Sportsko znanje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Sportsko znanje
Koliko je ekipa osvojilo titulu prvaka Engleske odmah nakon ulaska (ili povratka) u prvu ligu, i koji su to klubovi???
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Mislim da je to uspjelo samo jednom klubu i to Derby County-u.Hare_BvB je napisao/la:Koliko je ekipa osvojilo titulu prvaka Engleske odmah nakon ulaska (ili povratka) u prvu ligu, i koji su to klubovi???
Ne. Više ekipa je to učinilo a među njima nije Derby County.Bosco je napisao/la:Mislim da je to uspjelo samo jednom klubu i to Derby County-u.Hare_BvB je napisao/la:Koliko je ekipa osvojilo titulu prvaka Engleske odmah nakon ulaska (ili povratka) u prvu ligu, i koji su to klubovi???
Blackburn je jedna, dok je mocni Shearer igrao za njih, ko jos? 
Support Velez, It's logical! ★
Ne, nisu ni oni druže.Mont0 je napisao/la:Blackburn je jedna, dok je mocni Shearer igrao za njih, ko jos?
Ma bitno je da Narod zna.Mont0 je napisao/la:Onda ne znam nista
Evo mala pomoć - to se desilo 5 puta i 5 različitih ekipa je to učinilo!!
Nije se desilo u novijoj historiji, jel de? Mislim na period otkad se najelitniji rang takmicenja zove Premiership?
- alan_kardec
- Kontakt:
Ništa mi drugo ne preostaje nego da pogađam.
Možda Leeds, Villa, Everton, West Ham i recimo Sheffield Wednesday 
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ma kak'iMont0 je napisao/la:Nije se desilo u novijoj historiji, jel de? Mislim na period otkad se najelitniji rang takmicenja zove Premiership?
I ja postavljam suvisno pitanje, osvajaci u novijoj historiji su Manchester, Arsenal, Chelsea i Blackburn, (sto ja znam
) ..
Edit: preduhitrio si me
Edit: preduhitrio si me
Et' ga još jedan.alan_kardec je napisao/la:Ništa mi drugo ne preostaje nego da pogađam.Možda Leeds, Villa, Everton, West Ham i recimo Sheffield Wednesday
Edit:
Jedan je i sad drugoligaš, a trenutni trener im je Roy Keane.
- alan_kardec
- Kontakt:
Hare_BvB je napisao/la:Ma kak'iMont0 je napisao/la:Nije se desilo u novijoj historiji, jel de? Mislim na period otkad se najelitniji rang takmicenja zove Premiership?....Zadnji klub koji je to učinio bio je Nottingham Forrest u sezoni '77-'78 pod komandnom palicom legendarnog Clough-a.
A i ja sam pomislio na šumare, ali se kasnije sjetih da sam negdje pročitao da je Nottingham jedina ekipa u Evropi koja je osvojila LŠ (ili tadašnji Kup šampiona), a da nije nikad osvojila titulu u domaćem prvenstvu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Oni su 2 puta bili prvaci Europe, a samo jednom su bili prvaci Engleske.alan_kardec je napisao/la:Hare_BvB je napisao/la:Ma kak'iMont0 je napisao/la:Nije se desilo u novijoj historiji, jel de? Mislim na period otkad se najelitniji rang takmicenja zove Premiership?....Zadnji klub koji je to učinio bio je Nottingham Forrest u sezoni '77-'78 pod komandnom palicom legendarnog Clough-a.
A i ja sam pomislio na šumare, ali se kasnije sjetih da sam negdje pročitao da je Nottingham jedina ekipa u Evropi koja je osvojila LŠ (ili tadašnji Kup šampiona), a da nije osvojila titulu u domaćem prvenstvu.
- alan_kardec
- Kontakt:
Da fatastični uspjesi, samo što njih sad nema ni na mapi. 
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Znam da mene nije red ali postavit ću jedno zanimljivo pitanje.
U polufinalu SP-a u Engleskoj 1966. igrali su Engleska i Portugal i Englezi su pobijedili 2:1 a kasnije i osvojili svoj jedini pokal. Kod rezultata 2:0 za Englesku za Portugal je dosviran penal, kad je pristupio Eusebio izvođenju penala desila se jedna zanimljiva situacija. Mene zanima znate li vi šta se u toj situaciji dogodilo?
U polufinalu SP-a u Engleskoj 1966. igrali su Engleska i Portugal i Englezi su pobijedili 2:1 a kasnije i osvojili svoj jedini pokal. Kod rezultata 2:0 za Englesku za Portugal je dosviran penal, kad je pristupio Eusebio izvođenju penala desila se jedna zanimljiva situacija. Mene zanima znate li vi šta se u toj situaciji dogodilo?
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
spala mu je kopačka sa noge?Ted Mosby je napisao/la:Znam da mene nije red ali postavit ću jedno zanimljivo pitanje.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Nije ništa tako
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Evo pomoć:
Eusebio je prije nego što će izvesti penal pogazao u desnu golmanovu stranu, zabio je gol, i dok je uzimao loptu iz mreže nešto je dobacio Engleskom golmanu, što mu je točno rekao?
Eusebio je prije nego što će izvesti penal pogazao u desnu golmanovu stranu, zabio je gol, i dok je uzimao loptu iz mreže nešto je dobacio Engleskom golmanu, što mu je točno rekao?
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
e jbg sad ''što se nisi bacio u tu stranu'' ili ''jesi paglu ja ti još pokazao gdje ću šutnuti ti ništa''Ted Mosby je napisao/la:Evo pomoć:
It was turned around so that right looked wrong
Trenutno korisnika/ca: enobarca, feniksptica i 8 gostiju.