FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

proFCB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 29 mar 2018, 01:29

Bundesliga je napisao/la:Druže, on je tako rekao na presici, a za mene je riječ svetinja. Ako nešto obećaš, barem se potrudi da to ispuniš. To za Carla se slažem, pokušao je nešto što ne zna. A za tim, imao je strašan tim, sigurno najbolji na svijetu i tu ne treba tražiti isprike.
Je li se ovo odnosi na tim koji je Pep imao ili Carlo? Bilo kako bilo ni jedan ni drugi nisu imali najbolji tim kada su vodili Bayern. Puno bolji tim je imao Jupp u sampionskoj sezoni. Mozda se neces sa mnom sloziti, no i to je ok, ne mozemo svi isto razmisljati.

Niko ne kritikuje upravu za nesto sto ne stoji. Ti, Bundesliga, uz duzno postovanje vise preferiras upravu nego klub, sto je za mene totalno nepojmljivo. Jesu Uli, Kalle, Franz i ostali digli Bayern na taj nivo na kojem jeste, no sta sad, treba im oprastat svaku gresku i gledati kako klub pocinje stagnirati?
Treba im cestitat na potezima tipa prodaja Krosa (prodaja i nije toliko strasna koliko njihov pristup prema momku kada su ga okarakterisali kao igraca koji nije WC, koji nije vrijedan trazene plate)??? Treba cestitati na otjerivanju doktora Wohlfahrta u reziji Pepa? Prodaju Schweinsteigera? Mandzukica, Gomeza?
Dovodjenje "solidnih" igrača tipa Rode, Süle, Rudy, Schlaudraff i slicne samo iz razloga da se osteti konkurencija kako bi Bayern bio neprikosnoven u Bundeski? Za sve ove igrace si mogao dovesti jednog De Bruynea, tada Draxlera, nedavno Sanea, ali ti prkosis trzistu, ne damo mi 50,60,70 milki za igraca, no damo Pepu 18,20 milki po sezoni. Cisti apsurd za mene.

Jesu li to sve stvari koje treba pohvaliti, ili ti ga presutiti samo iz razloga sto su podigli Bayern na jedan veci level?

Jeste li svjesni da Bayern ima ogroman problem. Ima trenera koji je tu svega nekoliko mjeseci jos i nemaju njegovog nasljednika. Imaju problem u vidu igraca koji su stari, a nose ekipu. Neuer, Ribery, Robben, Vidal su sve igraci koji imaju 30godina i vise, a i dalje su okosnica ekipe. Sad cete vi reci kako oni mogu jos nekoliko sezona pruziti, mogu ali sve manje i manje i sve losije i losije.
Prodaja Coste? Opravdan potez? Za mene besmislica.

od 2013,2014 klub je u procesu stagnacije, krivac je za mene uprava. Ako ovo gore nisu dovoljni argumenti onda ja ni sam ne znam.

PS: Nacuo sam da je Pep derPe i da su Uli i Kalle bili protiv njegovog ostanka. Mozda je najveca patka na svijetu i mozda se nikad ne potvrdi. Eto vam materijala Pepoljubci.
Stern des Südens

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 29 mar 2018, 05:49

S-Y-L-A-R je napisao/la:
isakovich je napisao/la:Dobrw stvari uprave se ovdje ne pisu,samo se pljuje,kenja i pametuje.Al ok i treba da se to radi ukoliko postoji razlog ,postoji sigurno ali ne u tolikoj mjeri kako to pojedinci ovdje pokusavaju predstaviti .Kontinuirano pljuvanje krece nakon odlaska katalonske ublehe Pepa,pojedini nisu napisali pozitivan komentar ima 3 godine,pametnom dosta o kakvim se to simpatizerima radi tj licemjerima koji gone svoj inat.
A velike stete sto Tuhel nece doci majko mila,kao on je sad neko ime ,moderan ,priznat itd itd,mozda bi ga do sad i neko angazovao da je sve to tako u superlativima.A sad ovde dezurni hejteri kao on sjebo Bayerna.Grdna moja rano ,naivnost i licemjerje veliki protivnik insanu.
Makar "im" se ti "negativni" razlikuju. :yawn:
Ma ja kako da ne, konstantno ista prica uprava lopovi,rolexi, nista ne valja,kod drugih sve bolje bla bla.
Znaci ti podrzavas sto razlicitije pljuvanje i trovanje teme glupostima.Ja zaboravi ti si Sljivin advokat .
VOLIM BAYERN

