Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la Hare_BvB » 11 sep 2010, 18:19

amerosm je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Je li tačan podatak da je HSV držao loptu u posjedu 75% ? :shock:
Jeste, ali nisu uspjeli nista konkretno napraviti i zato sam toliko ljut. Kreteni nakon prva dva kola pucaju na nesto visoko, ali ne mogu kuci Nuernberg da pobjede, i onda se na kraju sezone cude gdje im nedostaje bodova.
Ekipa se jednostavno uspava kad ima vodstvo, i to je problem koji se stalno vuče...Ponekad djeluju previše pasivno, i to ih nerijetko zna skupo koštati.....Ma ništa strašno, mali kiks doma, valjda će ih opametit ovo danas ;)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2010, 13:46

Hm. Sutra ce Bundesliga nakon sest dugih godina moci ponovo gledati najveci gradski derbi u Njemackom fudbalu. Sastaju se St.Pauli i HSV. Sta reci o ovoj utakmici. Imalo bih se dosta toga napisati ali cu pokusati biti kratak. Sutra je je utakmica gdje samo mozemo dosta toga izgubiti, a nista ne mozemo dobiti, jer sve je na nasoj strani, od tradicije, igrackog potencijala, statistike, i tako da se tri boda namecu kao imperativ. Ako cemo samo gledati historiju u Bundesligi, dosad je odigrano 15 utakmica, gdje je HSV slavio osam puta, jednom izgubio, a ostalih sest utakmica je zavrseno bez pobjednika, no ako cemo gledati cjelokupnu historiju ovog derbija, dosad je odigrano 129 utakmica, gdje HSV ima 85 pobjeda, uz 21 remi i 23 poraza, uz nevjerovatnu gol razliku 451-129. Mislim sto se tice trenutnog igrackog kadra da ne trebam trositi rijeci, poslje Bayerna, ekipa s najboljim kadrom. No posto kao i kup utakmice, i ove derbi utakmice imaju svoja posebna pravila, sutra je sve moguce, a iskreno ne svidjaju mi se izjave pojednih igraca HSV-a, o sutrasnjoj utakmici, jer izgleda da su brzo zaboravili utakmicu od prosle sedmice protiv Nuernberga. Sto se mene licno tice nisam bas optimistican nesta za sutrasnju utakmicu, jer smo pokazali prethodnih da nam tesko pada igra protiv objektivno slabijih ekipa, tako da ocekujem remi, ili da jedna "frljava" lopta zavrsi iza ledja Rosta. Imam osjecaj da se igraci nisu toliko koncentrisali na ovu utakmicu i da im je vaznije bilo izjavljivati parole po medijima, nego analizirati protivnika. Ponavljam jos jednom sutra je dan gdje mozemo dosta toga izgubiti, a nista dobiti i ove utakmice su najteze za igrati.

Sto se tice osiguranja same utakmice i sprijecavanja fizickih obracuna navijaca oba kluba, ove sedmice je odrzan zajdnicki skup HSV-a i St.Pauli-ja pod sloganom "Eine stadt zwei vereine" (Jedan grad, dva kluba), gdje su predsjednik St.Pauli-ija i sportski direktor HSV-a, apelirali na navijace da derbi prodje u sto boljem svijetlu i fizicki obracun moze nasteti samo gradu Hamburgu, gdje ljudi mogu promjeniti sliku o gradu. Sto se tice policije, izgleda oni su odlucili da stvarno derbi prodje u sto mirnijem okruzenju, i na svakog navijaca ce ici jedan policajac, dakle sutra ce u i oko stadiona se nalaziti oko 22.000 policijaca, iz raznih dijelova Hamburga.

Isto tako treba napomenuti da je uprava HSV-a, zbog malog broja ulaznica (tacnije samo 2100) odlucila u Imtech Areni organizovati public-viewing, na velikim ekranima, a prije toga moci ce posmatratiti utakmicu HSV II u Regionalligi, gdje ce ulaz biti besplatan.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Spirit of Shankly
Kontakt:

Post Postao/la Spirit of Shankly » 18 sep 2010, 13:50

Sretno vam u derbiju. Imam osjecaj da ove sezone mozete uraditi nesto veliko.

