar sa loptom i da zbog toga moze odgovoriti na ovo sto RP trazi ucesce u igri.
Formacija koju RP preferira je nova za nas, za reprezentaciju i trebat ce vremena da se uigra i da je igraci usvoje. Imamo taj deficit na lijevom krilu, treci vezni i stoperski par, ali eto selektora pa neka radi svoj posao.
Nadam se da ce i Hajrovic poceti da igra jer Visca (davno sam to napisao) cim dodje na ozbiljnog beka ili protivnika je nemocan.
Formacija koju RP preferira je nova za nas, za reprezentaciju i trebat ce vremena da se uigra i da je igraci usvoje. Imamo taj deficit na lijevom krilu, treci vezni i stoperski par, ali eto selektora pa neka radi svoj posao.
Nadam se da ce i Hajrovic poceti da igra jer Visca (davno sam to napisao) cim dodje na ozbiljnog beka ili protivnika je nemocan.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Igra u formaciji 4-1-4-1 po prvi put je izgledala vise nego dobro. Ponisteni gol je bio u stilu Pepa Guardiole.
Kodro je skolovan igrac i stvarno zna odigrati na svakoj poziciji pristojno. Asistent kod ponistenog gola.
Saric je odigrao koliko je mogao, ali se osjeti razlika igrati za klub i reprezentaciju, ne toliko zbog razlike u fizickom kvalitetu, vec vise mentalnom. Momak nije navikao igrati u ovakvim okolnostima.
Cimirot je igrao na novoj poziciji ulogu cistaca. Na momente je to izgledalo dobro, na momente slabo. Vjerujem da ce tu Rahimic skolovati dobro Cimirota i Besica.
Stoperski par Sunjic- Bicakcic odigrali stvarno kvalitetno. Visoka linija je radila idealno, ali su bili na udaru, kad vezni red nije pravio pritisak na protivnicke igrace. Igrom uz linije su brzo dolazili do naseg 16-erca.
Pjanic blize Dzeki je pravi izbor, jer je Pjanic puno kvalitetniji u ofenzivnoj ulozi. To se vidjelo u sinocnoj utakmici.
Vranjes aferim! Odigrao je kao sat mu na ruci.
Visca je pokvario manje vise sve sto je dotakao. Neznam sta mu je sinoc bilo. Svaki put izabrao pogresno rijesenje.
Sehic je slab bio, valjda zbog nervoze je nabijao loptu. Buric je u igri nogama je najbolji nas golman. Steta sto nikad nece dobiti priliku.
Begovic je los u igri nogama, ali ima sad priliku da je poboljsa, jer u trenutnom klubu takodjer se trazi od golmana da ucestvuje u igri.
Samo sto prije da izbijemo iz glave, da se treba igrati na nasoj polovini. Svaki put kad smo prelazili na protivnicku polovinu i pravili pritisak, Senegal je visoko gubio loptu, i stvarao opasnost svome golmanu.
Kodro je skolovan igrac i stvarno zna odigrati na svakoj poziciji pristojno. Asistent kod ponistenog gola.
Saric je odigrao koliko je mogao, ali se osjeti razlika igrati za klub i reprezentaciju, ne toliko zbog razlike u fizickom kvalitetu, vec vise mentalnom. Momak nije navikao igrati u ovakvim okolnostima.
Cimirot je igrao na novoj poziciji ulogu cistaca. Na momente je to izgledalo dobro, na momente slabo. Vjerujem da ce tu Rahimic skolovati dobro Cimirota i Besica.
Stoperski par Sunjic- Bicakcic odigrali stvarno kvalitetno. Visoka linija je radila idealno, ali su bili na udaru, kad vezni red nije pravio pritisak na protivnicke igrace. Igrom uz linije su brzo dolazili do naseg 16-erca.
Pjanic blize Dzeki je pravi izbor, jer je Pjanic puno kvalitetniji u ofenzivnoj ulozi. To se vidjelo u sinocnoj utakmici.
Vranjes aferim! Odigrao je kao sat mu na ruci.
Visca je pokvario manje vise sve sto je dotakao. Neznam sta mu je sinoc bilo. Svaki put izabrao pogresno rijesenje.
Sehic je slab bio, valjda zbog nervoze je nabijao loptu. Buric je u igri nogama je najbolji nas golman. Steta sto nikad nece dobiti priliku.
Begovic je los u igri nogama, ali ima sad priliku da je poboljsa, jer u trenutnom klubu takodjer se trazi od golmana da ucestvuje u igri.
Samo sto prije da izbijemo iz glave, da se treba igrati na nasoj polovini. Svaki put kad smo prelazili na protivnicku polovinu i pravili pritisak, Senegal je visoko gubio loptu, i stvarao opasnost svome golmanu.
Ne znam sta ovi poneki pisani mediji piskaraju o solidnoj ili blijedoj igri nase repke , ja sam dobro zadovoljan kako su odigrali ove dvije tekme , a sa rezultatom u svakom slucaju ....