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 29 mar 2018, 08:53

proFCB je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Druže, on je tako rekao na presici, a za mene je riječ svetinja. Ako nešto obećaš, barem se potrudi da to ispuniš. To za Carla se slažem, pokušao je nešto što ne zna. A za tim, imao je strašan tim, sigurno najbolji na svijetu i tu ne treba tražiti isprike.
Je li se ovo odnosi na tim koji je Pep imao ili Carlo? Bilo kako bilo ni jedan ni drugi nisu imali najbolji tim kada su vodili Bayern. Puno bolji tim je imao Jupp u sampionskoj sezoni. Mozda se neces sa mnom sloziti, no i to je ok, ne mozemo svi isto razmisljati.

Niko ne kritikuje upravu za nesto sto ne stoji. Ti, Bundesliga, uz duzno postovanje vise preferiras upravu nego klub, sto je za mene totalno nepojmljivo. Jesu Uli, Kalle, Franz i ostali digli Bayern na taj nivo na kojem jeste, no sta sad, treba im oprastat svaku gresku i gledati kako klub pocinje stagnirati?
Treba im cestitat na potezima tipa prodaja Krosa (prodaja i nije toliko strasna koliko njihov pristup prema momku kada su ga okarakterisali kao igraca koji nije WC, koji nije vrijedan trazene plate)??? Treba cestitati na otjerivanju doktora Wohlfahrta u reziji Pepa? Prodaju Schweinsteigera? Mandzukica, Gomeza?
Dovodjenje "solidnih" igrača tipa Rode, Süle, Rudy, Schlaudraff i slicne samo iz razloga da se osteti konkurencija kako bi Bayern bio neprikosnoven u Bundeski? Za sve ove igrace si mogao dovesti jednog De Bruynea, tada Draxlera, nedavno Sanea, ali ti prkosis trzistu, ne damo mi 50,60,70 milki za igraca, no damo Pepu 18,20 milki po sezoni. Cisti apsurd za mene.

Jesu li to sve stvari koje treba pohvaliti, ili ti ga presutiti samo iz razloga sto su podigli Bayern na jedan veci level?

Jeste li svjesni da Bayern ima ogroman problem. Ima trenera koji je tu svega nekoliko mjeseci jos i nemaju njegovog nasljednika. Imaju problem u vidu igraca koji su stari, a nose ekipu. Neuer, Ribery, Robben, Vidal su sve igraci koji imaju 30godina i vise, a i dalje su okosnica ekipe. Sad cete vi reci kako oni mogu jos nekoliko sezona pruziti, mogu ali sve manje i manje i sve losije i losije.

od 2013,2014 klub je u procesu stagnacije, krivac je za mene uprava. Ako ovo gore nisu dovoljni argumenti onda ja ni sam ne znam.

PS: Nacuo sam da je Pep derPe i da su Uli i Kalle bili protiv njegovog ostanka. Mozda je najveca patka na svijetu i mozda se nikad ne potvrdi. Eto vam materijala Pepoljubci.

Pa logicno da ces za trenera koji ima jasnu strategiju i viziju i slovi kao najbolji trener svijeta dati ogromnu placu.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 29 mar 2018, 10:02

