Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 apr 2018, 20:40

Nisam obracao paznju ranije na to, ali fakat je kriminalan u odbrani a uz to je propustio bar 5 def. skokova pokupiti nakon cega su primali poene
Don't believe the hype.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 01 apr 2018, 20:41

Ispade plastika :lol:
Nadam se da Buducnost ima snage i znanja da izbaci jos jednu politicku igracku FMP......
Musa katastrofalan tokom citave serije,odnosno nakon rep. okupljanja u dobrom je padu forme....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 apr 2018, 20:41

Kad se lomila tekma on je bio zakucan na klupu, pa ga je onda ubacio kad se Budućnost malo odlijepila (nije primio kako treba lopte u napadu), pa ga je opet klupirao, a za to vrijeme trojkama su tekmu rješavali Johnson i Ukić, ekstra pasove davao Markota i na ulaze išao veliki Cherry.

Musa uzeo pet šuteva dok je tekma bila egal, od toga dva šuta totalno teška i preko ruke, naravno lopte u rukama vidio nije.

Epilog? Evo vidite :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 apr 2018, 20:43

Poljubac sa Gordićem nakon kraja utakmice njegov najsvjetliji trenutak noćas.
Ma nek nam samo oni budu na nivou protiv Francuske i Belgije :opaopa:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 apr 2018, 20:43

invincible1921 je napisao/la:Blago receno smijesan pa me vi napadajte opet...eo cistu trojku baci razbi tablu
Sta te ima bilo ko napadati,igra 3,4 sedmice kao Amater..

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 01 apr 2018, 20:45

Vala tanko, nek se nada da će ga neko draftat u prvom krugu da ima siguran ugovor a vjerojatno za 3 sezone nazad u europu. Po ovome što pokazuje nije za više od razvojne lige i ovaj izbor za mladog igrača može zahvaliti menadžeru a ne igrama.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 apr 2018, 20:45

Raonffa je napisao/la:Kad se lomila tekma on je bio zakucan na klupu, pa ga je onda ubacio kad se Budućnost malo odlijepila (nije primio kako treba lopte u napadu), pa ga je opet klupirao, a za to vrijeme trojkama su tekmu rješavali Johnson i Ukić, ekstra pasove davao Markota i na ulaze išao veliki Cherry.

Musa uzeo pet šuteva dok je tekma bila egal, od toga dva šuta totalno teška i preko ruke, naravno lopte u rukama vidio nije.

Ma ovdje je sam kriv. Nije bio na nivou i to je sva pamet.
Zdovc je po meni fino vodio ovu seriju i pogotovo prve dvije tekme vrhunski pripremio koje su igrači i trebali dobiti.
lumani je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Blago receno smijesan pa me vi napadajte opet...eo cistu trojku baci razbi tablu
Joj,napast ce ga. Napise glupost ko jucer i onda kad ga ljudi kulturno isprskaju, misli da ce ko napasti kad za razliku od idiotarija jucer, napise neku cinjenicu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 apr 2018, 20:47

Kajzer10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Kad se lomila tekma on je bio zakucan na klupu, pa ga je onda ubacio kad se Budućnost malo odlijepila (nije primio kako treba lopte u napadu), pa ga je opet klupirao, a za to vrijeme trojkama su tekmu rješavali Johnson i Ukić, ekstra pasove davao Markota i na ulaze išao veliki Cherry.

Zdovc je po meni fino vodio ovu seriju i pogotovo prve dvije tekme vrhunski pripremio koje su igrači i trebali dobiti.
lumani je napisao/la:
Joj,napast ce ga. Napise glupost ko jucer i onda kad ga ljudi kulturno isprskaju, misli da ce ko napasti kad za razliku od idiotarija jucer, napise neku cinjenicu.
Ja sam juce napisao da sam ga rijetko kad u bitnoj tekmi vidio da je bilo sta pokazo, i da nije napredovao skoro nikako u zadnje dvije godine...on je samo igrao tome u priliog
=\_1921_/=

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 apr 2018, 20:50

Kajzer10 je napisao/la:

Kriv je on kroz čitavu sezonu što se zadovoljava da bude četvrta ili peta opcija u napadu, svi od njega očekuju partije na NBA nivou uz ovakve minimalne oblasti, nekad mislim da se od njega očekuje 20 poena iz pet šuteva :)

A Zdovc nije tako loš trener, al' je Cedevita jednostavno instant plastična ekipa gdje kombinacija Obradovića i Popovicha ne bi uradila ništa.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 apr 2018, 20:50

edin139 je napisao/la:Vala tanko, nek se nada da će ga neko draftat u prvom krugu da ima siguran ugovor a vjerojatno za 3 sezone nazad u europu. Po ovome što pokazuje nije za više od razvojne lige i ovaj izbor za mladog igrača može zahvaliti menadžeru a ne igrama.
Pa ko je trebao biti izabran za mladog igraca? Yebo te, pa ja bih se ako nista koristeci statistiku infirmisao prije nego napisem nesto o cemu ocigledno pojma nemam.

@invicible, pa druze fulao si i ljudi te fino argumentima demantovali. Imas mogucnost da argumentima uzvratis a ne da se zalis da te neko majorizira na temi.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 apr 2018, 20:51

Kajzer10 je napisao/la:
edin139 je napisao/la:Vala tanko, nek se nada da će ga neko draftat u prvom krugu da ima siguran ugovor a vjerojatno za 3 sezone nazad u europu. Po ovome što pokazuje nije za više od razvojne lige i ovaj izbor za mladog igrača može zahvaliti menadžeru a ne igrama.
Pa ko je trebao biti izabran za mladog igraca? Yebo te, pa ja bih se ako nista koristeci statistiku infirmisao prije nego napisem nesto o cemu ocigledno pojma nemam.

@invicible, pa druze fulao si i ljudi te fino argumentima demantovali. Imas mogucnost da argumentima uzvratis a ne da se zalis da te neko majorizira na temi.

Nije problem izbor za mladog on je to zasluzio, prvu petorku lige nije
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 01 apr 2018, 20:54

Mislim da ispada iz prve runde drafta, vidjecemo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 apr 2018, 20:56

invincible1921 je napisao/la:
Ja sam juce napisao da sam ga rijetko kad u bitnoj tekmi vidio da je bilo sta pokazo, i da nije napredovao skoro nikako u zadnje dvije godine...on je samo igrao tome u priliog
Pa prošle godine polufinalna serija između Cedevite i Partizana, dva meča Musa bez minuta, majstorica u Zagrebu, dadne mu 17 minuta onaj mentol Mršić, Musa ubaci 16 poena i odvede ih u finale protiv Zvezde.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 apr 2018, 20:57

Bassha je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:

Nije problem izbor za mladog on je to zasluzio, prvu petorku lige nije
Nije niko iz Cedevite.
Ali ako je logika da mora neko iz Cedevite kao playoff ekipe , onda ima pokrice vise on nego bilo ko drugi iz kluba.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 01 apr 2018, 21:00

Ne gledaju se samo zadnje 3 utakmice, vec cijela sezona. Musa je van forme i njegove igre su ispod prosjeka. Razlog treba traziti u ulozi, tempiranoj formi i taktickim zamislima. Ovaj poraz veceras je trenerov 1/1. Nikako da menadzeri shvate da je Balkan drugog mentalnog sklopa i ne prolazi ona fora kao kod Barcelone, Reala, Makabija, Fenera, CSKA i dr (nakrkaj stranaca). Ovdje ljudi igraju srcem. Kostur mora biti domaci dopunjen strancima koji ce se poistovijetiti, a ne obratno. Zato Partizan nekad, pa Zvijezda i sad Buducnost caruju. Decko s 4 licne igra drugo poluvrijeme i unistava ih. Trenerova krivica. Vidis da ga je luda uzela i da sta god baci, ide...sjeci to.
Srcana ekipa dobila placenu, zasluzeno. Mnogo jace ekipe bi pale veceras. Ukic je ubijao ritam, gusio napad, a stranci uzimali i kad ne treba.
Musina igra je refleksija Zdovcovih zamisli, takticke perverzije i mentalnog maltretiranja.
Sa Stipanom, Zganecom i Ramljakom je bolje igra izgledala nego a preplacenicima.
Hebo trenera koji minute daje prema plati. Nema tu hajra. Musi predlazem da ode u ekipu tipa Baskonia, Valencia, Milano gdje ce imati jake tekme i dobru ulogu. Ni pod razno tursku, grcku, njemacku.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 apr 2018, 21:06

BIHpatriota je napisao/la:Mislim da ispada iz prve runde drafta, vidjecemo.
Po kojem kriteriju? "Nivo partija" možda? On i ovakav igra ozbiljniju košarku od većine koji će izaći na draft, ako je do toga...

