Jedini čovjek koji je uspio držati visok nivo i boriti se sa ove 3 "aždahe" konstantno. Lik je baksuz epskih razmjera s obzirom na eru kada se rodio. Da je samo zakasnio jednu deceniju, niko ne bi ni spominjao Thiema, Zvereva i ove ostale amatere u konkurenciji za najboljeg "nextgen" igrača i budućeg broja 1. Ali eto, ss.ba forum, pa sve može...
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
I dalje priča o Murrayu kao najgorem broju 1
Jedini čovjek koji je uspio držati visok nivo i boriti se sa ove 3 "aždahe" konstantno. Lik je baksuz epskih razmjera s obzirom na eru kada se rodio. Da je samo zakasnio jednu deceniju, niko ne bi ni spominjao Thiema, Zvereva i ove ostale amatere u konkurenciji za najboljeg "nextgen" igrača i budućeg broja 1. Ali eto, ss.ba forum, pa sve može...
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Slazem se druzeS-Y-L-A-R je napisao/la:I dalje priča o Murrayu kao najgorem broju 1![]()
Jos bi samo dodao da se onom polusezonim Murraya ( 2016.) godine kad je uzeo skoro sve turnire poslije Wimbledona moze pohvaliti jos 3-4 tenisera u istoriji tenisa. Samo to je dovoljno da bude bolji No 1 od dosta padobranaca koji su se nalazili tu igrom slucaja ili spletom sretnih okolnosti.
STEVIE GERRARD
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Odlican prvi set, svaka cast obojici bilo je bruku strasnih poena.

"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
- Romagnoli13
- Kontakt:
Možda mi se samo čini, ali kao da je Rafa svaki udarac popravio za 5-10% u odnosu na prošlu sezonu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Daj boze da mu neko set barem uzme. Ovo je smijesno kako se sprda covjek sa ovim vjecitim talentima.
Samo jedan covjek moze zaustaviti Nadala na sljaci a znamo koji. Nole molim te... sto prije se vrati.
Samo jedan covjek moze zaustaviti Nadala na sljaci a znamo koji. Nole molim te... sto prije se vrati.
STEVIE GERRARD
- Romagnoli13
- Kontakt:
Lani je izgubio, koliko?2 meca na sljaci.Ove sezone daj Boze da neko i set uzme.Sta god da protivnik uradi, Rafa ti radi jednostavno bolje i tu je kraj price.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Cini mi se da je izgubio samo jedan ako me sjecanje dobro sluzi. U rimu od Thiema ono bjese.Romagnoli13 je napisao/la:Lani je izgubio, koliko?2 meca na sljaci.Ove sezone daj Boze da neko i set uzme.Sta god da protivnik uradi, Rafa ti radi jednostavno bolje i tu je kraj price.
Izgubio je par setova. Od Fogninija i jos je neko bio u Monte Carlu ne mogu da se sjetim.
Zadnja izmjena: memija38, dana/u 28 apr 2018, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
STEVIE GERRARD
Necini ti se,sve je to bolje i bolje,tijelo vise ne moze toliko izdrzati i krenuo je pravim smjerom,udarci postaji ostriji sve brze rjesava poene,tako ce sebi produziti karijeru dosta,nema tu vise onog spina zato cemu tesko biti protiv Federera na Hardu,jedva cekam taj duel..Romagnoli13 je napisao/la:Možda mi se samo čini, ali kao da je Rafa svaki udarac popravio za 5-10% u odnosu na prošlu sezonu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Cuj nema spina, prosli mec komentatori iznose statistike gdje Rafa "debelo" spinuje lopticu u odnosu na protivnike.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- AshburtonG
- Kontakt:
Nadal je poceo ozbiljno shvatati cinjenicu da vise ne moze ganjat´ lopticu, nego to radi samo u "bitnim" poenima i trenucima meca. Igra mnogo pametnije, BH je vjerovatno bolji nego u 90% karijere, servis dosta bolji od prethodnih godina. Nema vise toliko banana udaraca iz nemogucih pozicija, ali mu vise i ne trebaju.
@memija38
Nadala ne moze, na sljaci, zaustaviti apsolutno niti jedan teniser, ako je on na makar 85% svog maksimuma. Novak je dobio mozda 1 mec na sljaci u kojem je Nadal bio blizu svog nivoa igre. Par puta je bio blizu, ali se to ne racuna. Da se racuna, Nadal bi imao jos 3-4 GSa najmanje.
Sto se tice tenisa, velika steta je Novakovo new-age glupiranje. Za jednog sampiona, nedopustivo. Mogao je odigrat jos 5-6 godina max. koncetrirano i motivirano, pa se onda zayebavat sa veganskom prehranom i ostalim stvarima.
@memija38
Nadala ne moze, na sljaci, zaustaviti apsolutno niti jedan teniser, ako je on na makar 85% svog maksimuma. Novak je dobio mozda 1 mec na sljaci u kojem je Nadal bio blizu svog nivoa igre. Par puta je bio blizu, ali se to ne racuna. Da se racuna, Nadal bi imao jos 3-4 GSa najmanje.
Sto se tice tenisa, velika steta je Novakovo new-age glupiranje. Za jednog sampiona, nedopustivo. Mogao je odigrat jos 5-6 godina max. koncetrirano i motivirano, pa se onda zayebavat sa veganskom prehranom i ostalim stvarima.
Nisam rekao da nemam nikako,al dosta je to slabije nego prije,sada su udarci tehnicki dosta bolji,prodorniji..forgempp je napisao/la:Cuj nema spina, prosli mec komentatori iznose statistike gdje Rafa "debelo" spinuje lopticu u odnosu na protivnike.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Kralju Nole je od 2011. godine konstantno svaku sljakasku sezonu prijetio i bio skoro pa ravnopravan Nadalu sve do RG gdje ga znamo vec svi nije ipak uspjevao slomiti sve do 2015. dok je na mastersima bio ravnopravan i pobjedjivao barem po jednom svake sezone.AshburtonG je napisao/la:Nadal je poceo ozbiljno shvatati cinjenicu da vise ne moze ganjat´ lopticu, nego to radi samo u "bitnim" poenima i trenucima meca. Igra mnogo pametnije, BH je vjerovatno bolji nego u 90% karijere, servis dosta bolji od prethodnih godina. Nema vise toliko banana udaraca iz nemogucih pozicija, ali mu vise i ne trebaju.
@memija38
Nisam bas mislio bukvalno zaustaviti ali Nole je jedini covjek koji je uspjeavao biti ravnopravan Nadalu na sljaci u vecini meceva, to je ono sto sam zelio da kazem. A Nadal bez Noleta pravog ce ovu konkurenciju mlatiti i bez jedne noge narednih 4-5 godine i to isto stoji jbg nazalost.
STEVIE GERRARD
- AshburtonG
- Kontakt:
Kad god je Nadal bio na 100% ili blizu, Nole nije imao sanse, koliko god da je to nekad i izgledalo.memija38 je napisao/la:Kralju Nole je od 2011. godine konstantno svaku sljakasku sezonu prijetio i bio skoro pa ravnopravan Nadalu sve do RG gdje ga znamo vec svi nije ipak uspjevao slomiti sve do 2015. dok je na mastersima bio ravnopravan i pobjedjivao barem po jednom svake sezone.AshburtonG je napisao/la:Nadal je poceo ozbiljno shvatati cinjenicu da vise ne moze ganjat´ lopticu, nego to radi samo u "bitnim" poenima i trenucima meca. Igra mnogo pametnije, BH je vjerovatno bolji nego u 90% karijere, servis dosta bolji od prethodnih godina. Nema vise toliko banana udaraca iz nemogucih pozicija, ali mu vise i ne trebaju.
@memija38
Nisam bas mislio bukvalno zaustaviti ali Nole je jedini covjek koji je uspjeavao biti ravnopravan Nadalu na sljaci u vecini meceva, to je ono sto sam zelio da kazem. A Nadal bez Noleta pravog ce ovu konkurenciju mlatiti i bez jedne noge narednih 4-5 godine i to isto stoji jbg nazalost.
Da je Djokovic najveci rival na sljaci Nadalu, to je neosporivo.
Sta ti pricas kralju. Nadal je od 2011. do 2014. bio u prajmu a gubio je svake sezone na nekom od mastersa od Djokovica pa ga poslije uzimao na RG svaki puta te naravno da je tada bio na skoro 100%. Jedino 2015. i 2016. nije bio na nivou to se slazem.
STEVIE GERRARD
To su ti nadolazeci amateri ala Cicipas. I ova 2 3 gema sto je uzeo nek se zahvali Nadalu koji je spustio rucnu da ga ne izblamira. Najveci otpor na 2 turnira covjeku pruzio 100 i neki igrac svijeta Klizan jbt led. Gasi tour komplet.
STEVIE GERRARD
- Romagnoli13
- Kontakt:
Turnir broj 77, idemo dalje.. 
- AshburtonG
- Kontakt:
memija38 je napisao/la:Sta ti pricas kralju. Nadal je od 2011. do 2014. bio u prajmu a gubio je svake sezone na nekom od mastersa od Djokovica pa ga poslije uzimao na RG svaki puta te naravno da je tada bio na skoro 100%. Jedino 2015. i 2016. nije bio na nivou to se slazem.
Nadal je gubio na sljaci od Jokera 2x 2011, kada je Djokovic bio u formi zivota, te jednom 2013. Te 2014 godine je isto jednom izgubio, ali tada nije bio ni blizu prajma kume. Gubio je i od Almagra i od Ferrera. Nadal je uglavnom tempirao formu za RG, a cinjenica da je samarao u "pripremnom" periodu ostatak konkurencije dovoljno govori o njegovoj sljakaskoj dominaciji.
Djokovic je za Nadala, isto sto je Nadal za Federera na travi. Realna i moguca opasnost samo da podbaci, ili 1/10 meceva dobije, kada pogadja i vraca sve moguce.
Vidi kralju. Nadal je sigurno daleko najbolji sljakas svih vremena a mozda do kraja karijere bude i najveci uopsteno teniser ikad pred nama je ali to koliko njegovi fanovi potcjenjuju Noleta je stvarno krajnje bezobrazno.AshburtonG je napisao/la:memija38 je napisao/la:Sta ti pricas kralju. Nadal je od 2011. do 2014. bio u prajmu a gubio je svake sezone na nekom od mastersa od Djokovica pa ga poslije uzimao na RG svaki puta te naravno da je tada bio na skoro 100%. Jedino 2015. i 2016. nije bio na nivou to se slazem.
Nadal je gubio na sljaci od Jokera 2x 2011, kada je Djokovic bio u formi zivota, te jednom 2013. Te 2014 godine je isto jednom izgubio, ali tada nije bio ni blizu prajma kume. Gubio je i od Almagra i od Ferrera. Nadal je uglavnom tempirao formu za RG, a cinjenica da je samarao u "pripremnom" periodu ostatak konkurencije dovoljno govori o njegovoj sljakaskoj dominaciji.
Djokovic je za Nadala, isto sto je Nadal za Federera na travi. Realna i moguca opasnost samo da podbaci, ili 1/10 meceva dobije, kada pogadja i vraca sve moguce.
Kako Nadal nije bio u prajmu 2011. 2013. i 2014.? Ja kako znam tih godina je Nadal igrao mozda i najintenzivniji tenis u karijeri. 2013. mu je druga najbolja godina u karijeri. I ti onako hladno kazes da nije bio u prajmu, jok eto.
