NBA Playoffs 2018.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

filip13

Re: NBA Playoffs 2018.

Post Postao/la filip13 » 22 apr 2018, 09:29

Clutch je napisao/la:Sto se tice Davis vs Embiid rasprave, ustanoviti ko ce biti bolji je skoro nemoguce jer jedan je takav (historijski) game changer defanzivno, sto je samo po sebi dovoljno da cesto budes najutjecajniji igrac na terenu (kao Gobert) a uz to posjeduje i fenomenalan ofanzivni talent i kompletnu igru kojoj je samo potrebno iskustvo i poliranje, sto ce nesumnjivo doci, da bi bio dominantan i na tom kraju. Takodjer u ovo vrijeme small balla, on je matchup nocna mora sa svojih 7’2’’.

S druge strane Davis je fenomenalan scorer, ne slazem se s @nezalaganje oko postup igre, dosta je on tu napredovao. Apsolutno nezaustavljiv i sto je jos bolje zbog danasnjeg stila igre, ne mora biti crna rupa i dramit loptu da bi bio produktivan. U okvirima sistema te moze napunit ko od sale. Defanzivno je zvijer bez sumnje, odlican rim protector, bloker, pokretljiv i moze fenomenalno preuzimat, ali ipak ne nivo sveukupnog utjecaja na tom kraju kakav ima Embiid.

Ko je bolji cemo sigurno diskutovat jos milion puta, iako je to trenutno bez dvojbe Davis, ja naginjem ka Embiidu jer je utjelovljenje lockdown odbrambenog SISTEMA i bice nekih 27-28ppg scorer u svom prajmu (bez prevelikog forsiranja, na dobre procente, u kvalitetnoj ekipi i sistemu). Tome je tesko parirati, ali o tom potom.

Jos jedna stvar kod Embiida, on uopste NE TRENIRA vecinu sezone. Igra utakmice, ostatak je odmor, cardio i lagano sutiranje izmedju utakmica. Njegova potpuna kosarkaska integracija je planirana za iducu sezonu. Strasno.

Ali kako god, gust je i privilegija pratit ovakva dva generacijska igraca kako pocinju pisat svoju playoff historiju i gradit NBA legacy. Igraci su koji ce, ukoliko ostanu zdravi, zavrsiti negdje u samom vrhu PF i C pozicija na kraju svojih karijera.

Ukoliko Davis jednog dana zavrsi u Bostonu, onda bi dobili i direktan rivalitet njih dvojice u prajmu sto bi bilo bas za historijske knjige. Ali neka hvala. :mrgreen:
embiida na ove tri stranice i dalje vode visokog 7-

http://www.espn.com/nba/player/_/id/3059318/joel-embiid
https://www.basketball-reference.com/pl ... ijo01.html
http://www.nba.com/players/joel/embiid/203954

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 22 apr 2018, 09:30

Kakav očaj.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 apr 2018, 09:33

miki_92 je napisao/la:Alema opet ne zanima kosarka
Hahha. Standardno, desavaju se ti prijelazi evo vec pet,sest godina i naravno to nista nije nivo. On im repertoar izjava dok Hou ispada i onda kad ispadnu ona zadnja je, ma ko je.e kosarku, kao da me ona zanima u zivotu. :D
Max Allegri

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 apr 2018, 09:34

Epidaurus je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:All NBA 1st team :rol: :rol:
regular season.
Jasno je da bi Curry bio, da nema povreda.

@clutch

Nije bilo klasično, ali Aminu šutra 50% sa trojke i bio je sam. Ali sama akcija poslije timeouta je bila nikakva, jbeni Stotts.
Bez obzira na povrede, Steph je sigurno zasluzio biti ispred Damea u prvom timu. Koliko znam ne postoji minimum utakmica za All NBA timove, nije MVP.

zar mislis da neko sa npr. 30 odigranih tekmi biti u najboljim petorkama lige?

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 22 apr 2018, 09:41

slika

yas yas yas .@StephenCurry30 goes up for a layup during practice before game 4 against the
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 22 apr 2018, 09:41

Blazersi nisu trebali izgubiti sinoć, **** te 40 slobodnih bacanja su pelikani imali. Baš su sudije soft. Nurkića onaj peti faul ne bi ni najveći dušmanin svirao. Lafo push, NIĐE VEZE. Onda onaj faul Lilarda na dva razlike je bio ofanzivni faul Ad ali njemu se to ne svira naravno. I to sve kad se lomi utakmica. Bolji su pelikani općenito bili u seriji ali sinoc nisu zaslužili da pobjede.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 apr 2018, 09:56

Jel se meni cini ili se D Rose ukazao u PO,ehh kad bi bilo 2-2 moglo bi onda biti svega u toj seriji

Nego NO lagano izbaci 3-ci seed zapada, Rondo Jrue i AD ih izdominirase, Rondo je strasno digao svoj nivo igre u PO

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 apr 2018, 10:40

OKC i ball movement, oni ne znaju za riječ sistem, džaba sav talent :oops:

Rubio ubio :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 22 apr 2018, 10:50

Kvalitetna rasprava na temu Embiid Davis, bravo za sudionike
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 apr 2018, 10:58

rio_Ferdy88 je napisao/la:OKC i ball movement, on ne zna za riječ sistem, džaba sav talent :oops:
Ispravka.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 22 apr 2018, 11:31

Westbrook u playoff formi. Lider :lol: :lol:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 apr 2018, 11:51

Tripledouble je krivac , falila mu je asistencija inace bi OKC bobili , s druge strane ga je to omelo da pusta Rubija da ga unistava (kako ovo smjesno zvuci, ali nazalost istina je) a jos je Rubio je napravio tripldouble :urnebes: , pa je Westbrook najavio da rubio nece vidjeti sljedecu tekmu kosa pa po cijenu da on ne bude blizu tripledouble :facepalm: :urnebes:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 22 apr 2018, 11:53

Ricky :tokralju:

Finale Sixers - Jazz :salut:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 22 apr 2018, 11:58

Valjda ovo nagovori Mela da ide.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 apr 2018, 12:03

Clutch je napisao/la:Ricky :tokralju:

Ja stvarno sam sam mislio da od Ricky-a nikad nece biti NBA igrac , ali fakat . Jos kad je k Bosna igrala ULEB cup i bila u grupi sa Juventudom , pored sto sam pratio naravno sve tekme Bosne , bas sam htio da vidim uzivo to Spansko cudo od djeteta . Nije me nesta odusevio , bio sam ubjedjen da je Nihad Djedovic bolji od njega i talentovaniji 2x (eh moh NIhade sto si izabrao pogresne menadjere pa da odes u NBA , a ne sto si poletio u B ekipu Barcelone)
Ova sezona ne mogu da se nacudim jel to taj igrac neko mu povratio samopozdanje, najbolji % i za 2p i za 3p , prvi put je presao 40% za 2p , a nikad manje asistencija , jer ne igra vise za statistiku , jeste uvijek je bio brz , imao osjecaj za prostor i asistenciju , igrao odbranu ali tu bi mu se zavrsavala uloga, sada vise ne pati za statistikom i gle cuda statuskika osim asistencija nikad bolja :o

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 22 apr 2018, 12:09

Kobe Bryant je napisao/la:

Ja stvarno sam sam mislio da od Ricky-a nikad nece biti NBA igrac , ali fakat . Jos kad je k Bosna igrala ULEB cup i bila u grupi sa Juventudom , pored sto sam pratio naravno sve tekme Bosne , bas sam htio da vidim uzivo to Spansko cudo od djeteta . Nije me nesta odusevio , bio sam ubjedjen da je Nihad Djedovic bolji od njega i talentovaniji 2x (eh moh NIhade sto si izabrao pogresne menadjere pa da odes u NBA , a ne sto si poletio u B ekipu Barcelone)
Ova sezona ne mogu da se nacudim jel to taj igrac neko mu povratio samopozdanje, najbolji % i za 2p i za 3p , prvi put je presao 40% za 2p , a nikad manje asistencija , jer ne igra vise za statistiku , jeste uvijek je bio brz , imao osjecaj za prostor i asistenciju , igrao odbranu ali tu bi mu se zavrsavala uloga, sada vise ne pati za statistikom i gle cuda statuskika osim asistencija nikad bolja :o
Coaching ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

stocktontomalone
Kontakt:

Post Postao/la stocktontomalone » 22 apr 2018, 12:17

Brewer je ocajan u odbrani, Westbrook nedaleko iza. Uz ovakve defanzivne predstave i puno efikasniji napad ne bi puno napravio.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 apr 2018, 12:20

I ako nisam bio njegov pretjerani fan nikada , ali mi bas drago sto Rose igra NBA playoff kosarku , mislio sam da nece vise nikada , ali ima ulogu roll igraca sa klupe i pomirio sa prvi put valjda sa tim da nije vise zvjezda i odmah ima nekog rezultata . :clap:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 22 apr 2018, 12:30

Luka ce biti kopija Rubia. :kafa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 22 apr 2018, 13:06

Ja sam ga gledao par puta u tim godinama uzivo. Nevjerovatno inteligentan igrac. Jedino mu uvijek falio taj sut, i evo sad suta bolje nego ikad. Bilo je jos na EP ocigledno da nee popravio sut, a i ovo je najbolji trener koji ga je vodio u NBA karijeri.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.