proFCB je napisao/la:
Pep je imao najjaci tim u prvoj sezoni, ne znam o cemu ti pricas. Sto je vise vremena proslo od 2013 to je sve slabiji bio logicno.
proFCB je napisao/la: Niko ne kritikuje upravu za nesto sto ne stoji. Ti, Bundesliga, uz duzno postovanje vise preferiras upravu nego klub, sto je za mene totalno nepojmljivo. Jesu Uli, Kalle, Franz i ostali digli Bayern na taj nivo na kojem jeste, no sta sad, treba im oprastat svaku gresku i gledati kako klub pocinje stagnirati?
Kroos u ono vrijeme nije mogao biti prvotimac, a trazio je jednu od vecih plata. Steta je sto je pusten zbog para, ali razumijem rezon u onaj vakat. Sredina je bila Martinez, Schweini, Muller, nije bilo logike da se to mijenja. Wohlfahrt je bio ogromna greska. Schweini je svoj maksimum vec bio dao do onog trenutka, kako su ga i prozivali u medijima vise je razmisljao o drugim stvarima nego o fudbalu, nema razloga da ostane, nije merhamet.
proFCB je napisao/la: Dovodjenje "solidnih" igrača tipa Rode, Süle, Rudy, Schlaudraff i slicne samo iz razloga da se osteti konkurencija kako bi Bayern bio neprikosnoven u Bundeski?
Sve su to igraci za klupe, nece se valjda za njih davati cifre. Imaginarnu konkurenciju u Njemackoj Bayern nema tako da je to izlizana prica.
proFCB je napisao/la: Za sve ove igrace si mogao dovesti jednog De Bruynea, tada Draxlera, nedavno Sanea, ali ti prkosis trzistu, ne damo mi 50,60,70 milki za igraca, no damo Pepu 18,20 milki po sezoni. Cisti apsurd za mene.

Ovo je daleko najveca greska koja je napravljena, i koja se jos uvijek pravi. Najveca kocnica kluba da bude na nivou koji je bio 2012 i 2013.
proFCB je napisao/la: Jeste li svjesni da Bayern ima ogroman problem. Ima trenera koji je tu svega nekoliko mjeseci jos i nemaju njegovog nasljednika. Imaju problem u vidu igraca koji su stari, a nose ekipu. Neuer, Ribery, Robben, Vidal su sve igraci koji imaju 30godina i vise, a i dalje su okosnica ekipe. Sad cete vi reci kako oni mogu jos nekoliko sezona pruziti, mogu ali sve manje i manje i sve losije i losije.

Problem koji ima vecina klubova svako malo, nista kataklizmicno nije sto jos nema trenera. Ko to toliko ranije zavrsava trenere, na kraju ne znamo mi ko je kod njih u igri. Neuer i Vidal ce imati zamjene, mozda ne isti nivo, ali sumnjam da ce nas od toga glava zaboliti. Glavobolja su krila i tu cemo vidjeti koji su dometi Bayerna. Costa je trazio pare koje na terenu nije zasluzio, nikakva steta sto je prodan.

Sve u svemu mana ima kamaru, ali ni blizu koliko ti navede. Situacija je stabilna, klub nije dominantan kao prije ali je i dalje jak. Na kraju krajeva, u zadnjih 20 godina koliko ja pratim, vecinu vremena je Bayern bio slabiji nego sad.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 29 mar 2018, 13:47

slika

Od zadnje bundesligaške utakmice ove sezone :opaopa:

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 29 mar 2018, 13:48

Bayern@heart je napisao/la:slika

Od zadnje bundesligaške utakmice ove sezone :opaopa:
:ljepota: :ljepota:

slika

https://www.facebook.com/fcbayern.en/po ... 2154071516

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 mar 2018, 14:05

Super, jos samo da pomjere onu fakin kameru sto snima iz zablje perspektive.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 29 mar 2018, 14:26

Kako me nervira ta kamera . Sve kontam Alaba ili Bilal odoše u aut .:)

Kad pogledaš snimak sa otvaranja SP2006 puno bolje izgleda . Skoro kao Camp Nou
Thomas Müller - Fußballgott

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 mar 2018, 14:30

don_burza je napisao/la:Kad pogledaš snimak sa otvaranja SP2006 puno bolje izgleda . Skoro kao Camp Nou
Da, pa i jesu istih dimenzija, i ja pogledam u HD koju tekmu sa AA na SP06. Skroz druga atmosfera i predstava. Ovako ne znam ni da igrač ide u šansu dok ga ne vidim pred golmanom.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 mar 2018, 14:32

isakovich je napisao/la: Ma ja kako da ne, konstantno ista prica uprava lopovi,rolexi, nista ne valja,kod drugih sve bolje bla bla.
Znaci ti podrzavas sto razlicitije pljuvanje i trovanje teme glupostima.Ja zaboravi ti si Sljivin advokat .
Ono što hoću da kažem jeste da je licemjerno pričati nekome šta bi smio a šta ne pisati na temi kad sastav tvojih postova u posljednjih (recimo) godinu dana znam 90% i prije nego što otvorim stranicu. Naravno, i to je tvoje pravo i ne pokušavam da namećem ništa samo ti ukazujem o čemu se radi. A to nipošto ne znači da ja podržavam nekakvo pljuvanje ili da glumim nečijeg advokata okolo. Ovo kažem onako prijateljski a ti nastavi kako hoćeš.

