FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Laznjak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Laznjak » 16 apr 2018, 01:44

Prije nego sta kazem, hvala Beli na linku danas.

Nesto sjedim danas i dumam. Kakav atak na nas razum. I nas i njihov ( komsiski ) Ne vjerujem sta sam gledao, ali eto ko i imali smo neke sanse ko mi nesto bili bolji. Allaha mi sramota. Pa ovo je sramota za DERBI, hej derbi treba da gore, izgaraju, kopaju, grebu, j***... Ne znam koliko ce moci moji zivci da podnesu ovaj javasluk, ali da nesto ovako gledam i uhvatim sebe kako gledam u rezultat i pored pise Sarajevo-Zeljeznicar i ne mogu sam sebe da ubjedim da je to nas derbi, onaj stari dobri derbi. Mi smo losi, desava se sto se desava, ali oni se bore za titulu i ne mogu jug da napune. Nije to to, nije to nas derbi. Hitno tjerat sva uvezena **** vani i pustiti nase klince da se "tuku" po terenu. Polako ali sigurno focaci i ovi iz bihaca nam sahranjuju nas derbi.

Danas se vidjelo da su bez HZ, Manijaci gola kita. Tako bi bilo i obrnuto. Koliko god se ova djeca mrzila i ovi stariji degenerci, ne mozemo mi jedni bez drugih. Ovi sami sebe osamarise parolom, koju su napisali kome? Sta nam se desava Bog zna.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 apr 2018, 11:49

Mujakic novi Torlak :tokralju:
1946~

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 apr 2018, 15:20

Ma i derbi je izgubio svoje čari, iz utakmice u utakmicu gubi značaj i onaj svoj merak. Sjećam se prije yebote o derbiju se pričalo mjesec dana unaprijed. Pokidaš svu kosu čekajući, ne možeš dočekati. To je nešto neopisivo, pa dođeš na tekmu, pa zezancija i šale, uživancija. Pa poslije tekme se još sedmicu prepričavalo. A da ne govorim o periodu kada je igrao Pape, to je bilo strahovito samo iz priča slušati. Pa zayebavaš jarane i sve ostale.. Danas nema ni podyebavanja, mene bi bilo stid nekoga zezati, kad znam da su i moji kariine, tako i obrnuto.

A pogledaj ti ovo danas.. Nikad mrtvija atmosfera, igra, igrači i sve ostalo što ide uz derbi. Jučer ovaj derbi kad je bio, isto kao i da nije. Jadno i bijedno je vidjeti na šta su spali FKS i Željo, na kakve niske grane se srozao ugled ovih klubova. A da ne govorim o ligi, Savezu itd.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 apr 2018, 15:40

I sta kazu, koliko je gledalaca bilo juce na utakmici?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2018, 15:42

Evander je napisao/la:I sta kazu, koliko je gledalaca bilo juce na utakmici?
Nasi kazu 5K dok savez kaze 6K.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 apr 2018, 16:02

MortemHz je napisao/la:
Evander je napisao/la:I sta kazu, koliko je gledalaca bilo juce na utakmici?
Nasi kazu 5K dok savez kaze 6K.
Avaz je na 7K nakucao .Milja dole milja gore :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 apr 2018, 16:49

AlfredNobel je napisao/la:Ma i derbi je izgubio svoje čari, iz utakmice u utakmicu gubi značaj i onaj svoj merak. Sjećam se prije yebote o derbiju se pričalo mjesec dana unaprijed. Pokidaš svu kosu čekajući, ne možeš dočekati. To je nešto neopisivo, pa dođeš na tekmu, pa zezancija i šale, uživancija. Pa poslije tekme se još sedmicu prepričavalo. A da ne govorim o periodu kada je igrao Pape, to je bilo strahovito samo iz priča slušati. Pa zayebavaš jarane i sve ostale.. Danas nema ni podyebavanja, mene bi bilo stid nekoga zezati, kad znam da su i moji kariine, tako i obrnuto.

A pogledaj ti ovo danas.. Nikad mrtvija atmosfera, igra, igrači i sve ostalo što ide uz derbi. Jučer ovaj derbi kad je bio, isto kao i da nije. Jadno i bijedno je vidjeti na šta su spali FKS i Željo, na kakve niske grane se srozao ugled ovih klubova. A da ne govorim o ligi, Savezu itd.
Mnogo je tu uzroka, od same situacije u državi, ekonomske i svega ostalog. Onda ponuda na TV-u, gdje možeš gledati mnogo kvalitetniji fudbal nego ovaj naš. Pa onda i atmosfera "namještanja" derbija, ono "ma biće nerješeno". A kad dođeš do terena, na terenu najmanje igrača kojima ovaj derbi nešto znači. Pogledaj npr. Mujakića i, šta ja znam, Kuzmanovića. Nihad rođen u Sarajevu, prošao sve kategorije našeg kluba zna šta znači derbi, i kakva je to čar i čast, dok ovom drugom je to samo jedna u nizu utakmica. Ni s druge strane nije ništa bolje, ne zna Zakarić šta je derbi kao npr. Zeba.

Treba biti optimista, raditi da se stvari poprave.

Kaže meni danas jedan "jučer sam pogledao uakmicu i džaba izgubio dva sata, neću više nikad", ja sam izgubio 5 sati, i opet ću, jer volim to, to je moje.

High

Post Postao/la High » 16 apr 2018, 17:42

Samo pogledajte naše bodove na vječnoj listi Premijer lige. Odavno nismo imali ovakav zaostatak.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 apr 2018, 18:24

Sta znaci biti navijac nekog kluba ??

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2018, 18:33

bordobijeli je napisao/la:Sta znaci biti navijac nekog kluba ??
slika

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 apr 2018, 18:57

hilmo je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Ma i derbi je izgubio svoje čari, iz utakmice u utakmicu gubi značaj i onaj svoj merak. Sjećam se prije yebote o derbiju se pričalo mjesec dana unaprijed. Pokidaš svu kosu čekajući, ne možeš dočekati. To je nešto neopisivo, pa dođeš na tekmu, pa zezancija i šale, uživancija. Pa poslije tekme se još sedmicu prepričavalo. A da ne govorim o periodu kada je igrao Pape, to je bilo strahovito samo iz priča slušati. Pa zayebavaš jarane i sve ostale.. Danas nema ni podyebavanja, mene bi bilo stid nekoga zezati, kad znam da su i moji kariine, tako i obrnuto.

Mnogo je tu uzroka, od same situacije u državi, ekonomske i svega ostalog. Onda ponuda na TV-u, gdje možeš gledati mnogo kvalitetniji fudbal nego ovaj naš. Pa onda i atmosfera "namještanja" derbija, ono "ma biće nerješeno". A kad dođeš do terena, na terenu najmanje igrača kojima ovaj derbi nešto znači. Pogledaj npr. Mujakića i, šta ja znam, Kuzmanovića. Nihad rođen u Sarajevu, prošao sve kategorije našeg kluba zna šta znači derbi, i kakva je to čar i čast, dok ovom drugom je to samo jedna u nizu utakmica. Ni s druge strane nije ništa bolje, ne zna Zakarić šta je derbi kao npr. Zeba.

Treba biti optimista, raditi da se stvari poprave.

Kaže meni danas jedan "jučer sam pogledao uakmicu i džaba izgubio dva sata, neću više nikad", ja sam izgubio 5 sati, i opet ću, jer volim to, to je moje.
To je to, tako je, kako je.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 apr 2018, 19:02

Jedini derbi na Koševu u zadnjih 10-15 godina koji je na tribinama ličio na derbi je onaj iz sezone 14/15, kad su sjever, jug i istok bili prepuni, a oba sektora na zapadu dobro ispunjena. Tad je i vrijeme poslužilo, koreografija, odlično navijanje, bakljade, onakve utakmice izlaze na naslovnicama svih medija. Na terenu ih je bilo još manje, onaj 2:2 iz 11/12, zatim Bekićev derbi, donekle stoti...
Kad bismo na Grbavici mi dobili svoja prava na tribini bilo bi super, dole se uvijek igra bolji fudbal i bolje navijanje bude, stadion pun, ljepše to izgleda.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2018, 19:54

skoroalen je napisao/la:Jedini derbi na Koševu u zadnjih 10-15 godina koji je na tribinama ličio na derbi je onaj iz sezone 14/15, kad su sjever, jug i istok bili prepuni, a oba sektora na zapadu dobro ispunjena. Tad je i vrijeme poslužilo, koreografija, odlično navijanje, bakljade, onakve utakmice izlaze na naslovnicama svih medija. Na terenu ih je bilo još manje, onaj 2:2 iz 11/12, zatim Bekićev derbi, donekle stoti...
Kad bismo na Grbavici mi dobili svoja prava na tribini bilo bi super, dole se uvijek igra bolji fudbal i bolje navijanje bude, stadion pun, ljepše to izgleda.
Ja mislim da je te godine i ovo moglo proci koliko smo bili raspolozeni..

slika

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 apr 2018, 19:58

MortemHz je napisao/la: Ja mislim da je te godine i ovo moglo proci koliko smo bili raspolozeni..

slika
:rol: :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 16 apr 2018, 20:32

skoroalen je napisao/la:Jedini derbi na Koševu u zadnjih 10-15 godina koji je na tribinama ličio na derbi je onaj iz sezone 14/15, kad su sjever, jug i istok bili prepuni, a oba sektora na zapadu dobro ispunjena. Tad je i vrijeme poslužilo, koreografija, odlično navijanje, bakljade, onakve utakmice izlaze na naslovnicama svih medija.
Da iz te sezone su oba derbija bila odlična, i na Grbavici, a kasnije na Koševu bila ekipa COPA 90 i napravila sjajnu reklamu za ovaj naš derbi. Koliko je samo pohvala stiglo iz razih gradova Evrope i svijeta. Ono treba pratiti, ponavljati, širiti onako priču, a nadam se ako Bog da kad završimo ovu borbu s budalama i kad se vratimo da će se i to vratiti.

baboatif
Kontakt:

Post Postao/la baboatif » 16 apr 2018, 20:41

hahahahha vrh
skoroalen je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Ja mislim da je te godine i ovo moglo proci koliko smo bili raspolozeni..

slika
:rol: :rol:
Svi u napad,jedan je HASE

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 apr 2018, 21:23

"Možda će vam to zvučati interesantno, ali želimo da izborimo opstanak u ABA ligi. Nemamo cilj da budemo ni među četiri, ni da uđemo u drugi krug Eurokupa, dogovorili smo se da ove godine da damo šansu mlađim igračima", kazao je tada Džikić i to možda najbolje ilustrira veličinu uspjeha crnogorskog velikana.

Kao primjer ovim nasim uhljupima za narednu sezonu!
1946~

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 16 apr 2018, 21:28

ThrillerHz je napisao/la:"Možda će vam to zvučati interesantno, ali želimo da izborimo opstanak u ABA ligi. Nemamo cilj da budemo ni među četiri, ni da uđemo u drugi krug Eurokupa, dogovorili smo se da ove godine da damo šansu mlađim igračima", kazao je tada Džikić i to možda najbolje ilustrira veličinu uspjeha crnogorskog velikana.

Kao primjer ovim nasim uhljupima za narednu sezonu!
Evo sad zanemarimo da su ove budale u Upravi i zamislimo da su tu pravi ljudi i ovo izjave. Znaš koliko bi ljudi stalo iza njih i trpilo rezultat jednu ili dvije sezone a da Uprava ovo izjavi? Ja mislim da ne bi bilo više od 500 ljudi. Zašto? Zato jer naš narod proziva dijete koje upisuje prvi nastup i odmah mu traži zamjerku, mogu misliti šta bi tada radili i šta bi se psovalo omladini nakon par utakmica. Mislim i ja nekad da bi tako to trebalo i moglo, ali brzo dođem sebi i skontam nema šanse da bi to funkcionisalo čudni smo mi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 apr 2018, 21:41

http://www.****.ba/mobile/clanak/Amila/464219 - Sourrce
Navijač Sarajeva nakon utakmice verbalno napao Velkoskog!
U petom kolu Lige za prvaka Sarajevo i Željezničar su na Koševu odigrali vječiti derbi, a konačan rezultat je bio 0:0.

Kada je fudbal u pitanju, tu se nije imalo šta vidjeti, s obzirom na to da je ovo bio jedan od lošijih derbija u posljednje vrijeme, bez ikakvog fudbala i bilo kakvih prilika.

Nakon utakmice, kada su igrači napuštali teren i ulazili u tunel prema svlačionici, jedan od navijača Sarajeva je verbalno napao kapitena bordo ekipe Krsteta Velkoskog.

Koji je bio razlog ovoga, nikome nije jasno, s obzirom na to da je Velkoski odigrao na nivou, a i općenito je jedan od najboljih pojedinaca tima sa Koševa.

Video pogledajte u prilogu.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 16 apr 2018, 22:01

2.400 zvaničnih utakmica FK Sarajevo

Jučerašnji duel protiv Željezničara, za FK Sarajevo je bio jubilarni 2.400 zvanični meč u klupskoj historiji.

Prvi zvanični meč Sarajevo, tada pod nazivom Torpedo, odigralo je 3. novembra 1946. godine. Novoformirani Torpedo tog dana je na marindvorskom stadionu Šesti april ugostio travničko Bratstvo i slavio rezultatom 6:0.

Od tada, pa do danas, Sarajevo je dakle odigralo ukupno 2.400 utakmica, te pri tome ostvarilo učinak od 1.061 pobjede, 565 remija i 774 poraza, uz gol-razliku 3.819:2.966 u svoju korist.

Ukupno 2.056 utakmica Sarajevo je odigralo u okviru prvenstvenih takmičenja Jugoslavije i BiH, dok ostatak otpada na kup utakmice (248), te zvanične međunarodne duele (96).

Kada su u pitanju lična ostvarenja, apsolutni rekorderi su Ibrahim Biogradlić, Asim Ferhatović i Miroslav Brozović. Bivši bek i kapiten Sarajeva, Biogradlić, upisao je 378 nastupa u zvaničnim utakmicama, dok je na listi strijelaca vodeći njegov dugogodišnji saigrač, Asim Ferhatović, sa 100 postignutih pogodaka. Kada su u pitanju treneri, na čelu liste onih sa najvećim brojem utakmica je Miroslav Brozović, koji je na klupi tima sa Koševa sjedio u 290 zvaničnih utakmica.

Najčešći protivnik našeg tima bile su komšije sa Grbavice, s kojima je Sarajevo odmjerilo snage 134 puta, a potom slijede mostarski Velež (124) i tuzlanska Sloboda (101). Listu pet najčešćih protivnika zaokružuju zenički Čelik (98) i beogradska Crvena zvezda (91).

Najveću pobjedu u zvaničnim utakmicama Sarajevo je upisalo 19. oktobra 1957. godine, kada je u okviru Zonske lige na Koševu savladalo Neretvu iz Metkovića rezultatom 13:0.

Najčešći rezultat je 1:1, a čak 234 puta su mečevi bordo kluba završili pomenutim rezultatom. Nakon toga slijede rezultati 0:0 (229 puta), te 1:0 u korist Sarajeva (203).

Zaključno sa ovom sezonom, Sarajevo će doći do brojke od 2.405 zvaničnih utakmica, a izvještaje sa svih tih mečeva moći ćete ekskluzivno pronaći u knjizi "Bordo vremeplov: Historija FK Sarajevo".

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15 i 21 gost.