dok sad prosperiramoEvolution87 je napisao/la:E cuj da se vrati![]()
Rumena klokotnica kad bi se vratila mi bi se ugasili kroz par godina. **** li mu i rod i porod rumeni.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Što si me ba pit'o za Sunčev breg, je l' to ideš ti il neko tvoj?Evolution87 je napisao/la:E cuj da se vrati![]()
Rumena klokotnica kad bi se vratila mi bi se ugasili kroz par godina. **** li mu i rod i porod rumeni.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Evolution87
- Kontakt:
Pa dolazimo i mi 2. tamo, direkt na Anu Kokicskoroalen je napisao/la:Što si me ba pit'o za Sunčev breg, je l' to ideš ti il neko tvoj?Evolution87 je napisao/la:E cuj da se vrati![]()
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kod nas je bas bio smlata ali moras razumjeti, bez ikakve uvrede, da se nasi klubovi ne bore za istu poziciju. Mi smo ocajni i uzasni ali razumijes u kakvoj ste vi poziciji. Sa tim hocu da kazem da je lakse doci do izrazaja u klubu koji je losiji na tabeli, koji se bori za opstanak.prisonbreak je napisao/la:Sorry na upadu. Daleko najbolji igrac Celika je vas malimomak je strasan, samo mu prostora treba dati, danas je bio perfektan!! Garantujem da je bolji od vecine vasi igraca trenutnon
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jah, drug mi se žali, ka'e dolazi mu djevojka drugog, ima prva dva dana fore da pije i uživa.Evolution87 je napisao/la:Pa dolazimo i mi 2. tamo, direkt na Anu Kokicskoroalen je napisao/la:Što si me ba pit'o za Sunčev breg, je l' to ideš ti il neko tvoj?Evolution87 je napisao/la:E cuj da se vrati![]()
Ništa, trebamo popit koje piće tamo, razradit strategiju kako da Primitivce uvedemo u cvajtu.
- prisonbreak
- Kontakt:
Sve to stoji, al i dalje ostajem pri tvrdnji da je bolji od vasih 90% igraca trenutno.MortemHz je napisao/la:Kod nas je bas bio smlata ali moras razumjeti, bez ikakve uvrede, da se nasi klubovi ne bore za istu poziciju. Mi smo ocajni i uzasni ali razumijes u kakvoj ste vi poziciji. Sa tim hocu da kazem da je lakse doci do izrazaja u klubu koji je losiji na tabeli, koji se bori za opstanak.prisonbreak je napisao/la:Sorry na upadu. Daleko najbolji igrac Celika je vas malimomak je strasan, samo mu prostora treba dati, danas je bio perfektan!! Garantujem da je bolji od vecine vasi igraca trenutnon
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije to toliko tesko koliko se tebi mozda ciniprisonbreak je napisao/la:Sve to stoji, al i dalje ostajem pri tvrdnji da je bolji od vasih 90% igraca trenutno.MortemHz je napisao/la:Kod nas je bas bio smlata ali moras razumjeti, bez ikakve uvrede, da se nasi klubovi ne bore za istu poziciju. Mi smo ocajni i uzasni ali razumijes u kakvoj ste vi poziciji. Sa tim hocu da kazem da je lakse doci do izrazaja u klubu koji je losiji na tabeli, koji se bori za opstanak.prisonbreak je napisao/la:Sorry na upadu. Daleko najbolji igrac Celika je vas malimomak je strasan, samo mu prostora treba dati, danas je bio perfektan!! Garantujem da je bolji od vecine vasi igraca trenutnon
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Treba dati Anđušiću priliku, ali vidjeli smo koliko je loše igrao u prethodnim utakmicama za naš klub, kad je dobijao šansu.
Hvala Bogu pa je dobio prostor u Čeliku, mislim da će mu dobro doći ovo kaljenje u Zenici.
Hvala Bogu pa je dobio prostor u Čeliku, mislim da će mu dobro doći ovo kaljenje u Zenici.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Da sam ja Anđušić bježao bih od Sarajeva. Prvo te Ješić otjera, onda te vrate da griješ klupu. U mladoj reprezentaciji igraš redovno, kasnije ni tu ne možeš jer si zakucan za klupu, a nekad je Menalo tebi grijao klupu. Odeš u Olimpik, dokažeš se, vratiš se, nisi ni na klupi. Odeš u Čelik, dokažeš se, kad bi se vratio ponovo bi bio tu samo za rotacije.
Ima mali potencijala, školovan igrač, izgleda mi kao pravi sportista. Ako se vrati ponovo u Sarajevo ima nekih problema u glavi i nije za nas
Ima mali potencijala, školovan igrač, izgleda mi kao pravi sportista. Ako se vrati ponovo u Sarajevo ima nekih problema u glavi i nije za nas
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Stvoreni smo da uništavamo igračima karijere, jer ne radimo ništa sa strategijom i planom rada i razvoja.haris004 je napisao/la:Da sam ja Anđušić bježao bih od Sarajeva. Prvo te Ješić otjera, onda te vrate da griješ klupu. U mladoj reprezentaciji igraš redovno, kasnije ni tu ne možeš jer si zakucan za klupu, a nekad je Menalo tebi grijao klupu. Odeš u Olimpik, dokažeš se, vratiš se, nisi ni na klupi. Odeš u Čelik, dokažeš se, kad bi se vratio ponovo bi bio tu samo za rotacije.
A ugl. ne znam šta se dešava sa igračima, pa čim kroče na Koševo zaborave igrati fudbal.
Ako nam klub počne igrati u Trening centru, mislim da ćemo ostvarivati bolje rezultate, a i Said će pročepiti.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Ma posudbe su najbolje za mlade igrače, od 18 do 21 godine. Daj Bože da se nastavi ova praksa i ubuduće, s tim što bi trebalo sve mlade igrače potpisati na 2,3 godine iz akademije i posuditi klubovima, pa ako se ne pokaže prvu godinu, onda i drugu na posudbu, ako i tu ništa, razlaz. 5,6 igrača iz akademije koji imaju kvalitet a ne mogu u prvu ekipu, možda se kasnije počne razvijati, ne treba odma odbacivati i donositi zaključak, nekom treba vremena, i bitno je da igraju seniorski fudbal godinu dvije da se vidi da li je kvalitet ili nije za budućnost.
Tako rade iole ozbiljniji klubovi koji imaju akademiju, obavezno imaju neki klub gdje šalju svoje mlade, i još neki dodatni klub za posudbu.
Tako stiče rutinu i iskustvo. Vidi se da je to dobra praksa, ne bi to radili veći i bolji klubovi da ne donosi dobit. Samo treba kopirati ono dobro od njih. Znači vremena da se da momcima i sabura s njima, najvažnije.
Tako rade iole ozbiljniji klubovi koji imaju akademiju, obavezno imaju neki klub gdje šalju svoje mlade, i još neki dodatni klub za posudbu.
Tako stiče rutinu i iskustvo. Vidi se da je to dobra praksa, ne bi to radili veći i bolji klubovi da ne donosi dobit. Samo treba kopirati ono dobro od njih. Znači vremena da se da momcima i sabura s njima, najvažnije.
I Hebibović je pročepio nakon druge posudbe. Ne znam vala, pružio bih mu još jednu priliku čisto zbog godina, garantujem da je za Kuzmanovića u ovom trenutku Daglas Kosta.
Eno i Smajlagić zabi gol za Goricu.
Eno i Smajlagić zabi gol za Goricu.
apsolutno, taj korak sa juniorskog u seniorski fudbal je velik, a još veći u velikom klubu, zato ih treba slati u manje klubove i manje sredine sa manje pritiska i očekivanja, a najbitnije od svega da igraju i imaju veliku minutažu, tako će se razviti , ništa Herić i Radovac nisu naučili sjedeći na klupi sarajeva, a mogli su držati sredinu nekog manjeg kluba par sezona već i razvijati sebe kao fudbalere jbg...Stroj1946 je napisao/la:Ma posudbe su najbolje za mlade igrače, od 18 do 21 godine. Daj Bože da se nastavi ova praksa i ubuduće, s tim što bi trebalo sve mlade igrače potpisati na 2,3 godine iz akademije i posuditi klubovima, pa ako se ne pokaže prvu godinu, onda i drugu na posudbu, ako i tu ništa, razlaz. 5,6 igrača iz akademije koji imaju kvalitet a ne mogu u prvu ekipu, možda se kasnije počne razvijati, ne treba odma odbacivati i donositi zaključak, nekom treba vremena, i bitno je da igraju seniorski fudbal godinu dvije da se vidi da li je kvalitet ili nije za budućnost.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Herića su ovu sezonu trebali poslati na posudbu negdje tipa Vitez ili GOŠK, ili u federalni klub Rudar Kakanj ili Travnik, sigurno bi dosad imo puno više utakmica u nogama, šteta da propadne, veliki je fajter, takav nam treba. Njemu samo treba utakmica.DenchiNL je napisao/la:apsolutno, taj korak sa juniorskog u seniorski fudbal je velik, a još veći u velikom klubu, zato ih treba slati u manje klubove i manje sredine sa manje pritiska i očekivanja, a najbitnije od svega da igraju i imaju veliku minutažu, tako će se razviti , ništa Herić i Radovac nisu naučili sjedeći na klupi sarajeva, a mogli su držati sredinu nekog manjeg kluba par sezona već i razvijati sebe kao fudbalere jbg...Stroj1946 je napisao/la:Ma posudbe su najbolje za mlade igrače, od 18 do 21 godine. Daj Bože da se nastavi ova praksa i ubuduće, s tim što bi trebalo sve mlade igrače potpisati na 2,3 godine iz akademije i posuditi klubovima, pa ako se ne pokaže prvu godinu, onda i drugu na posudbu, ako i tu ništa, razlaz. 5,6 igrača iz akademije koji imaju kvalitet a ne mogu u prvu ekipu, možda se kasnije počne razvijati, ne treba odma odbacivati i donositi zaključak, nekom treba vremena, i bitno je da igraju seniorski fudbal godinu dvije da se vidi da li je kvalitet ili nije za budućnost.
Sa Lelićem su isto trebali uraditi, posudba, bezveze sjedi na klupi momak, ne igra nikako, a ima potencijala.
Radovca su trebali prošle sezone poslat na posudbu u Sloveniju ili Hrvatsku negdje, da se dozove, da ga odvoje od mahale i mahalskog mentaliteta, promjena je uvijek dobra, al eto, iako smatram da je on imo velikog potencijala da napravi nešto, al opet mahala mu dohakala, kao i većini naše djece....
Ček, jel se ono za smajilovica ovdje pisalo kako nije sportista i da ga husref zato neće i sl. Gluposti?
Al je.zato altiparmak wc player, da nije jeo snickers igrao bi za real
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Posudbe "mladih" igraca treba da budu samo u PL klubove. Nema koristi ama nikakve ako ce igrati i Federaciju i prvu RS jel su to lige po svemu par stepenica ispod,sta mu znaci sto ce on tamo tamburat lupam Travnik koji je zadnji u Federaciji i onda ce vamo doci na vecu razinu i nista postic nece. Jednostavno velika je razlika izmedju tih takmicenja.A nasi "mladi" igraci(Radovac,Heric,Lelic,pa i Mustafic itd itd) mogu i bili bi pojacanje 70% ako ne i vise klubova u PL. Neko stvarno misli da ce Blagojevic i ovi sto su otisli u Konjic ili gdje vec dobiti nekad sansu kod nas u prvom timu,sanse za to su realno 2% tim momcima ide raskid vjerovatno cim prije .Dok ce evo npr Andjusic za kojeg vidis kako se nosi sa protivnicima u PL sigurno imati puno vise sanse i prostora da mu opet daju sansu.Ili ako ga mi npr ne vratimo sigurno ce se pun k.urac ekipa iz PL otimati za njega dok za ove sto su po posudbama u nizim ligama realno nit su kome na oku nit su u nekom fokusu i oni ako odu otici ce lupam iz tog Igmana mozda do Visocke Bosne i to ti je to.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Pisao sam ja za Smajlagića, jer sam ga viđao po gradu sa šlaufom, i stojim iza tog da to nije nimalo sportski. Al su to stvari koje se daju 'izliječit', nije heroin. I ne žalim ja aman za njim lično, nego što nam je došao Parmak koji je takođe vjerovatno nargilaš a lik je i nespreman i vjerovatno obični parmak.Pantelija je napisao/la:Ček, jel se ono za smajilovica ovdje pisalo kako nije sportista i da ga husref zato neće i sl. Gluposti?
Ali zaista je tužno što mi dovodimo rezervnog napadača kad smo kroz omladinski pogon izbacili Ćatakovića, Hadžića, Smajlagića, pa i onog Osmanovića što je sad u Olimpiku. Sve i jedan bi bio odličan kao rezerva, čak možda i za prve postave u nekom 4-4-2 sistemu. Za Ahmetovića ipak mislim da je klasa za našu ligu.
Pavlović, Šabanović, Bekić, Mujakić, Adukor, Sarić, Crepulja, Hebibović, Halilović, Velkoski, Ahmetović
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 45 gostiju.