Da se vratimo temi, poenta svega i jeste da se broj "grešaka" uprave povećao u posljednje vrijeme jer su se i oni doveli u situaciju u kojoj, takoreći, ranije nisu bili. Prije 20-ak godina Bayern nije bio na ovom nivou ali je imao jasan cilj i viziju kako da to postane. Gradilo se postepeno, planski, prošao se težak period, ali su krajnji rezultati bili fantazija(na svim poljima, bile to financije, popularnost, sportski segment itd.). Problem je nastao upravo tada s obzirom da su se doveli u situaciju i pred pitanje : Šta sad? Isplivalo more pitanja a oni nisu bili spremni za većinu. Stoga su se malo pogubili i još uvijek nemaju jasan plan šta zapravo žele. S te strane razumijem i opravdavam kritike. Opet, kod mene nikad nije sve crno, niti sve bijelo, uvijek može gore/bolje, uvijek se može ispraviti/pokvariti i uvijek može opravdati/kritikovati. Zbog toga, navesti ću i neke pozitivne stvari onako kako ih ja vidim. Prvo, može se opravdati, neki od argumenata:(nova situacija, treba vremena za navikavanje, nisu to lake odluke, a nisu pomogli ni privatni problemi, afera s porezom, sve je to uzelo dio vremena itd.). Druga dobra stvar je njihova početna reakcija na tu novonastalu situaciju(u kojoj je Bayern top3 kluba svijeta i maltene jedini koji se može nositi sa špancima). Vodili su se razumom, doveli najtraženijeg trenera, digli popularnost, proširili tržište i "osigurali" da se svi segmenti izbalansiraju kako bi Bayern tu zasigurno i ostao. Sve to je trebalo biti dobar temelj(unatoč tome što mislim da se moglo i mnogo bolje iskoristiti) i kupilo je dovoljno vremena ali ono već ističe a kasni se sa "poentiranjem". Potrebno je samo da zastanu, dogovore šta je plan i u realizaciju ne sumnjam, ovako će samo ići iz greške u grešku a mi nastaviti da se raspravljamo u prazno.

Ovdje ću se zaustaviti, ima tu još mnogo za iznijeti(na obje strane) ali je iole inteligentnoj osobi i ovo dovoljno a trolovima dovoljno dugo za čitanje pa nema potrebe dalje a i nemam toliko vremena. :mrgreen:

P.S. Zamišljam scenario u kojem Jupp u narednim danima donosi konačnu odluku za još jednim povlačenjem, imenujemo novog trenera za narednu sezonu, a ovaj se okreće, šamara sve redom i po drugi put se penzioniše tripletom. :beba:
Kakvo bi to cementiranje bilo, penzionisati se nakon triplete=gospodski, penzionisati se 2 puta, nakon 2 triplete=bogovski. :tokralju: :ljepota:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 29 mar 2018, 15:59

slika

Sve je spremno slijedi službena potvrda od Brazze :mrgreen:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 mar 2018, 16:21

Ne smijem ni prevesti šta to gore piše :mrgreen:

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 29 mar 2018, 18:15

Ja neznam zasto se toliko ovdje uprava kritikuje pa jesteli vi pratili bayern kad su igraci bayerna bili lel ottl sforzza i drugi i pogledajte sad klupu bayerna pa mi smo top tri kluba svijeta sila ....
Ocigledno je da bayernu slijede promjene i smje a generacija ali zar je to lose zar je lose sto se hejkens povlaci pa doci ce trener koji se budr uklapao u plano e i filozofiju klupskog vrha zar moze drugacije ..neko ko ce bayern odrzati na vrhu i polako zavrsiti posao koji vec odavvno traje....pa bayern ima comana kimicha zulea alabu mullera sad jos i gortzka i sigurno jos par pojacanja na ljeto to su sve sjajni igraci koji ce bayernov dres nositi dugo godina nerazumijem gdje su tu greske nine kupljen sane ili draxler pa sta nemogu kupiti sve sto je na trzistu tada su procjenili da netreba pa sta sta onda treba da uli i rumenige daju otkaze jeli da dodje neka budala i da 300/miliona za sta znam kejna ili mozda asensija pa da za dvije godine bude prodaji kriza ili jos gore da nam ugraci prave probleme jer imajuzelju otici u englesku ili spaniju
Bayern vode ljudi koji su zivot dali za bayern i siguran sam da su kompetentniji i strucniji od onih koji su otisli tipa zamera rasckea ili bilo koga treceg...ko god bude vodio bayern imace najbolju momcad u njemackoj i vjerovatno jedni od boljih u evropi

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 29 mar 2018, 18:24

Halsenhutl najavio ostanak u rb...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 mar 2018, 20:24

Ne znam sve detalje i šta je sve ova uprava svojom "krivicom" uradila za Bayern i koja je pozadina toga ali na jednom im moram zahvaliti, na Louisu Van Gaalu. Taj čovjek je od fening talenata napravio igrače od preko 50 mil. i uveo jedan nov koncept i razumijevanje fudbala u klub. Najveće poštovanje u zadnjih, koliko pratim, ide tom čovjeku. Zbog svoje osobenosti i karaktera nikad nije bio miljenik uprava (koji su više biznis uprave nego sportske) i zbog toga nije ni dosegao visine koje je mislim trebao da dosegne, slično kao i Bielsa (kome je i sam Van Gaal bio stručni uzor).

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 29 mar 2018, 21:17

S-Y-L-A-R je napisao/la:
isakovich je napisao/la: Ma ja kako da ne, konstantno ista prica uprava lopovi,rolexi, nista ne valja,kod drugih sve bolje bla bla.
Ono što hoću da kažem jeste da je licemjerno pričati nekome šta bi smio a šta ne pisati na temi kad sastav tvojih postova u posljednjih (recimo) godinu dana znam 90% i prije nego što otvorim stranicu. Naravno, i to je tvoje pravo i ne pokušavam da namećem ništa samo ti ukazujem o čemu se radi. A to nipošto ne znači da ja podržavam nekakvo pljuvanje ili da glumim nečijeg advokata okolo. Ovo kažem onako prijateljski a ti nastavi kako hoćeš.

Da se vratimo temi, poenta svega i jeste da se broj "grešaka" uprave povećao u posljednje vrijeme jer su se i oni doveli u situaciju u kojoj, takoreći, ranije nisu bili. Prije 20-ak godina Bayern nije bio na ovom nivou ali je imao jasan cilj i viziju kako da to postane. Gradilo se postepeno, planski, prošao se težak period, ali su krajnji rezultati bili fantazija(na svim poljima, bile to financije, popularnost, sportski segment itd.). Problem je nastao upravo tada s obzirom da su se doveli u situaciju i pred pitanje : Šta sad? Isplivalo more pitanja a oni nisu bili spremni za većinu. Stoga su se malo pogubili i još uvijek nemaju jasan plan šta zapravo žele. S te strane razumijem i opravdavam kritike. Opet, kod mene nikad nije sve crno, niti sve bijelo, uvijek može gore/bolje, uvijek se može ispraviti/pokvariti i uvijek može opravdati/kritikovati. Zbog toga, navesti ću i neke pozitivne stvari onako kako ih ja vidim. Prvo, može se opravdati, neki od argumenata:(nova situacija, treba vremena za navikavanje, nisu to lake odluke, a nisu pomogli ni privatni problemi, afera s porezom, sve je to uzelo dio vremena itd.). Druga dobra stvar je njihova početna reakcija na tu novonastalu situaciju(u kojoj je Bayern top3 kluba svijeta i maltene jedini koji se može nositi sa špancima). Vodili su se razumom, doveli najtraženijeg trenera, digli popularnost, proširili tržište i "osigurali" da se svi segmenti izbalansiraju kako bi Bayern tu zasigurno i ostao. Sve to je trebalo biti dobar temelj(unatoč tome što mislim da se moglo i mnogo bolje iskoristiti) i kupilo je dovoljno vremena ali ono već ističe a kasni se sa "poentiranjem". Potrebno je samo da zastanu, dogovore šta je plan i u realizaciju ne sumnjam, ovako će samo ići iz greške u grešku a mi nastaviti da se raspravljamo u prazno.

