BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

hm59
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la hm59 » 17 apr 2018, 13:08

Sreca pa nisam od posla mogao gledati mec, ali sam koliko-toliko pratio rezultat i opet sam se nervirao, jednostavno mi ne ide u glavu kako neko sa dva breaka povede 3:0 i onda izgubi narednih 6 gemova... Hajde kad mu se to desilo prije 3 godine u Maroku sa Klizanom, to shvatam, neiskustvo, nedovoljna psiholoska priprema, ali danas to jednostavno ne mogu shvatiti. Imamo pravo biti duboko razocarani, svi koji ga redovno pratimo i cesto ne spavamo nocima da bi ga gledali, jer ovo sto trenutno pruza je sramotno! Shvatio sam sto je uzeo odmor sedmicu i otkazao Maroko, bas sam pomislio da ce se dobro spremiti za ovaj dio sezone ali...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 apr 2018, 13:08

Unofficialpage je napisao/la:Nema niko nikakve ljubomore ili mržnje, činjenično stanje je da Damir ne trenira onoliko koliko bi trebalo za šljaku, da trenutno nema igru za tu podlogu, ali isto tako da može bolje ali mora raditi jer Damir nakon cijelog svog uspjeha zaslužuje još bolje rezultate jer nije sad vrijeme za stati. Damir zalsužuje da bude u TOP 30 ali koliko je realno da ponovo sve ono uradi što je uradio prošle godine. Nije uvijek dobro reći ma bit će bolje, ti si naš ponos.
Banuj ovog političara ista mu je priča za Damira ko nasi političari kad pričaju ima posla al nece raja da radi
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 apr 2018, 13:14

hm59 je napisao/la:Sreca pa nisam od posla mogao gledati mec, ali sam koliko-toliko pratio rezultat i opet sam se nervirao, jednostavno mi ne ide u glavu kako neko sa dva breaka povede 3:0 i onda izgubi narednih 6 gemova... Hajde kad mu se to desilo prije 3 godine u Maroku sa Klizanom, to shvatam, neiskustvo, nedovoljna psiholoska priprema, ali danas to jednostavno ne mogu shvatiti. Imamo pravo biti duboko razocarani, svi koji ga redovno pratimo i cesto ne spavamo nocima da bi ga gledali, jer ovo sto trenutno pruza je sramotno! Shvatio sam sto je uzeo odmor sedmicu i otkazao Maroko, bas sam pomislio da ce se dobro spremiti za ovaj dio sezone ali...
Skoro pa generacijo sve se slazem sem izraza SRAMOTNO , zar on nije zelio osvojiti koji game vise.Ne ide i to je to (sta bi trebao da se ubije , place ..). :bih: :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 apr 2018, 13:20

Da li imamo razloga za zabrinutost?

Nakon sjajnog drugog dijela prošle sezone Damir Džumhur se trenutno nalazi u velikoj krizi. Posljednju pobjedu na Touru je ostvario krajem februara, jedini igrač kojeg je pobjedio iz TOP 50 je Lorenzi na Australian Openu, a čak osam puta je poražen od slabije rangiranih igrača. Kada se u obzir uzmu samo ovosezonski rezultati Džumhur je rangiran na 59. poziciju.

Podsjetimo, od kraja novembra 2017. godine kao trener Damira Džumhura angažiran je Ilija Bozoljac.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 apr 2018, 13:21

:bih: Raul prvo grijesis , mozda bi da sam mladji i da se poznajemo bili prava raja . Ne zamjeram ti. Pisem onako kako osjecam , isto kao i ti sto imas pravo da ti se povraca od mojih komentara . :bih: :bih: :bih:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 apr 2018, 13:21

legenda reala je napisao/la: Banuj ovog političara ista mu je priča za Damira ko nasi političari kad pričaju ima posla al nece raja da radi
:rol:

Ja udjem samo da se ismijem njegovim postovima, jer za ozbiljne diskusije nakon poraza definitivno nije. Izgubio sam i volju pisati neka svoja vidjenja nakon meceva, jer njemu automatski postajes ljubomorni mrzitelj bh tenisera. :D
Covjek je legenda i ima maksimalan respekt od mene, ali jednostavno prati ovaj sport drugacije od svih nas.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 apr 2018, 13:22

Samozdravlje je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Damir je strašno negledljiv ove sezone, ne znam da li sam pogledao pet njegovih mečeva (računajući i DC), ne mogu stvarno gledati ovakav tenis, ubi me i fizički i psihički.
To je ok (al zaista). Sport je to pad forme i nesnalazenje u novim okolnostima .Onaj ko gotivi nase sportiste se nada da je kriza prolazna (koliko ???).Zar ovi nisu imali krize Dzeko, Teletovic,Tuka,Musa i mnogi drugi ? :bih: :bih:
Problem je sto je Damir u "padu forme" jos od pocetka sezone i nema nikakvih naznaka da ce to da se popravi do kraja sezone kad brani preko 1000 bodova. Dok god neko radi i daje sve od sebe kako bi ostvario rezultate to se moze smatrati nekakvim padom forme ali to da se "ne snalazi u novim okolnostima" kao igrac koji je u top 35 na svijetu je besmisleno, pa nije mu prvi put da igra turnir na šljaci. Sto je jos gore na njemu se uopste ne vidi nikakva zelja ni žar za borbom i za pobjedom, totalno je postao ambivalentan. Niko od nas ne mrzi Damira niti smo dvolicni, niko ga nije kritikovao kada je gubio a pruzao svoj maksimum ali u trenutnoj situaciji vazno je da se probudi i da za pocetak pocne da trenira kako spada a provode, ludovanja i drustvene mreze nek zaboravi.
I da mi samo bi znati gdje nadje Bozoljca da ga voda po turnirima i vecernjim partijama, bolje je izgledao dok nije imao "trenera" kraj sebe.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 17 apr 2018, 13:36

hm59 je napisao/la:Sreca pa nisam od posla mogao gledati mec, ali sam koliko-toliko pratio rezultat i opet sam se nervirao, jednostavno mi ne ide u glavu kako neko sa dva breaka povede 3:0 i onda izgubi narednih 6 gemova... Hajde kad mu se to desilo prije 3 godine u Maroku sa Klizanom, to shvatam, neiskustvo, nedovoljna psiholoska priprema, ali danas to jednostavno ne mogu shvatiti. Imamo pravo biti duboko razocarani, svi koji ga redovno pratimo i cesto ne spavamo nocima da bi ga gledali, jer ovo sto trenutno pruza je sramotno! Shvatio sam sto je uzeo odmor sedmicu i otkazao Maroko, bas sam pomislio da ce se dobro spremiti za ovaj dio sezone ali...
Skoro pa generacijo sve se slazem sem izraza SRAMOTNO , zar on nije zelio osvojiti koji game vise.Ne ide i to je to (sta bi trebao da se ubije , place ..). :bih: :bih: :bih:
Jeste, on bi zelio ali da ga ovaj pusti ;) "Sramotno" uopce nije uvredljiva rijec za ovo sto on pruza. Ako ga je iko branio od neargumentovanih napada i izljeva bijesa (tu prije svega mislim na "padobrance" i pokojeg kladionicara), onda sam ja!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 apr 2018, 13:45

:bih:@StevieG8 tvoje vidjenje stvari je ok . Nije tesko poznavati tenis bolje od mene . Ali zelim reci :
- Da li si ikad zelio pobjeci od skole , fakulteta , posla i zbrisati na more (cuga , djevojke ,raja ,muzika ,sunce ,plaza..)? , ali si ipak isao na casove , predavanja,posao (jer te cekala plata). On sad ima krizu , sto je normalno od 23.2.2015 je u TOP100.
Govorim i iz licnog iskustva iz skole , fakulteta i posla .
- Je li Dzeko bio na izlaznim vratima Rome ?
- Je li se Tuka priblizio onom 12.rezultatu iz MC(cini mi se)? :bih: :bih:

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 17 apr 2018, 13:51

RollsRoyce je napisao/la:Naravno da je pad svojstven svima, biti ce to dobro u skorije vrijeme, ali isto tako ljudi koji ga konstantno lrate omaju pravo da ga kritikuju.
Ma kritika je ok , ali ovakvi izlivi (rekao bih ljubomore pa i mrznje)ne ide brate . ABd dici ce formu , ako nista do Japana i DC :bih: :bih: :bih:
Ma brate, ako se pljuje po Dzeki koji je uradio onoliko koliko niko od tenisera, a mozda i svih nasih sportistanece nikada, istrpit ce i Damir svoju porciju pljuvacke u lice.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 apr 2018, 14:57

ma kakvo crno pljuvanje, blacenje ili sta vec nas dobri samozdravlje napisa...napade nas coik ko da smo damirovi dusmani haha
ovo danas a i vecina meceva iz ove godine je bas bilo sramotno, koristicu tu blagu rijec ponovo.

pa jedan @uno koji damira svrstava u top sportiste bih, rame uz rame sa dzekom (realno provaljuje se sa tim uporedbama hehe), pukne i napise onako kako vidi mec, kao sto bi svaki damirov iskreni navijac i trebao pisati.
Ja ga pratim od prvog dana, navijam iako me lik prilicno nervira sa svojim ponasanjem uopsteno, dosao sam na taj nivo da se uopste ne nerviram kada igra, toliko mi je ohladio da sam danas ugasio stream nakon prvog seta. Onolika klincobolja se ne moze pratiti, nije vrijedna paznje.
Ako je on zadovoljan ovim sto radi, ok. njegov zivot, karijera, novac ali ocekivati da ga kujemo u zvijezde nakon ovakvih meceva, nidje veze.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 17 apr 2018, 15:30

jestamaji je napisao/la:....

ali bojim se da će obojica odma kući
imao sam neki osjećaj kad sam vidio žrijeb. žao mi je što se mirza nije izborio za taj meč sa rafom, pa da ga ovaj i 6:0 6:0 oguli to je veliki doživljaj, ne dobije svako priliku igrati sa rafom na mastersu na zemlji.
sad da vidimo šta će im žrijeb dati na narednim turnirima ... damir bi morao nešto na zemlji napraviti ako misli ostati tu gdje jeste, mirzina podloga ovo nije, elem sve što uradi je bonus!

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 17 apr 2018, 15:38

Zasluzuje damir kritike tu nema priče, jednostavno ove sezone igra lose i to svi vidimo.Saradnja sa bozoljcem se pokazala kao potpuni promašaj, i mislim da je krajnje vrijeme da se iliji zahvali na saradnji i okrene se ozbiljnjim opcijama.Mora bataliti instagram i posveti se tenisu maksimalno ako želi da ostane u top 50 na kraju sezone.

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 17 apr 2018, 16:11

Sve dok nam je uspjeh u bilo kojem sportu samo ucestvovanje nema od nas nista :P

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 apr 2018, 16:15

"Pijan si kazu ti 2 prijatelja , a ti se valjaj" , tako je bilo u mojoj raji . Na ovom podforumu je na 10-ine forumasa koje sam cijenio i koje cu cijeniti , ali danas sam vidjeo da nemamo isti pogled na sport.Moje vidjenje sporta i sportista je monotono. Kad nekog gotivim , gotivim ga i u pobjedi i porazu(ma kakav bio).Obzirom da ne mogu mjenjati svoje shvatanje sportista , a iz respekta prema 10-tinama forumasa koje postujem necu neko vrijeme se javljati na ovaj podforum.Nisu mi bitni oni sto me smatraju smorom , nego likovi koje gotivim.Sve sto bi pisao u buduce bilo bi otprilike isto , pa sto da se ponavljam(citaj budem pegla i to pateticna). Zivi i zdravi mi bili . :bih: :tokralju: :bih: :tokralju: :bih:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 apr 2018, 16:54

Legendo, 90% nas gotivi njih i u pobjedi i u porazu, ali nekad se stvari moraju nazvati pravim imenom. Ti ides u nekakve krajnosti i cim neko kaze da je Damir odigrao slabo, ti navodis milione dolara koje je osvojio i ljude proglasavas ljubomornima. Ne znam u cemu je problem reci da Damir nema pravi pristup vec mjesecima, da nije dovoljno posvecen tenisu i da jednostavno ne igra dobro. Ako je to zavist i ljubomora, onda sam ja pogresno naucio znacenje tih pojmova. Meni je besmisleno da se nakon svakog njegovog poraza (pogotovo ako je protivnik mnogo losiji od njega) govori koliko je on zaradio para, hvali njegov otac i ponavlja kako smo mi nezahvalni. I Damir i Mirza su vec odavno premasili moja ocekivanja i sve dok su u top100, ja cu generalno biti zadovoljan. Mi nismo teniska nacija, nismo navikli da imamo tenisere na ATP turnirima, a pogotovo da ih oni osvajaju. Iz tog razloga i Dzumhur i Basic zasluzuju veliki respekt, ali ne zivi se uvijek od stare slave. Damir uopste nije iskoristio trenutno ranking poziciju, nije iskoristio laksi zrijeb na vecini turnira i ako ovako nastavi ekspresno ce ispasti iz top50, cim dodje period u kojem brani nesto bodova. Da ne pametujem dalje, samo cu jos reci da nema razloga da prestanes pisati na forumu. Najiskrenije mislim da si bio pravo osvjezenje. Davao si neku posebnu dimenziju ovom pdf-u, ali nema potrebe da se palis na svaku dobronamjernu kritiku upucenu nasim teniserima. Maksuz selam za tebe i nadam se da ces promijeniti odluku.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 17 apr 2018, 22:25

Cim smo mi zadovoljni prvim kolima mastersa, smatrajuci nekakvim historijskim uspjesima, od nas nema ništa.
Nekom je to uspjeh, meni u mojim očima nije i dovidjenja. Zasto? Znam da moze bolje (A NECE) ili bar izgleda tako.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 apr 2018, 23:04

Pa znas kad je cojk gladan pa se najede pohasija se tako i mi!Nekad je bio veliki uspjeh imati igraca na GS a sad nije ni top 30 al razumijem ja to apetiti su se povecali.Damir igra lose zadnjih mjeseci sto jes!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 apr 2018, 00:26

Raonffa je napisao/la:Damir je strašno negledljiv ove sezone, ne znam da li sam pogledao pet njegovih mečeva (računajući i DC), ne mogu stvarno gledati ovakav tenis, ubi me i fizički i psihički.
To je ok (al zaista). Sport je to pad forme i nesnalazenje u novim okolnostima .Onaj ko gotivi nase sportiste se nada da je kriza prolazna (koliko ???).Zar ovi nisu imali krize Dzeko, Teletovic,Tuka,Musa i mnogi drugi ? :bih: :bih:
Nije problem u krizi rezultata, problem je u krizi igre. Odavno nisam gledao lošijeg Damira nego u ovih par mjeseci, momak je toliko loš da te odbija da ga gledaš.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 apr 2018, 11:04

Samozdravlje je napisao/la:...
Samo za tebe, lista za RG. :mrgreen:
MAIN DRAW SINGLES
1 NADAL, Rafael ESP 1
2 FEDERER, Roger SUI 2
3 CILIC, Marin CRO 3
4 ZVEREV, Alexander GER 4
5 DIMITROV, Grigor BUL 5
6 DEL POTRO, Juan Martin ARG 6
7 THIEM, Dominic AUT 7
8 ANDERSON, Kevin RSA 8
9 ISNER, John USA 9
10 GOFFIN, David BEL 10
11 POUILLE, Lucas FRA 11
12 CARRENO BUSTA, Pablo ESP 12
13 DJOKOVIC, Novak SRB 13
14 QUERREY, Sam USA 14
15 SCHWARTZMAN, Diego ARG 15
16 BAUTISTA AGUT, Roberto ESP 16
17 SOCK, Jack USA 17
18 BERDYCH, Tomas CZE 18
19 CHUNG, Hyeon KOR 19
20 FOGNINI, Fabio ITA 20
21 WAWRINKA, Stan SUI 21
22 RAONIC, Milos CAN 22
23 EDMUND, Kyle GBR 23
24 RAMOS-VINOLAS, Albert ESP 24
25 KYRGIOS, Nick AUS 25
26 MANNARINO, Adrian FRA 26
27 KRAJINOVIC, Filip SRB 27
28 MULLER, Gilles LUX 28
29 MURRAY, Andy GBR 29
30 LOPEZ, Feliciano ESP 30
31 DZUMHUR, Damir BIH 31
32 FERRER, David ESP 32
33 RUBLEV, Andrey RUS 33
34 GASQUET, Richard FRA 34
35 TSONGA, Jo-Wilfried FRA 35
36 NISHIKORI, Kei JPN 36
37 VERDASCO, Fernando ESP 37
38 KHACHANOV, Karen RUS 38
39 CORIC, Borna CRO 39
40 KOHLSCHREIBER, Philipp GER 40
41 CUEVAS, Pablo URU 41
42 MONFILS, Gael FRA 42
43 SUGITA, Yuichi JPN 43
44 HAASE, Robin NED 44
45 SHAPOVALOV, Denis CAN 45
46 MAYER, Leonardo ARG 46
47 SANDGREN, Tennys USA 47
48 PAIRE, Benoit FRA 48
49 MEDVEDEV, Daniil RUS 49
50 GOJOWCZYK, Peter GER 50
51 DONALDSON, Jared USA 51
52 JOHNSON, Steve USA 52
53 DOLGOPOLOV, Alexandr UKR 53
54 HARRISON, Ryan USA 54
55 ZVEREV, Mischa GER 55
56 TIAFOE, Frances USA 56
57 BENNETEAU, Julien FRA 57
58 BEDENE, Aljaz SLO 58
59 FUCSOVICS, Marton HUN 59
60 PELLA, Guido ARG 60
61 STRUFF, Jan-Lennard GER 61
62 SEPPI, Andreas ITA 62
63 LORENZI, Paolo ITA 63
64 HAIDER-MAURER, Andreas AUT 63PR
65 SOUSA, Joao POR 64
66 JARRY, Nicolas CHI 65
67 FRITZ, Taylor USA 66
68 NISHIOKA, Yoshihito JPN 66PR
69 ZEBALLOS, Horacio ARG 67
70 GARCIA-LOPEZ, Guillermo ESP 68
71 SIMON, Gilles FRA 69
72 TROICKI, Viktor SRB 70
73 TSITSIPAS, Stefanos GRE 71
74 VESELY, Jiri CZE 72
75 MARTERER, Maximilian GER 73
76 MAYER, Florian GER 74
77 CARBALLES BAENA, Roberto ESP 75
78 KARLOVIC, Ivo CRO 76
79 POSPISIL, Vasek CAN 77
80 EBDEN, Matthew AUS 78
81 DELBONIS, Federico ARG 79
82 BASILASHVILI, Nikoloz GEO 80
83 BAGHDATIS, Marcos CYP 81
84 HERBERT, Pierre-Hugues FRA 82
85 BHAMBRI, Yuki IND 83
86 CHARDY, Jeremy FRA 84
87 JAZIRI, Malek TUN 85
88 COPIL, Marius ROU 86
89 DONSKOY, Evgeny RUS 87
90 ISTOMIN, Denis UZB 88
91 BERANKIS, Ricardas LTU 89
92 KICKER, Nicolas ARG 90
93 DARCIS, Steve BEL 90PR
94 MILLMAN, John AUS 91
95 BASIC, Mirza BIH 92
96 LAJOVIC, Dusan SRB 93
97 SELA, Dudi ISR 94
98 KUKUSHKIN, Mikhail KAZ 95
99 ALBOT, Radu MDA 96
100 YOUZHNY, Mikhail RUS 97
101 LU, Yen-Hsun TPE 98
102 THOMPSON, Jordan AUS 99
103 CECCHINATO, Marco ITA 100
104 STEBE, Cedrik-Marcel GER 101
105 [WC]
106 [WC]
107 [WC]
108 [WC]
109 [WC]
110 [WC]
111 [WC]
112 [WC]
113 [Q]
114 [Q]
115 [Q]
116 [Q]
117 [Q]
118 [Q]
119 [Q]
120 [Q]
121 [Q]
122 [Q]
123 [Q]
124 [Q]
125 [Q]
126 [Q]
127 [Q]
128 [Q]

ALTERNATES
DJERE, Laslo SRB 102
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.