mma_hz je napisao/la:encos je napisao/la:Raja, dva dana sedmicno radim prsa i ramena zajedno. Eh zanima me; imal smisla jedan trening prvo prsa radit a onda ramena a drugi trening prvo ramena pa onda prsa...?
Nikad ne radi dvije velike grupe misica zajedno.
Radi npr ledja i triceps,a drugi prsa i biceps.
Ramena i noge radi isti dan ako me razumijes jer nisu povezane te skupine misica.
Za mene iz licnog iskustva najbolji je sistem 3 dana treniras 1 odmaras i sve tako.
Izvini, al savjet nije bas najbolji.Prvo- Ova tvoja podjela L-T pa sutra P-B ??? Kako mislis da se triceps oporavi kad dobro ucustvuje u svim vrstama potisaka...Moze tako al mora biti dan odmora izmedju!!Kakve noge i ramena,, noge su najveca partija i rade se same !
Sad za encosa-Mozes raditi prsa i ramena skupa samo gledaj da ti jedan trening bude npr BP 5x5 pa malo kosog u zoni hipertrofije (od 8-12 ponavljanja)i malo srednje rame .Zadnje rame mozes raditi s ledjima.Sljedeci trening neka bude MP 5X5 a potiske raddi bucicama...
U sustini kroji trening po oporavku, nekad to bude dan pauze, nekad dva... Samo gledaj da najvece partije (noge i ledja ) razdvojis sa danom pauze radi oporavka CNS-a
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.