Imali ste sjajan start sezone, proslo kolo mali kiks, iako ste imalu pobjedu u ruci. Samo mi je malo krivo radi Petrica, jer vjerujem da ima mjesta da igra u prvom timu, no eto, Veh i njegova formacija.

Treba mu suditi na osnovu onoga sto napravi u klubu, a ne na osnovu formacije koja se nekome svida, a nekome ne.

Fkt je to dobra ekipa. Klupa medu najboljim u Ligi, i eto, Hamburg mi je najdrazi klub u Njemackoj i volim vidjeti da pobjeduje u Njemackoj.
Proud to be a Red

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2010, 13:33

Zahvalan sam dragom Bogu sto sam jucer imao nekih problema i nisam imao vremena da ostavim komentar, inace bi dobio ban samo tako. Na kraju smo izvukli sretan nerjesen ishod, gdje smo imali vise srece nego pameti. Pic.kice u dresu HSV-a, koje neko naziva i zvijezdama (sto uopste nisu) su pokazali da prethodnih godina nisu bili problem treneri, vec igraci i celnici kluba. Danas se opet pokusava nekim parolama da izvuce iz te situacije, ali po meni najbolje bi bilo da ih uprava kluba opali po dzepu. Pic.kice, bi malo mogle pogledati Dortmund, St.Pauli ili Mainz pa da vide kako se igra za klub, kako se bori, kako se trci, kako se bez pardona ulazi u duele, odnosno neke osnovne stvari koje su potrebne za fudbal. Jucer sam shavtio jedno, da bi vise volio an terenu imati 11 kloceva, koji bi pokazali ovo gore navedeno, nego 11 zvijezda koje igraju kako oni i kad oni zele. Oni ne znaju sta navijacima znaci HSV kao klub, i sve dok je ova struktura i dok se ne promjeni polovina ekipe, nema nama uspjeha. Za dva dana se pobjediti Wolfsburg (u sta cisto nevjerujem), pa opet za dva dana pokazati kako oni nemaju zelje da igraju utakmicu. Mozda ovo upravi kluba donese neki uspjeh, ali je to na "krkanski" nacin, a tu nema plana i programa za buducnost. Pic.kicama ce trebati dosta vremena da steknu povjerenje kod navijaca.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 sep 2010, 16:26

Ponovo su igrači bili previše anemični i nezainteresovani, i to je razlog za jako lošu partiju...Gledao sam samo drugo poluvrijeme, i bila je prava uspavanka do prvog gola, a onda se otvorilo....Na kraju je i HSV umal' došao do pobjede, ali remi je ipak najrealniji rezultat...Ja sam gledao na ES2, i komentator je bio pravo iznerviran nezalaganjem igrača HSV-a koje je bilo i više nego očigledno...Čovjek se jednostavno nije mogao načuditi koji im je klinac pa niko neće da makne....Podhitno bi neko trebao našamarati većinu prvotimaca, a Veh i dalje šuti. :x

Atomsfera na Millerntoru je bila nevjerovatna, navijači nisu stajali sa pjevanjem i bacanjem papirića. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2010, 17:58

Hare_BvB je napisao/la:Ponovo su igrači bili previše anemični i nezainteresovani, i to je razlog za jako lošu partiju...Gledao sam samo drugo poluvrijeme, i bila je prava uspavanka do prvog gola, a onda se otvorilo....Na kraju je i HSV umal' došao do pobjede, ali remi je ipak najrealniji rezultat...Ja sam gledao na ES2, i komentator je bio pravo iznerviran nezalaganjem igrača HSV-a koje je bilo i više nego očigledno...Čovjek se jednostavno nije mogao načuditi koji im je klinac pa niko neće da makne....Podhitno bi neko trebao našamarati većinu prvotimaca, a Veh i dalje šuti. :x

Atomsfera na Millerntoru je bila nevjerovatna, navijači nisu stajali sa pjevanjem i bacanjem papirića. :mrgreen:
Ma upravo o tome i pricam. Sve zavisi od njihovog raspolozenja. Sutra mogu rastaviti neku vrhunsku ekipu na proste faktore, a prekosutra mogu njih amateri rastaviti na proste faktore. No po meni je tu najvise kriva uprava, opali dva puta po dzepu, pa ces vidjeti kako ce igrati. On dobija novac za zalaganje, borbenost, igru koja se zove fudbal, a ne za manekenstvo. Kada vidim kako Mainz i Vi igrate place mi se.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 sep 2010, 18:32

