Ma kod nas je to taktiziranje katastrofalno, nije to ni blizu razvijeno, niti je kod nas bitna toliko ta taktika. Džaba da ti dođe Guardiola kad odeš na neki krmetnjak i ne možeš hodati, a kamoli dva pasa uvezati.skoroalen je napisao/la:I neko je danas spomenuo da trebamo dovest desetku. Ja bih se vala kutaris'o svih desetki u ekipi i promijenio yebenu formaciju. U ovoj ligi niko ne zna za drugo osim 4-2-3-1, i svi treneri random postavljaju igru prema tome. Vidi kone, izgubili Ramovića i gube se, igraju s desetkom a nema ga ko zamijenit. Kod nas se gurali neki igrači na desetku samo da bismo imali tu poziciju AMF popunjenu. Lično mislim da su i Adukor i Stanojević fizički dovoljno snažni da mogu radit sve defanzivne zadatke sredine, jednog od njih stavit u prvu postavu i uparit sa kreativnijim CMFom, dovest špica suprotnih karakteristika od Ahmetovića i furat 4-4-2. Merso uzima 90% zračnih duela naprijed, on vapi za jednim omalenim napadačem kojem će spuštat lopte, mislim da bi sve to puno bolje funkcionisalo. A ne ovako, držiš se godinama jednog sistema, mi doslovno 10 godina po istom šablonu kupujemo igrače, tih 4-2-3-1 je zastarjelo u fudbalu danas, ponovo se vraćaju u modu formacije s dva špica il' eventualno jedan špic i dva polušpica iza. Ima l' iko muda da promijeni nešta?
Jedini koji je donio neku novinu u ovoj ligi, izuzev tada Kodre, je ovaj Sablić. On je, čini mi se, uigrao formaciju s tri stopera i igrao 3-5-2, što je za ovu ligu boom.
Mada, nama je najveći problem već nekoliko godina što nemamo igre, jeste da je to i do ovih kvazi trenera koje smo imali prethodnih godina. Strašna igra je bila u prvom dijelu od dolaska Husrefa, dugo onakvu igru nisam upamtio. I dan danas mi je nejasno šta bi od onakve ekipe i mašine, nevjerovatno.. Možeš ti imati ne znam ti kakvu taktiku, ako to ne primjeniš u praksi, džaba sve. Jednostavnije rečeno, taktika je samo na papiru, sama izvedba je važnija.