FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 apr 2018, 19:24

Ko misli da se Gracanica moze dobiti onako laganini vjerovatno nije pratio Gracanicu zadnjih 10 godina. Njima kada ne platis gubis 3:0 i uz to te jos izlome. Pravi primjer je Sloboda protiv Gracanice, ljudi nisu igrali za Slobodu i kako je bilo?
Ista ekipa kao i Bratstvo Rudar, tu ko dogovori 3 boda odradio je pola posla.

Ono protiv Sloge je vjerovatno najbezvoljnija partija Bratstva u ovoj ligi od kada je igra, a da je to kuci protiv ekipe koja se bori za ulazak.

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 05 apr 2018, 19:40

tuzlak1987 je napisao/la:Ko misli da se Gracanica moze dobiti onako laganini vjerovatno nije pratio Gracanicu zadnjih 10 godina. Njima kada ne platis gubis 3:0 i uz to te jos izlome. Pravi primjer je Sloboda protiv Gracanice, ljudi nisu igrali za Slobodu i kako je bilo?

Ono protiv Sloge je vjerovatno najbezvoljnija partija Bratstva u ovoj ligi od kada je igra, a da je to kuci protiv ekipe koja se bori za ulazak.
Hajde vidi jeli vam ko dosao na izvlacenja parova polufinala Kupa.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2018, 20:33

batigol777 je napisao/la:Pobjeda iakljucivo kupljenom utakmmicom kod.brke gracanickog, isto.sto.cete pobijedit i orasje evo sad ti kazem a znaj da orasjei gracanicu nikad nebi dobili da niste kupili sve se to zna isto sto se znalo da cete dobit Olimpika da niste ni dosli na utakmici sa Kazlagicem . Azmir je puno para ulozio i nema.mu natrag on ce ici na sve ili nista i svi znaju sta i kako radi a samo eto vi neznate.
A samo eto vi i posteni :urnebes: ...de ne budi presmiješan ba....ta kaljugu od lige nit koga interesuje niz se moze regularno uzet....fenjeras u dva kola uzima prve dvije ekipe bez primljenog gola... hahahhaha... jaka liga
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2018, 20:38

tuzlak1987 je napisao/la:Ko misli da se Gracanica moze dobiti onako laganini vjerovatno nije pratio Gracanicu zadnjih 10 godina. Njima kada ne platis gubis 3:0 i uz to te jos izlome. Pravi primjer je Sloboda protiv Gracanice, ljudi nisu igrali za Slobodu i kako je bilo?

Ti bas ono sad poceo izmisljat toplu vodu....pa naravno da se neke tekme poklapaju al fol je da samo Sloga poklapa....ovo ostalo na postenje igra :rol: :rol: .... Sloboda je isto tako poklopila par tekmi kad se vracala...sta je problem...jel vidiš o kakvoj kaljugi od lige je rijec....tu Barca ne bi bila sigurna ....malo zbog njiva na kojima se igra,malo zbog sudjenje... klasika ove smijurije....i sad neko postenje treba ganjat... hahahhaha

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 apr 2018, 23:14

staragarda je napisao/la:

Ti bas ono sad poceo izmisljat toplu vodu....pa naravno da se neke tekme poklapaju al fol je da samo Sloga poklapa....ovo ostalo na postenje igra :rol: :rol: .... Sloboda je isto tako poklopila par tekmi kad se vracala...sta je problem...jel vidiš o kakvoj kaljugi od lige je rijec....tu Barca ne bi bila sigurna ....malo zbog njiva na kojima se igra,malo zbog sudjenje... klasika ove smijurije....i sad neko postenje treba ganjat... hahahhaha
Pa jest sigurno, npr onu protiv Capljine kada je radio prenosio Nermin Bise i jos neke. Onda po govoru tijela ko je gledao protiv Buducnosti i protiv Gradine isto se moze reci da je to bilo odradjeno. Dok se sjecam da npr protiv Rudara se otislo na noz i uzeo bod. Bas ono drugi tretman bio u gostima tu.
Ne kazem ja da su ostali posteni, Olimpik svakako ne simpatisem i tu ako je draze mi je Sloga sigurno. Zao bi mi bilo Veleza i Jedinstva. One godine mi je bilo zao Jedinstva iako su i oni sigurno neke kupili i mutili ali mi je bilo zao njihovih navijaca. Ali sada ce npr Jedinstvo preko nekog da izbori opstanak u ligi. Zaviti ce i oni nekog u crno. I sve tako.
Husic npr se pravi u ovoj situaciji kao da je sve okej i da ne muti, a muti. Ali kako god da okrenes nije dobro za ligu sto je takva, svake godine neko preko nekog prelazi. Nije uredu sada praviti se slijep ili druge ismijavati, svakako nije za ponos. Opet kazem neka nije Olimpik ali nije ni Sloga nista odigrala, igraci uzimaju novac i ofiraju Husica.

Volio bih da kazu navijaci Bratstva svoje misljenje povodom zalaganja njihove ekipe na ovoj utakmici zadnjoj.

Npr meni je zao sto Velez koji ima navijace, koji je jedna ekipa sa historijom zaglavi u ovom blatu i mislim da svakom navijacu Slobode trebaju biti osjecaji takvi. A isto i njima da je trebalo tako biti kada je Sloboda ispala u drugu ligu one godine. I potpuno mi je jasno sto dole npr Husica nece nikada moci da smisle, za svoj klub je dobar ali u ocima drugih je vec postao neka vrsta neprijatelja.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 apr 2018, 13:30

sloboda72 je napisao/la:
tarantula27 je napisao/la:
Skver je napisao/la:Znaci babuka je odlucio da ga ne vadi do kraja prvenstva....bar neko ce yebat kriminalnu sarajevsko-hercegovacku fudbalsku mafiju sa sjedistem u NSBiH narednih godina....:bih:
Ne moze toj mafiji niko nista ali naljutili su babuku. Propisat ce krv da ostvare svoje planove. Dosta i to ako ne uspijemo. Nek vide da ima im se ko suprostaviti.
ONI POSTUPAJU PO STAROM PRAVILU , "AKO GA NE MOŽEMO POBIJEDIT ONDA MU SE MOŽEMO PRIDRUŽIT."
Pa normala da ce mu se pridruziti, znaju oni dobro u kojem grmu lezi novac.....namirisali kerovi davno da od njeg mogu imati samo koristi, a znaju i kome ce se obratiti kad im nestane para, kao sto je bilo slucajeva da nemaju za avionske karte za reprezentaciju....ako ne moze Sloboda, a ne moze sa onakvim ljudima, bar nek Sloga nesto napravi....a cuo sam da ako Sloga udje u PL da ce Azmir dovesti skoro citav tim ekstra pojacanja da ce region o tome pricati ako je to istina.....

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 apr 2018, 13:51

tuzlak1987 je napisao/la:

Pa jest sigurno, npr onu protiv Capljine kada je radio prenosio Nermin Bise i jos neke. Onda po govoru tijela ko je gledao protiv Buducnosti i protiv Gradine isto se moze reci da je to bilo odradjeno. Dok se sjecam da npr protiv Rudara se otislo na noz i uzeo bod. Bas ono drugi tretman bio u gostima tu.
Ne kazem ja da su ostali posteni, Olimpik svakako ne simpatisem i tu ako je draze mi je Sloga sigurno. Zao bi mi bilo Veleza i Jedinstva. One godine mi je bilo zao Jedinstva iako su i oni sigurno neke kupili i mutili ali mi je bilo zao njihovih navijaca. Ali sada ce npr Jedinstvo preko nekog da izbori opstanak u ligi. Zaviti ce i oni nekog u crno. I sve tako.
Husic npr se pravi u ovoj situaciji kao da je sve okej i da ne muti, a muti. Ali kako god da okrenes nije dobro za ligu sto je takva, svake godine neko preko nekog prelazi. Nije uredu sada praviti se slijep ili druge ismijavati, svakako nije za ponos. Opet kazem neka nije Olimpik ali nije ni Sloga nista odigrala, igraci uzimaju novac i ofiraju Husica.

Volio bih da kazu navijaci Bratstva svoje misljenje povodom zalaganja njihove ekipe na ovoj utakmici zadnjoj.

Npr meni je zao sto Velez koji ima navijace, koji je jedna ekipa sa historijom zaglavi u ovom blatu i mislim da svakom navijacu Slobode trebaju biti osjecaji takvi. A isto i njima da je trebalo tako biti kada je Sloboda ispala u drugu ligu one godine. I potpuno mi je jasno sto dole npr Husica nece nikada moci da smisle, za svoj klub je dobar ali u ocima drugih je vec postao neka vrsta neprijatelja.

Svoje ogorčenje zbog, kako sami pišu, namještene utakmice, navijači Veleža iskazuju i na Facebook stranici ovog kluba
-'Očevi su nam po 9 mjeseci bili logorima Dretelj, Heliodrom i Gabela, pustili ustaše za par hiljada maraka. Fuj, gade mi se, žao mi je Slobode...ovo nije ni N od nogometa. Fujjjj'. 'Je.. vas GOŠK, stvarno ste razočarali, sram vas bilo, stidite se, namiještate utakmice, prodane duše'... 'Ugasi se više samo nas sramotiš', 'Fuj gamad!', samo su neke od poruka.

sloboda72 je napisao/la:slika
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN.
TUŽAN DAN ZA FK SLOBODA. 23. MAJ 2012, MOSTAR , FK VELEŽ - NK GOŠK 1:2 . SRAMOTNU UTAKMICU VELEŽA, KAO BAJAGI SA ČUĐENJEM,PRATE PREMIJER FEDERACIJE NERMIN NIKŠIĆ(VELEŽOV PRVI ČOVJEK) I MINISTAR U VLADI FEDERACIJE ,TUZLAK PORIJEKLOM IZ HERCEGOVINE , ENVER BIJEDIĆ( BIVŠI PREDSJEDNIK FK SLOBODA).
HVATAT CE SE ONI ZA GLAVU OPET,SAMO IZ DRUGIH RAZLOGA....SAMO POLAKO...TIHA VODA BRIJEGE VALJA
Ja volim FK Tuzla City

Zvijezda1986
Kontakt:

Post Postao/la Zvijezda1986 » 06 apr 2018, 17:00

I tako ce se ovi igrači svi borit da udju pl na kraju ispuse vecina igrača radi tih sto ce doci ta ekstra pojačanja i sad i moraju opet vecina ih igrat u ovoj ligi i zasta su se borili nizasta al et tako je to

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 apr 2018, 17:35

Zvijezda1986 je napisao/la:I tako ce se ovi igrači svi borit da udju pl na kraju ispuse vecina igrača radi tih sto ce doci ta ekstra pojačanja i sad i moraju opet vecina ih igrat u ovoj ligi i zasta su se borili nizasta al et tako je to
Oni igraju za pare za razliku od ostalih koji igraju iz ljubavi....naravno ko ne zadovolji dalje ambicije, sut karta, kao i svugdje....nisu oni fini kao ovi "moji" sto igraju iz ljubavi prema Slobodi i njenom predsjedniku....

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 apr 2018, 18:37

Zvijezda1986 je napisao/la:I tako ce se ovi igrači svi borit da udju pl na kraju ispuse vecina igrača radi tih sto ce doci ta ekstra pojačanja i sad i moraju opet vecina ih igrat u ovoj ligi i zasta su se borili nizasta al et tako je to
Cuj,za sta su se borili... hahahhaha.... Boga mi tesko pitanje....da nisu za pare i premije,mozda :urnebes: :urnebes: ...btw,citav svijet igra fudbal za pare samo se na smijesnom Balkanu spominje nako srce i "nasa djeca" :rol: :rol: :urnebes: :urnebes:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 apr 2018, 11:49

Derbi u Gradačcu: Trenutak istine za Zvijezdu i(li) Olimpik

U subotu se igraju svi susreti 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.
E. Škorić
07.04.18. 08:32

slika

- Sve smo bliže kraju, a u Prvoj ligi sve je više uzbuđenja, pa tako se očekuje i danas mnoštvo zanimljivosti na osam terena. Nastavit će se borba za Premijer ligu, a broj kandidata se povećao na pet, jer bilo bi suludo sada otpisati i Velež, makar Rođeni imali sedam bodova manje u odnosu na vodeću Zvijezdu.

- Derbi se igra u Gradačcu i to bi mogao biti meč odluke. Zašto? Zvijezda je u lošoj seriji, ima samo dva boda iz tri meča, od čega su dva bila na Banja Ilidži, pa bi eventualni poraz od Olimpika mogao označiti i kraj snova za nekadašnjeg premijerligaša da se opet vrati u društvo najboljih. S druge strane, Olimpik je doživio hladan tuš i poraz od Metalleghea na domaćem terenu spustio je Otočane na četvrto mjesto, ali s eventualnom pobjedom nad Zvijezdom ovaj tim bi se opet vratio u igru za prvo mjesto.

- Ovakav rasplet najbolje zapravo odgovara Slogi, koja je u Gračanici slavila s 4:1 protiv Bratstva, a sada će ugostiti TOŠK i ako iskoristi ulogu favorita i upiše pobjedu, a uz eventualni remi u Gradačcu ili poraz Zvijezde, doći će na prvo mjesto.

- Sloga polako diže formu, sasvim će sigruno biti jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu, ali sada su se pojavili i novi kandidati. Orašje je na samo dva boda od vodeće Zvijezde i ima dobar raspored do kraja, pa ako Labudovi budu imali ambicije, sve je moguće. Orašje sada gostuje Igmanu, pa dočekuje Slogu u derbiju 22. kola. Dakle, sve je u njihovim rukama...

- Velež se počeo buditi, mada će mnogi reći da je nemoguće da mostarski gigant ove sezone završi ispred svih. Ali ako dobije u narednim mečevima Bosnu (danas u Mostaru), Iskru u Bugojnu i Rudar Kakanj na svom stadionu, eto Rođenih u igri.

- Koliko je zanimljivo u gornjem, toliko je zanimljivo i u donjem dijelu tabele. Travnik je na dnu s 13 bodova, ispred je Jedinstvo s 14, pa su se odmakli Iskra sa 18 i TOŠK sa 20 bodova. Tri ekipe ispadaju, pa je i dalje sve moguće.

- Jedinstvo u Bihaću dočekuje Slaven i nakon pobjede nad Zvijezdom u srijedu, ima priliku da uveže još jednu pobjedu, ali ovo je svakako jedan od posljednjih vozova za nekadašnjeg premijerligaša. Iskra je ispustila 2:0 u Živinicama, a sada joj slijedi teško gostovanje u Kaknju kod Rudara, dok Travnik očekuje uvijek neugodno gostovanje Čapljini. U Jajcu Metalleghe će ugostiti Bratstvo iz Gračanice, ali obje ekipe su manje ili više izvan opasne zone i na dobrom putu da ostanu u ligi.

- Ispred nas je još 10 kola, a sve je izvjesnije da će se do samog kraja voditi žestoka bitka za prvo mjesto. Nekoliko je kandidata, a ko će na kraju uspjeti, ostaje da vidimo u narednim sedmicama.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 apr 2018, 18:31

Bravo Sloga....jos jedna sigurna pobjeda mada je bilo oscilacija i padova u igri

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 apr 2018, 18:43

07.04.2018. Prva Liga Federacije BiH , 21. Kolo ,sezona 2017/18.......FK SLOGA - NK TOŠK 2:0 (1:0)

Stadion Bare ,Simin Han.Teren travnat i povoljan za igru.
Vrijeme sunčano i vjetrovito.Gledalaca: 300.
Glavni Sudac Karačić Dario Čitluk
1.Međašni Čehaja Mirza Goražde
2.Međašni Bubalo Silvio Mostar
Četvrti Sudac Musić Admir Sarajevo
Delegat: Kobaš Anto (Tolisa)
Posmatrač: Sučić Anto (Nova Bila)

Žuti kartoni:Hrelja, Islamović-Sloga.
..............Rakić - TOŠK.

Crveni Krtoni :

STRIJELCI: 1:0 Bošnjak(10),2:0 Jazvin (85).

FK SLOGA SH: Lalić, Širanović, Kostič,Šarčević,Hrelja(Islamović),Mitrović,gosp.Bošnjak(Musić),Jazvin ,Mahmutović,Milaković,Omerović(Stokić). (TRENER Mensur Dedić).

NK TOŠK :Bosnjak,Hrvat,Navrboc,Zukic,A.Hodzic,Kalesic,Radulovic(Buljubašić),Rakic,Hankic(Škrijelj),Nuhanovic(Beširević),Suljic (TRENER Fuad Grbesic).

1:0 Bošnjakova lopta završila je u golu a da je niko nije uspio dotaći.Pogodak u malu mrežu.
slika
2:0 Jazvin pogađa glavom i lopta je u mreži gostiju.
slika
slika
slika

- Sloga je u Simin Hanu ugostila TOŠK i u sjajnoj nogometnoj predstavi ostvarila pobjedu rezultatom 2:0, čime je preuzela prvo mjesto na tabeli. Pravo je čudo da su viđena "samo" dva gola, obzirom na sve šanse tokom 90 minuta.

Domaćin je do gola stigao u devetoj minuti. Bošnjak je izveo slobodnjak s 25 metara, niko nije dirao loptu koja je na kraju odsjela u gostujućoj mreži.

TOŠK se nakon toga oslobodio pritiska Sloge, pa je uspostavio terensku ravnotežu. U 27. minuti Mahmutović je sjajno šutirao sa 16 metara, ali je golman gostiju odbranio njegov udarac. Imao je Mahmutović još neke šanse, ali nije mu se dalo da zatrese mrežu Tešanjaca.

Najopasniji igrač na drugoj strani bio je Nuhanović, koji je imao neke prilike pred golom Sloge, ali nije bio precizan. Salko Jazvin je u 86. minuti ovjerio pobjedu Sloge, koja je sve ozbiljniji kandidat za plasman u Premijer ligu.
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

1. LIGA FBIH - 21. KOLO 07.04.

Jedinstvo - Slaven 1:0
Zvijezda - Olimpic 0:0
Metalleghe - Bratstvo 1:0
Sloga SH - TOŠK 2:0
Igman - Orašje 0:0
Čapljina - Travnik 1:1
Velež - Bosna V. 0:0
Rudar K. - Iskra 1:0

TABELA
1.SLOGA SH ....... 21...... 13..... 3..... 5.....41:17... 42
2.ZVIJEZDA........ 21...... 12..... 6..... 3......27:8.... 42
3.ORAŠJE........... 21...... 12..... 4..... 5.....33:18... 40
4.OLIMPIK.......... 21...... 11..... 6..... 4.....23:11... 39
5.VELEŽ..............21...... 9...... 8..... 4.....30:14... 35
6.BOSNA V...........21..... .9...... 5..... 7.....33:30....32
7.ČAPLJINA......... 21.......9...... 5..... 7.....28:27... 32
8.RUDAR K.......... 21...... 9...... 3..... 9.....24:18... 30
9.BRATSTVO ........21...... 9...... 3..... 9.....35:33... 30
10.METALLEGHE... 21....... 7..... 7..... 7.....21:26... 28
11.SLAVEN.......... 21....... 7...... 5..... 9.....21:28... 26
12.IGMAN........... 21....... 6..... 6..... 9......17:23... 23
13.TOŠK .............21....... 6..... 2..... 13.....23:31... 20
14.ISKRA............. 21...... 5..... 3..... 13.....17:34 ...18
15.JEDINSTVO.......21...... 5...... 2.... 14.....15:54... 17
16.TRAVNIK..........21...... 3..... 5..... 13.....13:30... 14

1. LIGA FBIH - 22. KOLO 14. 04.2018.

Slaven - Rudar K.
Iskra - Velež
Bosna V. - Čapljina
Travnik - Igman
Orašje - Sloga SH
TOŠK - Metalleghe
Bratstvo - Zvijezda
Olimpic - Jedinstvo

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 apr 2018, 10:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 apr 2018, 09:56

..........................& " " у &

...........slika

SVIM HRIŠĆANIMA BLAGOSLOVLJEN VASKRS ,HRISTOS VASKRSE !
Ja volim FK Tuzla City

nepostenaliga
Kontakt:

Post Postao/la nepostenaliga » 09 apr 2018, 14:41

Ima li trenera na vidiku?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 apr 2018, 17:25

nepostenaliga je napisao/la:Ima li trenera na vidiku?
Sta ce im kad su sve kupili

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 09 apr 2018, 23:24

Imamo mi trenera, ide mu odlicno i zasto da ga mijenjamo? Jel dao Velez Travniku :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :salut:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 09 apr 2018, 23:27

tarantula27 je napisao/la:
Imamo mi trenera, ide mu odlicno i zasto da ga mijenjamo? Jel dao Velez Travniku :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :salut:
Dao je Velez Travniku, ali 2 gola hahaha. Ne znam jesi li.upratio novu provalu, kao uprava pristala ali nike Ibro Rahimic i sve to nakon mog komentara kako je ibro napadnut u travniku. Realno, mozda nije neki aman zaman strucnjak ali znam da to ne bi nikad uradio

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 09 apr 2018, 23:36

Ima obraza doci na forum nakon onih nebuloza. On kao zna sve. Sudija neki bivsi cim je imao obraza se pojaviti. Isto da nista nije bilo. Maskota prava, neka ga.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 apr 2018, 14:29

Ako se Sloga plasira u PL bit ce svega....tako sam bar danas cuo....Husica ne zanimaju 5,8,10 mjesta....no, vidjet ćemo sta biti.... klub definitivno mijenja ime u Tuzla City i igrat ce na stadionu svih nas (stadionu "šeće"legende)a trazit ce da usklade termine igranja ako Sloboda izbori opstanak.... uglavnom,AKO

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.