Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Ko god bira Musu, on neće imati značajne minute prvu sezonu, no ja ne sumnjam da ce on vec u svojoj 2. sezoni imati znacajne minute s klupe, a u trecoj bi vec mogao biti starter, ja bih volio da ga Utah pokupi, da uzme minute Inglesu kada ovaj vec pocne padati u formi, a sto se samog kosarkaskog talenta tice, Ingles se ne moze porediti s njim, ali je u ovom trenutku znatno bolji i korisniji kosarkas.
Rubio-Mitchell-Musa-Favors(?)-Gobert ova ekipa bi mogla jako puno u buducnosti, ako se Mitchell i eventualno Musa razviju u pravom smjeru.
Rubio-Mitchell-Musa-Favors(?)-Gobert ova ekipa bi mogla jako puno u buducnosti, ako se Mitchell i eventualno Musa razviju u pravom smjeru.
sta mislite kakvu bi ulogu musa imao u trenutno najjacim euroligaskim ekipama,nesto mi gledati njega kao startera u nba za dvije godine naucna fantastika
Ako zeli ostati u Europi, Baskonia je idealan izbor
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
i šta mislis u ovakvom sastavu baskonije bi li bio starter?Bassha je napisao/la:Ako zeli ostati u Europi, Baskonia je idealan izbor
-
- Kontakt:
Musa napreduje svake godine, on ce vec sljedece godine biti bolji za nekih 30% od ovoga sada, kada jos ojaca, stekne iskustva na sav trening, on bi lagano sljedece godine mogao biti starter u bilo kojoj euroligaskoj ekipi, za dvije godine da ne pricam, ali njegov talent zahtjeva NBA, Euroliga je dobra, ali ce on nju do svoje 22. godine vec daleko prevazici, uglavnom buducnost je pred njim, samo nek napravi prave odluke u pravom trenutku.
filip13 je napisao/la:i šta mislis u ovakvom sastavu baskonije bi li bio starter?Bassha je napisao/la:Ako zeli ostati u Europi, Baskonia je idealan izbor
Ne znam da li bi bio starter ali bi imao svojih 25min.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
a ne znam bas,nisam siguran da bi bas toliko igrao,samo shengelia ima toliku minutazu u baskonij,svi ostali manjuBassha je napisao/la:filip13 je napisao/la:i šta mislis u ovakvom sastavu baskonije bi li bio starter?Bassha je napisao/la:Ako zeli ostati u Europi, Baskonia je idealan izbor
Ne znam da li bi bio starter ali bi imao svojih 25min.
A imao bi nekih 13,8 minuta po mecu, sa 6,1 poena, 3,2 skoka i 2,7 asistencije. Eto sta bi imao, tako da je bolje ove brojke imate u NBA, nego u nekoj Baskoniji.
Nema mentalni sustav jednog Doncica, jer talentom su oni bara bara. A koliko je Doncic fizicki jaci, je Musa od njega brzi i eksplozivniji. Ali mentalno, pa cak taj cuveni BB IQ je Lukin iznad Musinog daleko. I tu je ta razlika. Tako da, Euroleague da, ali u klubu tipa nekog Bayerna ili Asvel, gdje bi bijo sigurno u prvom planu. Licno mislim, da ima bolje sanse da napreduje u NBA nego u Evropi, jer tamo mlade i neizkusne igrace vise tolerisu. Imat ce vecu paznju kao individium, izrazito kod razvoja tjela. Vjerujem da bi mu u prvoj godini povravili tjelesnu drznju i povecali misicnu masu na jedan zavidan nivo. Sjecate se Kukoca kad je stigo i posle prvih mjeseci rada sa strucnjacima iz Amerike.
Nema mentalni sustav jednog Doncica, jer talentom su oni bara bara. A koliko je Doncic fizicki jaci, je Musa od njega brzi i eksplozivniji. Ali mentalno, pa cak taj cuveni BB IQ je Lukin iznad Musinog daleko. I tu je ta razlika. Tako da, Euroleague da, ali u klubu tipa nekog Bayerna ili Asvel, gdje bi bijo sigurno u prvom planu. Licno mislim, da ima bolje sanse da napreduje u NBA nego u Evropi, jer tamo mlade i neizkusne igrace vise tolerisu. Imat ce vecu paznju kao individium, izrazito kod razvoja tjela. Vjerujem da bi mu u prvoj godini povravili tjelesnu drznju i povecali misicnu masu na jedan zavidan nivo. Sjecate se Kukoca kad je stigo i posle prvih mjeseci rada sa strucnjacima iz Amerike.

