BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Samozdravlje
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 12:33

forgempp je napisao/la:Titula bi dosla kao budali samar hahah. Dodatno sampouzdanje i napredak na listi.
Tesko ide na Hrvaticu Leu Boskovic(18 g-661 ran,), ali opasna je nasa Nefisa . :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 apr 2018, 13:25

@samozdravlje sve je to uredu ali steta je da se sad jos ne napreduje kad je sebi stvorio uslove za to ja nekako vjerujem da je bolje uloziti pare u kvalitetne treninge i ljude oko sebe i da Damir jos moze napredovat a ne da se zadovolji ovim top30

Sta Damir sljedece igra od turnira?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 apr 2018, 13:39

QUARTERBACK je napisao/la:@samozdravlje sve je to uredu ali steta je da se sad jos ne napreduje kad je sebi stvorio uslove za to ja nekako vjerujem da je bolje uloziti pare u kvalitetne treninge i ljude oko sebe i da Damir jos moze napredovat a ne da se zadovolji ovim top30

istanbul

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 apr 2018, 14:02

Samozdravlje je napisao/la:
forgempp je napisao/la:Titula bi dosla kao budali samar hahah. Dodatno sampouzdanje i napredak na listi.
Tesko ide na Hrvaticu Leu Boskovic(18 g-661 ran,), ali opasna je nasa Nefisa . :bih:
Može igrati sa Leom, ipak njen najveći problem je nedostatak jakih mečeva, što je poslijedica tankih financija.
Da je bila u mogučnosti da igra na više turnira bila bi mnogo bolje plasirana. :hmmmmm:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 14:26

QUARTERBACK je napisao/la:@samozdravlje sve je to uredu ali steta je da se sad jos ne napreduje kad je sebi stvorio uslove za to ja nekako vjerujem da je bolje uloziti pare u kvalitetne treninge i ljude oko sebe i da Damir jos moze napredovat a ne da se zadovolji ovim top30
Istambul,MADRID,RIM
Razumijem ja navijacku strast,sad je to puno drugacije u odnosu na moje vrijeme.Daj mi sad , odmah TOP20(obecao je-nije vala puno lagao),titulu Mastersa,GS .Sa njegovim fiz.predispozicijama uradio je vise od ocekivanog.Pogledaj komentare na danasnji dan 2017.Ne pametujem(Allaha mi)i ne branim nikog,ali malo realnosti(znam da to ne ide sa mladoscu)ne bi skodilo. Zasiti se covjek svega.Je li se tebi desavalo da ti nije do skole,faksa,posla,pa i slatkog zivota.Od 5g.pa tako 19god.pisao krv i znoj.Imat ce on sansu za ATP250(bar5.6 tur,a 2-3 ce se bod.).Treba mu po 1-2 pobjede na Mastersima i GS.Mozda nece pobjediti nikog , ali ne mozemo govriti da ne zeli.
Oko njegovog tima , ocito nije vidan napredak,da stagnira ,ali valjda bolje zna od nas sta mu je ciniti.Ako smatra da vise od ovog ne moze,postujmo to. Puno puta nas je obradovao i zaduzio bh-cki tenis i sport uopste,ako je odlucio povuci rucnu(ja lupam-pojma nemam kako on razmislja)ispostujmo ga i dajmo podrsku bar ovu godinu i sacuvajmo se zlih komentar, mislim na tebe i sl.meni , a neki ce bas blatiti(ko satro znaju bolje od samog Damira sta mu je).Pozz

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 14:46

Esport je napisao/la:

Može igrati sa Leom, ipak njen najveći problem je nedostatak jakih mečeva, što je poslijedica tankih financija.
Da je bila u mogučnosti da igra na više turnira bila bi mnogo bolje plasirana. :hmmmmm:
Ne znam ,ali stvarno sam se nalozio na bh tenis(i forum i sport). Je li me pukla neka bolest u vezi "forumanja"?
To sistemski treba rijesiti. Olim.stipendija , recimo 600$/mjesecno ,omogucava talentima da igraju 1 tur.,ako zarade 1-2t$ (sto je sad slucaj sa Nefisom)na istom daje im mogucnost daljeg napretka.Oni koji to koriste , a uspiju(kao Damir i sad Mirza)da se javno obavezu da ce pogurati recimo 2 talenta u bilo kojem sportu. Ne ugovor ,samo obecanje ,ako dodju u ovu Damirovu situaciju(2,5 m$).Mogu i slagati , ima nas raznih.
Na pocetku je igrala SF(cini mi se u NJemackoj 25t$)i uzela fine bodove.Treba podrsku iz SARAJEVA , mala smo drzava , moramo se dovijati,biti susretljivi i dobronamjerni u svemu(a sport je super prilika da se dokazemo sami sebi).
UTOPIJA-vjerovatno , ali priznaj lijepa utopija. :bih: :bih:

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 27 apr 2018, 14:51

Istanbul i Dzumhur na BHT1 naredne sedmice... ;-)
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 15:22

Nerfisa u finalu dublova sa Slovenkom Erjavec (dobile bb).ABd i finale singla, protivnica ce igrati 2,5 h.(mec jos u toku ,ne zna se koja ce na megdan Nefisi). Sretno.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 apr 2018, 16:30

Istambul,MADRID,RIM
Razumijem ja navijacku strast,sad je to puno drugacije u odnosu na moje vrijeme.Daj mi sad , odmah TOP20(obecao je-nije vala puno lagao),titulu Mastersa,GS .Sa njegovim fiz.predispozicijama uradio je vise od ocekivanog.Pogledaj komentare na danasnji dan 2017.Ne pametujem(Allaha mi)i ne branim nikog,ali malo realnosti(znam da to ne ide sa mladoscu)ne bi skodilo. Zasiti se covjek svega.Je li se tebi desavalo da ti nije do skole,faksa,posla,pa i slatkog zivota.Od 5g.pa tako 19god.pisao krv i znoj.Imat ce on sansu za ATP250(bar5.6 tur,a 2-3 ce se bod.).Treba mu po 1-2 pobjede na Mastersima i GS.Mozda nece pobjediti nikog , ali ne mozemo govriti da ne zeli.
Oko njegovog tima , ocito nije vidan napredak,da stagnira ,ali valjda bolje zna od nas sta mu je ciniti.Ako smatra da vise od ovog ne moze,postujmo to. Puno puta nas je obradovao i zaduzio bh-cki tenis i sport uopste,ako je odlucio povuci rucnu(ja lupam-pojma nemam kako on razmislja)ispostujmo ga i dajmo podrsku bar ovu godinu i sacuvajmo se zlih komentar, mislim na tebe i sl.meni , a neki ce bas blatiti(ko satro znaju bolje od samog Damira sta mu je).Pozz
Ma shvatam ja to sve al nekako mi zao kad vidis covjeka na kakav je nivo dosao i zaradio pare i bas zbog toga sto je do tog svega dosao tesko mnogo teze nego 99% ostalih tenisera nekako zao covjeku bude kad vidis kako ima olak pristup prema tome sve, razumijem to je njegova karijera njegovo pravo al ja bih volio da on ima taj pobjednicki mentalitet da zeli da napreduje jos da gazi neke koji su njega gazili dosad da se digne jos jer mi zadugo necemo opet imat tenisera na ovom nivou.. i zato ostaje taj neki osiecaj zala za onim sto mislim da moze jos postici a on se zayebava, al eto mozda je to njegov max stvarno i ono ako jest nek uziva onda u zivotu

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 17:05

QUARTERBACK je napisao/la:
Istambul,MADRID,RIM

Ma shvatam ja to sve al nekako mi zao kad vidis covjeka na kakav je nivo dosao i zaradio pare i bas zbog toga sto je do tog svega dosao tesko mnogo teze nego 99% ostalih tenisera nekako zao covjeku bude kad vidis kako ima olak pristup prema tome sve, razumijem to je njegova karijera njegovo pravo al ja bih volio da on ima taj pobjednicki mentalitet da zeli da napreduje jos da gazi neke koji su njega gazili dosad da se digne jos jer mi zadugo necemo opet imat tenisera na ovom nivou.. i zato ostaje taj neki osiecaj zala za onim sto mislim da moze jos postici a on se zayebava, al eto mozda je to njegov max stvarno i ono ako jest nek uziva onda u zivotu
Sacekajmo Madrid,Rim i Pariz , 2 pobjede i vratio se .Ni drugi nisu nista senzacionalno napravili. I da je igrao SF ATP250 imao bi isti tretman na turnirima.Gledat cemo mi Damira jos 10-ak. god., na slicnom nivou.Ima prilika za popravni,ako ne ove (a sve mi se cini i ove)god., u buducnosti ce on nas opet ciniti ponosnim.Damir constantno popravlja ranking, mora malo i usporit(ne kazem da to namjerno radi).Koji teniser nije imao pad(iz bilo kojih razloga)?Samo-zdravlja ,bit ce sve ok.mnogi se nisu snasli kad su prvi put usli u TOP30.Berankis,Coric,Krajinovic,Troicki i ini padali pa se vracali.Damir izgubio 2 pozicije uzbuna u BiH.I da zavrsi 80.ove god.,inkasirati ce 1m$ i hajde ponovo.Ma nek je samo zdrav bit ce sve 5. Pozz

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 17:23

Hoce li Mirza upasti u kval. Madrida i Rima? Prosle god. 165 rank. igrao kvale Madrida , a Rima 122 ,Mirza je 92 bio 16.4..za Madrid , a za RIm 89 bio 23.4.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 27 apr 2018, 17:52

Samozdravlje je napisao/la:Hoce li Mirza upasti u kval. Madrida i Rima? Prosle god. 165 rank. igrao kvale Madrida , a Rima 122 ,Mirza je 92 bio 16.4..za Madrid , a za RIm 89 bio 23.4.
Koliko znam, nije prijavio nijedan!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 apr 2018, 19:46

U Madridu je 7. alternativa a troje ih je otkazalo a za Rim je šesta alternativa.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 27 apr 2018, 20:36

Unofficialpage je napisao/la:U Madridu je 7. alternativa a troje ih je otkazalo a za Rim je šesta alternativa.
Prema "Schedule" na "Live atp ranking" nije prijavljen za kvale nijednog od ova dva mastersa :hmmmmm:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 20:38

hm59 je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:Hoce li Mirza upasti u kval. Madrida i Rima? Prosle god. 165 rank. igrao kvale Madrida , a Rima 122 ,Mirza je 92 bio 16.4..za Madrid , a za RIm 89 bio 23.4.
Koliko znam, nije prijavio nijedan!
Generacijo ne vidim razloga da se ne prijavi.Da li ce upasti ,po proslogodisnjim otkazima vjerovatno da . E koliko je to relevantno?

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 20:41

hm59 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:U Madridu je 7. alternativa a troje ih je otkazalo a za Rim je šesta alternativa.
Prema "Schedule" na "Live atp ranking" nije prijavljen za kvale nijednog od ova dva mastersa :hmmmmm:
Da tamo registruju samo one koji jesu u kvalama , a Mirza je na "cekanju". kuknjava

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 apr 2018, 21:18

Esport je napisao/la:

Stvarno bi neko trebao pogurati ovu mladu Tuzlanku , zaista obecava.Dati joj podrsku slicnu Damiru i Mirzi. Naravno ne treba zaboraviti i ostale teniserke ,prije svega Deu Herdzelas. Hajmo "BINGO",bhtelekom ,bh poste,...

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 27 apr 2018, 21:53

Mozda je izvan ove teme, ali moram pitati posto nigdje ne mogu pronaci odgovor. Zanima ne znate li vi ista sta je ovo sto se na drustvenim mrezama vrti "snaga vs izdrljivost", tj. Dzumhur vs Tuka ?

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 apr 2018, 22:00

taremuha je napisao/la:Mozda je izvan ove teme, ali moram pitati posto nigdje ne mogu pronaci odgovor. Zanima ne znate li vi ista sta je ovo sto se na drustvenim mrezama vrti "snaga vs izdrljivost", tj. Dzumhur vs Tuka ?
Kao neko takmicenje izmedju njih dvojice, vjerovatno puki marketing, ali ne znam nista vise. I mene zanima.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 28 apr 2018, 12:57

Izgubila Nefisa u SF Tucepi 6-2 6-4. Borila se, spasavala mec lopte, a protivnica je spasila "bezbroj" brejk lopti. 824. je i to je njen renking karijere!
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.