@ta ce on
Probaj majstore, umjesto da dajes kritike, sto danas nije nikakav problem sa obzirom na sve, da mi ponudis neka rjesenja i da ja kao stariji simpatizer Veleza vidim da vi kao RA i postojite ikako, i da ima nesto poslije "Pike"...
Znaci, meni ne moze niko vise prodavati "muda pod bubrege" i nemam vise namjeru uvaljivati svoju glavu za kafanske price i obecanja...Zadnji put sam je "uvalio" za Dzubura, kad je gorilo, misleci da je stvarno sansa za promjene...Medjutim, profesor je svu svoju lovu usmjerio na rezultat, a teren u sjevernom logoru za omladinski pogon je ostao isti kao i mnoge druge bitne stvari....Znaci, supljaci tipa Dzubur i Dzuburici me ne zanimaju, jer mene ne mogu kupiti nikakvim rezultatom, hocu da mi dijete trenira u Velezu a ne da cekam da ce mu neko slomiti nogu na treningu i da udari glavom u one kamenice...Ali treba uvaljivati lovu u stvari koje se ne vide a koje su korisnije od rezultata....Isto se i odnosi na supljake koji mi prodaju pricu"Ja bi dao da Pike nema!"...Vecina tih klosara nije platu podijelilo svojim radnicima godinu dana a ne da pomognu Velezu...Njima je Pika dosao kao "premija" i razlog da tebi i slicnim kao tebi budu "dobri"....
Velezu trebaju PARE.... Imas li ti te pare i ljude???? Bola, ako nemas , vozi dalje slobodno...Nijedan klub na svijetu danas NE ZIVI od navijanja, pjevanja i ljubavi, nego od organizacije i para....
Najlakse je kritikovati u danasnje vrijeme, a pogotovo na ovim prostorima....
Kad dodjes meni i danas OBICNIM simpatizerima za stol, i ponudis nesto, saslusat cu te...Ali sve dok napadas ovog, onog, ovaj krade, onaj krade, ne zanima me nikakav bojkot...Jer sve ja to znam druze moj i kakav je Pika, i kakav je Coke, ne trebas ti to meni slikati...Meni trebaju RJESENJA, da bi odvojio svoje vrijeme i uvalio svoju glavu za nesto....
Do tada, NE ZELIM BITI DIO VAS, ljudi koji i na ovom forumu zele poraz Veleza od Zelje...hebo vas Zeljeznicar iz Sarajeva sve u zi.cagu, a vi Zeljeznicara....I da ga vodi Adolf Hitler, a ne Pika, ja to ni u snu ne mogu pozeljeti...Vi se slobodno zovite i dalje Velezovcima i pridjevajte nikove kakve hocete, ali ja covjeka koji gleda tekmu i kojem je drago kad Velez primi gol, ma kakav god Velez bio, ne smatram nikakvim Velezovcem a kamoli da me zanima sta misli o mom klubu o mom Velezu ...
Ne shvati ovaj post kao kritiku, nego samo razmjenu misljenja, tj; da je konacno vrijeme da budete ozbiljniji, i da ukljucite malo nas obicne smrtnike u to sta radite...Ne ovde na forumu, nego na ulici...Ma kakav god taj lopov Coke bio, njega sam ja obicni simpatizer nekad i vidio, a vas, evo nikad...
@drh
Njima treba vid garancije, a jedini vid te garancije je taj IZ, jer samo u njih i imaju povjerenja.....Sto i u potpunosti shvatam....Nit ce ko dati danasnjoj upravi te milione na "lijepe oci", niti ce lokalnoj politici dati...Projekat nije lagan, ali samo sa malo volje je lako ostvariv... Naravno, onih koji nesto i mogu uciniti...Ja ne mogu, ali sam ga bar prezentovao onima koji mogu, a njih Velez i ovo pitanje bas i ne interesuje...
Nazalost, od ove gradnje bi malo ko imao "tala i koristi", osim mozda neke gradjevinske firme koja bi vrsila te radove...I naravno nas, kojima to stvarno treba...I mi trebamo biti taj motor u ovoj akciji...Ali trebamo vrsiti pritisak...Svako na svoj nacin...Valja bar probati, nista ne kosta...Neznam zast sam to ovde i napisao, ali mozda neko i procita, a ima nekog tamo "gore" i ima volje
FORZZA VELEZ, i sretno Rodjeni protiv Zelje.....