Ma hebo Mainz..na kraju cemo mi biti sampioni,a oni nece biti ni u TOP 10
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 sep 2010, 17:28

majestic24 je napisao/la:Ma hebo Mainz..na kraju cemo mi biti sampioni,a oni nece biti ni u TOP 10
Sta rece i osta ziv ? Ova ekipa ako uspje biti medju top 5 je ravno osmom svijetskom cudu s obzirom kako znaju "obradovati" navijace kluba. Ponavljam opet nisu problem treneri vec igraci, koji su preuzeli kontrolu nad klubom i to se podhitno mora iskorijeniti. Isto sr.anje drugo poakovanje ove sezone. Po meni se nista nije promjenilo.

Inace Aogo ima problema s Ahilovom tetivom i bit ce out dva mjeseca.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 sep 2010, 10:22

ako neko od vas, pretpostavljam da znate njemački, može prevesti šta piše na ovim parolama i da kaže nešto više o njima ako zna ;) hvala unaprijed
slika
slika
slika
slika
slika
slika

izvinjavam se što sam zauzeo dosta prostora sa ovim slijama :geek:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2010, 13:54

Slika 1: "Vi ovdje ? Ko ce sada piti macchiato u .....
Ne znam sta na kraju pise, ali poenta je ta sto neki od igraca St.Pauli-ja rade kao policajci.

Slika 2: "Licemjeri, Cjepidlake i Predgradje".

Slika 3 i 4: "Zasto je banan zakrivljena ? Zato sto je prethodnih godina uvije zaobilazila Volkspark".
Volkspar je naziv prijasnjeg stadiona HSV-a, sada se tako zove cjelo podrucije oko stadiona, gdje je smjesten HSV.

Slika 5: "Pauli je kao Astra".
Poznato je da u Hamburgu postoje dvije pivare, a to su Holsten i Astra. Holsten je vujek bio okrenut prema HSV-u, dok Astra prema ovim drugima, i kada je Astra 2003.godine "propala", Holsten je kupio cjelu fabriku i dalje zaposlio osobe koje su radile u Astri.

Slika 6: "Obican produkt s obicnim marketingom".
Ovim zele reci da je St.Pauli, kao reklama bude i prodje.

Inace kao sto se zna navijaci St.Paulija su politicki orijentirani, pa su pokusali s NPD-om da se ubace u navijacku scenu HSV-a, a odgovor su dobili na utakmici.

"NPD. Odhebite od nas. Pos.eremo se na vas i vasu solidarnost".

http://www.mopo.de/2010/20100922/sport/ ... eppen.html

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 sep 2010, 16:26

@amerosm hvala ti na prevodu i objašnjenju, očekivalo se da će biti tog međusobnog prepucavanja ali sve u svemu ništa strašno.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 sep 2010, 18:24

Veceras je na rasporedu derbi 5. kola a sastaju se HSV i Wolfsburg. Vrlo zanimljiva utakmica od koje se ocekuje mnogo. HSV u posljednjoj utakmici na svom terenu nije uspio savladati Nurnberg, dok su u proslom kolu u derbiju sa St.Paulijem remizirali. Wolfsburg nakon pobjede nad Hannoverom u utakmici igranoj za vikend, zeli da nastavi niz pobjeda, i prema rijecima Mclarena, nastojace zadrzati formu iz prosle utakmice.

Ja iskreno ocekujem dobru utakmicu, ali mislim bez puno golova.
U zadnjem duelu ove dvije ekipe, gdje je HSV bio gost, ako se ne varam Vukovi su pobijedili, a Dzeko je u toj utakmici postigao gol.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2010, 19:14

Prosle sezone su bile odigrane dvije utakmice, gde smo tada svaladali "Vukove" u gostima s 4-2, gdje je strijelac za Wolfsburg bio Zvjezdan Misimovic, dok smo na domacem terenu u drugom djelu sezone remizirali 1-1, gdje je strijelac bio Edin Dzeko. Za veceras je moje prognoza sljedeca.