dobre guzove ima Belma
Beko je napisao/la: Nema mentalni sustav jednog Doncica, jer talentom su oni bara bara

-
- Kontakt:
Ni u istu recenicu ne mogu njih dvojica a kamoli govoriti kako su i blizu talentom. Dugoo ovakvog mladog igraca Evropa nije imala, jednostavno je strasan igrac. Niko ne kaze da i Musa nije odlican igrac ali jednostavno ono sto se ne moze usporediti nemojte ni pokusavati..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma on je sličan igrač Harrisu a sam znaš šta se od njega očekuje. Tu je i Wilsson, ako ostane i tu ne bi dobijao minute. Uostalom bolje ih poznaješ od mene, pa me zanima Jel misliš da bi mu Denver dobro legao?JHam je napisao/la:Ako pokaze da moze igrati na 3, ko mu je konkurencija u Denveru? Torey Craig?(Od Chandlera se ne ocekuje da iskoristi opciju u ugovoru i ostane...)Tracy3McGrady je napisao/la:Ne zna se još ko kad bira buraz. Može svugdje ali samo ne u Phoenix, Memphis, Sacramento, Denver (zbog konkurencije). Jer su ove prve tri ekipe propast teška. Spursi bi mu bili najbolji, dobijao bi sigurno minute u tekmama pogotovo pri kraju sezone a Pop voli evropljane.sajo10 je napisao/la:Prema Bleacheru Musu bira Phoenix sa 16 pickom. Pa neznam, nebi to bila losa sredina za Musu. Dosta mladih dobri igraca a tim u rebuilding fazi sto znaci da bi sigurno dobio svoju minutazu (naravno ako je zasluzi).
Booker - Musa - Jackson - Chriss - Aayton![]()
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
- Kontakt:
Čuj ne mogu se porediti 1. i 2. igrač iz generacije, bez obzira što je Dončić bolji igrač sveukupno, Musa je bolji scorer npr što uopšte nije mala stvar, pogotovo u današnjoj košarci, Dončić jeste bolji, ali zašto se ne bi mogli porediti, Musa je npr u limitiranoj roli i minutaži najbolji strijelac jedne Cedevite, ispred već etabliranih košarkaša poput Nicholsa, Cherrya, Ukića, Stipanovića i drugih, to nije za podcjenjivanje, Dončić jeste fenomen, ali da ga Musa nekada može stići košarkaški, i da može postati bolji igrač od njega, definitivno može, zamislite evo samo kada bi Musa malo ojačao u ramenima i prsima, koliko bi lakše završavao na obruču, gdje je već dobar, i koliko bi izvlačio 2+1 situacija zbog te same činjenice da je ojačao, da ne pričamo o tome kada nauči igrati bez lopte, i kada bude u pravom sistemu, u kojem je Dončić od početka karijere.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Musa će itekako biti bolji igrač od Dončića, jednostavno ima veći plafon. Dončić je spektakularniji igrač i ima više loptu u svojim rukama. Jednostavno ima tu oblast u Realu i samim tim dolaze i ove brojke, i trenutno je bolji igrač. Ali po mom mišljenju će Musa itekako biti bolji igrač ako dobije povjerenje u NBA. Samim tim što će Dončić biti top 3 na draftu, imat će veću pažnju u NBA na samom početku, ali vremenom će ta razlika biti sve manja i manja i sa nekih 25 godina očekujem Musu na većem nivou. Nemojte da me sad napadate, nemam namjeru se raspravljati ali je ovo moje očekivanje, a najviše sam uvjeren u to zbog Musinog karaktera, koji je pravi pobjednički.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Nije ni bolji scorer niti bara bara talent. Bez razloga covjeka poredite sa najvecim EU talentom ikad i sami sebi dizete ocekivanja. Onda ce kasnije sve ispod levela Doncica biti neuspjeh.
Ja mislim da bi mu super leglo, dobio bi minute na 3 sigurno jer Chandler i ako ostane vjerovatno ce biti trade-ovan jer igra preko neke stvari a on bi mogao popuniti ulogu koju je imao Gallinari gdje bi imao dosta loptu u svojim rukama a i ako se bude trudio imao bi dobrih prilika igrajuci preko JokicaTracy3McGrady je napisao/la:Ma on je sličan igrač Harrisu a sam znaš šta se od njega očekuje. Tu je i Wilsson, ako ostane i tu ne bi dobijao minute. Uostalom bolje ih poznaješ od mene, pa me zanima Jel misliš da bi mu Denver dobro legao?JHam je napisao/la:Ako pokaze da moze igrati na 3, ko mu je konkurencija u Denveru? Torey Craig?(Od Chandlera se ne ocekuje da iskoristi opciju u ugovoru i ostane...)Tracy3McGrady je napisao/la: Ne zna se još ko kad bira buraz. Može svugdje ali samo ne u Phoenix, Memphis, Sacramento, Denver (zbog konkurencije). Jer su ove prve tri ekipe propast teška. Spursi bi mu bili najbolji, dobijao bi sigurno minute u tekmama pogotovo pri kraju sezone a Pop voli evropljane.
P.S Meni bas i nije igrac tipa Harris, Harrisu ne treba lopta u rukama toliko i dosta vise se trudi u odbrani. Ono sto mu je dobro, sto nema "vrucih glava" u ekipi, bar ne ovih mladih igraca koji ce biti okosnica ekipe. I Barton je FA, tako da ako odu i on i Chandler, Musa, Harris, Murray i Beasley bi trebali biti glavni na pozicijama 1-2-3(ako se ne zaganja kakav trade neocekivani za Portera recimo ili nekog startnog SF-a). Torrey je igrac zadatka, tako da Musa ako bude dovoljno se trudio ne bi trebao imati problema da uzme njemu minute..
-
- Kontakt:
Kakva očekivanja čovječe, Musa je najbolji scorer svoje generacije, Dončić je najbolji igrač, pogledaj koju utakmicu, ne mora se sve zasnivati na uspjesima i hypeu, Musa itekako može postati bolji igrač od Dončića koji je nekonstantan šuter i vrlo upitan ball handler, ali eto, vjerovatno je i bolji šuter, iako svaka moguća statistika govori drugačije, ali Bošnjak zna, gledao Eurobasket.
Daj, odvadi kruha ti. Doncic je fenomenalan talent, ali najbolji IKAD EU nije sasvim sigurno, evo prvo da krenem od Giannisa jer su male sanse da ce ikad dosegnuti njegov trenutni nivo. A da ne idem dalje u istoriju. No nije to tema tako da ne treba o tome dalje...Kajzer10 je napisao/la:Nije ni bolji scorer niti bara bara talent. Bez razloga covjeka poredite sa najvecim EU talentom ikad i sami sebi dizete ocekivanja. Onda ce kasnije sve ispod levela Doncica biti neuspjeh.
Niko nema durbin u buducnost i svaka odluka koju Musa donese nosi sa sobom prednosti i mane. Ja se samo nadam da ce otici iz Cedevite.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 05 apr 2018, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Možda Musa može postati bolji i od Jamesa, ali sad zasad je situacija takva da dok je Dončić zvijezda u Euroligi, Musa pruža "partije karijere" protiv Splita.
Tracy3McGrady je napisao/la:Musa će itekako biti bolji igrač od Dončića, jednostavno ima veći plafon. Dončić je spektakularniji igrač i ima više loptu u svojim rukama. Jednostavno ima tu oblast u Realu i samim tim dolaze i ove brojke, i trenutno je bolji igrač. Ali po mom mišljenju će Musa itekako biti bolji igrač ako dobije povjerenje u NBA. Samim tim što će Dončić biti top 3 na draftu, imat će veću pažnju u NBA na samom početku, ali vremenom će ta razlika biti sve manja i manja i sa nekih 25 godina očekujem Musu na većem nivou. Nemojte da me sad napadate, nemam namjeru se raspravljati ali je ovo moje očekivanje, a najviše sam uvjeren u to zbog Musinog karaktera, koji je pravi pobjednički.
Ja ne znam Po cemu vidis da ce Musa biti bolji.Doncic bolji shut,Ass,odbrana,skok,vodenje lopte...ne kazem da Musa ne moze biti bolji,ali nije napredovao mnogo u nekim jako bitnim stvarima.
@kajzer
Neka te majke ti..
-
- Kontakt:
lumani je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:Musa će itekako biti bolji igrač od Dončića, jednostavno ima veći plafon. Dončić je spektakularniji igrač i ima više loptu u svojim rukama. Jednostavno ima tu oblast u Realu i samim tim dolaze i ove brojke, i trenutno je bolji igrač. Ali po mom mišljenju će Musa itekako biti bolji igrač ako dobije povjerenje u NBA. Samim tim što će Dončić biti top 3 na draftu, imat će veću pažnju u NBA na samom početku, ali vremenom će ta razlika biti sve manja i manja i sa nekih 25 godina očekujem Musu na većem nivou. Nemojte da me sad napadate, nemam namjeru se raspravljati ali je ovo moje očekivanje, a najviše sam uvjeren u to zbog Musinog karaktera, koji je pravi pobjednički.
Ja ne znam Po cemu vidis da ce Musa biti bolji.Doncic bolji shut,Ass,odbrana,skok,vodenje lopte...ne kazem da Musa ne moze biti bolji,ali nije napredovao mnogo u nekim jako bitnim stvarima.
@kajzer
Neka te majke ti..
Ma kako bolji šut ima čovjek koji šuta 30% tricu, od čovjeka koji šuta 37% tricu, hajde mi molim vas objasnite kako je Dončić bolji šuter od čovjeka koji daleko procentualno bolje šuta tricu, i bolji scorer od čovjeka koji je čistokrvni scorer.
To je kao da kažeš da je Kukoč bio bolji scorer od Dražena, ne lupajte gluposti života vam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.