Ovdje ću se zaustaviti, ima tu još mnogo za iznijeti(na obje strane) ali je iole inteligentnoj osobi i ovo dovoljno a trolovima dovoljno dugo za čitanje pa nema potrebe dalje a i nemam toliko vremena. :mrgreen:

P.S. Zamišljam scenario u kojem Jupp u narednim danima donosi konačnu odluku za još jednim povlačenjem, imenujemo novog trenera za narednu sezonu, a ovaj se okreće, šamara sve redom i po drugi put se penzioniše tripletom. :beba:
Kakvo bi to cementiranje bilo, penzionisati se nakon triplete=gospodski, penzionisati se 2 puta, nakon 2 triplete=bogovski. :tokralju: :ljepota:
boldirano totalno netacno,ko sam ja da nekome nesto mogu da zabranim ili da kazem sta se smije a sta ne.Nikad mi to nije palo na pamet da pomislim a kamoli da napisem.malo si se previse zalanfao.Licemjerno je to da ovakav post nikad nisi uputio ovim pljuvatorima svega onog sto nije u eri pepa.Al hajd svako ima pravo da pise sta hoce.
yasto si ti tako samouvjeren da ce Bazern ici iz greske u gresku po cemou to zakljucujes.Bayer je dovoljno jaka institucija da bolje i strucnije procjeni sitauciju nego ja ili ti,tako da nisam ja bas siguran da ce bayern da zaglibi poput nekih drugih velikih klubova koji 4x vise ulazu a sevilja ih izbacuje.
i na kraju se svede na ono sto ja pisem cijelo vrijeme da nije sve tako crno,da nisu potrebna tolika pljuvanja na svaku stvar koju uprava donese a bude u suprotnosti sa onim sta pojedinci smisle u svojim glavama.
P.S.Ovo pod P.S me podsjeti da si navijac Bayerna !!! :mrgreen: :D
VOLIM BAYERN

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 mar 2018, 01:23

TETRAPAK je napisao/la: Pep je imao najjaci tim u prvoj sezoni, ne znam o cemu ti pricas. Sto je vise vremena proslo od 2013 to je sve slabiji bio logicno.
Jeste, naslijedio je najjaci tim i sa njim radi svoje "tvrdoglavosti" nije mogao napraviti iskorak.
TETRAPAK je napisao/la: Kroos u ono vrijeme nije mogao biti prvotimac, a trazio je jednu od vecih plata. Steta je sto je pusten zbog para, ali razumijem rezon u onaj vakat. Sredina je bila Martinez, Schweini, Muller, nije bilo logike da se to mijenja. Wohlfahrt je bio ogromna greska. Schweini je svoj maksimum vec bio dao do onog trenutka, kako su ga i prozivali u medijima vise je razmisljao o drugim stvarima nego o fudbalu, nema razloga da ostane, nije merhamet.
Kroos je u to vrijeme itekako bio prvotimac. Izgubio je prvo mjesto pred finale sezone 2013. kada se povrijedio i kada je Robben vracen u prvu postavu. Nemoj grijesiti. Sad bi pojeli svoja gofna da ga mogu vratiti, budi uvjeren u to. Jednostavno radi nekog ponosa nisu vjerovali u momka i nisu mu zeljeli udovoljiti sa platom. Logicno, ne treba svakom igracu dati platu koju zeli, no kada se Gotzeu mogla dati onolika plata, Kroos je morao dobiti u najmanju ruku ono sto je trazio. Ne mozes taj potez uprave opravdati nikako. Schweini ok, bio je na zalasku vec. Nije veliki njegov gubitak na terenu, ali je veoma veliki gubitak u identifikaciji kluba. Ne slovi Bayern za klub poput City-a, Reala i ostalih koji svoje najbolje igrace bacaju pod otirac...
TETRAPAK je napisao/la:
Sve su to igraci za klupe, nece se valjda za njih davati cifre. Imaginarnu konkurenciju u Njemackoj Bayern nema tako da je to izlizana prica.
Logicno da se nece davati "ogroman" novac za te igrace. To bi bio jos veci apsurd. Dovoljan je apsurd sto su ti igraci dovedeni u Bayern samo iz razloga da se konkurencija oslabi. Sa jedne strane je Bayern poklopio BvB, Schalke, Wolfsburg i ostale tada "vece" klubove, dok se njemu isto desava sa Chelsea, Real, Man City i ostalim klubovima.

TETRAPAK je napisao/la:
Sve u svemu mana ima kamaru, ali ni blizu koliko ti navede. Situacija je stabilna, klub nije dominantan kao prije ali je i dalje jak. Na kraju krajeva, u zadnjih 20 godina koliko ja pratim, vecinu vremena je Bayern bio slabiji nego sad.
Situacija nije ni blizu idealne. Ti koristis epitet stabilne. Ekipa je stabilna od kako je dosao Jupp. Pod vodstvom Carla ekipa je licila na sve osim na stabilnu ekipu. Bayern se prsi, sa time kako su oni organizovana ekipa, kako je sve pod konac i kako se sve zna.
Tuchel ih nasamario kao najvecu budalu. A oni jos nemaju hraabrosti izaci pred kamere i izjaviti da su pogrijesili. Mani me se lafine, sit sam svoje.
Nisu ni poslali ponudu.

Meni je iskreno drago sto ih je Tuchel odbio, ne vidim ga kao neko dobro rjesenje, mozda grijesim. Za mene je trenutno jedino rjesenje Jupp, a poslije njega Favre. Isto tako se vecina nece sa mnom sloziti i reci ce kako je Favre sve osim dobar trener.
Vidit cemo sta ce biti. Ja sam samo pokusao ukazati na greske koje je uprava u zadnjih nekoliko godina pocinila. Naravno da ima dosta dobrih stvari, vjerovatno vise dobrih nego losih, ali nema potrebe da imaju imunitet na sve lose stvari koje su ucinili...
Stern des Südens

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 30 mar 2018, 02:22

isakovich je napisao/la: boldirano totalno netacno,ko sam ja da nekome nesto mogu da zabranim ili da kazem sta se smije a sta ne.Nikad mi to nije palo na pamet da pomislim a kamoli da napisem.malo si se previse zalanfao.Licemjerno je to da ovakav post nikad nisi uputio ovim pljuvatorima svega onog sto nije u eri pepa.Al hajd svako ima pravo da pise sta hoce.
yasto si ti tako samouvjeren da ce Bazern ici iz greske u gresku po cemou to zakljucujes.Bayer je dovoljno jaka institucija da bolje i strucnije procjeni sitauciju nego ja ili ti,tako da nisam ja bas siguran da ce bayern da zaglibi poput nekih drugih velikih klubova koji 4x vise ulazu a sevilja ih izbacuje.
i na kraju se svede na ono sto ja pisem cijelo vrijeme da nije sve tako crno,da nisu potrebna tolika pljuvanja na svaku stvar koju uprava donese a bude u suprotnosti sa onim sta pojedinci smisle u svojim glavama.
P.S.Ovo pod P.S me podsjeti da si navijac Bayerna !!! :mrgreen: :D
Ne mislim bukvalno na branjenje, samo na to da reaguješ kada je u pitanju kritikovanje uprave. :D
Takav post im nisam uputio jer i kad "pljuju" drže se teme a to je FC Bayern, ne počinju komentarisanjem drugih, tu je razlika.
Nisam uvjeren sa 100% sigurnošću, ali, kad nešto radiš neplanski, veće su šanse da ćeš pogriješiti nego dobiti bingo. Oni trenutno "nabadaju", vidjeti ćemo šta će izvući. Nisam nikad ni rekao da će da zaglibi poput Milana, Liverpoola itd. To je skoro pa nemoguće, ali, ja (kao navijač) želim Bayern kojem je cilj vrh, a ne da se održava da ne padne niže.
Svodi se na to da, šta god se odluči, biti će neko ko je kontra(od starta), danas sam to ja, jučer si bio ti, sutra će biti ko zna ko, važno je da forum služi svrsi i da se ujedinimo krajem maja kad Kiev postane šesti "sveti" grad. :kafa:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 31 mar 2018, 18:52

Da li vcrs ovjeravamo titulu ako pobjedimo žute

James se mora otkupiti odmah ovo ljeto :tokralju:

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 31 mar 2018, 19:00

Hamo brat rastura.
Pravda za Tyson Furya

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []