ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

plavalokomotiva
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la plavalokomotiva » 20 apr 2018, 14:19

Joj al namjesta ove flase :rol: :rol: :D :D
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 apr 2018, 14:20

pretpostavljam da je rafa ovako fokusiran jer hoće po svaku cijenu da ostane no.1 barem do amerike.

u svakom slučaju ovo je strava

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 apr 2018, 14:23

Ma kažem ja, ovaj Thiem je nikakav. Nikakva prijetnja kakvom ga predstavljaju. Rafa trenutno nema konkurenciju u ovom periodu, pitanje je da li se nešto može promjeniti barem do RGa.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 apr 2018, 14:36

Samo neka povreda moze zaustaviti Rafu.Ili eventualno neki strasno los dan.U suprotnom bit ce ovo berba trofeja do RG-a.Ukljucujuci i RG.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 apr 2018, 14:39

Romagnoli13 je napisao/la:Samo neka povreda moze zaustaviti Rafu.Ili eventualno neki strasno los dan.U suprotnom bit ce ovo berba trofeja do RG-a.Ukljucujuci i RG.
to je bilo jasno i prije ovog meča

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 apr 2018, 14:40

jestamaji je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Samo neka povreda moze zaustaviti Rafu.Ili eventualno neki strasno los dan.U suprotnom bit ce ovo berba trofeja do RG-a.Ukljucujuci i RG.
Ne znam kako je uspio, ali je izgleda Rafa nasao novu snagu i novi motiv.I da je po tom pitanju jos jaci nego lani.Valjda ga je ova zadnja povreda razljutila.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 apr 2018, 14:45

Uspio je tako što je shvatio gdje,kada i koliko treba da se fokusira(nešto što Fed već neko vrijeme radi) i tako što je konkurencija odron. Prosto. :thumbup:
41.21.1.

11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 20 apr 2018, 14:46

Kako ga i nece razljutiti pokloni Federeru 2 titule AO i ovaj pravi ogromnu razliku,a realno ima je sve da ga stigne,Novaka koji je crkao i Federera koji je u kasnim 30tim,Stana koji ni sam ne zna kako ga je pobijedio u finalu AO(srecna njegova pa je se Nadal povrijedio), onada povreda n RG kada je Nole uzeo inace nikada nebi.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 apr 2018, 14:47

Romagnoli13 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:
Ne znam kako je uspio, ali je izgleda Rafa nasao novu snagu i novi motiv.I da je po tom pitanju jos jaci nego lani.Valjda ga je ova zadnja povreda razljutila.
S-Y-L-A-R je napisao/la:Uspio je tako što je shvatio gdje,kada i koliko treba da se fokusira(nešto što Fed već neko vrijeme radi) i tako što je konkurencija odron. Prosto. :thumbup:
vrlo jednostavno ...... "kad može roger mogu i ja!"

ja se iskreno nadam finalu wimbledona roger-rafa :wave:

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 20 apr 2018, 15:21

Jedno je sigurno samo ga povreda moze odvojiti od novog naslova RG...

Vamooooooos Rafaaaaaa :kralj:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 apr 2018, 15:51

Kei djeluje siguran protiv Marina, dobro bi bilo za tenis da Kei uhvati formu, jes da redovno skida gace pred ovim velikim ali bolje njega gledati nego Theim prevaru od igraca

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 20 apr 2018, 16:01

Novak igra u Barseloni, Dimitrov otkazao dubl zbog povrede ramena koju vuce vec duze vrijeme tako da pitanje je koliko moze protiv rafe sutra. Mada i da je potpuno spreman sanse bi mu bile male.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 apr 2018, 16:37

SantiCazorla08 je napisao/la:Novak igra u Barseloni, Dimitrov otkazao dubl zbog povrede ramena koju vuce vec duze vrijeme tako da pitanje je koliko moze protiv rafe sutra. Mada i da je potpuno spreman sanse bi mu bile male.
Ma Novak ce sad igrati svaki turnir ne bi li sto prije uhvatio takmicarsku formu,a sto se Grigora ticemozda je i namjerno otkazao cuva se za rafu,ma da mu se crno pise :), a ko zna mozda Grisha odigra maestaralna mec

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 apr 2018, 20:12

emir18 je napisao/la:Kako ga i nece razljutiti pokloni Federeru 2 titule AO i ovaj pravi ogromnu razliku,a realno ima je sve da ga stigne,Novaka koji je crkao i Federera koji je u kasnim 30tim,Stana koji ni sam ne zna kako ga je pobijedio u finalu AO(srecna njegova pa je se Nadal povrijedio), onada povreda n RG kada je Nole uzeo inace nikada nebi.

Čime je Rafa poklonio titule Federeru na AO?

:puke:

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 20 apr 2018, 22:03

S-Y-L-A-R je napisao/la:Ma kažem ja, ovaj Thiem je nikakav. Nikakva prijetnja kakvom ga predstavljaju. Rafa trenutno nema konkurenciju u ovom periodu, pitanje je da li se nešto može promjeniti barem do RGa.
Zivim za dan kad ce neko na ovom forumu napisati nesto prije meca i pogoditi...al ne bolje ovako sacekati mec vidjeti stvari i reci pa naravno bas kao sto sam rekao...

Da ti kazem Thiem je trenutno poslije Rafe najbolji igrac na zemljenoj podlozi,ima tu jos par igraca sa kojima se on treba boriti za visok plasman tj. Finale u nadolazecim turnirima,recimo Novak kao sto smo imali priliku gledati...Problem je sto svi igraci protiv Rafe na sljaci izgledaju smijesni jer je on u i vise nego dominantan...znaci Rafa pa 10 mjesta prazno...Thiem,Novak i ostali...Znaci Thiem nije bio los i ne bi bio los,igrao bi isto kao protiv Novaka ali mu Rafa nije dozvolio i on ga je napravio smijesnim i nemocnim...
Ko ovo ne moze da ukapira neka ne prati vise tenis... :salut:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 apr 2018, 22:10

Nije to samo stvar Rafe, nije on sam domintantan do mjere da niko drugi nema šanse već je ovo veća stvar ostatka toura. Thiem nije prijetnja nikome od TOP 3 igrača, igrač bez plana B nije njima prijetnja. Tek je počela sezona šljake vidjet ćemo kako će ovo ići. Nole diže igru i bit će vrlo opasan kad fizički bude na nivou, ima tu Chung koji igra slično kao i Nole, i on će biti opasan po Rafu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 apr 2018, 22:22

RafaGarros9 je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:Ma kažem ja, ovaj Thiem je nikakav. Nikakva prijetnja kakvom ga predstavljaju. Rafa trenutno nema konkurenciju u ovom periodu, pitanje je da li se nešto može promjeniti barem do RGa.
Zivim za dan kad ce neko na ovom forumu napisati nesto prije meca i pogoditi...al ne bolje ovako sacekati mec vidjeti stvari i reci pa naravno bas kao sto sam rekao...

Da ti kazem Thiem je trenutno poslije Rafe najbolji igrac na zemljenoj podlozi,ima tu jos par igraca sa kojima se on treba boriti za visok plasman tj. Finale u nadolazecim turnirima,recimo Novak kao sto smo imali priliku gledati...Problem je sto svi igraci protiv Rafe na sljaci izgledaju smijesni jer je on u i vise nego dominantan...znaci Rafa pa 10 mjesta prazno...Thiem,Novak i ostali...Znaci Thiem nije bio los i ne bi bio los,igrao bi isto kao protiv Novaka ali mu Rafa nije dozvolio i on ga je napravio smijesnim i nemocnim...
Još da čitaš redovno pa da i kažeš nešto, koliko ono 98,9% ? :lol: :lol:
41.21.1.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 20 apr 2018, 23:03

AA23 je napisao/la:
emir18 je napisao/la:Kako ga i nece razljutiti pokloni Federeru 2 titule AO i ovaj pravi ogromnu razliku,a realno ima je sve da ga stigne,Novaka koji je crkao i Federera koji je u kasnim 30tim,Stana koji ni sam ne zna kako ga je pobijedio u finalu AO(srecna njegova pa je se Nadal povrijedio), onada povreda n RG kada je Nole uzeo inace nikada nebi.

Čime je Rafa poklonio titule Federeru na AO?

:puke:
Mozda sam se pogresno izrazio,mislio sam da on tako razmislja siguran sam jer da se nije povrijedio ove godone na AO bi ga pomeo ,znaci Marin je imao Federera samo na iskustvo je Fed to rijesio u 5 setu
Prosle godine u finalu nakon povratka i vodstva u 5 setu neobjasnjiv pad,a svi znamo kako Rafa igra 5 set,jer da je to dobio vec na RG bi bili izjednaceni po GS al sta je bilo bilo bitno je da se Rafa vratio i opet izgleda strasno,
Ja Rogera postujem tako necu da ispadne da ja omalovazavam uspjehe jednog od najvecih ovoga sporta..
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 apr 2018, 23:49

Unofficialpage je napisao/la:Nije to samo stvar Rafe, nije on sam domintantan do mjere da niko drugi nema šanse već je ovo veća stvar ostatka toura. Thiem nije prijetnja nikome od TOP 3 igrača, igrač bez plana B nije njima prijetnja. Tek je počela sezona šljake vidjet ćemo kako će ovo ići. Nole diže igru i bit će vrlo opasan kad fizički bude na nivou, ima tu Chung koji igra slično kao i Nole, i on će biti opasan po Rafu.
mislim da je vec dokazano da Nadalu je konkurencija na sljaci nebitna kad on igra dobro.

Ako oduzmemo onih par godina sa teskim povredama i velikim padovima u igri (2015 i 2016) u 11 godina osvojio je 10 RG-ova i u tih 10 sezona je jos barem u 7-8 (onako na prvu receno) vezao barem 2/3 mastersa, jos 1 manji turni tj Barcelona + RG.One 2010 se desio i cuveni Clay Slam
To je vec dovoljno da se o konkurenciji ne treba ni pričati.

Poenta je samo da se Rafa kroz citavu sezonu sljake sto manje umori da bi imao veće šanse u drugom dijelu sezone tj mastersi prije US opena i US open.
na WB svakako ne ocekujemo puno

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 21 apr 2018, 03:18

S-Y-L-A-R je napisao/la:
RafaGarros9 je napisao/la:

Još da čitaš redovno pa da i kažeš nešto, koliko ono 98,9% ? :lol: :lol:
Mozda ti inteligencija nije jaca strana ali da ti je na tako niskim granama pa da se pecas na onih 98,9% ...samo mogu da kazem da sam veliki majstor ili sam samo naletio na amatere... :hmmmmm:
:urnebes:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.