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 01 apr 2018, 21:22

Bit ce prva runda 100%

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 01 apr 2018, 21:27

hz1987 je napisao/la:Ne gledaju se samo zadnje 3 utakmice, vec cijela sezona. Musa je van forme i njegove igre su ispod prosjeka. Razlog treba traziti u ulozi, tempiranoj formi i taktickim zamislima. Ovaj poraz veceras je trenerov 1/1. Nikako da menadzeri shvate da je Balkan drugog mentalnog sklopa i ne prolazi ona fora kao kod Barcelone, Reala, Makabija, Fenera, CSKA i dr (nakrkaj stranaca). Ovdje ljudi igraju srcem. Kostur mora biti domaci dopunjen strancima koji ce se poistovijetiti, a ne obratno. Zato Partizan nekad, pa Zvijezda i sad Buducnost caruju. Decko s 4 licne igra drugo poluvrijeme i unistava ih. Trenerova krivica. Vidis da ga je luda uzela i da sta god baci, ide...sjeci to.
Srcana ekipa dobila placenu, zasluzeno. Mnogo jace ekipe bi pale veceras. Ukic je ubijao ritam, gusio napad, a stranci uzimali i kad ne treba.
Musina igra je refleksija Zdovcovih zamisli, takticke perverzije i mentalnog maltretiranja.
Sa Stipanom, Zganecom i Ramljakom je bolje igra izgledala nego a preplacenicima.
Hebo trenera koji minute daje prema plati. Nema tu hajra. Musi predlazem da ode u ekipu tipa Baskonia, Valencia, Milano gdje ce imati jake tekme i dobru ulogu. Ni pod razno tursku, grcku, njemacku.
Klub kojem je drzava oprostila 16 miliona trenutno ima 7 stranaca u rosteru +drugi tim u ABA, da se ne zaboravi.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 apr 2018, 00:04

Jel on uopce planira naucit vodit loptu desnom rukom ? Ko da je sakat jbt

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 02 apr 2018, 07:37

Musa je po svim predviđanjima top 20 pik drafta (vjerovatno 15-20), od internacionalaca odmah iza Dončića, i vjerujem da su timovi koji ga žele draftovati već odavno formirali sliku o njemu i šta mogu očekivati od njega pa neće ni ova utakmica tu nešto značajno promijeniti.

E, sad u kakvu će priču upasti, ostaje da se vidi, idealno bi bilo da upadne u kakav tim u razvoju koji je otvoren da mladim igračima da šansu i minutažu.
Ali hajde, to će se sve znati u junu, vjerovatno će ovih dana objaviti da se prijavljuje za draft.

Što se tiče jučerašnje utakmice, ono što je igrala Cedevita u 4/4 je silovanje košarke, pogotovo Ukić i Cherry (mada su i ostali bili izgubljeni). Pimplanje lopte 20 sekundi i onda grlom u jagode sa devizom "pobij sve i vrati se sam" protiv naložene ekipe Budućnosti - recept za katastrofu. Musa zaista nije tu ništa mogao više uraditi, jer mu je očigledno naloženo da ćoškari i širi reket, pa kad ne dobiješ loptu u ruke po 5-10 napada, nije ni čudo što baciš ciglu na prvom otvorenom šutu.

Musina snaga je kada on ima loptu u rukama i kreira, a za to nema ovlasti u Cedeviti, osim protiv buranija ekipa..

I da - šta god pisali, on je dijete od 18 godina (u maju 19), sa mnogo prostora za razvoj, pogotovo uz NBA trenere, i trenutno imamo malo prevelika očekivanja od njega da nosi ekipu na seniorskom nivou.

Realno očekujem tek od sezone 19/20 da ćemo imati pravu sliku o njegovim mogućnostima. Ohanimo malo, neka momak uživa u košarci, pa ako i ne uspije u NBA, šta sad - nije kraj svijeta...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.