Nije bilo dobro protiv Bugara. Utakmica sa Senegalom je po pokazanoj igri bio veliki napredak.Fordinjo je napisao/la:Ne znam sta ovi poneki pisani mediji piskaraju o solidnoj ili blijedoj igri nase repke , ja sam dobro zadovoljan kako su odigrali ove dvije tekme , a sa rezultatom u svakom slucaju ....
Veseli ideja u igri i potvrda onog sto Robi stalno prica da nasi igraci znaju igrati . Pa i sam ponisten gol je akcija za tv spice. Najvise veseli angazman igraca i nadtrcavanja Senegalaca. Gledao sam stream sa Turskim komentatorom koji je Robiju par puta pripisao nesto tipa "cok cok organizar Bosnia Herceg".

Sve u svemu utakmica sa Senegalom je bila puno bolja nego sto sam ja ocekivao. Pogotovu vidjevsi sastav prije utakmice. Sve izmjene osim Zakarica su logicne i ocekivane. Mislim da je on samo dobio par minuta pred kraj i pozicija je bila skroz nebitna.
Provjeri nekoliko mjeseci unazad, da nisu isti mediji koji su svršavali na Osima i vršili propagandu, i omalovažavali Roberta.Fordinjo je napisao/la:Ne znam sta ovi poneki pisani mediji piskaraju o solidnoj ili blijedoj igri nase repke , ja sam dobro zadovoljan kako su odigrali ove dvije tekme , a sa rezultatom u svakom slucaju ....
Ovakvu igru nismo gledali od onog perioda između 2012-2014, sve od utakmice s Nigerijom (izuzetak utakmica s Egiptom).
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Pricajte vi sta hoćete,Šehić je sigurniji golman od Begovića koji konstantno stagnira.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Imali negdje snimak utakmice?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne treba još suditi o igri, premalo je vremena. Ima naznaka ka boljem, da djeluje malo smislenije, ideje ima a vidjet ćemo kako će to ići u zvaničnim utakmicama. Znali smo i prije igrati dobro prijateljskim utakmicama a onda dođu kvalifikacije nema igre.
Nikad nisam selektorima zamjerao greške koje naprave u utakmici, ljudski je griješiti, ali jesam ako ih ne isprave. Ovo mi je najbitnije da Prosinečki zna kad i ako pogriješiu i da to ispravi a ne ponavlja iz utakmice u utakmicu. Za sad ih nema, premalo je vremena sa ekipom da bilo šta bitnije napravi. Kako god, ima napretka i samo ići u ovom smjeru.
Nikad nisam selektorima zamjerao greške koje naprave u utakmici, ljudski je griješiti, ali jesam ako ih ne isprave. Ovo mi je najbitnije da Prosinečki zna kad i ako pogriješiu i da to ispravi a ne ponavlja iz utakmice u utakmicu. Za sad ih nema, premalo je vremena sa ekipom da bilo šta bitnije napravi. Kako god, ima napretka i samo ići u ovom smjeru.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ne treba ici daleko u povijest ali brate u odnosu na igru sa Bazdarevicem ovo itekako ima smisla. U tom i jest poanta smjene trenera. Nakon dugo vremena mogu se pogoditi i zamjene igraca. Za sada dovoljno.Unofficialpage je napisao/la:Ne treba još suditi o igri, premalo je vremena. Ima naznaka ka boljem, da djeluje malo smislenije, ideje ima a vidjet ćemo kako će to ići u zvaničnim utakmicama. Znali smo i prije igrati dobro prijateljskim utakmicama a onda dođu kvalifikacije nema igre.
Ovo je zasad jediniAdo86 je napisao/la:Imali negdje snimak utakmice?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
100%, Begovica je ona prva sezona u Chelseau previse unazadila I jos nije Begovic koji je bio u Stokeu a tu su negdje on i Sehic, po meni za sad samo sto mi Sehic izgleda da brze izlazi iz svog prostora I nekako pokretni.UBIPITAR je napisao/la:Pricajte vi sta hoćete,Šehić je sigurniji golman od Begovića koji konstantno stagnira.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Adnan89 je napisao/la:100%, Begovica je ona prva sezona u Chelseau previse unazadila I jos nije Begovic koji je bio u Stokeu a tu su negdje on i Sehic, po meni za sad samo sto mi Sehic izgleda da brze izlazi iz svog prostora I nekako pokretni.UBIPITAR je napisao/la:Pricajte vi sta hoćete,Šehić je sigurniji golman od Begovića koji konstantno stagnira.

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Tvoja je ikona, to s ustima poruči njemu i svojim! Ta vidi se da si imao takva iskustva s njim, čim pjeniš, žigolasti Sajkane.sajo10 je napisao/la:**** te Amar u usta. Idi ga baci jednog na njegovu sliku kada ga prizivas u ova doba.High je napisao/la:Moj Amare, smlato od selektora!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
Bravo za Zmajeve i Roberta. Ovo je već na nešto lićilo.
Kritike nekih igraća:
Šeha: Napredovao vidno zadnjih godina u Quarabagu, igrao Ligu Šampiona protiv Atletica, i to se polako odražava. Iako sam ga gledao kao jednog Hasagića 2.0, sada imamo definitivno alternativu za Asmira.
Vranješ jedini od stopera može odgovorit sa brzinom na toj ominoznoj poziciji desnog beka. Dobra partija, iako se može kao i uvijek vidjet ta tehnićka limitiranost i predispozicija za kiks. Sa većim presingom protivnika u jaćim utakmicama, to izgleda sasvim drugaćije.
Sarić "Elva" Ćitajući pojedine komentare zadnjih dana, moglo se pomisliti da taj radi na remontu pruge u Rajlovcu, međutim Sarić je sasvim korektno odgovorio, relativni stabilitet na lopti, nije se sakrivo, presjeco na momente tako dobro da sam bio u ćuđenju. Pas igra na nivou.
Cimirot Kad sam ga gledao tada protiv Gladbacha u Bordo dresu, očekivao sam puno. Međutim stagnacija do neke mjere je očigledna. Dodaje loptu samo tri metra od sebe, gura je polako, razmišlja dugo, Pjana pokušao nekolicinu puta nešto odigrat...ništa! Loš nastup nažalost. Plus u skoku katastrofalan, nije dobijo niti jedan zračni duel.
Džeko i Pjanić jedine istinske klase. To se moglo još jednom vidjet. Treba aktivno Robi gradit igru oko njih.
Kodro Može na toj poziciji polušpica/krila na kojem ga Robi stavlja odlićno odigrat, poput Mandžukića u Juventusu možda. Neznam što pojedini uvijek traže dva klasićna krila, kao da imaju neki OCD poremećaj. Tehnićki jak, zna zadržat loptu, konta glavom, aktivan trkać, visok u skoku. Sasvim drugi tip nego Prevljak, Đurić ili mrtvi Bajić.
Duljević Sasvim jedna pozitivna karika u timu, koja može predriblat, što nam jako fali, brz, prodoran.
I da se još jednom zahvalim Medi, uvijek će ostat zapamćen kao jedan bosanski picasso, hvala Medo
Ko treba još biti eventualno pozvan?
1. Prcić broj 1, on može bit taj treći u vezi sa Pjanom i Mumetom.
2. Đurić jedna vrsta specijalista koji daje u zadnjim minutama jednu drugu dimenziju igre. Skok igra, može dati glavom u svakom trenutku gol. Plus dokazao kako se igra za domovinu.
3. Darko Todorović ili drugi RB Treba nam jednostavno jedan klasićni RB.
Kritike nekih igraća:
Šeha: Napredovao vidno zadnjih godina u Quarabagu, igrao Ligu Šampiona protiv Atletica, i to se polako odražava. Iako sam ga gledao kao jednog Hasagića 2.0, sada imamo definitivno alternativu za Asmira.
Vranješ jedini od stopera može odgovorit sa brzinom na toj ominoznoj poziciji desnog beka. Dobra partija, iako se može kao i uvijek vidjet ta tehnićka limitiranost i predispozicija za kiks. Sa većim presingom protivnika u jaćim utakmicama, to izgleda sasvim drugaćije.
Sarić "Elva" Ćitajući pojedine komentare zadnjih dana, moglo se pomisliti da taj radi na remontu pruge u Rajlovcu, međutim Sarić je sasvim korektno odgovorio, relativni stabilitet na lopti, nije se sakrivo, presjeco na momente tako dobro da sam bio u ćuđenju. Pas igra na nivou.
Cimirot Kad sam ga gledao tada protiv Gladbacha u Bordo dresu, očekivao sam puno. Međutim stagnacija do neke mjere je očigledna. Dodaje loptu samo tri metra od sebe, gura je polako, razmišlja dugo, Pjana pokušao nekolicinu puta nešto odigrat...ništa! Loš nastup nažalost. Plus u skoku katastrofalan, nije dobijo niti jedan zračni duel.
Džeko i Pjanić jedine istinske klase. To se moglo još jednom vidjet. Treba aktivno Robi gradit igru oko njih.
Kodro Može na toj poziciji polušpica/krila na kojem ga Robi stavlja odlićno odigrat, poput Mandžukića u Juventusu možda. Neznam što pojedini uvijek traže dva klasićna krila, kao da imaju neki OCD poremećaj. Tehnićki jak, zna zadržat loptu, konta glavom, aktivan trkać, visok u skoku. Sasvim drugi tip nego Prevljak, Đurić ili mrtvi Bajić.
Duljević Sasvim jedna pozitivna karika u timu, koja može predriblat, što nam jako fali, brz, prodoran.
I da se još jednom zahvalim Medi, uvijek će ostat zapamćen kao jedan bosanski picasso, hvala Medo

Ko treba još biti eventualno pozvan?
1. Prcić broj 1, on može bit taj treći u vezi sa Pjanom i Mumetom.
2. Đurić jedna vrsta specijalista koji daje u zadnjim minutama jednu drugu dimenziju igre. Skok igra, može dati glavom u svakom trenutku gol. Plus dokazao kako se igra za domovinu.
3. Darko Todorović ili drugi RB Treba nam jednostavno jedan klasićni RB.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.