3isamagicnumber je napisao/la:.
Ja sam citao neki clanak o Ajdinu prije mjesec dana. Tu su bas spominjali njegov raspon ruku i sjecam se da je bila neka slika na kojoj uporedjuju njegov wingspan sa jos nekim koledz kosarkasima. Na osnovu te slike, autor clanka je zakljucio da je njegog raspon ruku izmedju 7'5" i 7'6" (mislim da ni KD nema preko 7'5"). To je svakako znacajan adut u kosarci, a meni djeluje da je on visi od 6'9", kako pise u podacima o njemu.
@Pip, Josilo je atleticno i energicno krilo, dobar je skakac na obje strane parketa, u small ball petorci povremeno moze ici i na PF, ali i on je dosta tanak suter. Momak ima krutu ruku i nakaradan izbacaj, ali je u svakom slucaju u tom segmentu bolji od Adina. Po ovoj statistici u ABA2 ligi, dalo bi se zakljuciti da je dobar suter, ali vjeruj da je daleko od toga. I Sulejmanovic u drugoj spanskoj ligi ima oko 40% za tri poena, ali dodje u reprezentaciju i protiv Rusa ne moze/ne zna da spusti loptu na parket. Jednostavno je to drugi nivo kosarke, protivnici su nemjerljivo kvalitetniju od onih s kojima se u klubovima susrecu i onda ove statistike i ne mogu biti bas pretjerano relevantne. Marko zasluzuje poziv i mjesto medju 16-17 imena, ali je upitno da li bi donio kvalitet vise pored Vrabca i Lazica. U svakom slucaju, mislim da je trenutno bolji od Buze (imao solidnu minutazu u februarskom dvomecu ovih kvalifikacija), mada su njih dvojica totalno suprotni profili igraca.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."