FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Hitman22
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la Hitman22 » 16 apr 2018, 23:19

Duga je to priča i mrsko mi to pisati sada. Kad te sretnem live ispričat ci ti sav istorijat kako je to krenula euforija, šta je prethodilo tome a ti izgleda od Ćire samo brojiš.
Naravno hvala sto je umjesto fuzije i Olimpika preuzeo on ali naravno ti si stari pratilac širih zbivanja. Znaš većinu svakako da ne ponavljamo
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 16 apr 2018, 23:42

ljudi govore (s pravom) da Sloga egzistira i biljezi uspijehe zahvaljujuci Azmiru. Dobro, on je jos relativno mlad i vjervovatno ce biti u stanju gurati klup mnogo narednih godina. No da bi taj klub stekao navijace, kult itd, dakle ono nesto sto klubu treba da egzistira i poslije ere Husic, potrebno je mnogo vise uloziti. Potreban je jedan ozbiljan projekat. Sloga Simin Han trenutno interesuje ponekog tuzlaka. Evo igrom slucaja i mene, ne mogu reci da mi nije drago sto ce tuzla mozda sl godine imati jos jednog predstavnika u premijer ligi. No da bi Sloga iole nesto mogla ozbiljnije biti u gradu tuzli tj okolini i u BiH, Husic mora uci u veliki projekat, napraviti moderan novi stadion, osigurati svu infrastrukturu, skole fudbala, privuci sponzore itd. Dakle napraviti klub koji ce mozda za 10-15 godina u Premijer Ligi biti brend. Poneka titula bi zasigurno pomogla u toj nakani.

Ja vjerujem da Azmir ima resurse, no pitanje je koliko daleko zeli da ide sa ovom idejom. Samo jedan ozbiljan projekat mu daje sansu da stekne svoje navijace i ne padne u zaborav. Pa na primjeru Olimpika se najbolje vidi koliko je ovo sto govorim tesko ostvarivo, a realno sarajevo je dovoljno veliko i da ima treci klub.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 apr 2018, 23:56

_dreamer_ je napisao/la: No da bi Sloga iole nesto mogla ozbiljnije biti u gradu tuzli tj okolini i u BiH, Husic mora uci u veliki projekat, napraviti moderan novi stadion, osigurati svu infrastrukturu, skole fudbala, privuci sponzore itd. Dakle napraviti klub koji ce mozda za 10-15 godina u Premijer Ligi biti brend. Poneka titula bi zasigurno pomogla u toj nakani.
Zar stvarno nakon svega vjerujes da bi on uradio ovo sve? Njemu je da zaradi, ko pocne pratiti Slogu samo ce od njega napraviti budalu na kraju jer ce prodavati utakmice, praviti lakrdije, dogovarati se. Mozda uzme gdje i trofej dva ali na neregularan nacin. Moze eto jedino glumiti onog Covica iz Crvene Zvezde, da Sloga kao igra dobro i bude u vrhu tabele, a navijaci na tribinama da se prave kako je sve okej, a on moze uraditi sta god hoce i da mu niko ne moze prigovoriti nista vec samo klimati glavom. Zato ce kad tad ogaditi to i tim ljudima sto u startu pocnu pratiti osim ako im nije bas zelja da budu vazni konacno tj da neki trofej dodje i u Tuzlu, a da se zmiri na sve ostalo sto on radi i gleda PL na Tusnju gdje mozes i Slobodu gledati.
Eto ako se uvezao sa Kukicem, mozes misliti na sta ce to da izadje, rak rana kantona.

Nece ovo iznad okvira Olimpika iz Sarajeva i Krupe na Vrbasu. To je ta sema neka, obecavaju se brda i doline ali se dobije simpatican klubcic koji postepeno uleti u razne kombinacije i pocne ici svima na onu stvar. Imao je i Gracic pare i sve, cak i bio pristupacniji za nove ljude i saradnju u klubu pa samo na kraju otisao jer ocito nije izaslo na ono sto je zamislio.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 17 apr 2018, 00:04