HSV - Wolfsburg 1-3

Razlozi: Zakon brojeva, protiv "Vukova" nikad nemamo srece, pic.kice nece biti raspolozene za igru, forma u nase dvije posljednje utakmice. Utakmicu pocinjemo u sljedecem sastavu:

----------------------------Rost--------------------------
Demel------Westermann------Mathijsen------Jansen
---------------Jarolim--------------ZeRo----------------
Moting------------------Petric------------------Pitroipa
---------------------------RvN----------------------------

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 sep 2010, 19:23

Jbt zakon brojeva...2:0 ili 3:1 za nas.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 sep 2010, 19:38

a J*** ti sto ne igra Elia, da malo tekma bude zanimljivija,Pitroipa i Elia mi najj iz HSV-a :D msm da ce bit glupa tekma i da ce bit mrsavi remi :roll: :| moje misljenje ;) iii da vas pitam, koji je to Jensen kod vas lijevi bek ? Daniel ? ili neki novi ? :? Forza Milan,Forza Dortmund,Forza HSV,Forza Werder ......... Merda Bayern,Merda Wolfsi,Merda Schalke
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2010, 19:49

robovi88 je napisao/la:a **** ti sto ne igra Elia, da malo tekma bude zanimljivija,Pitroipa i Elia mi najj iz HSV-a :D msm da ce bit glupa tekma i da ce bit mrsavi remi :roll: :| moje misljenje ;) iii da vas pitam, koji je to Jensen kod vas lijevi bek ? Daniel ? ili neki novi ? :? Forza Milan,Forza Dortmund,Forza HSV,Forza Werder ......... Merda Bayern,Merda Wolfsi,Merda Schalke
Nije Jensen, nego Marcell Jansen, bisvi igrac Bayern-a, i Njemacki reprezentativac. Daniel Jensen ti igra kod "zelenih" odnosno Werdera. Elia je imao problema s preponama poslje utakmice s St.Paulijom, pa je ostao na klupi, gdje se jos nalaze Trochowski, Kacar, Benjamin, Rincon i Drobny. Guerrero je u Nedjelju dobio jedan udarac u clanak i nece veceras moci nastupati. Slazesm se s tobom da ce biti dosadana utakmica, i jedino sto HSV moze izvuci je remi.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 sep 2010, 20:01

amerosm je napisao/la:
robovi88 je napisao/la:a **** ti sto ne igra Elia, da malo tekma bude zanimljivija,Pitroipa i Elia mi najj iz HSV-a :D msm da ce bit glupa tekma i da ce bit mrsavi remi :roll: :| moje misljenje ;) iii da vas pitam, koji je to Jensen kod vas lijevi bek ? Daniel ? ili neki novi ? :? Forza Milan,Forza Dortmund,Forza HSV,Forza Werder ......... Merda Bayern,Merda Wolfsi,Merda Schalke
Nije Jensen, nego Marcell Jansen, bisvi igrac Bayern-a, i Njemacki reprezentativac. Daniel Jensen ti igra kod "zelenih" odnosno Werdera. Elia je imao problema s preponama poslje utakmice s St.Paulijom, pa je ostao na klupi, gdje se jos nalaze Trochowski, Kacar, Benjamin, Rincon i Drobny. Guerrero je u Nedjelju dobio jedan udarac u clanak i nece veceras moci nastupati. Slazesm se s tobom da ce biti dosadana utakmica, i jedino sto HSV moze izvuci je remi.
Jasta ce,dva ostembiljana kloca od trenera na klupama.
Mogu sjesti i plakati i jedni i drugi navijaci.
A onako skupe igrace imati u klubu. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 sep 2010, 20:26

Hebo ih Dzeko

Amerosm druze imas li link mozda...ovaj preko atdhe.net mi nes neradi

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 sep 2010, 20:30

FORZA PITROIPA, FORZA CHUPO MOTING :D 1:1 Brao' :D
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2010, 20:32

@ majestic24

nemam link gledam na ES2. Ukoliko nadjem postavit cu ti.

Samo dragi Bog zna kako je Wolfsburg uspio postici gol. Ne znaju ni oni sami.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []