ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Nista od Novaka izgleda,Rafa nece uzgubiti seta na sljaci ako mu ovi budu konkurencija,jer koliko god prodsla godina bila monstruozna,ove izgleda 10% bolje ,sve je tehnicki bolji igrac BH,servis mu je top ma strasno..ocekuje nas ”“dosadnih„ 2 mjeseca tenisa.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
-
RollsRoyce
- Kontakt:
Šteta što se Chung pati s povredom, mislim da bi sa ovim poboljšanim forehandom mogao napraviti probleme svakome na šljaci, možda i Nadalu kada bi ovaj odigrao neku užasan meč ili nešto tako.
Nego gledam listu za iducih 5 sedmica negdje do RG i Novak ako ne pocne osvajati bodove mogao bi bas dosta pasti na listi skoro oko 40-og mjesta,eto mogao bi cak pasti iza Dzumhura na listi 
mogli bi oni obojica na challengere 
-
RollsRoyce
- Kontakt:
Kakav tenis igra Tsitsipas, poceo sam ga pratiti prije neke tri godine intenzivno, momak konstantno napreduje u svakom segmentu igre plus ima sampionski mentalitet, potencijalni broj 1 u buducnosti, vec je skinuo skalp goffinu i thiemu danas.
Nestvarno odigrao protiv schwartzmana proslo i protiv thiema ovo kolo izgubio ukupno 8 gemova.
Nestvarno odigrao protiv schwartzmana proslo i protiv thiema ovo kolo izgubio ukupno 8 gemova.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nikad lakse Rafa nece odraditi sljakasku sezonu, pa ovdje nema niti jednog kvaltetnog igraca koji bi mu se mogao ozbiljnije suprotstaviti.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
3 set lopte ne znaš da iskoristiš, 90% današnjeg ATP Toura nema pravo da se nazove uopšte teniserom, ovo je fakat katastrofalno.
Da jedan Nadal i Federer održavaju tenisu u životu i dalje nakon skoro 15 godina,
Da jedan Nadal i Federer održavaju tenisu u životu i dalje nakon skoro 15 godina,
I ovaj Klizan je do.sada pruzio najveci otpor Rafi,a izgubio prvi set 6-0, bilo bi extra da ode u 3-ci set da vidimo imal kuvete u Klizanu
-
RollsRoyce
- Kontakt:
To sve govori o zemlji i konkurenciji na istoj, kada je Klizan bio najveca nada da prekine ovaj Rafin niz od sada vec 42 uzastopna seta na sljaci.
Novak dok ne pocne jesti meso i otpusti onog duhovnog gmaza Imaza nazalost tesko da ce vise proigrati ikad kako treba. Njegovim navijacima(u sto i ja sam spadam) je zaista veoma tesko kad ga vidimo onako mrsavog i iscrpljenog kako se pati i gubi od raznoraznih anonimusa tipa Daniel Taro ili budala Paire. Fali mu misicne mase to je i vise nego evidentno, fali mu ciste sirove snage. Uz sve to mu fali i dosta toga na psihickom planu tj. samopouzdanja i onog straha koji su protivnici imali od njega prije 3 godine. Polako vraca stari tim koji je od njega napravio ono sto je napravio i na nama je samo da se nadamo najboljem. Onakvu dominaciju kao 2015. godine nece nikad niko vise ponoviti, fali svima onaj nenormalni nivo i tenis koji je Joker igrao.
Ova konkurencija na sljaci je zaista porazavajuca za tenis i Nadal koji igra s pola gasa ne moze da izgubi ni seta, sta vise treba reci. Najozbiljni rival Dominik Thiem koji je najgluplji igrac u top 100. Ne znam zasto nije Fedrerer odigrao bar Rim i RG radi bodova u trci za No 1 jer bi mogao kakav god da je doci do finala bez pola muke sa ovim amaterima. Moguce da nece da pokvari omjer sa Nadalom kad ga je dosta ublazio.
U ovim godinama pred nama mislim da ce utrka za GOAT-a biti nekako najzanimljivija jer ovi malci ne mogu se probiti nikako i nisu zanimljivi takvi nikome. Prije 2 godine sam mislio da ce Novak presisati i Federera i Nadala i postati najveci ikad. Padom Novaka sam mislio da ce Federer debelo zacementirati tu titulu(sjetimo se Nadala kako se patio 2015. i 2016. i kako je izgledao lose) ali evo opet Nadal prijeti opasno. Nadam se da ce Federer igrati jos bar 2 godine pa da uzme jos koji Wimbledon jer sve su prilike da ce Nadal ovim tempom uzeti jos 3 RG najmanje i uz poneku titulu na USO ili AO mogao bi stici Federera. Ostali parametri su podjeljeni dosta i mislim da ce broj GS na kraju i odluciti tu utrku. Federer ima sedmice na broju 1 mislim i zavrsetke kao broj 1 na kraju godine(iako je ovo upitno jer mislim da i Nadal ima nekih 3 ili 4 vec) i titule sveukupno a Nadal ce imati vise mastersa, bolji medjusobni omjer i ono zlato iz Pekinga bjese. Dao bih i neke sanse Novaku(moram jednostavno jer onaj monstrum ako se probudi sve je moguce) iako ce mu trebati 7-8 GSdo kraja karijere ali u ovoj konkurenciji to nije nemoguce ako nekako vrati stari nivo iz 2015. iako su zato male sanse priznajem.
Ova konkurencija na sljaci je zaista porazavajuca za tenis i Nadal koji igra s pola gasa ne moze da izgubi ni seta, sta vise treba reci. Najozbiljni rival Dominik Thiem koji je najgluplji igrac u top 100. Ne znam zasto nije Fedrerer odigrao bar Rim i RG radi bodova u trci za No 1 jer bi mogao kakav god da je doci do finala bez pola muke sa ovim amaterima. Moguce da nece da pokvari omjer sa Nadalom kad ga je dosta ublazio.
U ovim godinama pred nama mislim da ce utrka za GOAT-a biti nekako najzanimljivija jer ovi malci ne mogu se probiti nikako i nisu zanimljivi takvi nikome. Prije 2 godine sam mislio da ce Novak presisati i Federera i Nadala i postati najveci ikad. Padom Novaka sam mislio da ce Federer debelo zacementirati tu titulu(sjetimo se Nadala kako se patio 2015. i 2016. i kako je izgledao lose) ali evo opet Nadal prijeti opasno. Nadam se da ce Federer igrati jos bar 2 godine pa da uzme jos koji Wimbledon jer sve su prilike da ce Nadal ovim tempom uzeti jos 3 RG najmanje i uz poneku titulu na USO ili AO mogao bi stici Federera. Ostali parametri su podjeljeni dosta i mislim da ce broj GS na kraju i odluciti tu utrku. Federer ima sedmice na broju 1 mislim i zavrsetke kao broj 1 na kraju godine(iako je ovo upitno jer mislim da i Nadal ima nekih 3 ili 4 vec) i titule sveukupno a Nadal ce imati vise mastersa, bolji medjusobni omjer i ono zlato iz Pekinga bjese. Dao bih i neke sanse Novaku(moram jednostavno jer onaj monstrum ako se probudi sve je moguce) iako ce mu trebati 7-8 GSdo kraja karijere ali u ovoj konkurenciji to nije nemoguce ako nekako vrati stari nivo iz 2015. iako su zato male sanse priznajem.
STEVIE GERRARD
Federer ne igra šljaku zbog pitanja bavljenja ovim sportom, nosi rizik za njegovo koljeno i jedna povreda tu mu može karijeru završiti.
Inače, Federer je i sam htio da igra na šljaci Madrid i RG, ali mu ekipa daje jake sugestije jer dobrom igrom još uvijek može do naslova na travnatim podlogama i hard courtu.
Naravno, sve ako bude zdrav, zato i ustvari ne igra šljaku, da bi se što duže bavio tenisom.
Inače, Federer je i sam htio da igra na šljaci Madrid i RG, ali mu ekipa daje jake sugestije jer dobrom igrom još uvijek može do naslova na travnatim podlogama i hard courtu.
Naravno, sve ako bude zdrav, zato i ustvari ne igra šljaku, da bi se što duže bavio tenisom.
AA23 je napisao/la:Federer ne igra šljaku zbog pitanja bavljenja ovim sportom, nosi rizik za njegovo koljeno i jedna povreda tu mu može karijeru završiti.
U svakom slucaju bit ce zanimljiva ova potjera velike trojke do kraja karijere i koji ce zavrsiti sa najvise GS turnira, a samo Bog dragi zna kad cemo docekati narednog tenisera koji ce biti i priblizne kvalitete kao Nole Federer i Nadal, mozda nikad nazalost. Zato uzivajmo dok traju.
STEVIE GERRARD
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Murray igra Chalenger u Glasgow
Ova trojka je jednostavno postavila standarde, a tenis je prestao biti lijepa igra, svela se na fizikanere koji ne mogu meda protiv iole tehnički potkovanih tenisera.
Pitate se zašto ne može niko da klepi Federera, Rafu ili (normalnog)Noleta, razlog je što se tenis kao igra dosta unazadio, tenis od prije je bio mnogo kvalitetniji i igrači su bili sposobni da imaju svoje udarce, a ne "robotske" kao u cilju da im je efikasniji dvoručni BH od jednoručnog, da serviraju po nekim zakonima statistike koja je dokazala da kick servis donosi najviše poena..kako se tenis počeo približavati nauci, tako su ove nove generacije izgubile ono što ih krasi, dok ovi prijašnji imaju sav taj raskoš i talenat, naravno taktika im je tu, ali nije "robotska i botovska" kao kod nove generacije.
Pitate se zašto ne može niko da klepi Federera, Rafu ili (normalnog)Noleta, razlog je što se tenis kao igra dosta unazadio, tenis od prije je bio mnogo kvalitetniji i igrači su bili sposobni da imaju svoje udarce, a ne "robotske" kao u cilju da im je efikasniji dvoručni BH od jednoručnog, da serviraju po nekim zakonima statistike koja je dokazala da kick servis donosi najviše poena..kako se tenis počeo približavati nauci, tako su ove nove generacije izgubile ono što ih krasi, dok ovi prijašnji imaju sav taj raskoš i talenat, naravno taktika im je tu, ali nije "robotska i botovska" kao kod nove generacije.
Hajmo Davide majstore. Lik je bog i batina sljake, ko ce ako nece on. Mogo bi i onaj Cicija marnut Bustana smrdana. Onaj Busta me zivcira pojavom. Volio bi da ga malac nalupa al malo zesce! 
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Valjda se Andy uskoro vrati,on ako bude zdrav bice itako konkurencija i jednom i drugom na svim podlogama
mislim da tenis nikad nije bio žalosniji nego danas. dva penzionera ubiše brašno u ostatku svijeta
- Nail for Real
- Kontakt:
Sta naprica covjekAA23 je napisao/la:Ova trojka je jednostavno postavila standarde, a tenis je prestao biti lijepa igra, svela se na fizikanere koji ne mogu meda protiv iole tehnički potkovanih tenisera.
Jednostavno nedovoljno kvalitetna generacija tenisera i to je to. Cuj tenis propao
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nije tenis propao, samo su prvenstveno Rafa i Roger postavili neke nenormalne standarde, i tesko da ce iko vise ikad ponoviti njihove uspjehe.Na dobrom putu je i Novak bio, dok ga zena nije uzela pod svoje i unistila mu karijeru.Dvije godine ga nigdje nema, i on je gotov.Jer cisto sumnjam da ce izabrati karijeru ispred braka i porodice. Taman i da se desi cudo, pa da Nole konacno pocne jesti kao covjek, a ne kao ovca ili zec, trebat ce mu godina-dvije da se vrati fizicki i psihicki na makar 80% onoga sto je bio.A tad bi vec imao 33 godine.Za njega je prekasno, vjerovatno..
Od ove nove generacije niko nije vrijedan nekog hajpa, mozda par njih moze dostici nivo Murrya recimo i to je to. A on je bio vjerovatni najgori No 1 u posljednjih 30 godina.Ali opet je to sasvim dobra karijera.Ali nikad ni blizu Rafe i Rogera.Pa i Novak je daleko ispred njega kad se sve sabere. U tenisu nikad nije postojala velika cetvorka, to je samo mokri san pojednih medija. Vec samo veliki trio, a Boga mi na kraju su ostali samo dva najveca igraca u historiji ovog sporta.
Od ove nove generacije niko nije vrijedan nekog hajpa, mozda par njih moze dostici nivo Murrya recimo i to je to. A on je bio vjerovatni najgori No 1 u posljednjih 30 godina.Ali opet je to sasvim dobra karijera.Ali nikad ni blizu Rafe i Rogera.Pa i Novak je daleko ispred njega kad se sve sabere. U tenisu nikad nije postojala velika cetvorka, to je samo mokri san pojednih medija. Vec samo veliki trio, a Boga mi na kraju su ostali samo dva najveca igraca u historiji ovog sporta.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ne bih ja reko druze da je Murray najgori broj 1 ikad. Murray je jedini teniser koji je mogao vecinu turnira i meceva ravnopravno se nositi sa ovom trojicom i pobjedjivati ih tu i tamo. Meni je zaista velika misterija kako je taj covjek ostao na samo 3 GS turnira kao recimo Stan Wawrinka koji je odigrao 3 godine vrhunskog tenisa svega. Izgubio je nekoliko tijesnih finala od Djokovica a mislim da je morao imati bar 2-3 vise. Uglavnom bilo je dosta losijih igraca od Andya na No 1 u ono doba poslije Samprasa a prije Federera. Juan Carlos Ferrero naprimjer. Ili Roddick. Murray je drasticno kvalitetniji teniser koji se nasao u krivom vremenu tj. u najjacoj eri tenisa nazalost.Romagnoli13 je napisao/la:Nije tenis propao, samo su prvenstveno Rafa i Roger postavili neke nenormalne standarde, i tesko da ce iko vise ikad ponoviti njihove uspjehe.Na dobrom putu je i Novak bio, dok ga zena nije uzela pod svoje i unistila mu karijeru.Dvije godine ga nigdje nema, i on je gotov.Jer cisto sumnjam da ce izabrati karijeru ispred braka i porodice. Taman i da se desi cudo, pa da Nole konacno pocne jesti kao covjek, a ne kao ovca ili zec, trebat ce mu godina-dvije da se vrati fizicki i psihicki na makar 80% onoga sto je bio.A tad bi vec imao 33 godine.Za njega je prekasno, vjerovatno..
STEVIE GERRARD
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.