_dreamer_ je napisao/la:ljudi govore (s pravom) da Sloga egzistira i biljezi uspijehe zahvaljujuci Azmiru. Dobro, on je jos relativno mlad i vjervovatno ce biti u stanju gurati klup mnogo narednih godina. No da bi taj klub stekao navijace, kult itd, dakle ono nesto sto klubu treba da egzistira i poslije ere Husic, potrebno je mnogo vise uloziti. Potreban je jedan ozbiljan projekat. Sloga Simin Han trenutno interesuje ponekog tuzlaka. Evo igrom slucaja i mene, ne mogu reci da mi nije drago sto ce tuzla mozda sl godine imati jos jednog predstavnika u premijer ligi. No da bi Sloga iole nesto mogla ozbiljnije biti u gradu tuzli tj okolini i u BiH, Husic mora uci u veliki projekat, napraviti moderan novi stadion, osigurati svu infrastrukturu, skole fudbala, privuci sponzore itd. Dakle napraviti klub koji ce mozda za 10-15 godina u Premijer Ligi biti brend. Poneka titula bi zasigurno pomogla u toj nakani.

Ja vjerujem da Azmir ima resurse, no pitanje je koliko daleko zeli da ide sa ovom idejom. Samo jedan ozbiljan projekat mu daje sansu da stekne svoje navijace i ne padne u zaborav. Pa na primjeru Olimpika se najbolje vidi koliko je ovo sto govorim tesko ostvarivo, a realno sarajevo je dovoljno veliko i da ima treci klub.
Nažalost nije tako. Šta mu je ovaj klub, razonoda, dosada, to on zna, ali planovi ovdje mu nisu vezani za sport. Hoće zgrade, nekretnine, stoga i prijateljstvo s Kukom kriminalcem i njegovo priklanjanje njemu i ulazak u politiku.
Posrao se na sve nažalost. Hvala mu na svemu i što je za Slobodu uradio, al i od ovog će odustati kad mu dosadi isto kao što je pregazio riječ i odustao od Slobode onda kad je rekao da to neće učiniti i da će biti tu.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 apr 2018, 00:16

Pa oduvjek je bio plan promidžba vlastita i nekretnine uz bliskost vlasti, samo sto je JI namazan i ima svoje pulene pa mjesta uz vatru zauzeta. Sad je Kuko dobar ali to je isto stari prevejani igrač. Tek s njim ne može niko.
Helem zauvjek će se pominjati u biografiji kao bivši predsjednik Slobode. Ništa vise.
Tuzla je yebena sredina, Grad rudara i solara. Bilo kakve hostaplerske metode nisu dobrodošle.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 apr 2018, 01:03

Hitman22 je napisao/la:Pa oduvjek je bio plan promidžba vlastita i nekretnine uz bliskost vlasti, samo sto je JI namazan i ima svoje pulene pa mjesta uz vatru zauzeta. Sad je Kuko dobar ali to je isto stari prevejani igrač. Tek s njim ne može niko.
Helem zauvjek će se pominjati u biografiji kao bivši predsjednik Slobode. Ništa vise.
Tuzla je yebena sredina, Grad rudara i solara. Bilo kakve hostaplerske metode nisu dobrodošle.
Eto, faraon ce vama pomoci...ko i do sada....polako samo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 apr 2018, 08:48

Ne pali se Djabe, boli nas za faraona i njega za Slobodom. To je obaveza njegova a i svakoga ko poslije dodje.
Ozbiljan klub nikad ne smije dozvoliti da zavisi od trenutnog raspoloženja glave kuće i jel on zagrijan za to ili je hladan , ima li para nema li Itd.
Tebi i vama puno sreće ali tvoji postovi mržnje ka Slobodi i rukovodstvu na tudjim pdf govori o tebi a ne o klubu.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 17 apr 2018, 16:08

https://www.****/vijesti/spo ... onu-tusanj

..............

..............

SRETNO FK SLOBODA U 1/2 FINALA KUPA BIH SUTRA PROTIV SELJE.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 apr 2018, 00:58

Azmir Husić: Planiram izgraditi stadion, ali ne za Prvu ligu, nego za Evropu i reprezentaciju
Intervju od 22.9.2017.

Predsjednik FK Sloga Simin Han Azmir Husić planira izgraditi stadion vrijedan više od 20 miliona KM, a želja mu je da na tom stadionu jednog dana zaigra i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, kazao je u razgovoru za Klix.ba. Husić je dodao da "stadion ne pravi za ekipu koja bi igrala Prvu ligu, nego grupnu fazu evropskih takmičenja".
"Kažete da ćemo, ako ovako nastavimo, za nekoliko godina napasti Premijer ligu? Pa mi je želimo napasti odmah od narednog ljeta", začuđeno nam je Husić početkom jula odgovorio na naše pitanje o ambicijama Sloge.
"Nismo koncentrisani na Kup, ali je dolazak Zrinjskog povećao motive"
Ipak, tada je kazao i da se njegov tim neće mnogo obazirati na Kup Bosne i Hercegovine, jer je primarni cilj ulazak u Premijer ligu BiH te instantni napad na titulu prvaka BiH. Ali, kada je žrijeb u šesnaestini finala Kupa spojio Slogu i prvaka države Zrinjskog, apetiti su porasli. Sloga je kod kuće rezultatom 1:0 izbacila ekipu koja je u prethodne dvije sezone dva puta osvojila naslov prvaka BiH.
"Sigurno da mi nismo koncentrisani na Kup, ali ne možete ostati ravnodušni kada je u pitanju jedan Zrinjski. Tada se probude želja i motiv tako da nije bilo drugog izbora osim da se odigra maksimalno ozbiljno", kazao je Husić na početku razgovora za Klix.ba
Ekipa iz Siminog Hana je nakon sedam odigranih kola trećeplasirana ekipa na tabeli Prve lige Federacije BiH. Upisala je pet pobjeda i dva poraza, oba u gostima od prvoplasirane dvije ekipe Zvijezde iz Gradačca i Olimpika. Sve ispod osvajanja prvog mjesta na tabeli i plasmana u Premijer ligu bio bi totalni neuspjeh za Slogu.
"Ovu ekipu i trenera poznajem te znam da mogu pružiti dobre partije kada im obezbijedite uslove i sve ono što je potrebno. Kad smo mi u pitanju, uslovi ne smiju izostati i to je ono čega se mi držimo. Uslovi su neophodni da bi se moglo zahtijevati sve ostalo. Iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji. Nadam se da će od naredne polusezone, uz korektno suđenje što je potrebno svim klubovima bez obzira na kojoj se poziciji nalaze, ova ekipa biti nepobjediva. Kvalitetno suđenje je glavni element za budućnost fudbala u ovoj zemlji, a nakon toga dolaze uslovi koje trebaju obezbijediti svi klubovi", napominje prvi čovjek Sloge.

"Želim izgraditi moderan stadion koji će ostati generacijama iza svih nas"

Poznato je da je Husić prije preuzimanja Sloge bio predsjednik Slobode koja se pod njegovim vodstvom 2014. godine vratila u Premijer ligu te u sezoni 2015/16. osvojila drugo mjesto u Premijer ligi i drugo mjesto u Kupu BiH čime je izborila plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu gdje je zaustavljena na prvoj prepreci od Beitar Jerusalema.
Husić na čelu Sloge želi otići dalje, a pored velikih pojačanja koje je doveo ovog ljeta, najavljuje i izgradnju novog stadiona. Izgradnju je najavio i u našem prethodnom intervjuu, ali ovaj put je govorio o detaljima. Od nadležnih institucija traži da mu obezbijede lokaciju, dok on obećava izgraditi stadion.
"Mnogi misle da je izgradnja novog stadiona samo prazna priča. Ja bih volio da nam Grad Tuzla, Tuzlanski kanton, država Bosna i Hercegovina, bilo ko od nadležnih institucija obezbijedi lokaciju na kojoj možemo izgraditi jedan moderni stadion. Nama ne treba finansijska podrška, nego samo administrativna. Stadion bi bio u našem vlasništvu, ali bi bio otvoren za potrebe države, Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona... Uvijek ćemo biti za to. Ako sam ja lično spreman uložiti ogroman novac, valjda možemo dobiti i tehničku pomoć. Tražimo samo lokaciju i administraciju, a onda oni koji nam pomognu mogu kazati da su sudjelovali u jednom takvom projektu. Jedan takav stadion je potreban Tuzli i ovom kantonu. Ja taj stadion ne mogu sa sobom ponijeti na onaj svijet, to ostaje generacijama iza nas", poručuje Husić.