Nole ga je pobjedjivao na mastersima jednostavno zato sto je bio bolji od njega na 2 dobijena seta na sljaci tih godina, dok je poslije svaki puta na RG gubio tijesno i to je ono sto se ne moze Nadalu osporiti. Taj sampionski mentalitet jer niko bolje od njega ne igra najbitnije poene i kljucne gemove. 2013. su dvije loptice djelile Noleta da ga konacno skine na RG ali eto ne dade se nikako. Ono pecanje... okrenula se fortuna protiv nas i jbg.
I to zadnje poredjenje ti je stvarno besmisleno. Nadal i Federer kako ja znam su odigrali svega 3 meca na travi a zadnji je bilo ono epsko finale Wimbledona 2008. godine kad ga je Nadal pobjedio. Od tada nisu igrali jer Nadal nije uopste bio sposoban da prodje 2 3 kola a kamoli dodje do Federera u zavrsnicu. S druge strane Nadal i Djokovic su odigrali oko 20 meceva na sljaci i to je i vise nego dobar uzorak da vidimo kako stoje stvari. A stoje tako da je Nole jedini covjek na planeti koji je mogao biti podjednak Nadalu u sezonama sljake i ne dopustiti mu da se seta i igra sa konkurencijom, kako to sad radi upravo zato jer nema Noleta.
STEVIE GERRARD
rafa me juče pravo razočarao, sjedi na tekmi sa šalom atletika ..... ja sam uvijek mislio da on navija za real. to jednostavno ne ide!
sjećam se jednom sam sanjao da mi je neko stavio pitarski šal okovrata, probudio sam se oznojen, puls na 200 ...
sjećam se jednom sam sanjao da mi je neko stavio pitarski šal okovrata, probudio sam se oznojen, puls na 200 ...
-
samosarajvo
- Kontakt:
memija38 je napisao/la:Vidi kralju. Nadal je sigurno daleko najbolji sljakas svih vremena a mozda do kraja karijere bude i najveci uopsteno teniser ikad pred nama je ali to koliko njegovi fanovi potcjenjuju Noleta je stvarno krajnje bezobrazno.AshburtonG je napisao/la:memija38 je napisao/la:Sta ti pricas kralju. Nadal je od 2011. do 2014. bio u prajmu a gubio je svake sezone na nekom od mastersa od Djokovica pa ga poslije uzimao na RG svaki puta te naravno da je tada bio na skoro 100%. Jedino 2015. i 2016. nije bio na nivou to se slazem.
Kako Nadal nije bio u prajmu 2011. 2013. i 2014.? Ja kako znam tih godina je Nadal igrao mozda i najintenzivniji tenis u karijeri. 2013. mu je druga najbolja godina u karijeri. I ti onako hladno kazes da nije bio u prajmu, jok eto.![]()
Nole ga je pobjedjivao na mastersima jednostavno zato sto je bio bolji od njega na 2 dobijena seta na sljaci tih godina, dok je poslije svaki puta na RG gubio tijesno i to je ono sto se ne moze Nadalu osporiti. Taj sampionski mentalitet jer niko bolje od njega ne igra najbitnije poene i kljucne gemove. 2013. su dvije loptice djelile Noleta da ga konacno skine na RG ali eto ne dade se nikako. Ono pecanje... okrenula se fortuna protiv nas i jbg.
I to zadnje poredjenje ti je stvarno besmisleno. Nadal i Federer kako ja znam su odigrali svega 3 meca na travi a zadnji je bilo ono epsko finale Wimbledona 2008. godine kad ga je Nadal pobjedio. Od tada nisu igrali jer Nadal nije uopste bio sposoban da prodje 2 3 kola a kamoli dodje do Federera u zavrsnicu. S druge strane Nadal i Djokovic su odigrali oko 20 meceva na sljaci i to je i vise nego dobar uzorak da vidimo kako stoje stvari. A stoje tako da je Nole jedini covjek na planeti koji je mogao biti podjednak Nadalu u sezonama sljake i ne dopustiti mu da se seta i igra sa konkurencijom, kako to sad radi upravo zato jer nema Noleta.
Prva stvar, Novak nije pobjedio Nadala u 2012 godini na sljaci.
Druga stvar, uistinu se slazem da je Nadal igrao jako kvalitetan tenis u sezonama 2011,12,13 i na momente 2014.
Ono sto se ne slazem je to da je Nadal po defaultu u istoj formi igrao citavu sljaku u svim tim sezonama.
Godine 2011 je Nadal zaista igrao kontinuirano i mogu reci da su Novakove dvije pobjede na mastersima prije RG-a bile sto se kaze najcisce moguce.Igrao je Novak te godine protiv prime Rafe koji je imao dovoljno meceva u nogama, kontinuitet i sve ostalo.(Ipak ne bih rekao da je bilo peak vs peak)
Iako je ta godina, u Novakovoj karijeri bila izuzetak veliki kad je u pitanju nivo igre.
U 2012 je Rafa u kontinuitetu igrao dobro od AO-a, ne bi mogao odigrati onakvih 5 setova da nije bio top.Kako je sljaka krenula tu je Rafa prenio neke novine u igri (IO i DTL FH) i uzeo je Novaka oba puta prije RG-a + RG.
U 2013tu godinu Rafael ulazi povrijeđen.Jedna od tezih povreda u karijeri se desila sredinom 2012.Te godine je osvojio IW i to je bila ogromna senzacija iskreno.Sjecam se zavoja na nogama i preokreta protiv Delpa.Da je bio bilo ko drugi vjerujem da bi izgubio, ili da je bio bilo koji drugi hc turnir sa manjim odskokom.Poznato je da je IW haman druga sljaka sto se ticke odskoka loptice.
Na MC u kojem je izgubio od Novaka je usao dosta mlako i lose.Ni blizu Rafe sa sljake iz 2012.I logicno je to bilo poslje teske povrede kao sto rekoh vec.Poenta je da MC 2013 nije bio na nivou prime Nadala.Znaci kao sto je momak i rekao, iskoristio je sljaku do RG-a da podigne formu za sam RG.
U 2014 Rafael ulazi u top formi ali se povrijedjuje tokom AO-a.Ta povreda ledja ga je dosta dugo mucila.Citavu sljaku, pa cak i dobar dio samog RG-a, je bio dosta klimav.Ni blizu formi iz 2012 ili npr formi iz Rima/RG-a 2013 (to je vec sami kraj sljake).Rekao bih da je najbolje odigrao tek drugu heftu RG-a.Da je RG bio malo ranije, ili da nije bilo dovoljno turnira prije RG-a za zagrijavu i brusenje forme, rekao bih da je taj RG mogao i izgubiti.
Godine 2015 i 2016 je Rafa bio samo gledalac sa druge strane mreze i sparing partner.Nerelevantne godine za bilo kakve komparacije, slozices se.
Tako da u principu momak ti je dobro rekao.Osim 2011 i 2012, Novak se nije ni na jednom clay turniru na 2 dobivena seta nije sastao sa prime/peak Rafom.Oba puta je to bio Rafa koji je brusio formu poslje dugih pauza i povreda.
Znaci ako gledas samo okvirno i povrsno mozes reci da je Rafael u godinama 12,13,14 (i 11 naravno) igrao prime tenis uz par momenata visokog peaka jer je osvajao slemove, dosta mastersa i jos veliki broj finala i polufinala turnira na HC-u.Ali ako se zarovis u detalje vidis da je tu bilo dosta meceva koji nisu bili prime/peak Rafa.Rafa je poznat kao igrac sa velikim amplitudama tj oscilacijama u igri.
U jednoj godini moze uzeti 2 slema, ali ona druga dva da odigra dosta lose zbog potencijalnog umora ili kad se vraca od povrede.
Godina 2013 ti je idealan primjer.AO preskace, RG uzima, WB se bruka i onda citavu americku turneju na HC-u izdominira kao nikad...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.