FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Prvo smjena uprave, pa se onda moze i o boljem treneru razmisljati. Smjena trenera je pranje uprave i svaljivanje krivice na trenera.
Najlakse je trenera smjeniti.
Husrefu kad dovedu bolje igrace, kad obezbjede za svaku poziciju kvalitetnu zamjenu, tek onda mozemo pricati o njegovom neuspjehu ako ga ne ide.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Vrlodobro znamo kad se desio najveci uspjeh reprezentacije i sta je kocilo da se isti desi.
Najlakse je trenera smjeniti.
Husrefu kad dovedu bolje igrace, kad obezbjede za svaku poziciju kvalitetnu zamjenu, tek onda mozemo pricati o njegovom neuspjehu ako ga ne ide.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Vrlodobro znamo kad se desio najveci uspjeh reprezentacije i sta je kocilo da se isti desi.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ako do sad nismo vidjeli kakvi smo, onda ne znamskoroalen je napisao/la:Trenutne igre Želje nisu nikakvo mjerilo, protiv Širokog ćemo vidjet koliko smo dobri, odnosno loši.

FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
-
- Kontakt:
Ali zašto se svi prave ludi kad je u pitanju prelazni rok !? Pa 8 igrača došlo , od toga iz Akademije 3 , jedan golman koji ni sam ne zna što je došao. Od ova 4 igrača i nemoj da se lažemo koliko igrača je lično Husref htio i na koji način tj. preko koga , pa vi sami sebe lažete po pitanju Husrefa 

- BordoSarajevo
- Kontakt:
Što se tiče Husrefa, svi ćemo se složiti da on zadnji treba da ide, ako ćemo tjerati sve redom.Transfer1312 je napisao/la:Ali zašto se svi prave ludi kad je u pitanju prelazni rok !? Pa 8 igrača došlo , od toga iz Akademije 3 , jedan golman koji ni sam ne zna što je došao. Od ova 4 igrača i nemoj da se lažemo koliko igrača je lično Husref htio i na koji način tj. preko koga , pa vi sami sebe lažete po pitanju Husrefa
Eh sad, Husref je svojom pričom i svojim postupcima mnoge navijače razočarao.
Na stranu rezultati i očajna igra. Brani upravu, dok svi koji prate klub i koji su u klubu bili (Hujić, Edis) govore ono što svi znaju, samo on ima riječi hvale i zadovoljan je onima koji upravljaju klubom! Činjenica je da ljudi u klubu nisu ispoštovala ni jednu želju trenera što se tiče pojačanja, i na kraju su doveli menadžerske igrače. Naravno, Husref je "svalio" krivicu na te igrače jer su "izradili" klub i otišli dalje iako su sve dogovorili, naravno, ne do Bog okriviti one koji su zaduženi za pregovore sa igračima. I ono što je meni najsmiješnije i najjadnije je to što govori da on sa svojim pomoćnicima ništa ne eksperimentiše (kreno sezonu sa jednim bekom, 2 stopera, jednim napadačem.. Adukora stavio na stopera i uyebo vezu, Hebibovića stavlja sa krila na desnog beka, Stanojevića iz veze gura na stopera pa ga onda malo prebaci na desnog beka, Sarića iz veze baca na krilo, Velkoski čas krilo, čas napadač, Mustafić na stopera, Šabanović čas na lijevoj čas na desnoj strani..)
Ja Husrefa poštujem, istina je da mi je pao u očima i činjenica je da se prodao. Od svih u klubu (od uprave, igrača i stučnog štaba) on bi mi zadnji bio za tjeranje, a ovo sve što je radio i što radi, neka mu je na obraz.
FK Sarajevo
Hebiboviću ističe ugovor na kraju sezone.
Ne znam zašto ali bilo bi mi žao da nas napusti.
Ne znam zašto ali bilo bi mi žao da nas napusti.
Dole bi postao Salahjoker90 je napisao/la:Zrinjski trlja ruke!

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
skoroalen je napisao/la:Svačijoj filozofiji dođe kraj, i Murinju su nekad bunkeri prolazili, fudbal napreduje. Vidim da kone prizivaju Amara non stop, a ja garantujem da bi bio daleko od očekivanog i da se vrati. Treba tražit modernog trenera, dovoljno iskusnog da mu ne budemo prvi projekat u životu. I nek ne zna ligu, nek čovjek kad vidi Bekića skonta da je taj zalut'o u fudbal a ne da razmišlja "on je najbolji bek lige za prošlu sezonu i najstandardniji igrač kluba u ovoj, maksimalna minutaža, mora da valja". Daj nek im sudi po onom što sam vidi.
Meni je najperspektivniji trener bio onaj Causevic, cini mi se tako da se prezivao. Vodio Travnik, cuda pravio. Mlad, i jbg ode vani odma kvalitet ispliva..
Mada nisam neko ko je mnogo upucen u price iza kulisa, cuo sam mahalsku koja kaze da je Husref kad je dolazio napravio dogovor sa tim ljudima iz uprave(s kim god se to dogovara) da mu ove sezone jedini cilj bude izborena Evropa a da naredne sezone ide na titulu i da rezultati sljedece sezone budu mjerilo njegovog uspjeha. Dakle ne treba cuditi ovoliko ekspmerimentisanje sa pozicijama i njegova ravnodusnost prema igracima koje su mu doveli i prema rezultatima koke smo ostvarili. Ovako kad se pogleda, cini se da to s namjerom radi i da cemo pravog Husrefa vidjeti na djelu tek sljedece sezone.
JURIŠ
Da li je neko bolji pregled imao za onu situaciju oko 70-te minute kada cini mi se Adukor pade na drugoj stativi. Da li je bilo kontakta ili se on "sapleo" ? Gledao sam par puta ali od stative se ne vide svi detalji moguceg kontakta.
Cist penal! Imam snimak probat cu napraviti jedan gifkengur je napisao/la:Da li je neko bolji pregled imao za onu situaciju oko 70-te minute kada cini mi se Adukor pade na drugoj stativi. Da li je bilo kontakta ili se on "sapleo" ? Gledao sam par puta ali od stative se ne vide svi detalji moguceg kontakta.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- kupus army
- Kontakt:
Vjerovatno misliš na Nermina Bašića,sad je u Sloveniji.Meni je isto djelovao kao perspektivan trener,mada po pričama igraca koje je vodio nije bas ni on to sto se nama čini.Kipembe je napisao/la:skoroalen je napisao/la:Svačijoj filozofiji dođe kraj, i Murinju su nekad bunkeri prolazili, fudbal napreduje. Vidim da kone prizivaju Amara non stop, a ja garantujem da bi bio daleko od očekivanog i da se vrati. Treba tražit modernog trenera, dovoljno iskusnog da mu ne budemo prvi projekat u životu. I nek ne zna ligu, nek čovjek kad vidi Bekića skonta da je taj zalut'o u fudbal a ne da razmišlja "on je najbolji bek lige za prošlu sezonu i najstandardniji igrač kluba u ovoj, maksimalna minutaža, mora da valja". Daj nek im sudi po onom što sam vidi.
Meni je najperspektivniji trener bio onaj Causevic, cini mi se tako da se prezivao. Vodio Travnik, cuda pravio. Mlad, i jbg ode vani odma kvalitet ispliva..
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Svaka ti cast. Buduci da ovo niko ni ne spominje rekoh mozda sam nesto previdio jer me ponesu emocijeMCMXLVI je napisao/la:Cist penal! Imam snimak probat cu napraviti jedan gifkengur je napisao/la:Da li je neko bolji pregled imao za onu situaciju oko 70-te minute kada cini mi se Adukor pade na drugoj stativi. Da li je bilo kontakta ili se on "sapleo" ? Gledao sam par puta ali od stative se ne vide svi detalji moguceg kontakta.

Predstavnici Intera u posjeti FK Sarajevo.
"Predstavnici Intera Lorenzo Forneris i Davide Lubes rukovodioci su programa Inter Campus, zahvaljujući kojem milanski klub realizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti širom svijeta.
Zajedno s trenerima svog kluba posjetili su prostorije kluba, gdje su obavili sastanak s predstavnicima Bordo kluba, na kojem je bilo govora o budućoj saradnji, realizaciji zajedničkih projekata te razmjeni trenerskog kadra s ciljem dodatne edukacije.
Predstavnici milanskog Intera posjetili su i Trening centar FK Sarajevo u Butmiru, gdje su posmatrali trening juniora Akademije FK Sarajevo.
Onim što su vidjeli u Butmiru su jako zadovoljni te su istakli kvalitet terena za treniranje i prateće infrastrukture kao dobar ambijent za razvoj talentovanih mladih nogometaša.
Kontakti između FK Sarajevo i Intera su ostvari na EFDN konferencijama u Norveškoj i Francuskoj gdje je Bordo klub kao jedini bosanskohercegovački predstavnik uzeo učešće, obzirom na izraženu komponentu društvene odgovornosti u poslovanju našeg kluba."
Jesmo sila jbt.
"Predstavnici Intera Lorenzo Forneris i Davide Lubes rukovodioci su programa Inter Campus, zahvaljujući kojem milanski klub realizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti širom svijeta.
Zajedno s trenerima svog kluba posjetili su prostorije kluba, gdje su obavili sastanak s predstavnicima Bordo kluba, na kojem je bilo govora o budućoj saradnji, realizaciji zajedničkih projekata te razmjeni trenerskog kadra s ciljem dodatne edukacije.
Predstavnici milanskog Intera posjetili su i Trening centar FK Sarajevo u Butmiru, gdje su posmatrali trening juniora Akademije FK Sarajevo.
Onim što su vidjeli u Butmiru su jako zadovoljni te su istakli kvalitet terena za treniranje i prateće infrastrukture kao dobar ambijent za razvoj talentovanih mladih nogometaša.
Kontakti između FK Sarajevo i Intera su ostvari na EFDN konferencijama u Norveškoj i Francuskoj gdje je Bordo klub kao jedini bosanskohercegovački predstavnik uzeo učešće, obzirom na izraženu komponentu društvene odgovornosti u poslovanju našeg kluba."
Jesmo sila jbt.

Brate ne kažem da nije tačno al nema to puno smisla, trenerski posao nije neki gdje možeš bit "pravi'' ili "krivi". Osim, naravno, da namjerno zavaljuješ ekipu koju vodiš a Husref to valjda ne bi nikad uradio. Posebno zbog tog što smo i dalje daleko od Evrope, eventualnim prolaskom Slobode danas smo 50% dalje, eventualnim kiksom protiv Lištice se opraštamo skroz.midzuka je napisao/la:Mada nisam neko ko je mnogo upucen u price iza kulisa, cuo sam mahalsku koja kaze da je Husref kad je dolazio napravio dogovor sa tim ljudima iz uprave(s kim god se to dogovara) da mu ove sezone jedini cilj bude izborena Evropa a da naredne sezone ide na titulu i da rezultati sljedece sezone budu mjerilo njegovog uspjeha. Dakle ne treba cuditi ovoliko ekspmerimentisanje sa pozicijama i njegova ravnodusnost prema igracima koje su mu doveli i prema rezultatima koke smo ostvarili. Ovako kad se pogleda, cini se da to s namjerom radi i da cemo pravog Husrefa vidjeti na djelu tek sljedece sezone.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
zagorski je napisao/la:Predstavnici Intera u posjeti FK Sarajevo.
Jesmo sila jbt.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ma ima defanzivnih bekova ne budite smješni, samo svi traže "all-in-one" radilicu i nekog traktora tipa Seo...pogotovo ekipe koje imaju dobre defanzivce i taktički obrazovane veznjake, dobra krila su rijetka tako da i loši defanzivno bekovi izlaze na kraj sa limitiranim krilnim igračima, gdje samo brzinom isprate igrača i ako krilo nema dribling 1-na-1 završili su svoj dio posla....tj. imaju prolaznu ocjenu, a kako drugačije objasniti našeg "najboljeg beka lige" ???miky_hz je napisao/la:Nema vise defanzivnih bekova prosla su ta vremena, ako te nema u oba smjera i nisi bek nit mozes odgovoriti zahtjevima. To samo jos kod nas dijele na defanzivu i ofanzivu.Zato i jeste najkriticnija pozicija i najteza za igrat,sto kazu "strucno" kad hoces da zavalis igraca samo ga stavi na beka i netreba mu gora kaznabelosevic28 je napisao/la:Sad ce ti ''argumentovano'' objasniti kako je cetnik, kako ne moze da igra u raspalom Partizanu itd itdHistoricar je napisao/la:Bilo bi dobro kada bi ovi naši zaganjali Aleksandra Subića za narednu sezonu, super lijevi bek.Partizan će ga vjerovatno poslati na novu posudbu, trenutno je u Radničkom iz Niša.Sto se njega tice, i on je na fazon Bekica i Hodzica, vise je ofanzivno orjentisan. Nama trebaju defanzivniji bekovi.
Tako je to nazalost ako ga prodje igrac recice los,ako dodje do 16 pa nezna ubacit recice opet los.Tako da nema te podjele vise ofanzivan-defanzivan bek ,kako se sam fudbal promjenio i bekovi su najvise najebali

što se tiče Subića, definitivno ga treba zaganjati jer je i on svjestan da stagnira, ali ne samo njega u tom istom Radničkom i Subić i Nikola Aksentijević, bivši Partizanov wunderkind na desnom beku su REZERVE Petroviću i Stankoviću koji su iskusniji i čvrstiji defanzivno...Aksentijević je bio slobodan igrač donedavno, pogledajte mu koji klip na youtubu, strašan bek....kad bi obojicu doveli, ne bi nam trebala krila...

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
@Denchi ko je igrao FM ne treba mu YouTube da zna ko je Aksentijević. Nakon dvije sezone ga uvališ Arsenalu za 20 miliona. 

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
To je najpostnije..midzuka je napisao/la:Mada nisam neko ko je mnogo upucen u price iza kulisa, cuo sam mahalsku koja kaze da je Husref kad je dolazio napravio dogovor sa tim ljudima iz uprave(s kim god se to dogovara) da mu ove sezone jedini cilj bude izborena Evropa a da naredne sezone ide na titulu i da rezultati sljedece sezone budu mjerilo njegovog uspjeha. Dakle ne treba cuditi ovoliko ekspmerimentisanje sa pozicijama i njegova ravnodusnost prema igracima koje su mu doveli i prema rezultatima koke smo ostvarili. Ovako kad se pogleda, cini se da to s namjerom radi i da cemo pravog Husrefa vidjeti na djelu tek sljedece sezone.
Al problem je sto nece ni Evropu izboriti...
Mislim, nije samo njegov problem, vec i svih nas navijaca..
Iskreno se nadam pobjedi protiv SB, i borbi za 3 mjesto.
Kad se spominju novi igraci a i nema pametnije teme,treba Brkica Gorana zaganjati kao "zamjenu" za Sarica,vidim da nije standardan u Olimpiji u zadnje vrijeme na pocetku je igrao standardno sada vec ne. Pa da napokon dobijemo igraca koji j.ebe slobodnjake.Znamo kako je razvalio proslu godinu u Mladosti u PL imao 10 golova u ligi i 6 asistencija . Jest da ima jos godinu ugovor ali s obzirom da nije u zadnje vrijeme "tu" mozda se moze nafatat.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.