"Ne gradim stadion da bih igrao Prvu ligu, nego Ligu prvaka"

Prema njegovim prognozama, cijena stadiona se ogleda u cijeni jednog sjedišta, a smatra da bi cijena po sjedišnu iznosila 1.500 KM. Primjerice, ukoliko stadion bude imao 15.000 sjedišta, njegova izgradnja će koštati 22,5 miliona KM. U tu cijenu ne spada cijena zemljišta. Na tom stadionu, Husić bi volio, jednog dana može zaigrati i reprezentacija BiH.
"Pravili smo kalkulacije kako bismo došli do određenih brojeva. Naša neka procjena je da nam je potrebno otprilike 1.500 KM po jednom sjedištu. Tu se ne ubrajaju papirologija i zemlja. To je iznos samo za izgradnju objekta. Mi smatramo da nam nije potrebno više od 20.000 sjedišta, a vjerujemo da bi taj kapacitet četiri, pet puta godišnje bio pokriven, dok bi generalno oko 30 posto kapaciteta bilo pokriveno u ostalim slučajevima. Najveća želja nakon želje da Sloga igra na tom stadionu je da na tom stadionu zaigra reprezentacija Bosne i Hercegovine. Mislim da bi to svima odgovaralo, a evo nakon incidenta u Zenici zamalo smo došli u situaciju da moramo igrati negdje van granica BiH", objašnjava naš sagovornik.
Razgovor s Husićem uvijek povlači jedno pitanje - otkud tolika želja za ulaganjem u sport i da li je zaista toliko finansijski "težak"?
"Ja sam čovjek koji je od djetinjstva zaljubljen u sport i time se planiram baviti dok god budem mogao. Kada su u pitanju ulaganja, moj kapacitet je spreman za takvo nešto, a vremenom čovjek razvije i neku matematiku koja kaže da bi se određena ulaganja mogla vratiti kroz 10-15 godina. Ne moram ja zaraditi na ovome, ali ako mi se može vratiti, bio bih zadovoljan. Ja sam se ponudio, na ostalima je da me podrže. A logično je da ne pravimo stadion za ekipu koja bi igrala Prvu ligu Federacije, nego za ekipu koja može igrati grupnu fazu evropskih takmičenja. U tom slučaju, s dva plasmana u grupnu fazu Lige prvaka ili Evropke lige, mnoga ulaganja bi se vratila", ambiciozno je poručio Husić.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 27 apr 2018, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 apr 2018, 11:27

Prva Liga Federacije BiH , 23. Kolo ,sezona 2017/18.......................FK SLOGA - NK TRAVNIK

slika

...................................................................slika

.............................................................................................................TRENER.MENSUR DEDIĆslika

.........................................................................LALIĆ

.....EFENDIĆ...............................KOJIĆ......................................KOSTIĆ...................................ŠARČEVIĆ

........................................MITROVIĆ...................................BOŠNJAK

........................JAZVIN...............................MILAKOVIĆ.................................ZILJKIĆ

...................................................................MAHMUTOVIĆ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------SUDIJA: JELIĆ FRANOslika

.

..........................................................................KOKOT

......................BRLJAK........................................VAZDA.................................DURAK

...........................................TABAKOVIĆ............................AJDINOVIĆ

.....JURČEVIĆ....................JURKOVIĆ.........................................VIDOVIĆ..................................POPOVIĆ

............................................................................HINOVIĆ

........................................................................................TRENER:MIRSAD ŠILJAKslika

....................................................................slika

Glavni Sudac Jelić Frano Široki Brijeg
1.Međašni Grljević Sanel Mostar
2.Međašni Hadžavdić Admir Goražde
Četvrti Sudac Džemidžić Ernis Goražde

Delegat: Biletić Zoran (Stolac)
Posmatrač: Halilagić Ermin (Sarajevo)
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 maj 2018, 15:28, ukupno mijenjano 29 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 18 apr 2018, 12:17

sloboda72 jel ti ides danas put Tusnja??
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 apr 2018, 13:08

Hitman22 je napisao/la:sloboda72 jel ti ides danas put Tusnja??
NE ZNAM HOĆEL ME PUSTIT.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 apr 2018, 13:18

sloboda72 je napisao/la:
NE ZNAM HOĆEL ME PUSTIT.
Ako si mrtva ćarsija, ulazis :lol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 apr 2018, 13:32

staragarda je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
NE ZNAM HOĆEL ME PUSTIT.
Ako si mrtva ćarsija, ulazis :lol:
Daj Bože da sam dostojan biti u društvu uvaženih eminencija.
Ja volim FK Tuzla City

nepostenaliga
Kontakt:

Post Postao/la nepostenaliga » 18 apr 2018, 22:48

Sloga je sada realno najveci favorit, ali daleko od toga da je sve gotovo. Drago mi je zbog Dedica poznajemo se dugi niz godina, vrijedan je, radišan, a to Bog nagradi. Definitivno odlazak neznalice Vojvodića je kljucni potez bio za Slogu, tu nema dileme. Nema vise treninga njegovih koji su za pionire i to ce vam potvrditi svaki igrač, nema netrpeljivosti medju igračima i u svlačionici, sukoba koje je on pravio kada se talio sa menadzerima, a trazio da mu se srede sudije svaku utakmicu

Javno se radovao neuspjehu Ninkovića, sto je zalosno, ali eto pokazalo se da treba ulagati u svoje ljude, svoju struku, a ne davati priliku nekim neznalicama poput Vojvodića kojeg boli briga za Slogom i Azmirom, njemu je bitno da se utali sa što više igrača i da ih dovede sto vise dok je on tu. Nažalost, Azmir je malo nasjeo, ali shvatio na vrijeme. Čudno, ali na kraju će svi biti zahvalni Ivanu Kostiću što nabi nogom neznalicu Fočaka iz svlačionice i otvori Slogi put do Premijer lige. Živi bili pa vidjeli.

Tuzlak99
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak99 » 18 apr 2018, 23:30

nepostenaliga je napisao/la:Sloga je sada realno najveci favorit, ali daleko od toga da je sve gotovo. Drago mi je zbog Dedica poznajemo se dugi niz godina, vrijedan je, radišan, a to Bog nagradi. Definitivno odlazak neznalice Vojvodića je kljucni potez bio za Slogu, tu nema dileme. Nema vise treninga njegovih koji su za pionire i to ce vam potvrditi svaki igrač, nema netrpeljivosti medju igračima i u svlačionici, sukoba koje je on pravio kada se talio sa menadzerima, a trazio da mu se srede sudije svaku utakmicu

Javno se radovao neuspjehu Ninkovića, sto je zalosno, ali eto pokazalo se da treba ulagati u svoje ljude, svoju struku, a ne davati priliku nekim neznalicama poput Vojvodića kojeg boli briga za Slogom i Azmirom, njemu je bitno da se utali sa što više igrača i da ih dovede sto vise dok je on tu. Nažalost, Azmir je malo nasjeo, ali shvatio na vrijeme. Čudno, ali na kraju će svi biti zahvalni Ivanu Kostiću što nabi nogom neznalicu Fočaka iz svlačionice i otvori Slogi put do Premijer lige. Živi bili pa vidjeli.
Ko o cemu ti o Vojvodicu prvo nevaljaju pojacanja talio se a sve golove do sada dali novi igraci koje je uspjesno doveo Azmirov rodjak Vojvodic te dobro naguzio pa ti je nocna mora

nepostenaliga
Kontakt:

Post Postao/la nepostenaliga » 18 apr 2018, 23:42

Tuzlak99 je napisao/la:
nepostenaliga je napisao/la:Sloga je sada realno najveci favorit, ali daleko od toga da je sve gotovo. Drago mi je zbog Dedica poznajemo se dugi niz godina, vrijedan je, radišan, a to Bog nagradi. Definitivno odlazak neznalice Vojvodića je kljucni potez bio za Slogu, tu nema dileme. Nema vise treninga njegovih koji su za pionire i to ce vam potvrditi svaki igrač, nema netrpeljivosti medju igračima i u svlačionici, sukoba koje je on pravio kada se talio sa menadzerima, a trazio da mu se srede sudije svaku utakmicu

Ko o cemu ti o Vojvodicu prvo nevaljaju pojacanja talio se a sve golove do sada dali novi igraci koje je uspjesno doveo Azmirov rodjak Vojvodic te dobro naguzio pa ti je nocna mora
Poturalica doveo Vojvodic? Milakovica? Vidim da ne znas, bezveze je sa takvima pisati uopste o necemu Nocna mora hahahahaha, zanimljiv si lik. Pitaj Dedica sta misli o njemu i kako kaze da su se preporodili odlaskom Vojvodica a o treninzima i pripremi za utakmicu da ne pricam sta kaze. Znam Dedica 20 godina, nit laze nit ima potrebe za tim.

Tuzlak99
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak99 » 18 apr 2018, 23:50

Dedica neznam ali poznam Vojvodica bogami ti je nocna mora nesto te naguzio opasno

nepostenaliga
Kontakt:

Post Postao/la nepostenaliga » 18 apr 2018, 23:56

Javi mu se nekako dobar je covjek, posten insan. On ce ti reci sve, ne treba niko vise. Seoski rijecnik ostavi za kuce, kako si i naucio.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 apr 2018, 15:19

Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.