FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bestija
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bestija » 11 apr 2018, 13:43

JoeBleck je napisao/la:Dobro si rekao, treba Hazarda dovesti a prodati Messija. :tokralju:

Simptomaticno da je Barca ispadala zadnja 3x od Atletica,Juventusa i sada od Rome samo radi Messija.Da ga nije kita bolila sve bi bilo drugacije.

Idi Leo ne zasluzuju te ovi kvazi fanovi !
Jedva cekam da se babuka oprosti pa da se vrati Barca na staze stare slave , nekad 3 , nekad 4ti a nekad Evropa Liga.Holandska kvazi skola,ultra fudbal i igracinama poput Hazarda,Coutinho ,Dembelea i slicnih fudbalera koji u karijeri zajedno nisu uradili koliko Messi za pola jedne sezone.

Yebem ti Alija najmilije , s'kim ja djelim brisan bezicni virtualni prostor.
:bow:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 apr 2018, 13:48

messilla je napisao/la:Sinoc panj zakaze i u mozda svom najjacem oruzju - izmjenama. Yebe te Roma sat vremena, frajer izbezumljeno igra bilijara pored aut linije. I onda vrhunska izmjena deset minuta prije kraja, Depresivac umjesto jedinog veznjaka koji moze izmisliti nesto. O onim smijurijama pet minuta do kraja radije ne bih. Ali dobro, nije mu prvi put da se sramoti u Evropi.
to je posebna prica, melje nas roma cijelo poluvrijeme i vidis iz aviona da treba dembu uvesti umjesti roberta i prebaciti teziste na njihovu polovicu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2018, 14:03

Pravdati bilo koga za ono sinoc, nema smisla. Ono je katastrofa.

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 11 apr 2018, 14:04

Romariooo je napisao/la:to je ono sto i mene najvise razocara, u masu tih bitnih utakmica kad je zakazao, sto makare ne digne ruke i saigracima ne kaze hajmo igrat u p materinu, al nista, glavu obori jaro i odsutan totalno ko da ga je neko sa venere spustio na planetu zemlju na teren gdje se igra utakmica

vise podsjeca na nekog meditatora, ubog pjesnika kojeg je skrhala neka bol, nego na fudbalera najboljeg,najplacenijeg u ekipi koja mu je dala sve i koja bije svoje najbitnije bitke, to je ono sto najvise zabrinjava, ne mora nista driblati,dati gol,asistirati, samo da pokaze drugima da treba igrati, sinoc da je mesi dobio crveni u prvoj minuti mislim da bi prosli romu i to bez vecih problema
Ja se nebih složio s tebom.Definitivno da ima borbenost Puyola da bi bilo bolje za ekipu ali ne možeš od njega očekivati sve.
Par puta sam ga vidio da se vratio u obranu i čak sugerirao igračima da prođu napred.Previše se svi igrači oslanjaju na njega, To da je dobio crveni na početku može biti da nebi izgubili ali možda bi i primili 10 komada.
Previše se u ovom porazu spominje B O G nogometa a premalo drugi igrači a pogotovo obrana.
Ter Stegen i Umititi nisu bas briljirali. Najlošije je odigrao Valverde.
Nakon ovoga ga stvarno smatram budalom, glupanom..........

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 apr 2018, 14:19

[MD] | Weary? Valverde played 24 matches with almost same lineup for three and a half months.
:tokralju:
Nazad u Bilbao, tamo možeš jahati 14 igrača dok se boje ne rastope. :kafa:

I nije samo Enriqueova druga sezona primjer zašto se moraju dozirati minute, uzmite Carlovu 14/15 sezonu. Imao onaj mrtvi niz uzastopnih pobjeda, u drugom dijelu ispušio sva tri trofeja.

I **** me ako je igrao iritantniji i odvratniji igrač od Suareza za Barcelonu. Na svaki Božiji kontakt čovjek pada da su sudije krenule ignorisati i kad ga baš ono mučki zavale. :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 11 apr 2018, 14:32

JoeBleck je napisao/la:Dobro si rekao, treba Hazarda dovesti a prodati Messija. :tokralju:

Simptomaticno da je Barca ispadala zadnja 3x od Atletica,Juventusa i sada od Rome samo radi Messija.Da ga nije kita bolila sve bi bilo drugacije.

Idi Leo ne zasluzuju te ovi kvazi fanovi !
Jedva cekam da se babuka oprosti pa da se vrati Barca na staze stare slave , nekad 3 , nekad 4ti a nekad Evropa Liga.Holandska kvazi skola,ultra fudbal i igracinama poput Hazarda,Coutinho ,Dembelea i slicnih fudbalera koji u karijeri zajedno nisu uradili koliko Messi za pola jedne sezone.

Yebem ti Alija najmilije , s'kim ja djelim brisan bezicni virtualni prostor.
:urnebes: :mrgreen:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 apr 2018, 14:39

Xavi on board: "They could've signed better, they've fallen asleep because 5 or 6 years ago they had the best players in the world for Barca system. Now they have just 4 or 5 players for it, Barca should have 11 who fit the system. They've signed players who do not fit the club"
Najdepresivnije od svega je to što je svima jasno da se ništa na ljeto neće promijeniti. Dovesti će se možda Griezmann ili tako neka WC zvijezda da bi se smirili navijači i to je to. Nikakve prave promjene se neće desiti već 3. godinu zaredom. A trebale bi.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

3mp0kn0r
Kontakt:

Post Postao/la 3mp0kn0r » 11 apr 2018, 14:40

U svakom slučaju ja ne bi krivio pojedince nego cijelu momcad skupa sa trenerom... ovakvu prednost izgubiti, nema opravdanja

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 apr 2018, 14:53

let3 je napisao/la:
Najveci kukavičluk u fudbalu je kada se sva krivica svali na stopere nakon poraza, bez obzira što su i oni sinoc odigrali za q utakmicu. Bez obzira što je onaj Šakirin plejboj napravio penal.
Ili još gore - kad se svali krivnja na golmana.

Sredina sinoc nije ni 5 minuta igrala presing na Romi ! A to niko nece pomenuti, normalno ;) Ter Stegen, Pique, Umtiti i Alba bili konstantno izloženi napadima i držali odbranu koliko su mogli, niko od veznjaka im apslutno nije pomagao, cak ni Busquets kojem je to u opisu posla.
Ona dva nesretnika desno nisu znali ni šta igraju, ni gdje udaraju :rol: smijem se više od muke.
Nije isključivo njihova krivica al' podatak da je Džeko dobio sve zračne duele pored Umititija i Piquea je poražavajuća.

Teško se može raditi presing sa vremešnim Iniestom te Rakitićem i Busquetsom tako da koliko god veza bila loša odbrana je još gora haman svaki napad Rome bio gol šansa Ter Stegen je čupao koliko je mogao al' ne možeš imati sreće svih 90 min.

Čitam i ne vjerujem "prodati Messija" i riješen problem dan te yebo kakvi likovi ovdje pišu. :lol: Čovjek zabio 500 golova i donio 50 trofeja al' eto on je problem. :oops:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 11 apr 2018, 15:22

Romariooo je napisao/la:
messilla je napisao/la:Ispalo se od Rome nakon 4-1, oni raspravljaju o igrackom kadru. Kakvi mentalni sklopovi. Do jucer svi bili odlicni, sad niko ne valja. :rol:

A ovi sto prozivaju Messija, ja ne bih vise od sramote ulazio na forum da sam na vasem mjestu. Covjek je na svoju genijalnost vadio iz govana i izvadio barem 15ak bodova.
jest,treba mu omoguciti da u ligi ne igra nikako i da ne vadi ni jedan bod, iako je to posao igraca da nesto napravi da se osvoji bod, treba mu omogucit da ne hoda ni u ligi nego da lezi samo sve do cetvrtfinala lige prvaka , onda tu nek malo prohoda, a onda cete opet vi naci razlog u treneru,taktici,andre gomezu i sl

Romario pa jebote ne može Messi motivirati igrače oko sebe,igraju za ulazak u polufinale, moraju biti sami od sebe motivirani.
Pa ne šeće Messi od jučer , to je njegov stil igre i ne možeš reći da su zbog toga manje motivirani.Znaju oni da je B O G s njima.
Jednostavno su ih Romini igrači ubili . Mi zaboravljamo da jednostavno ova ekipa nije dovoljno dobra, kada pogledaš klupu, katastrofa nemaš koga uvest, imaš ali sami prosjek.Igrački ,Real, Bayern, city bolje momčadi. Makni Messija i dobiješ prosječnu momčad.Ko da daje golove? Messi mora da igra tri pozicije ovisno o stanju u momčadi.
Ja bih volio da otiđe, da vidiš koliko bi Barcelona postala prosječna momčad.
Ja osobno nebi gledao Barcu da njega nema. Izbaci Messija iz Barce, iduće sezone prosjek gledaoca na Camp Nou 30 000.
Umisto da se pitaš zašto mu u najtežim utakmicama neko ne pomogne ti pljucaš najvećeg ikada.
U nekim stvarima mislim da imaš dobre smjernice ali fali ti jo više širine u razmišljanju.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 11 apr 2018, 15:26

Ne treba nikoga izdvajati, sve se treba staviti u isti kos...

Gledamo isto sranje zadnje 3 godine a nista se ne mjenja...okosnicu tima cine isti igraci a ovi novi kohibsu dosli su podredjeni...

Formaciju ne treba kritikovati jer igramo ovako cijelu godinu i ovo je prvi poraz u sezoni i to u sezoni gdje primamo inace po 3 gola svakih 10 utakmica a sinoc smo primili u jednoj...zbog ovoga su krivi samo igraci...

Drugi dio krivice ide treneru zbog ne mjenjaja taktike ili igraca...

I treba dobro razmisliti ko od glacnih igraca izgleda lijepo na terenu 70% sezone a kad treba pokazati muda nestane...

I bolje da smo sinoc ispali nego da nas Real u polufinalu samara... pa pogledajte nakon grupne faze smo igrali 4 utakmice, samo protiv chelsea kod kuce smo ok odigrali...u londonu smo imali srece...protiv rome kod kuce roma se sama pobjedila i jos im nije penal bio dosudjen...a chelsea i roma prosjecne ekipe ove sezone...

Mi kao ekipa smo prosjecni, jedino nas cupaju kvalitete pojedinih igraca sto u vaznijim utakmicama ne ide...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2018, 15:27

Barcelone je bila i prije Messia, bit ce poslije Messia ili bilo kojeg drugog igraca.
NITI JEDAN IGRAC NE SMIJE BITI VECI OD KLUBA!!!

Reci da ne bi gledao Barcelonu radi nekog igraca, ili da ce prosjek biti 30 000 bez bilo kojeg igraca, moze reci neko ko Barcelonu prati unazad 5 godina i neko ko je balavac.

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 11 apr 2018, 15:34

Evander je napisao/la:Recimo moglo se oko Neymara
Kako neko može voliti Neymara i Suareza a pogotovo reći da je Neymar trebao biti okosnica momčadi.
Oba su cigani da veći ne mogu biti(isprika ciganima),stalno plaču, cvile, glume.
Kako bi mogao za takvog nekog navijat.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 apr 2018, 15:38

Svake godine je pljuvanje po Messiju kad se ispadne u LP. Tako je bilo nakon ispadanja od Atletica, tako je bilo i lani nakon ispadanja od Juveta, tako je i danas. A inace se hajpa dok trpa golove u svim takmicenjima. Cim se ispadne kreće lavina.
Nevjerovtno kako ljudi razmišljaju :facepalm: :oops:

Eto bio je loš, ali je iko drugi pomogao sinoc? jel iko preuzeo odgovornost na sebe i povukao umjesto njega? šta je sa Suarezom? frajer nestao na terenu, i ono malo lopti što je dobio je odmah izgubio :facepalm:
I tu dolazimo do prave price...kako ce Suarez i Messi povuci, kad nemaju uopšte lopti? a ko ih treba dati - veznjaci, koji ne mogu disati od presinga Rome, pa Pique mora nabijati loptu preskacuci komplet sredinu. To je slika sinošnje utakmice.
A ko su ti veznjaci Barce: veteran Iniesta (neka sami vrh, sad vec u godinama), spori i potrošeni Rakitić, pokemoni poput Paulinha, Gomesa, Denisa, Roberto koji odavno nije veznjak....jedino Busquets ima visoku klasu, koji može igrati pod pritiskom.

Tri sezone zaredom se ispada u 1/4 finalu :puke: hoce li ko iz uprave odgovarati za to.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 apr 2018, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 11 apr 2018, 15:43

Evander je napisao/la:Barcelone je bila i prije Messia, bit ce poslije Messia ili bilo kojeg drugog igraca.
NITI JEDAN IGRAC NE SMIJE BITI VECI OD KLUBA!!!

Reci da ne bi gledao Barcelonu radi nekog igraca, ili da ce prosjek biti 30 000 bez bilo kojeg igraca, moze reci neko ko Barcelonu prati unazad 5 godina i neko ko je balavac.
Ako sam ja s 44 balavac, ok.
Hvala na komplimentu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2018, 15:50

Albert Einstein "Ludost: raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 apr 2018, 16:22

Dva gola zabili ove sezone u gostima u LP. Od toga jedan bio autogol. :rol:

Rekord zadnje dvije sezone u gostima: 3 pobjede, 3 remija i 4 poraza. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 11 apr 2018, 16:29

sta kazu, EV ozivljava La Masiju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 apr 2018, 16:30

Mene sad živo zanima koga bi doveli da ode Valverde? Jedini dobar, a slobodan je Ancelotti. Ja bi volio Kloppa, ali biće teže njega dovesti, ali ko zna, svima je san voditi Barcu.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2018, 16:41

Puyola i Xavia da rade zajedno. Ali znamo svi da oni nisu spremni.
Pochettino je po mjeri Barcelone, ali znamo da je to nemoguce takodje.

U sustini, najbitnije je sta se trazi od tog "novog" trenera. Da li da pokusa nadograditi ovu ekipu, ili da pocne praviti novu.
Na osnovu toga traziti potreban profil trenera.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.