BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

amerosm
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2010, 13:51

Cestitam Vam od srca na zasluzenoj pobjedi, gdje ste pokazali da imate jednog od najboljih trenera u Bundesligi. Nikad Beiersdorfer-u necu oprostiti sto ga 2008.godine nije doveo za trenera HSV-a. Covijek zna kada je potrebno zagalamiti na igrace, kada ih je potrebno ohrabriti, odlican takticar, koji nametne svoje igru, a ne prilagodjava se igri protivnika, koji pokazuje emocije, jednostavno Klopp pokazuje navijacima sta je fudbal. Schalke ste rastavili na proste faktore pokazali da nakon finacijske krize dovodite odlicna pojacanja za male pare, gdje Zorc i njegov skauting-odjel obavlja odlican posao, nije Vas strah ubaciti mlade igrace u prvi tim. Moze se reci da je Schalke s tri gola u mrezi dosta dobro prosao, i da je Dortmund bio malo pribraniji pred golom Neuera bila bi to velika katastrofa. Jos jednom cestitke s moje strane na pobjedi, u ukoliko ovako nastavite smijesi Vam se LP. jer sada su na redu malo slabiji protivnici.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 sep 2010, 16:18

Sve ovo dugujemo Kloppu, kako je on na klupi k'o da nije ona ekipa; Kloppu ponuditi dozivotni ugovor :mrgreen:
Čovjek nas je preporodio i odlično se uklopio u rad uprave koja vuče samo prave poteze u posljednjih par godina....Transfer politika je polučila fantastične rezultate, a veliki potpis tome je dao i Klopponja koji izvlači iz igrača uvijek ono najbolje....Klopponja zrači nevjerovatnim entuzijazmom i energijom i uspio je tu svoju pozitivnost kanalisati na igrače, upravu i navijače....Svi dišu kao jedno u posljednje 2 godine. :D
Momci iako smo veliki rivali moram vam čestitati na današnjoj pobjedi :roll:
Zahvaljujem. ;) ...A vala i bio je vakat da vas više dobijemo. :mrgreen:
Samo, nekako mi se čini da imate više Poljaka negoli Nijemaca(k'o Liverpool prije sa silnim Špancima :lol: ).
Lech Walesa ima većinski paket dionica, pa zato. :D

Poljaci imaju bitnu ulogu i historiji kluba, pošto su osnivači bili većinom poljskog porijekla. :) ...Isto tako BVB ima odličnu saradnju i prijateljske odnose sa poljskim klubovima, prvenstveno sa Wislom, koja nam je ustupila Kubu. :)
Kagawa next Messi :lol: Lik je igracina nema sta,svaka vam cast sto ste doveli ovakvog igraca,zavidvim va,kako bi ga volio vidjeti u Milanu
Ma kakav Messi, ona je mala maca za Sušija. :mrgreen: ....Ma šta će vam još jedan velemajstor, kada ih imate i previše. ;)
Schalke ste rastavili na proste faktore pokazali da nakon finacijske krize dovodite odlicna pojacanja za male pare, gdje Zorc i njegov skauting-odjel obavlja odlican posao, nije Vas strah ubaciti mlade igrace u prvi tim. Moze se reci da je Schalke s tri gola u mrezi dosta dobro prosao, i da je Dortmund bio malo pribraniji pred golom Neuera bila bi to velika katastrofa. Jos jednom cestitke s moje strane na pobjedi, u ukoliko ovako nastavite smijesi Vam se LP. jer sada su na redu malo slabiji protivnici.
Kao i obično s tvoje strane, realan post. :D ....Odigrali smo i mi dosta dobro, ali su i domaćini odigrali katastrofalno, definitvno njihov najgori meč u ovoj, po njih lošoj sezoni...Da se ne ponavljam više, što se tiče Klopponje i uprave, to zasad fercera odlično i nadam se da će se tako nastaviti...

Ako nastavimo ovako dobro igrati realno bi bilo očekivati borbu za LP, jer definitivno smo jači nego lani, ali opet ne treba se zanositi na početku sezone....Ipak, ekipa je jako mlada i neiskusna, igraju na 3 fronta, biće i povreda, i umora, i loših predstava, ali otkako je tu Klopponja tih padova u igri je sve manje i manje, oni su svedeni na minimum, i ekipa iz meča u meč konstanto napreduje....Bitno je da se svakom meču pristupi sa istim žarom, bez kalkulacija, i da se ostavi srce na terenu, a hvala Bogu i kvaliteta imamo, tako da je moguće, uz uslov da se još neke stvari poklope i da ne bude puno povreda, da možemo izboriti plasman u LP naredne sezone...Mene je sada dosta strah od ova dva naredna meča protiv objektivno slabijih protivnika, jer već je primjetna neka euforija i kod igrača, i kod navijača, i mislim da Klopponja treba spustiti loptu na zemlju i ponovo utuviti igračima u glavu ko su i gdje su...Bilo bi fantastično kad bi zabilježili dvije pobjede, i tada bi rasterećeni sačekali Bayu. :P
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 20 sep 2010, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 20 sep 2010, 20:18

Docek igraca u Dortmundu:

[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 sep 2010, 21:04

Dortmund se polako vraca na stare staze slave. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 sep 2010, 23:54

Klopp je napisao/la:Docek igraca u Dortmundu:

[youtube][/youtube]
A euforije brate!! :D.. Ovakva odanost i ljubav prema klubu se rijetko viđa. :P

Großkreutzu ni navijanje nije strana pojava. :mrgreen: ...Ja mislim da mu je i krv žuta (ili mu samo žuč kola organizmom :lol: ) koliko je lud za ovom ekipom. :mrgreen:

Po Kickeru, u timu kola nalaze se tri igrača BVB-a: Sahin, Bender i Kagawa. :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 sep 2010, 15:32

Mislim da u zadnje 2 godine nismo nekog ovako dominantno dobili u gostima kao sad Schalke...perverzija je kako su dobro igrali...Vidim da ste o Kagawi vecinom pisali...jedino sto nam Barrios postaje nervozan posto ne stigne dati gol od malog japanca :)
Hummels me opasno nevirao protiv Wolfsburga i Karpata,stalno se nesto poigrava nazad a to na njegovoj poziciji nikako ne valja...ali malo se smirio protiv plavaca...
Povreda Kehla ocekivana,nazalost mislim da je on svoje zavrsio - ja bi zelio da klub dovede jos jednog DM-a jer ovim tempom kojim igramo i plus ovako pretrpan raspored ce sigurno imati uticaj kako se sezona bude blizila kraju...a Bender je premlad da bi sam sve to izdrzao...
Sahin je u zivotnoj formi...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 sep 2010, 15:38

adnan24 je napisao/la:Mislim da u zadnje 2 godine nismo nekog ovako dominantno dobili u gostima kao sad Schalke...perverzija je kako su dobro igrali...Vidim da ste o Kagawi vecinom pisali...jedino sto nam Barrios postaje nervozan posto ne stigne dati gol od malog japanca :)
Hummels me opasno nevirao protiv Wolfsburga i Karpata,stalno se nesto poigrava nazad a to na njegovoj poziciji nikako ne valja...ali malo se smirio protiv plavaca...
Povreda Kehla ocekivana,nazalost mislim da je on svoje zavrsio - ja bi zelio da klub dovede jos jednog DM-a jer ovim tempom kojim igramo i plus ovako pretrpan raspored ce sigurno imati uticaj kako se sezona bude blizila kraju...a Bender je premlad da bi sam sve to izdrzao...
Sahin je u zivotnoj formi...
Pa di si ti druže. :mrgreen:

Sahin je najavio pred početak sezone da će ove sezone dostići nivo kvaliteta kakav ima Schweini, a ja sam na to gledao kao na jednu prepotentnu izjavu našeg motora :? ...Međutim, njegove dosadašnje igre idu u prilog toj smjeloj izjavi...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 sep 2010, 15:47

Hare_BvB je napisao/la: Pa di si ti druže. :mrgreen:

Sahin je najavio pred početak sezone da će ove sezone dostići nivo kvaliteta kakav ima Schweini, a ja sam na to gledao kao na jednu prepotentnu izjavu našeg motora :? ...Međutim, njegove dosadašnje igre idu u prilog toj smjeloj izjavi...

A evo morao sam navratiti malo da prokomentarisem ove dvije odlicne pobjede :D
Sahin je stvarno zvjerka na terenu,igra kao da ima 30 godina,a onaj papak ga nije uvrstio u turski nacionalni tim...
Trenutno sam zadovoljan svim igracima osim Hummelsom koji igra dobro ali definitivno mora biti pouzdaniji...samo da nam se vrati Zidan pa ce tek biti odlicno...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 sep 2010, 16:02

adnan24 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Pa di si ti druže. :mrgreen:

A evo morao sam navratiti malo da prokomentarisem ove dvije odlicne pobjede :D
Sahin je stvarno zvjerka na terenu,igra kao da ima 30 godina,a onaj papak ga nije uvrstio u turski nacionalni tim...
Trenutno sam zadovoljan svim igracima osim Hummelsom koji igra dobro ali definitivno mora biti pouzdaniji...samo da nam se vrati Zidan pa ce tek biti odlicno...
Ma bolje je po nas da ne igra ze repku. :P ....Niti se umara, niti postoji opasnost od povrede :D , a i Sahin će se truditi još više u BVB-u da bi pokazao da je Guz u krivu što mu ne igra. :mrgreen:

Ne diraj mi Hummy-a!!! :mrgreen: ....Malo je nonšalantan u zadnje vrijeme, nekad imam osjećaj ko da je na ledu koliko proklizava :? ....Ma par šamara od Klopponje i biće on dobar. ;) ....Nevenko je fantastičan za sada, samo je malo kiksn'o protiv Ozračenih, k'o i cijela odbrana u tom meču. 8-)

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 sep 2010, 17:11

Uspije li BVB održati ovu ekipu na okupu u naredne 2-3 sezone uz 3-4 kvalitetna transfera mladih igrača bit će opet u mogućnosti da osvoji kako Bundesligu tako i evropski trofej.Njihova igra neodoljivo sliči Arsenalovoj.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 sep 2010, 14:54

Večeras meč protiv K'lauterna u 20:00 h na Westfalenu...Pobjeda bi nas dovela na drugu poziciju, pa igračima sigurno neće faliti motiva za večerašnji meč....Klopponja je dosta oprezno pristupio ovom meču, rekao je da je pobjeda u derbiju već sada stvar prošlosti i da igrači moraju biti maksimalno angažovani za ovaj meč sa novim-starim prvoligašem...K'lautern je odlično igrao do sada i sigurno je da će ovo biti jedan dosta težak meč...

slika

Inače, BVB ima odlčan omjer u međusobnim duelima protiv K'lauterna na domaćem terenu, jer slavili smo čak 24 puta u Dortmundu protiv njih...Pobjeda bi nam bila jako bitna, jer bi njome potvrdili dosadašnje odlične nastupe u ovoj sezoni...Ako naši budu na prepoznativljom nivou mislim da je pobjeda zagarantovana..

Mogući sastavi:

Kaiserslautern
: Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Kirch, Tiffert, Bilek, Ilicević - Hoffer, Lakić.

Borussia Dortmund
: Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios.

Glavni sudija meča je Marco Fritz.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 sep 2010, 17:12

Ocekujem mnogo tezi mec nego u nedelju(sto je i logicno s obzirom da smo igrali protiv trenutno najslabije ekipe u ligi :mrgreen: ) ...Kaiserslautern je trkacki veoma jak kao i mi ali oni mnogo odmorniji ulaze u mec. Po meni ne bi bilo lose poceti sa Kubom ili Lewandowskim koji su nesto odmorniji dok sa druge strane ocekujem i gol Lucasa(vrijeme je da pogodi jednom i kuci).
Takodje bilo bi lijepo da se Amedick oduzi jednim autogolom za sve ono sto mu je Dortmund dao... :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 sep 2010, 19:35

Objavljeni su sastavi za večerašnju utakmicu:

Kaiserslautern: Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Kirch, Tiffert, Bilek, Ilicević - Hoffer, Lakić.

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Pizsczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Barrios.

Ovdje možete pogledati ovaj meč - http://atdhe.net/index.html

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 sep 2010, 20:48

Kakav je gol dao Barrios?

Rutinskih 2-0 na poluvremenu...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 22 sep 2010, 20:51

Vi se ne šalite nimalo,ako ovo dobijete 2. na tablici,juriš na ligu prvaka...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 sep 2010, 21:17

Zasad potpuna dominacija....Sahin maestralan, dvije asistencije...Nisam vidio Lucasov gol, neš' mi se gasi komp. :evil: ....Uspio sam stići pogledati prvih 15 minuta i zadnjih 15 minuta prvog poluvremena, i na zapad ništu novo - dominiramo :P ....Grosonja je dao sjajan gol....Odoh ope' malo pokušat pofatat nešto kad 'vako fino igramo. :mrgreen: ...Ima u u 22:00 h snimak na ES2. :)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 sep 2010, 21:25

Odmah se isplatilo. :mrgreen:

Hummy pogađa za 3-0. :P ...Naravno asistent je i ovaga puta bio Sahin - odlično izveden prekid :D

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 22 sep 2010, 21:29

Svaka cast. Ovo mi je drugi najdrazi klub.
mes que un club

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 sep 2010, 21:36

Polish connection - Kuba :arrow: Lewa za 4-0 :mrgreen: ....Lucas je lijepo propustio loptu, i onda fantastičan potez Lewe i majstorski lob.....HOĆEMO JOŠ :!: :!: :!: :mrgreen:

El_Siete
Kontakt:

Post Postao/la El_Siete » 22 sep 2010, 21:49

Šta reći? Čestitke Dortmundu! Vrijeme za da se stara sila vrati tamo gdje joj je mjesto!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.