FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pasica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pasica » 26 apr 2018, 16:28

Hoce li ko izloziti projekat stadiona na SBF-u? Onako, kad se vec yebemo u zdrav mozak.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 apr 2018, 16:39

Nesto se izlagalo,sad sta pojma nemam :mrgreen: i nasi i kone su izasli na SBF.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

High

Post Postao/la High » 26 apr 2018, 18:00

ne moraš da budeš moj svejedno bih te ukrala
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hzzavidovici
Kontakt:

Post Postao/la hzzavidovici » 26 apr 2018, 19:21

Pozz momci nakon godinu dana ponovo sam na forumu, prica se nista nije promjenila i dalje isto nezadovoljstvo. Dosli su novi ljudi (bar njih 3) i najavili reorganizaciju u klubu počev od administracije do sportskog segmenta kluba. Za sljedeću sedmicu su najavila da će iznijeti plan pa ćemo vidjeti šta planiraju. Svi imamo svoje želje kako da to izgleda, ljudi su od kluba dobili šansu pa valjda mogu i od nas... Titula i kup su se osvojili najviše radi atmosfere a gdje ćes sad šta napraviti mrtva negativa u klubu i oko njega. Promjene su se desile na vrijeme radi promjena u svim segmentima i pripreme za ljetni prelazni rok. Nadam se pozitivi konačno, aBd sve pobjede do kraja i da se spremimo za Evropu i sa dobrim rezultatom da krene pozitiva konačno. Cijela Bosna Bordo-bijela
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu

Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 apr 2018, 20:26

miky_hz je napisao/la:Nesto se izlagalo,sad sta pojma nemam :mrgreen: i nasi i kone su izasli na SBF.
FIPA je izložila stadion Koševo, kone imaju opet bisera u svojoj prezentaciji, tipa davat će postotak od prodaje juniora iz akademije da otplate kamp :D itd ja ne viđoh nas, dino prezentuje bbi :puke:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 26 apr 2018, 23:13

bordobijeli je napisao/la:Nasi su zajebali zato sto su htjeli osvojiti titulu i kup . dovodili se Benko,Delac,Jajalo,Ikande,Alispahic . muljalo se s Ibrakovicem ,radilo se sve da se osvoji titula a to je kostalo mnogo . Tanu se to nije svidjelo poslao kenco,Valentina i ostale bordove da prate sta se radi . sad nema razbacivanja para al nema ni titula .
Vise se sad trosi nego tad na igracki kadar i to pofino vise. Jajala i Delaca placali njihovi klubovi. Benku placao cardiff i to je kao Tanov "poklon" bio tad. Jedini su Ikande, Alispahic i Stepanov imali velike plate a npr Vranjes u zeljeznicaru ima vise nego oni tad. Plata Cimirotu bila ispod 2000KM, Stojcevu 2000KM (izjavio je to negdje), Krsti malo veca od Stojceva.
Ljudi nikako ne mogu da shvate da Ken nije poslan Sarajevu kao kazna nekome nego je postavljen da vodi taj fudbalski biznis Tanu, prije toga mu je napravio dobre pare u hotelima i vodi mu neku auto kucu (luksuzna auta). Ken je postavljen Cardiffu, Kortrijku pa tako i Sarajevu. Lik veze sa fudbalom nema i sama nesaradnja ova 3 kluba pokazuje da ne zna sta radi. Zar nije bilo najnormalnije da Hadzic i Veladzic odu u Kortrijk, Duljevic prije njih i ovi ostali talenti. Niko pocevsi od Kena pa svih ostalih uopste ne prati sta se desava ovdje i vjerujem da pojma nemaju koliki je interes vladao za malog Hadzica npr.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 apr 2018, 23:24

Orangina85 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Nasi su zajebali zato sto su htjeli osvojiti titulu i kup . dovodili se Benko,Delac,Jajalo,Ikande,Alispahic . muljalo se s Ibrakovicem ,radilo se sve da se osvoji titula a to je kostalo mnogo . Tanu se to nije svidjelo poslao kenco,Valentina i ostale bordove da prate sta se radi . sad nema razbacivanja para al nema ni titula .
Vise se sad trosi nego tad na igracki kadar i to pofino vise. Jajala i Delaca placali njihovi klubovi. Benku placao cardiff i to je kao Tanov "poklon" bio tad. Jedini su Ikande, Alispahic i Stepanov imali velike plate a npr Vranjes u zeljeznicaru ima vise nego oni tad. Plata Cimirotu bila ispod 2000KM, Stojcevu 2000KM (izjavio je to negdje), Krsti malo veca od Stojceva.
Ti si brate lud ako vjerujes u ovo sto si napisao (bez ljutnje).
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 26 apr 2018, 23:57

Nemam se sta ljutiti drug, znam da je tako bilo. Po ranijim komemtarima mozes vidjeti da ne pisem napamet stvari.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 apr 2018, 23:58

Sto je najtuznije, govori istinu
Četkovic je imao veću platu nego stojcev, krste, cimi zajedno
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 27 apr 2018, 02:54

YNWA je napisao/la:Ovo nije pisanje novina, ovo su izjave glavnih ljudi u klubu, ko god je usao u klub, prvo se poceo krstiti kad je vidio u kakvoj je situaciji klub.

Prodao si se jedinoj budali koja je bila spremna kupiti samo ime kluba, i koji je usput imao milionske dugove.

Od dolaska Tana, FKS je osvojilo kup, ligu, igralo PO EL, vratio dugove, napravilo akademiju, imamo svoj kamp, za FKS su igrali jedan Mate Jajalo, Leon Benko, Matej Delac, Stepanov, na klupi bio jedan Meho Kodro...ma sigurno je velika greska bila prodaja kluba Tanu :lol:

Za sve sto se desava u klubu najmanje je kriv Tan, i krivca treba traziti u onima koji su imali budzet od 6 miliona KM a nisu ni Evropu izborili. I normalno da ces osjetiti posljedice kad se to desi, mi smo jos dobri, kakvi bi trebali biti.

Naravno da je prvi tim najbitniji, i da smo tu zakazili u zadnje tri sezone, ali vece sanse imamo da opet budemo prvi i da napredujemo sa Tanom, nego bez njega, i u onoj situaciji u kojoj smo bili prije njega.
:clap:
Od pocetka do kraja, zamislite jos samo umjesto trenutnih ubleha nekoliko ljudi iz prethodnih generacija koji su imali viziju, ali ne i podrsku (vecinu).
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 27 apr 2018, 08:56

Orangina85 je napisao/la:
Ljudi nikako ne mogu da shvate da Ken nije poslan Sarajevu kao kazna nekome nego je postavljen da vodi taj fudbalski biznis Tanu, prije toga mu je napravio dobre pare u hotelima i vodi mu neku auto kucu (luksuzna auta). Ken je postavljen Cardiffu, Kortrijku pa tako i Sarajevu. Lik veze sa fudbalom nema i sama nesaradnja ova 3 kluba pokazuje da ne zna sta radi. Zar nije bilo najnormalnije da Hadzic i Veladzic odu u Kortrijk, Duljevic prije njih i ovi ostali talenti. Niko pocevsi od Kena pa svih ostalih uopste ne prati sta se desava ovdje i vjerujem da pojma nemaju koliki je interes vladao za malog Hadzica npr.
Kako ce Cardiff placati igraca koji nema veze sa tim klubom ?

Sampionska generacija je dosla u klub odmah ili prije ulaska Tana u klub, i nisu oni bili toliko placenj, ko oni sto su dosli prije Lecha i one jesiceve ublehe.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 27 apr 2018, 11:18

Jesiceve ublehe su posebna prica...kakav je to krah kluba bio.

Benku je valjda placala Tanova firma koja je investirala u Cardiff i Sarajevo, mali dio je placalo Sarajevo, par hiljada KM.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 27 apr 2018, 12:03

O tome koliko oni mogu pomoći da Sarajevo ispliva iz prosječnosti te šta su mu bili motivi da uđe u upravljačke strukture, Bilić je za SportSport.ba govorio vrlo otvoreno. Bar prema onome šta je ispričao i kako razmišlja Sarajevu je bio potreban upravo ovakav čovjek.

"S obzirom da sam dugogodišnji navijač Sarajeva, da sam tu vezan, rodila se opcija da uđem u upravljačke strukture kako bih pomogao klubu u pravnom smislu. Ljudi iz kluba su me kontaktirali i nakon nekoliko obavljenih razgovora odlučio sam prihvatim ponudu", govori na početku razgovora."

Šta Vam je bio osnovni motiv, šta Vas je ponukalo?

"Na posljednjoj sjednici Skupštine 25. aprila došlo je do reorganizacije upravljačkog tijela. To je bio razlog da se upustim u ovaj projekat. Kao što sportska javnost zna, Sarajevom je prethodno upravljao Board direktora, tijelo koje se u praksi nije pokazalo uspješnim.

Sada je formiran Upravni odbor kojeg će činiti još Senad Jahić kao predsjedavajući te Ema Bukovica. To su dakle tri domaća čovjeka, iznad kojih je Nadzorni odbor sa predstavnicima većinskog vlasnika kluba. Mislim da će taj model doprinijeti poboljšanju situacije u klubu i nadam se napretku."

Vi ste tu angažirani kao pravnik, no šta će biti u fokusu rada novog Upravnog odbora, generalno? Na čemu ćete insistirati kao Uprava?

"Mi smo do sada izgledali kao neka struktura za koju niko ne zna gdje se nalazi, Uprava je bila daleko od navijača, od javnosti. Mi se moramo približiti ljudima, da svi znaju šta to mi radimo, ko smo, ko je za šta zadužen. U tom smislu transparentnost će biti prioritet. Kada ljudima objasniš šta se dešava i pozadinu svojih postupaka, kada ih upoznaš sa načinom rada, da oni imaju informaciju i da su upućeni u funkcioniranje, lakše će prihvatiti to što radite.

Šta je dosad po Vama bio gorući problem?

"Ovako, kao što je bilo do sada, postojala je idealna podloga za insinuacije, pa je jedan lopov, drugi kriminalac, ovaj ovako, onaj onako. A sve to jer su se ljudi odmakli, nije bilo ništa dostupno javnosti. Ja lično ću na tome insistirati, da barem jednom mjesečno imamo izvještaje šta je ko u klubu uradio, potrošio...

Općenito mora da se zna ko šta radi, jer u pitanju je odgovornost. Ne mogu ja biti odgovoran za dovođenje igrača jer to nije u mojoj ingerenciji, niti sam stručan s te strane. Ja radim to, ti radiš to i zna se ko je za šta odgovoran. Ovako, mi nismo imali informacije ko je doveo kojeg igrača, pa se onda digne hajka "Uprava napolje". Mislim da se to sve dešava jer ljudi nemaju prave informacije. Kada želite nekog igrača i dogovorite sve uslove, ponudite mu dobru platu, a on ne dođe jer se njegovoj supruzi ne sviđa u Sarajevu, onda to treba da se zna.

Ne kao član nove Uprave, već kao navijač, čime ste zadovoljni, a čime ne?

"Kao navijač nisam zadovoljan rezultatima. Nisam zadovoljan činjenicom da smo u prvenstvo ušli sa dva beka, jednim klasičnim napadačem. Dođemo u situaciju da nemamo stopera, jedan se povrijedi, drugi bolestan, da nije bilo "malog" Mujakića ko zna šta bi bilo. A onda imaš deset veznih igrača, uopće ih ne treba toliko. Kao navijač također sam nezadovoljan transparentnošću, prodavanjem ublehe. Mi u novom Upravnom odboru nećemo dozvoliti nikakve makete novih stadiona, 3D verzije, zamazivanje očiju. U nedjelju izgubiš jednu utakmicu, a onda u ponedjeljak sazoveš ljude da im pokažeš maketu novog stadiona koja veze s realnošću nema. Dosta više toga. Ljudi s pravom govore da smo 'Sjeverena Koreja'."

Dobro, a kao član Uprave?

"Kao član Uprave moram istaći rad Akademije koja je fantastična. Kod nas je trenutno sve u kontru. Sve bi trebalo biti podređeno prvom timu, a zapravo su sve omladinske selekcije bolje od prvog tima. Kao klub mislim da imamo nešto čime se malo ko može pohvaliti, ekonomski smo stabilni, uslovi za rad su odlični."

Najvatreniji navijači Sarajeva trenutno bojkotuju utakmice prvog tima i imaju izričite zahtjeve. Šta učiniti, kako ih privoliti, vratiti na tribine?

"Svako ima pravo na svoje mišljenje. Vode se razgovori da se što prije navijači vrate. Moramo raditi na tome i da vratimo legende u klub. Ja kao pojedinac ne mogu uopće da shvatim da se jedna legenda kluba kao što je Slaviša Vukičević mora preko novina nuditi da pomogne klubu, da ga niko nikad ne kontaktira, da je daleko od kluba. To je čovjek koji je pisao historiju, ali i mnogi drugi koji su valjali klubu. Recimo, dva najveća transfera posljednjih godina ostvarili su Gojko Cimirot i Marko Mihojević, donijeli novac u klub, a u oba transfera posredovao je Semjon Milošević. Ni tog čovjeka nema ni blizu kluba, a igrao je još za Sarajevo. To je meni neshvatljivo.

Da ne govorimo o legendama ne samo Sarajeva, Bosne i Hercegovine već evropskim veličinama poput Safeta Sušića ili Faruka Hadžibegića. Pape kada dođe u Sarajevo na deset dana, igra tenis, ni ne svrati u klub. Niko ga i ne zovne. Gdje to ima? To je žalosno i nedopustivo je da se odričemo legendi kluba."

Vi ste jedan od tri člana Upravnog odbora, iznad vas je Nadzorni kao vrhovna instanca. Koliko je njihova zapravo zadnja, bez obzira na Vaše dobre namjere?

"Ja sam svjestan da ako neko ima 98 posto vlasništva, ne čak ni vlasničkog udjela jer mi nismo dioničko društvo, ne možemo to biti po zakonu, da je njegova zadnja i da se pitaju ljudi koji su postavljeni od strane vlasnika. Međutim, evo Vi meni recite ko to još želi da negativno posluje? U Nadzornom odboru sjede normalni ljudi, o sebi, pri sebi koji su do sada bili vrlo blagonakloni prema normalnim prijedlozima.

Lično sam bio upoznat kada se birao novi trener, pa su kandidati bili Husref Musemić i Thomas Brdarić. Jedni su naginjali prema Brdariću, ali je direktorica Sabrina Buljubašić donijela sve crno na bijelo, šta je Husref Musemić sve uradio u svojoj karijeri, šta je osvojio, šta je značio za Sarajevo i predložila njega kao bolje rješenje. Ljudi su rekli, OK, to je to, Husref je novi trener. Svaki dobar prijedlog, svaku transparentnost bez problema će ti ljudi podržati."

I za kraj pominjali ste dovođenja igrača. Smatrate li da Sarajevo treba imati sportskog direktora?

"Oko toga se dosta pričalo, lomila koplja, pa se i mnogo licitiralo imenima. U prethodnom Statutu nije bilo definisano postojanje sportskog direktora, ta funkcija nije postojala. Više je funkcionisalo to po anglosaksonskom principu, ali onda ni to nije bilo definisano. Da li je trener taj koji se brine o dovođenjima. Lično smatram da je sportski direktor potreban jer ne trebam ja ili neko treći da odgovaramo za dovođenja igrača ako o tome pojma nemamo. Prema novom Statutu imamo Sportsko tijelo i ono će u dogovoru sa većinskim vlasnikom da odluči hoćemo li imati sportskog direktora."
Sarajevo ljubavi moja.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 27 apr 2018, 12:27

Fino Bilic isprica ovo sve. Ali ja sam pesimistican nakon raznih uhljeba koji su prodefilovali klubom, i bacali nam suplju... Sportski direktor je prvi korak ka normalizaciji kluba. Ali da to bude ime, neko sa vezama poznanstvoma a ne Ihtijarevic, Obuca, Avdic...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 27 apr 2018, 12:33

Fin intervju. Sad još samo da se uvede taj sportski segment i da se utvrdi tačan način kako to funkcioniše. Mada i trenutno mi imamo Faruka, i on obavlja neku funkciju. Možda i pokretanje one skauting službe..

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 apr 2018, 12:38

Safet Sušić - legenda tenisa!
Bahati, bahati Željkan!
1946

High

Post Postao/la High » 27 apr 2018, 12:41

Ponizi ih, Sajo! :bih:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

PAPE2
Kontakt:

Post Postao/la PAPE2 » 27 apr 2018, 13:15

sonpenn je napisao/la:O tome koliko oni mogu pomoći da Sarajevo ispliva iz prosječnosti te šta su mu bili motivi da uđe u upravljačke strukture, Bilić je za SportSport.ba govorio vrlo otvoreno. Bar prema onome šta je ispričao i kako razmišlja Sarajevu je bio potreban upravo ovakav čovjek.

"S obzirom da sam dugogodišnji navijač Sarajeva, da sam tu vezan, rodila se opcija da uđem u upravljačke strukture kako bih pomogao klubu u pravnom smislu. Ljudi iz kluba su me kontaktirali i nakon nekoliko obavljenih razgovora odlučio sam prihvatim ponudu", govori na početku razgovora."

Šta Vam je bio osnovni motiv, šta Vas je ponukalo?

"Na posljednjoj sjednici Skupštine 25. aprila došlo je do reorganizacije upravljačkog tijela. To je bio razlog da se upustim u ovaj projekat. Kao što sportska javnost zna, Sarajevom je prethodno upravljao Board direktora, tijelo koje se u praksi nije pokazalo uspješnim.

Sada je formiran Upravni odbor kojeg će činiti još Senad Jahić kao predsjedavajući te Ema Bukovica. To su dakle tri domaća čovjeka, iznad kojih je Nadzorni odbor sa predstavnicima većinskog vlasnika kluba. Mislim da će taj model doprinijeti poboljšanju situacije u klubu i nadam se napretku."

Vi ste tu angažirani kao pravnik, no šta će biti u fokusu rada novog Upravnog odbora, generalno? Na čemu ćete insistirati kao Uprava?

"Mi smo do sada izgledali kao neka struktura za koju niko ne zna gdje se nalazi, Uprava je bila daleko od navijača, od javnosti. Mi se moramo približiti ljudima, da svi znaju šta to mi radimo, ko smo, ko je za šta zadužen. U tom smislu transparentnost će biti prioritet. Kada ljudima objasniš šta se dešava i pozadinu svojih postupaka, kada ih upoznaš sa načinom rada, da oni imaju informaciju i da su upućeni u funkcioniranje, lakše će prihvatiti to što radite.

Šta je dosad po Vama bio gorući problem?

"Ovako, kao što je bilo do sada, postojala je idealna podloga za insinuacije, pa je jedan lopov, drugi kriminalac, ovaj ovako, onaj onako. A sve to jer su se ljudi odmakli, nije bilo ništa dostupno javnosti. Ja lično ću na tome insistirati, da barem jednom mjesečno imamo izvještaje šta je ko u klubu uradio, potrošio...

Općenito mora da se zna ko šta radi, jer u pitanju je odgovornost. Ne mogu ja biti odgovoran za dovođenje igrača jer to nije u mojoj ingerenciji, niti sam stručan s te strane. Ja radim to, ti radiš to i zna se ko je za šta odgovoran. Ovako, mi nismo imali informacije ko je doveo kojeg igrača, pa se onda digne hajka "Uprava napolje". Mislim da se to sve dešava jer ljudi nemaju prave informacije. Kada želite nekog igrača i dogovorite sve uslove, ponudite mu dobru platu, a on ne dođe jer se njegovoj supruzi ne sviđa u Sarajevu, onda to treba da se zna.

Ne kao član nove Uprave, već kao navijač, čime ste zadovoljni, a čime ne?

"Kao navijač nisam zadovoljan rezultatima. Nisam zadovoljan činjenicom da smo u prvenstvo ušli sa dva beka, jednim klasičnim napadačem. Dođemo u situaciju da nemamo stopera, jedan se povrijedi, drugi bolestan, da nije bilo "malog" Mujakića ko zna šta bi bilo. A onda imaš deset veznih igrača, uopće ih ne treba toliko. Kao navijač također sam nezadovoljan transparentnošću, prodavanjem ublehe. Mi u novom Upravnom odboru nećemo dozvoliti nikakve makete novih stadiona, 3D verzije, zamazivanje očiju. U nedjelju izgubiš jednu utakmicu, a onda u ponedjeljak sazoveš ljude da im pokažeš maketu novog stadiona koja veze s realnošću nema. Dosta više toga. Ljudi s pravom govore da smo 'Sjeverena Koreja'."

Dobro, a kao član Uprave?

"Kao član Uprave moram istaći rad Akademije koja je fantastična. Kod nas je trenutno sve u kontru. Sve bi trebalo biti podređeno prvom timu, a zapravo su sve omladinske selekcije bolje od prvog tima. Kao klub mislim da imamo nešto čime se malo ko može pohvaliti, ekonomski smo stabilni, uslovi za rad su odlični."

Najvatreniji navijači Sarajeva trenutno bojkotuju utakmice prvog tima i imaju izričite zahtjeve. Šta učiniti, kako ih privoliti, vratiti na tribine?

"Svako ima pravo na svoje mišljenje. Vode se razgovori da se što prije navijači vrate. Moramo raditi na tome i da vratimo legende u klub. Ja kao pojedinac ne mogu uopće da shvatim da se jedna legenda kluba kao što je Slaviša Vukičević mora preko novina nuditi da pomogne klubu, da ga niko nikad ne kontaktira, da je daleko od kluba. To je čovjek koji je pisao historiju, ali i mnogi drugi koji su valjali klubu. Recimo, dva najveća transfera posljednjih godina ostvarili su Gojko Cimirot i Marko Mihojević, donijeli novac u klub, a u oba transfera posredovao je Semjon Milošević. Ni tog čovjeka nema ni blizu kluba, a igrao je još za Sarajevo. To je meni neshvatljivo.

Da ne govorimo o legendama ne samo Sarajeva, Bosne i Hercegovine već evropskim veličinama poput Safeta Sušića ili Faruka Hadžibegića. Pape kada dođe u Sarajevo na deset dana, igra tenis, ni ne svrati u klub. Niko ga i ne zovne. Gdje to ima? To je žalosno i nedopustivo je da se odričemo legendi kluba."

Vi ste jedan od tri člana Upravnog odbora, iznad vas je Nadzorni kao vrhovna instanca. Koliko je njihova zapravo zadnja, bez obzira na Vaše dobre namjere?

"Ja sam svjestan da ako neko ima 98 posto vlasništva, ne čak ni vlasničkog udjela jer mi nismo dioničko društvo, ne možemo to biti po zakonu, da je njegova zadnja i da se pitaju ljudi koji su postavljeni od strane vlasnika. Međutim, evo Vi meni recite ko to još želi da negativno posluje? U Nadzornom odboru sjede normalni ljudi, o sebi, pri sebi koji su do sada bili vrlo blagonakloni prema normalnim prijedlozima.

Lično sam bio upoznat kada se birao novi trener, pa su kandidati bili Husref Musemić i Thomas Brdarić. Jedni su naginjali prema Brdariću, ali je direktorica Sabrina Buljubašić donijela sve crno na bijelo, šta je Husref Musemić sve uradio u svojoj karijeri, šta je osvojio, šta je značio za Sarajevo i predložila njega kao bolje rješenje. Ljudi su rekli, OK, to je to, Husref je novi trener. Svaki dobar prijedlog, svaku transparentnost bez problema će ti ljudi podržati."

I za kraj pominjali ste dovođenja igrača. Smatrate li da Sarajevo treba imati sportskog direktora?

"Oko toga se dosta pričalo, lomila koplja, pa se i mnogo licitiralo imenima. U prethodnom Statutu nije bilo definisano postojanje sportskog direktora, ta funkcija nije postojala. Više je funkcionisalo to po anglosaksonskom principu, ali onda ni to nije bilo definisano. Da li je trener taj koji se brine o dovođenjima. Lično smatram da je sportski direktor potreban jer ne trebam ja ili neko treći da odgovaramo za dovođenja igrača ako o tome pojma nemamo. Prema novom Statutu imamo Sportsko tijelo i ono će u dogovoru sa većinskim vlasnikom da odluči hoćemo li imati sportskog direktora."
Ovo za dva beka,dva stopera,jednog napadaca i 10 veznih prepisao od mene,hehe...Fino zboris,Bilicu Senade,pa vidjecemo,ja vise ne vjerujem ni sam sebi???

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 apr 2018, 13:23

Vidi se da je navijac,cak i pljuvac u neku ruku,moze na forum komotno :mrgreen: Nema sta sve je rekao kako i jeste,kako i mi na kraju diskutujemo ovdje od toga da je uprava Sjeverna Koreja pa se nista nezna,do igraca i ulaska u sezonu bez bekova itd itd.Pa na kraju do samih legendi pa se dotakao i Semjona i svega,mislim da je sve obuhvatio bas onako kako i mi pisemo,ali to nije uvio u celofan vec je rekao narodski sto se kaze.

I Predsjednik UO je takodjer dao intervju za Avaz .Izmedju ostalog pricao je o navijacima i da su u toku pregovori oko tog sastanka sa navijacima,da se vidi kako sta ko sta trazi itd itd.Da ce izmedju ostalog i izabrari covjeka koji ce posebno biti zaduzen za tu relaciju navijaci-klub.I eto rekao isto kao Bilic vezano za to skrivanje uprave i da ce se manje vise sve pokazivati javnosti.

Vidjecemo vrijeme ce sve pokazati.Nema se sta drugo reci,ja im mogu srecu pozelit pa nek rade najbolje sto znaju i da mi vidimo te rezultate u sportskom dijelu ostalo nas ne zanima.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 27 apr 2018, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 apr 2018, 13:26

Navijacki je rekao ali koliko to znaci.. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, keli i 22 gosta.