FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bavaracmujo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bavaracmujo » 31 mar 2018, 22:11

Danas bez greske, odlicno agresivno fantasticno, tomica i hames strasni plus svi ostali.
Sta je sa alabom?
Ah sto ovo andaluzani raskovase katalonce, uh bice guravo.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 31 mar 2018, 22:21

Bayern@heart je napisao/la:Gledali neko andaluzane :think:
No Mesi No Party

Bez Mesia su uvijek bili prosjek, sto se vidi i ovim rezultatom.
Jednostavno su ovisni o njemu. I sve je podredjeno njemu.
Suarez nije dobro odigrao 3 godine
Rakitic rupa
Iniesta davno ispuhao
O Paulinju ne treba ni govoriti
Cekaj jel ima neko dobar u ovoj postavi?! Ja ne vidim ni jednog igracinu...
Tako da mi i nije neko mjerilo.
A i..

Dok je Jupa ne brinem ni malo.
Mia San Mia

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 31 mar 2018, 22:28

Sevilja nije nimalo naivan tim,svake godine su u Evropi.
Ali ja kad vidim u kakvoj je formi Müller,odmah mi sezona 2013 u glavi i optimizam da cemo je ponoviti :kafa:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 31 mar 2018, 22:31

Sevilja je uvijek bila solidan-dobar tim, vrtila se po europi, znali su iznenadit, dobro odigrati.
Ali nisu dorasli Bayernu.

A evo i nakon ulaska Mesia, rezultat se mijenja...
Mia San Mia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 mar 2018, 22:39

Messi ih poništi kao što će uraditi i Lewandowski u utorak.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 31 mar 2018, 22:46

Cuva se barsa za rome hehe
Treba biti maximalno objektivan pa reci da su sanse sevilji 5 posto, najrealnije mimo srca i ljubavi ja mislim da sevilja nije dorasla.
Al ovo 5 posto ostavljam samo radi toga sto je lopta okrugla i sto neka glupost npr vidala moze ostavit sevilji malo prostora.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 31 mar 2018, 23:27

Ma kakva Sevilla, stizemo odmorni u polufinale.

Danas mi je malo zao Dortmunda bilo, utakmica mi je licila na ono kad nasilnik od 120kg tuce strebera od 55kg klipom po glavi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 apr 2018, 00:13

Lagano rutinski nema povreda..... idemo dalje

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 01 apr 2018, 00:45

Odlicna utakmica. Rezultat veci nego ocekivano, iako meni nije pravi pokazatelj snage. BvB je ocaj, ali svjedno. Fino ih je ovako rastimati. Ne kazem da je Bayern slab, vec da je cijela Bundesliga enigma kada je Bayernova snaga u pitanju. To zna ici od solidnog do odlicnog, a opet niti jedan tim u Bundesligi nije vrhunski da bi se moglo reci pravo stanje.

James se mora otkupiti, dok Ribery ovih posljednjih nekoliko utakmica dosta bolji od Robbena. Mozda bude obrat pa Francuz ostane, a potonji ode.

Za kraj cu reci da je steta sto se Jupp i Robbery ne mogu podmladiti, jer tesko da cemo zamjene za njih naci. Jupp je nevjerovatno dobar i prilagodljiv trener koji pokazuje trenersko umijece u punom raskosu otkako se vratio na Bayernovu klupu. Ovo sto on cini je krema trenerske vjestine.
Spamm

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 apr 2018, 00:55

BVB je daleko od onog starog, ali ipak je ono što su naši prikazali u ovoj utakmici bilo jako dobro. Mnogo Spielfreude, dobrih akcija...Sjajna igra Jamesa, Mullera, Lewe, Riberyja...I fino su se nadopunjavali Martinez i James. Ovaj drugi sada evidentno ispred Thiaga, u prednosti...A teško da se obojica u istom trenutku mogu spariti na terenu...Skoro neizvodljivo...

Rummenigge danas izjavio da Jupp definitivno neće ostati još jednu sezonu, jer tako je sam odlučio te da novi trener će biti neko ko dobro vlada njemačkim jezikom. Isto tako je rekao da će se novi trener znati do kraja aprila. Matthaus tvrdi da je veliki favorit za novog trenera Niko Kovač i da je on to saznao iz krugova Bayerna.
Rummenigge je i danas ponovio da Lewa sigurno ostaje narednu sezonu u Bayernu i da on rado prihvata i opklade po tom pitanju... :cool:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 01 apr 2018, 12:52

Najgora moguca varijanta je da se uslovljava novi trener da MORA igrati kao sad Jupp i sl. zahtjevi. Dakle mora se novi trener SKAUTIRATI i vidjeti onda da li odgovara onome sto Bayern trazi. Da li je to taj stil koji Bayern zeli nastaviti gajiti i sl. Da ne bude da dodje npr. neko tipa Mou a igras potpuno drugi stil.
Ista stvar je i sa igracima tj. Robberyjem; nema vise istih kao oni. Ali skautingom se moze vidjeti da li potencijalni igrac 'slici' na pomenuti dvojac i da li gaje isti stil prema naprijed. Da li se uklapaju u Bayernovu viziju (i trenerovu) fudbala.

Ne bih volio da se ovdje kiksne. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 apr 2018, 13:19

Kovac je nekako po mentalitetu i stilu igre najblize heynckesu.Poznaje mentalitet kluba i djeluje najblize rjesenje kad su tuchel i halsenhuttl odbili a kloop i low zauzeti.Ostaje jos favre ali cini se da je kovač bliže.
Nedostaje mu iskustvo na top razini kao i priprema ekipe na igranje dva puta tjedno ,ali posto nema idealnog rjesenja kovač ispada najbolji izbor

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 apr 2018, 11:28

James i Muller u BL imaju po 9 asistencija, znaci 18 golova namjestili, Jupp ih forsira skupa da igraju, a na prvi pogled rekao bi covjek nemoguce, ali rezultati sve govore.

James je igrac za velike utakmice, dize mu se na himnu LP i na timove koji imaju veliko ime, on i Coman nam donose trofej LP ove sezone.

Nisam nista pisao povodom pobjede nad Dortmundom, ali cini mi se da je Bayern namjerno izgubio u Lajpcigu nadajuci se da ce titulu BL proslaviti efektnom pobjedom nad Dortmundom na domacem terenu, no Schalke je pokvario slavlje, sada opet u gostima potvrdjujemo titulu i onda ova pobjeda od 6-0 nema nikakvu vaznost.

Sutra Sevilja lagano 0-3 ili 1-3.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 apr 2018, 11:43

Treneru kome su dogme hard work i disciplina za mene nije poželjan u Bayernu i generalno danas u fudbalu. To su magatovski tipovi trenera koji mogu, doduše, izvući jednu sezonu dobrih rezultata i onda poslije toga, nedostatkom ideje, igračkim prezasićenjem, samo ideš nizbrdo (sve više takve trenere vrijeme je pojelo ili jede). Sve ok, Bayern ima igrače koji mogu isporučiti rezultat ali za dugoročno ja Kovača tu ne vidim, ne vidim da on ima nešto posebno. Na primjer, kod Kloppa, Tuhela, Nagelsmana, Pepa se to vidjelo i dok su bili anonimusi dok kod ovog ne. Čini mi se da je ovo trener tipa Gatuza, Dardaija, te hardwork proviniencije koje je fudbal toliko drilovo da su te filozofije počeli da prenose preko igrača i na teren, a i ako je istina da je za njega i Braco onda nije ni čudo što baš takav tip trenera kod njega je poželjan.

Opet, gledajući generalnije, džaba se pitati kad se ne zna jasna politika u kom smjeru će transfer politika i igra ekipe ići. Ukoliko će ići u smjeru da se dovode jaki stoperi, brzi i jaki bekovi i vrhunska krila, bazirajući igru na tranziciju i kontre, onda i od Kovača može biti koristi. A ako će se miksati ili dovoditi meljatori pozicionog fudbala onda je to propast. Za mene je bitno da se politika, strategija vrha, i filozofija i stil struke usaglase pa bez obzira ko i šta dobiće se očekivani i planirani rezultati, sve ostalo je propast i mijenjanje trenera svake dvije godine.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 apr 2018, 14:08

Prema pisanju Bilda odlučeno je da se otkupi ugovor Jamesa koji će koštati 55 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 02 apr 2018, 14:21

Saurman je napisao/la:Prema pisanju Bilda odlučeno je da se otkupi ugovor Jamesa koji će koštati 55 mil.
Odlično :clap: :clap:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 apr 2018, 14:31

Nego šta će nego otkupiti. A kad se sjetim kad je došao rečeno je ovako: Karlo, on je tvoja odgovornost, ako on padne padaš i ti. Drago mi je što je/će uspio, jer osim Karla niko nije vjerovao u njega. Južnjaci su vazda znali lopte, samo im je teško baždariti glavu, pogotovo ovamo, kad dodješ u podnožje Alpa.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 apr 2018, 14:51

Odlicna vijest!

Cini mi se da se ovdje na pocetku pisalo kako James treba popraviti trkacke kvalitete igre. Ako pogledamo tokom ovog perioda kako se ustalio u prvu postavu, James je veoma pokretljiv, te nerijetko u defanzivi ucestvuje. Jedan gol kontra BvB-a je pao kada je on loptu oduzeo. Kolumbijac polahko kada se stavi na CM (ili neki hibrid CAM-a i CM-a) pocinje igrati u oba pravca (koliko se to moze reci za kreativnog veznog). Ko bi rekao da ce postati ovako bitan, jer neupitno je da je kvalitet, ali bio je nepotreban u odnosu na neke druge pozicije.

Jos kad se sjetim "napucanih" natpisa u medijima da zeli da ide, pada u drugi plan i slicno neposredno i tokom prvog perioda nakon Juppovog angazmana. Kako to sad smijesno izgleda.
Spamm

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 02 apr 2018, 15:50

Svi mi znamo da su najbolji svjetski igraci preko bare, i mislim da smo svi svjesni kvaliteta rodrigeza al opet u ovakvim slucajevima bitna je adaptacija i svakako zelja igraca da se pokaze.
Momak mirno i tiho igra i koristi svaku priliku, ako se moze poredit dobili smo kevina de bruina za manje para al sponzorima zanimljivijeg i puno kolumbijaca sa nasim grbom.

Uprava koja dovede hamesa, vidala, tiga, humelsa za normalne pare, dovede levu djaba i opet su nesposobni sverceri krimosi itd.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 apr 2018, 15:53

Pa i tekst u bildu ne ističe da je to gotovo već klasična novinarska povlačenja. Kako ima opcija i kako ta opcija odgovara Bayernu.

Izjava KHR u istom tekstu... Poenta boldovano - "Nećemo žuriti" (po pitanju te klauzule)
Karl-Heinz Rummenigge (62) sagte zu dem Bericht: „Wir haben klare Verhältnisse, was die Vertragsgestaltung betrifft. Er hat einen 2-Jahres-Leihvertrag und 2019 haben wir eine Kaufoption für 42 Mio, die wir ziehen müssen. Es gibt keine Eile. Wir sind total zufrieden. Er hat sich wunderbar entwickelt – speziell seitdem Jupp Heynckes bei uns Trainer ist. Es war ein sehr guter Transfer. Dazu muss ich Carlo Ancelotti ganz herzlich beglückwünschen.“

I ima izjava Stoibera kako se ne bi stavljao veto tokom glasanja oko kupovine...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []