FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 02 apr 2018, 16:47

" أنا أعلم أنك في كل هذا لرؤية واحدة كبيرة " zanimljiva izjava vlasnika PSG-a po pitanju Draxlera :mrgreen:

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 apr 2018, 17:02

thulkazal je napisao/la:
Izjava KHR u istom tekstu... Poenta boldovano - "Nećemo žuriti" (po pitanju te klauzule)
Karl-Heinz Rummenigge (62) sagte zu dem Bericht: „Wir haben klare Verhältnisse, was die Vertragsgestaltung betrifft. Er hat einen 2-Jahres-Leihvertrag und 2019 haben wir eine Kaufoption für 42 Mio, die wir ziehen müssen. Es gibt keine Eile. Wir sind total zufrieden. Er hat sich wunderbar entwickelt – speziell seitdem Jupp Heynckes bei uns Trainer ist. Es war ein sehr guter Transfer. Dazu muss ich Carlo Ancelotti ganz herzlich beglückwünschen.“
KHR: Ima ugovor na 2 godine kao posudjen igrac, koji ima klauzulu da ga 2019. za 42 miliona eura moramo kupiti. Nema zurbe, zadovoljni smo u potpunosti. Razvio se sjajno, posebno nakon Juppovog angazmana. Bio je to dobar transfer. Za isti moram Carlu zahvaliti.

Ukratko, nadam se da je dobro prevedeno.
Spamm

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 apr 2018, 17:59

:thumbup: hvala ne znamo ipak svi njemački jer samo navijamo za Bayern :D

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 apr 2018, 21:50

coelho41 je napisao/la::thumbup: hvala ne znamo ipak svi njemački jer samo navijamo za Bayern :D
I drugi put.

Sutra ocekujem da Jupp Sevillu rutinski rijesi. Misli li neko drukcije, da se obracunamo (pojmovno naravno)? :mrgreen:
Spamm

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 apr 2018, 23:11

Šta deda radi od vrhunskih fudbalera, to je nevjerovatno, najbolje se to vidi na primjeru Jamesa i nekih njegovih statistika.
Ko god je pratio Jamesa u Kolumbiji i Realu svi smo vidjeli da je to igrač koji puno dribla i nikada defanzivno nije mario pretjerano, u Realu je imao iza sebe ko će to raditi, dok je on igrao na poziciji ofanzivnog veznog.

U Bayernu je James dostigao prosjek od 2.2 uklizavanja po utakmici što mu je ubjedljivo najveći prosjek ikada u karijeri, dok je driblinge smanjio na 0.9 driblinga po utakmici što mu je ubjedljivo najslabiji prosjek u karijeri, šta nam to govori, govori nam da je Jupp tačno znao šta hoće od njega. S obzirom da je Jupp trener koji voli gegenpresing on od Jamesa traži da ispred protivničkog šesnaesterca, a Boga mi i ispred svog, oduzima lopte i otvara prilike svojim suigračima i to smo mogli vidjeti ove sezone bezbroj puta, njegova uklizavanja su požrtvovana kao Vidalova, samo malo mekša.

Prosjek šuteva mu je ostao isti kao u Realu 2.3 po utakmici, međutim Jupp ga je izmakao iz peterca to je posao Lewandowskog tako da on više sada djeluje van šesnaesterca nego unutar istog kao u Realu.

Što se tiče kreiranih šansi do sad je kreirao 41 šansu, za razliku od čitave prošle sezone 44.

Nema se tu šta više dodati, deda me uvijek fascinira jer izvlači najbolje od igrača. Jedini koji ne igra na najvišem nivou za sad je Robben, mada on radi dosta posla na desnoj strani pa otvara prostor Mulleru i Jamesu koji obojica igraju više desno.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 apr 2018, 01:37

heh da,u 3 godine sa jupom i sa hard work i disciplinom 2 puta u finalu lpi yamislite cak jedno finale i osvojimo,ne ode nista nizbrdo,uspjeh.hmm.Budemo tim koji igra nevjerovatan fuzbal,sameljemo jednu brucelonu i to ne valja.
ma Juppa pregazilo vrijeme,pojma dedo nema,treba to da preuzme neki virtuoz da to sve bude ljepse a rezultat ko hebe.Bitno je da se dodajemo, i da su nam 80 % sezone igraci ozljedjeni,da nam je proljece intenzivna njega.
VOLIM BAYERN

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 03 apr 2018, 07:49

Na kraju sezone ce Lewa u Madrid a James ostaje u Bayernu,to je neko moje vidjenje situacije.
Veceras ocekujem da Sevilja dobro odigra prvo poluvrijeme a u drugom krece nas show :kafa:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 apr 2018, 11:41

Ne treba povezivati Lewata i Jamesa. James ima otkupnu klauzulu i to je gotova priča, Real tu ne može ništa, ko im je kriv što su se zeknuli. Lewat je igrač pod ugovorom i Rumeni je rekao da prima oklade da ostaje, mislim da se tu više nema šta dodati.

Što se tiče Robbena on možda sada izgleda kao najslabija karika, al zna deda zašto ga čeka. Kod njega bi mogli biti ključevi za finale.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 03 apr 2018, 13:18

slika

Šta mislite počinjemo li ovako vcrs :think: Ko će početi Thiago ili Vidal ili Ribery

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 apr 2018, 14:28

Ja bih stavio Milera (ili Robena) desno, Riberija lijevo i Jamesa u sredinu. Tada bi imali više kreacije nego u toj slici gore i bili bi vjerujem stabilniji u odbrani. Ovdje gore, James mora pokrivati lijevo što će nositi dosta energije a i on trkački nije Ribery, a Muller u sredini bi dobio dosta opcija za kreaciju za koju i nije baš sposoban, osim ako ćemo prepustiti posjed pa nekim žestokim presingom tjerati Sevilju na greške i otvarati nama prostora za trčanje. Mislim da je tako i planirano prema ovom gore jer ono i nije baš za držanja lopte u nogama a i prema onome što Sevilja preferira da igra u par ovih tekmi LP-a - protiv Man Utda su imali ukupno 53% posjeda i igrali 4-2-3-1.
Mislim da sredina Sevilje može držati posjed protiv Thiaga i Javija samo je pitanje gdje i kako ćemo se braniti. Vrlo je bitno da bekovi budu spremni jer je Sevilja protiv Mančestera upravo iskoristila taj dobar posjed radi kreacije sa boka gdje su dosta dobro pravili prostor iza leđa bekovima i bilo je dosta utrčavanja, šuteva sa boka i pasova u sredinu.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 apr 2018, 15:02

Jamesova i Mullerova nogometna inteligencija su u ljubavnoj vezi na terenu, uvijek je gubitak ne igrati sa obojicom u prvoj postavi u ovakvim utakmicama.

Njih ocekujem i Robbena, Ribery ulazi u drugom, dok bi prednost dao Vidalu sa Martinezom ispred Thiaga, on isto u drugom moze uci da poveze redove i privede utakmicu kraju.

Standardno me odbrana najvise brine, ali tu nemamo posebnu sirinu.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 03 apr 2018, 15:27

Vrlo je moguce, cak ja i ocekujem da ce jup krenuti 4141 sa jamesom i tomicom u sredini i da to bude presing i odma ataci da se sve rijesi sto brze.
Svakako ocekujem havija u sredini jer njega dedica voli a ovaj to sve opravda.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 03 apr 2018, 16:51

sljivo je napisao/la:Ja bih stavio Milera (ili Robena) desno, Riberija lijevo i Jamesa u sredinu. Tada bi imali više kreacije nego u toj slici gore i bili bi vjerujem stabilniji u odbrani. Ovdje gore, James mora pokrivati lijevo što će nositi dosta energije a i on trkački nije Ribery, a Muller u sredini bi dobio dosta opcija za kreaciju za koju i nije baš sposoban, osim ako ćemo prepustiti posjed pa nekim žestokim presingom tjerati Sevilju na greške i otvarati nama prostora za trčanje. Mislim da je tako i planirano prema ovom gore jer ono i nije baš za držanja lopte u nogama a i prema onome što Sevilja preferira da igra u par ovih tekmi LP-a - protiv Man Utda su imali ukupno 53% posjeda i igrali 4-2-3-1.
Mislim da sredina Sevilje može držati posjed protiv Thiaga i Javija samo je pitanje gdje i kako ćemo se braniti. Vrlo je bitno da bekovi budu spremni jer je Sevilja protiv Mančestera upravo iskoristila taj dobar posjed radi kreacije sa boka gdje su dosta dobro pravili prostor iza leđa bekovima i bilo je dosta utrčavanja, šuteva sa boka i pasova u sredinu.
Ako cemo igrat na kontru bolje Vidal nego thiago a Sevilla danas nema banege koji im je ključ u sredini terena.
Nekakva opcija gegenpressinga bi bila super

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 apr 2018, 17:00

Ne možeš, jer sa Vidalom i Javijem nemaš nikakve kontrole na lopti. Moraš imati i tehničara koji će sa loptom stati par sekundi da se formacija i igrači postave u pozicije, a ne samo praviti haos po terenu. Previše je to hectic i bez kontrole.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 apr 2018, 19:49

Bayern XI: Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Alcantara, Muller, Martinez, Vidal, Bernat, Ribery, Lewandowski.

Očekivao sam Jamesa u prvoj. :roll:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2018, 19:53

harden je napisao/la:Bayern XI: Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Alcantara, Muller, Martinez, Vidal, Bernat, Ribery, Lewandowski.

Očekivao sam Jamesa u prvoj. :roll:
Interesantno je ovo oko Jamesa. Dobro, Jupp očekuje kreativnost i od Thiaga, ali zanimljivo će biti vidjeti šta je zamislio ili poslije utakmice objašnjenje. Ali James svakako može biti oružje i za drugo poluvrijeme.
Alaba fali, jer ima problema s leđima. Tu se nešto iznenada desilo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 apr 2018, 19:55

Vidjet ćemo šta je Dedica zamislio, mada će sigurno ući u drugom poluvremenu bez obzira na rezultat.

Da, Alaba iznenada ima problema s leđima, zato je Bernat ispred.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 03 apr 2018, 19:56

Ipak deduka ide oprezno i jako u sredini, ja sam ocekivo ofanzivnije al iskusan je stari lisac.
Mozda jedna od poslednjih prestava naseg lijevog beka.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 apr 2018, 20:01

Bolje je da ne igra nego da igra lijevo. Moramo znati da u ovom sistemu desetka, kao James sad, nikad neće biti opcija kojoj se teži. Prije svega ta pozicija mora da radi defanzivno, presing, pa onda gore. Igrat će u srijedu vjerovatno.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2018, 20:12

Nije ova Sevilla nimalo naivna ekipa ne treba srljati nego igrati svoju igru važno ih je samo načeti a onda oni pucaju po šavovima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []