BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

StevieG8
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la StevieG8 » 25 apr 2018, 12:12

Ocekivano, pogotovo nakon onog meca koji je Italijan rutinski odigrao protiv Mirze koji je neocekivano bolji od Damira na zemlji do sada. Cecchinato u dva kola pomeo najbolje sto imamo, suvisno je bilo sta ponavljati za Damira samo Bog zna sta je njemu na pameti i kako misli izgurat ovu sezonu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 apr 2018, 12:31

forgempp je napisao/la:Kakvo samo nesportsko ponasanje i prikrivanje nemoci najbolje oslikava zadnji gem. Bravo Damire!
Nisam gledao mec i bolje je, samo bi se nervirao... Sta je to radio u zadnjem gemu, jeli ono samo da zavrsi, pa preko neke stvari servirao?

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 25 apr 2018, 12:33

Nakon servisa lupa lopticu iz sve snage u kilometarski aut.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 apr 2018, 12:48

Nema veze Damire sad pukni koju sliku,story na instagram,stavi sebe,Bozoljca i ostalu kompaniju kako se zabavljate,a pobjede ko to jos gleda,do godine opet na chalengere skupljati bodove ha ja

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 apr 2018, 14:35

Na SK1 komentator kaze da se ceka (kao veliki-znacajni)izvjestaj komisije ispred ATP za namjestanje rezultata(akcenat na ITF). Nadam se da nema LJiljana na tom izvjestaju .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 apr 2018, 16:06

esprit24 je napisao/la:Mirza je deklarisani ljencuga pa vjerovatno zato lezernije ulazi u meceve, zatim se isteze pola prvog seta i onda pali motore, zaradio je Mirza fine love a nije ni pola godine proslo. Samo da prevazidje ovu sljaku i valjda ce odraditi drugio dio sto bolje. Ako i ne uspije da se zadrzi u top 100 imat ce lijepo sjecanje na ovu godinu gdje ce vecinom igrati velike turnire, a o tome sanja na desetine hiljada ljudi koji su se profesionalno bavili ili se bave tenisom. Sto se tice Damira on makismalno uziva u zivotu i neka ga ispiso se on krvi trenirajuci sa Nefridom
Prijatelju nekad se o Mirzi moglo govoriti kao ljencugi ,ali sada ne. U svim mecevima izuzev Tsitsipasa je bio konkurentan i to na sljaci. 2016 i 17 je zaradio po 120t$ , a sada u 4 mj. 180t$, a tek ga ocekuje aBd zdravlja prava berba novca na 3 GS . I sljedece godine do aprila je konkurentan. Sofija mu daje priliku za direktno ucesce na IW i Miami-ju 2019.Ima 12 turnira da ostvari 220 bodova , sto je realno i da sebi obezbjedi lagodan zivot pun lijepih destinacija i rahatluka. Sofija mu okrenu karijeru za 180*,zasluzio je i ako kroz karijeru je imao depresivnih momenata .Pozdrav tebi i raji s foruma bhtenis.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 apr 2018, 17:08

StevieG8 je napisao/la:Ocekivano, pogotovo nakon onog meca koji je Italijan rutinski odigrao protiv Mirze koji je neocekivano bolji od Damira na zemlji do sada. Cecchinato u dva kola pomeo najbolje sto imamo, suvisno je bilo sta ponavljati za Damira samo Bog zna sta je njemu na pameti i kako misli izgurat ovu sezonu.
Posljednje sto zelim je da iritiram Tebe i sve forumase(veliku vecinu izuzetno cijenim), ali nije mi jasno i nece biti kako se mi Bosanci i Hercegovci odricemo nasih heroja i idola(u vrijeme AO-harmonika i pokoravanja Rusije)i onda zaboravljamo sve do tada uradjeno .20 godina paklenih treninga(neko je ovdje pokazivao krvave zuljeve)i teskih meceva bilo je potrebno da bi ostvario san i bio ATP 29i to je vjerovatno dohvaceni vrh.
Kao primjere slicnih karijera navest cu Corica(28-Hrv)i Istomina(ATP33-Uzb).
Coric bio ATP33-2015.07.27 , pa ATP79-2017.04.10, pa evo opet ATP28-2018.04.09
Istomin ATP33-2012.08.27 ,ATP66-2013.08.05,ATP121-2016.12.19 i evo ATP51-2017.10.09 i sad je TOP100.(sa 5,5 m$)
Ova 2 tenisera su drzavni project-i sa puno WC i fin.podrske, a Damir mozda WC-Zagreb i zasluzenu Olimp.stipendiju .
Ova godina je godina pada i sa tim se svi moramo pomiriti .Vidim da mnogi odustaju od Damira i to je licni izbor,ali ne treba se utrkivati i otvarati oci jedni drugima,a isto vidite stvari.Nece ili ne moze , na isto mu dodje. Zahebava se ,pa neka poslije 20 god. zasluzio je Veliki odmor. Cilj je ostvario , a kako ce mu ici karijera vidjet cemo u buducnosti.Imao je kroz karijeru "nekulturnih" ispada , Mirza nije i mozda zbog toga su imali razlicite karijere do sada.Da sad odustane od tenisa(a nije Mirda levat i budala)za mene ce biti HEROJ,koji je iz "malog" Sarajeva shjebavao NADALA(i Spaniju cijelu-kulturno ili ne ko te pita)
PODRSKA DAMIRU I KAD SE ZAJEBAVA(ako se zahebava),.Mladji ste i pametniji i bolje razumijete ovo vrijeme, a ja po starom BIT CE DAMIR OPET SAMPION.(pa taman TOP150).

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 apr 2018, 18:27

Nargila, noćni život i tenis ne idu skupa. Damir je odabrao ovo prvo i to je tako. Mislio sam da će nakon TOP 30 i 2 titule tenis početi ozbiljnije shvatati ali nije, pa valjda krene ako dotakne samo dno. A bojim se da tad neće moći nazad, u TOP 50 gdje po kvalitetu i pripada.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 apr 2018, 18:51

Unofficialpage je napisao/la:Nargila, noćni život i tenis ne idu skupa. Damir je odabrao ovo prvo i to je tako. Mislio sam da će nakon TOP 30 i 2 titule tenis početi ozbiljnije shvatati ali nije, pa valjda krene ako dotakne samo dno. A bojim se da tad neće moći nazad, u TOP 50 gdje po kvalitetu i pripada.
Pa ko je ozbiljnije tenis shvatao od Nerfida i Damira?ZAMOR MATERIJALA.Sad mu treba veca podrska nego ikad u karijeri. Ok jeste negledljiv (vama), ali ne treba se utrkivati u negativnim komentarima,a svaki komentar slican ko jaje jajetu,isto kao i ja(priznam).Slazes li se sa ovim:
DAMIR SAD DA NAPUSTI TENIS,DA OSTAJE ZASLUZNI SPORTISTA BiH ?
E prema zasluznim treba biti i malo tolerantniji.Pozdrav svim forumasima,a poseban onim koje iritiram(nije mi namjera Boga mi ). :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 apr 2018, 19:10

Samozdravlje je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Nargila, noćni život i tenis ne idu skupa. Damir je odabrao ovo prvo i to je tako. Mislio sam da će nakon TOP 30 i 2 titule tenis početi ozbiljnije shvatati ali nije, pa valjda krene ako dotakne samo dno. A bojim se da tad neće moći nazad, u TOP 50 gdje po kvalitetu i pripada.
Pa ko je ozbiljnije tenis shvatao od Nerfida i Damira?ZAMOR MATERIJALA.Sad mu treba veca podrska nego ikad u karijeri. Ok jeste negledljiv (vama), ali ne treba se utrkivati u negativnim komentarima,a svaki komentar slican ko jaje jajetu,isto kao i ja(priznam).Slazes li se sa ovim:
E prema zasluznim treba biti i malo tolerantniji.Pozdrav svim forumasima,a poseban onim koje iritiram(nije mi namjera Boga mi ). :bih:
Nekad jeste više nije. A trebao bi i sad jer on ima 25 god, ako je sad zamor materijala onda 28. god penzija jer tad će mu baš dosaditi. Svaka njemu čast za sve rezultate do sad ali ne treba ga uvijek braniti. Da li je, po tebi, profesionalno da pred sami meč odeš u kafanu opijaš se, pušiš nargilu...? Šteta je sad odustati, nakon svega što je uradio a ima prostora da bude još bolji, nije fer prema njemu samom.

Damir Dzumhur!!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 apr 2018, 19:22

E prema zasluznim treba biti i malo tolerantniji.Pozdrav svim forumasima,a poseban onim koje iritiram(nije mi namjera Boga mi ). :bih:[/quote]

Nekad jeste više nije. A trebao bi i sad jer on ima 25 god, ako je sad zamor materijala onda 28. god penzija jer tad će mu baš dosaditi. Svaka njemu čast za sve rezultate do sad ali ne treba ga uvijek braniti. Da li je, po tebi, profesionalno da pred sami meč odeš u kafanu opijaš se, pušiš nargilu...? Šteta je sad odustati, nakon svega što je uradio a ima prostora da bude još bolji, nije fer prema njemu samom.[/quote]

Ne moze biti"ZASLUZNI",pa onda ne biti . Ili jesi ili nisi . Ti @Uno. pises isto sto mu mozda Nerfid sad objasnjava.Jos uvijek je u ok poziciji.Ova godina mu je opustajuca , a kakva ce biti 2019,vidjet cemo aBd. Tvoje razmisljanje je prijateljsko i dobronamjerno,@babino rece da ga samo Nerfid gotivi vise od tebe.Izvini ,ali isto kao da smo zamjenili rodne listove, ti stariji i razboritiji , a ja mladji i tolerantniji. :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 25 apr 2018, 19:26

:bih: Nefisa Berberovic (Tucepi-Hrv) dobila Panna UDVARDY (2). 63 63 :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 apr 2018, 22:55

Poprilično sam siguran da leti iz TOP 50 na kraju sezone, čak i da podigne formu ne vjerujem da može odigrati drugi dio sezone onako kvalitetno kao prošle godine.

Ima fore još nekih mjesec dana da sakupi neke bodove, onda mu ide trava gdje svakako nema šta tražiti, a poslije valja braniti bodove od prošle godine.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 25 apr 2018, 23:02

Raonffa je napisao/la:Poprilično sam siguran da leti iz TOP 50 na kraju sezone, čak i da podigne formu ne vjerujem da može odigrati drugi dio sezone onako kvalitetno kao prošle godine.

Ima fore još nekih mjesec dana da sakupi neke bodove, onda mu ide trava gdje svakako nema šta tražiti, a poslije valja braniti bodove od prošle godine.
Koliki pad mozemo ocekivati u najgorem slucaju?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 apr 2018, 23:41

StevieG8 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Poprilično sam siguran da leti iz TOP 50 na kraju sezone, čak i da podigne formu ne vjerujem da može odigrati drugi dio sezone onako kvalitetno kao prošle godine.

Koliki pad mozemo ocekivati u najgorem slucaju?
Ne znam stvarno, ne pratim i ne znam taj način bodovanja, al' sam poprilično siguran da ako ovako bude igrao i u drugom dijelu sezone onda sigurno ispada iz TOP 50 jer brani dosta bodova.

Ne sjećam se tačno al' mislim da je on prije one serije odličnih rezultata, od augusta pa do kraja sezone, bio negdje oko 70og mjesta, tako da je vrlo vjerovatno da će se tu i vratiti ako bude igrao ovako do kraja sezone.

Nadam se da će dozvati i da će nekako ostati u TOP 50 do kraja sezone, al' baš se mora trgnuti iz ove letargije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 26 apr 2018, 00:28

Damir sa trenutnom formom je challanger igrac nikako nivo onog rankings sto ima!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 26 apr 2018, 02:08

to je taj nas problem u svemu u tom mentalitetu kaze ova godina mu je opustajuca et jbt nmg da vjerujem top30 si u svom poslu na svijetu i ti se sprdas izlazis snimas se ne treniras, postuje svako to sto je damir krv pisao da bi do ovog dosao al sto kaze uno zar nije to nepostovanje prema sebi, zar ne trebas teziti da jos vise napredujes a mozes sto je najgore.. s 25 godina pricati o nekom zasicenju je presmijesno, gdje je profesionalizam, nadji vremena i za kvalitetnog trenera, kvalitetan trening i vremena za odmor i zabavu.. sve se moze ukomponovat samo sto je to kod nas u krvi tako daj da se sjedi nako malo s drustvom yebo ostalo ovo ccc

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 26 apr 2018, 08:56

StevieG8 je napisao/la: Koliki pad mozemo ocekivati u najgorem slucaju?
U najgorem slučaju (da ne pobijedi nikoga do kraja godine) oko 160-170, a realno ako ovako nastavi oko 50-60.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 apr 2018, 09:24

Vjerovatno da, teško će opet da podigne formu na onaj nivo. Valjda se trgne i krene raditi. Njegova najveća sreća u svemu tome je što je osvajao bodove na turnirima koji neće biti nikad pretjerano jaki već bit će onakvi kao prošle godine. Ukoliko bude u iole dobroj formi on može do finala ili polufinala doći na tim turnirima.

Damir na travi je trenutno dosta bolji nego što je na šljaci, da bi na šljaci bio na nivou na kojem na travi mora da radi što se kaže k'o konj, 10 sati dnevno da trenira.

Damir Dzumhur!!!!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 26 apr 2018, 10:41

Damir je krajem maja prosle godine imao najlosiji ranking u posljednje 2-3 godine, bio je 96-i. Moze se lako desiti da krajem ove godine padne tu negdje, oko 90-og mjesta ukoliko bude samo prosjecan u drugom dijelu sezone. Ja se jos uvijek nadam da bi mogao nesto i na zemlji postici, ima 2 mastersa i RG pred njim. Cinjenica je da mu veoma nedostaje samopouzdanja. Nisam gledao zadnji mec, ali u onim prethodnim, pored lose realizacije servisa, nije imao nimalo agresivnosti u igri, bio je vrlo previdljiv, a mi smo navikli na Damira koji zna miksati i protiv koga nije lako igrati.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.